Първоначално изпратено от nevermind
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каолин АД (6K1 / KAO)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nevermind Разгледай мнениетази година дивидент няма да има.
за следващите не знам. но за какво им да я държат листната, ако придобият над 95% ще могат и скуиз-аут да направят съвсем успешно, нали така?
тогава за какъв дивидент през следващи години може да се мисли и говори?Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.
Коментар
-
nevermind
Първоначално изпратено от pavlin Разгледай мнениеХм
да ти кажа, че като гледам дивидентите на Соди през годините се замислям въобще дали ??? Плащат си ги чинно през банката и така.....
Въпрос на гледна точка разбира се...но ние в бг не сме свикнали, ама никак да гледаме по-напред от няколко месеца
за следващите не знам. но за какво им да я държат листната, ако придобият над 95% ще могат и скуиз-аут да направят съвсем успешно, нали така?
тогава за какъв дивидент прес следващи години може да се мисли и говори?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nevermind Разгледай мнениехмхмхмхмммм... някои чакат да продадат над 4.156 ..... далли!?
да ти кажа, че като гледам дивидентите на Соди през годините се замислям въобще дали ??? Плащат си ги чинно през банката и така.....
Въпрос на гледна точка разбира се...но ние в бг не сме свикнали, ама никак да гледаме по-напред от няколко месецаLast edited by pavlin; 18.06.2013, 15:52.Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.
Коментар
-
nevermind
хмхмхмхмммм... някои чакат да продадат над 4.156 ..... далли!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bai Ivan Разгледай мнениеГледам КАО и си мисля за SODI.
- собственици от бели държави, където се уважава закона
- големи находища за мноого години напред...
- с мисъл за бъдещето и бизнесистория...
- уважение към дребничкия инвестор
сигурно има и още, ще се радвам някой да ме допълни
п.с. наште мили родни трибуквени "инвестори" не могат да "мелят" заедно /или въобще/ с такива фирмиНищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениенали дават годишния отчет в търговския регистър
Освен това плащаш някаква символична глоба ако не качиш отчета на време, а при публичните дружества имаш стриктен срок до кога можеш да бавиш отчета пред акционерите.
Реално Кварцверке могат да платят някаква глоба и да ти дадат отчета за 2013 през септември 2014. Не знам обаче каква работа би ти вършил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеАма защо някой би останала акционер от дружество, което не е публично и не публикува финансови данни вместо да продаде при скуйз аут?
Защо ли - тлъсти дивидентиНе-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеАма защо някой би останала акционер от дружество, което не е публично и не публикува финансови данни вместо да продаде при скуйз аут?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеОчевидно не си запознат, затова не се изказвай неподготвен....
Ако купят над 95% от акциите могат да направят "скуиз-аут" или с други думи да получат правото да изкупят останалите акции на дружеството без да се иска съгласие на другата страна, но могат и да НЕ ГО направят... и просто да си отпишат дружеството... Прочети ЗППК и после разсъждавай... Ай лек ден със ЗППК
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеАко направят скуйз аут (купят поне 95% от акциите), то тогава другите автоматично им принадлежат. Няма да се занимават с всеки дребен акционер да му взимат 200 акции.
Ако купят над 95% от акциите могат да направят "скуиз-аут" или с други думи да получат правото да изкупят останалите акции на дружеството без да се иска съгласие на другата страна, но могат и да НЕ ГО направят... и просто да си отпишат дружеството... Прочети ЗППК и после разсъждавай... Ай лек ден със ЗППКМнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение1. Дяловете ти се запазват.
2. Пускаш оферти при посредници или в тема "Коментари за непублични акции"
Купил съм около 2000 акции на Соди чрез форуми.
3. 90% от компаниите особено в периода 1990-2003 на практика ограбиха миноритрите, но има разбира се изключения. Случаите в България на делистнати компании са много...
Най-големите врътки бяха от сорта увеличение на кпитала под условие по номинал. Обезсилване на акции и други врътки.
Както се вика не случайно доверието в българският капиталов пазар клони към 0.
Коментар
-
nevermind
Първоначално изпратено от kaloqn Разгледай мнениеБлагодаря на Мажоритаря.
Има ли някой инфо или предположения, как биха постъпили новите собственици ? Все пак са Германци!
Коментар
Коментар