IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
    Аз не видях да има съществени забележки по цената.
    По отношение на ликвидационната стойност
    Тъй като съгласно чл. 6, ал. 1 от Наредба № 41 справедливата цена на акциите на
    оценяваното дружество е тяхната ликвидационна стойност, да се направи преценка доколко по отношение на „Каолин” АД е налице някое от посочените в чл. 6, ал. 3 от Наредба № 41 обстоятелства за изготвяне на такава оценка, като същата се обоснове и изрично в текста на търговото предложение се посочи налице ли са основания да се очаква, че ликвидационната стойност превишава предложената от търговия предложител цена или не. В случай, че е налице хипотезата по чл. 6, ал. 2 от Наредба № 41, да се изготви и представи оценка на ликвидационната стойност на акциите на „Каолин” АД.

Коментар

• Първоначално изпратено от meto76 Разгледай мнение
      Добре, тъй като нищо не ми стана ясно от решението на КФН искам да попитам според вас от това решение следва ли да се разбира, че немския инвеститор следва да подобри цената на търговото или следва просто да изправи някакви технически подробности в предложението, без да пипа цената, след което КФН може да одобри търговото и при тази цена http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/541TP.pdf
      Аз не видях да има съществени забележки по цената.

Коментар

• Добре, тъй като нищо не ми стана ясно от решението на КФН искам да попитам според вас от това решение следва ли да се разбира, че немския инвеститор следва да подобри цената на търговото или следва просто да изправи някакви технически подробности в предложението, без да пипа цената, след което КФН може да одобри търговото и при тази цена http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/541TP.pdf

Коментар

Това ми прилича на някакво заяждане на дребно.
          Прав си! Ще видим решението при коригираното.

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
            Това ми прилича на някакво заяждане на дребно.

Коментар

• http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/541TP.pdf

Коментар

Какво следва от тук нататък?
                Коригирано търгово, но нека да видим и решението, ако публикуват на сайта на КФН.

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
                  Издава временна забрана за публикуване на търговото предложение, от „Кварцверке” ГмбХ, за закупуване на акции на „Каолин” АД от останалите акционери на дружеството. Решението е от днес и е на сайта на КФН.
                  Какво следва от тук нататък?

Коментар

Има ли някакви срокове, в който КФН следва да се произнесе относно търговото предложение и ако има желаещ да прогнозира дали ще бъде одобрено или отхвърлено? И въобще върху какви критерий се преценява дали следва да бъде одобрено или отхвърлено?
                    Издава временна забрана за публикуване на търговото предложение, от „Кварцверке” ГмбХ, за закупуване на акции на „Каолин” АД от останалите акционери на дружеството. Решението е от днес и е на сайта на КФН.

Коментар

Има ли някакви срокове, в който КФН следва да се произнесе относно търговото предложение и ако има желаещ да прогнозира дали ще бъде одобрено или отхвърлено? И въобще върху какви критерий се преценява дали следва да бъде одобрено или отхвърлено?

На свое заседание от 11 юли 2013 г. КФН взе следните решения:
                      ..................................

2. Издава временна забрана за публикуване на търговото предложение, от „Кварцверке” ГмбХ, за закупуване на акции на „Каолин” АД от останалите акционери на дружеството.

Коментар

• Има ли някакви срокове, в който КФН следва да се произнесе относно търговото предложение и ако има желаещ да прогнозира дали ще бъде одобрено или отхвърлено? И въобще върху какви критерий се преценява дали следва да бъде одобрено или отхвърлено?

Коментар

• Първоначално изпратено от noker Разгледай мнение
                          Е то тези всеки ги знае. Каква волативност може да очакваш?
                          Каква волативност чакаш от българска акция. От парализиран чакаш футбол да играе.

Коментар

• Първоначално изпратено от bai Ivan Разгледай мнение
                            Дивидента на SODI за 2012г.- 9.95лв. на акция!

А ги поизкупиха някога на 13 лв., ако се не лъжа

Тук ги искат каолините на 4.156
                            - някои ще кажат, че е логично - може би? но за кого?
                            Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Първоначално изпратено от bai Ivan Разгледай мнение
                              Гледам КАО и си мисля за SODI.
                              (......имам акции на SODI, надявам се да продължа да имам и от КАО)

Дивидента на SODI за 2012г.- 9.95лв. на акция!

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind Разгледай мнение
                                тази година дивидент няма да има.
                                за следващите не знам. но за какво им да я държат листната, ако придобият над 95% ще могат и скуиз-аут да направят съвсем успешно, нали така?
                                тогава за какъв дивидент прес следващи години може да се мисли и говори?
                                Даммм...,общо взето,това си мислехме като продавахме Соди за десетина лева,преди да го отпишат..,пък то к"во стана............

Коментар

Working...
                                X