IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
    И все пак не разбрах връзката с мненията ми за Софарма. Малко ми прилича на "а вие защо биете негрите?"
    като пуснеш табличката и ще разбереш къде е връзката със софармата, че дори и за боя над белите негъри ще разбереш

Коментар

• Проблема най-общо казано е че тия аналитични модели не прогнозират с по-голяма точност от хвърляне на монета примерно.
      А доста хора са склонни да се водят по тях сляпо и след време се парят сериозно.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
        ами в долния ти пост пишеш, че очакваш след 2 години (писал си го 01.2008) цената да е 26.38 (абсолютно реална цена) според DCF модела който ползваш

в таблицата ти ще видим каква цена си очаквал за 2013 г. на базата на DCF модела ..................... но по мой спомен е някъде около 35 лв.
        Има някакво фундаментално неразбиране какво точно представлява DCF модел явно. Това е модел, който дисконтира паричните потоци към конкретна дата (в случая с пуснатия модел това е 15.01.2008г). Предположението, че цената може да се качи до 26лв е мое предположение от тогава и е базирано на тогавашната пазарна цена от 13-14лв.
        Ако искам да знам каква е цената през 2013, едва ли модел от 2008 може да ми го каже. Просто трябва да направя модел тази година и да дисконтирам паричните потоци към днешна дата.
        Относно модела: да, предположенията ми се оказаха неверни. Нямам проблем да го кажа! И все пак не разбрах връзката с мненията ми за Софарма. Малко ми прилича на "а вие защо биете негрите?"

Коментар

• Заради тая простотия , скивайте индексите днеска :Х
          Коментара ми не е препоръка за търговия.
          Мнението не е препоръка за търговия.

Коментар

• Някои го наричат отрязане на опашките

Коментар

• Очевидно е врътка от типа "от единия крачол в другия" след като нямало да се отрази в консолидирания, ама защо ги праите тия работи бе момчета?

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                И аз щях да питам каква е тая х*йня “Солар венчърс” ЕООД дето е обезценена с 26 милиона лева?
                Кое ви притеснява в край на сметка? Обезценката едва ли ще повлияе на цената.

Коментар

• Първоначално помислих че става дума за Соларпро, ма то това нещо друго излиза

Коментар

• И аз щях да питам каква е тая х*йня “Солар венчърс” ЕООД дето е обезценена с 26 милиона лева?

Коментар

• Интересно ми е друго, при промяната на собственоста на Каолин със Солар венчърс какво става, в смисъл тоя пакет ще се прехвърля ли към Прокопиев или автоматично ще се сменя контрола и в Солар венчърс ?
                      Last edited by markov; 31.01.2013, 11:36.

Коментар

• В миналогодишния отчет инвестицията в Солар Венчърс - 40 милиона. В този е 13,7 от там идва и обезценката и загубата.

Коментар

• 3. ВЛИЯНИЕ НА ВАЖНИТЕ СЪБИТИЯ ЗА „КАОЛИН” АД, НАСТЪПИЛИ ПРЕЗ ЧЕТВЪРТОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2012 г ВЪРХУ РЕЗУЛТАТИТЕ ВЪВ ФИНАНСОВИЯ ОТЧЕТ
                          Към края на четвъртото тримесечие на 2012 г. индивидуалните приходи на „Каолин” АД са в размер на 125 млн. лева.
                          Индивидуалния финансов резултат преди данъци на „Каолин” АД (с елиминиране на еднократния ефект от обезценката на инвестицията на дружеството в „Солар Венчърс” ЕООД) бележи ръст от 8 %, т.е. към 31.12.2012 г. вече е 10 941 хил.лева спрямо 10 132 хил. лева за 2011 г..
                          А от друга страна ето Справка 8 за инв. в дъщерни към 31.12.2012 г.:
                          СПРАВКА
                          за инвестициите в дъщерни, смесени, асоциирани и други предприятия

Име на отчитащото се предприятие: "Каолин" АД ЕИК по БУЛСТАТ 827182866
                          Отчетен период: (в хил. лв.) 01.01.2012 г. - 31.12.2012 г. РГ-05-
                          (в хил. лв.)
                          Наименование и седалище на предприятията, в които са инвестициите Код на реда Размер на инвестицията Процент на инвестицията в капитала на другото предприятие Инвестиция в ценни книжа, приети за търговия на фондова борса Инвестиция в ценни книжа, неприети за търговия на фондова борса
                          а б 1 2,00 3 4
                          А. В СТРАНАТА
                          I. Инвестиции в дъщерни предприятия
                          1. "Магма 97" АД, гр. София 763 99,48 763
                          2. "Огнеупорни глини" АД, гр. Плевен 2 335 98,30 2 335
                          3. "Солар венчърс" ЕООД 13 722 100,00 13 722
                          4. 0
                          Обща сума I: 8-4001 16 820 0 16 820
                          II. Инвестиции в смесени предприятия

2. Информация за настъпили промени в икономическата група на емитента, ако участва в такава група.

През четвъртото тримесечие на 2012 г. е настъпила промяна в икономическата група на Дружеството. „Каолин“ АД увеличи учестието си в „Магма-97“ АД на 99,48 % чрез апорт на свое вземане в капитала на дъщерното си дружество.
                          Подписани са два договора с физически лица за покупка на 21,5 % от капитала на „Каолин Азов“, Украйна, с което участието на „Каолин“ АД в капитала на дъщерното дружество вече е 71,60 %.
                          “Каолин” АД е част от икономическа група по смисъла на §1, т.7 от Допълнителните разпоредби на Наредбата № 2 на КФН.
                          Мажоритарен акционер в емитента е “Алфа Финанс Холдинг” АД с 67.22 % участие в капитала на “Каолин” АД.

Много интересно ...., до сега и аз гледах отчета ...?!
                          Last edited by Konsultant; 30.01.2013, 21:04.

Коментар

• Интересни маневри тук:

Към 31.12.2012 г. “Каолин” АД отчита загуба в размер на 14 113 хил. лева в резултат на обезценка на инвестицията в „Солар Венчърс” ЕООД.
                            Индивидуалният финансов резултат преди данъци на „Каолин” АД (с елиминиране на еднократния ефект от обезценката на инвестицията на дружеството в „Солар Венчърс” ЕООД) бележи ръст от 8 %, т.е. към 31.12.2012 г. вече е 10 941 хил.лева спрямо 10 132 хил. лева за 2011 г..
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Интересно влезнахме и надскочихме долно ценово ниво на продажбата.. 3,55 лв....
                              За 15 дни се направиха над 15 процента... при анализ за най рано 3 месеца....
                              Но както казва Бобан на всяка акция на БФБ /рано или късно /ще и дойде времето...
                              Може колегите който пишат за цената по средата...от 3,5 и 4,3... ...да са прави. една 4 звучи добре..
                              Не е препоръка...

Коментар

• Вдигането на 50 мио мисля е през 2011 !

Коментар

Working...
                                X