Първоначално изпратено от EquityPrivate
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каолин АД (6K1 / KAO)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеами в долния ти пост пишеш, че очакваш след 2 години (писал си го 01.2008) цената да е 26.38 (абсолютно реална цена) според DCF модела който ползваш
в таблицата ти ще видим каква цена си очаквал за 2013 г. на базата на DCF модела ..................... но по мой спомен е някъде около 35 лв.
Ако искам да знам каква е цената през 2013, едва ли модел от 2008 може да ми го каже. Просто трябва да направя модел тази година и да дисконтирам паричните потоци към днешна дата.
Относно модела: да, предположенията ми се оказаха неверни. Нямам проблем да го кажа! И все пак не разбрах връзката с мненията ми за Софарма. Малко ми прилича на "а вие защо биете негрите?"
Коментар
-
Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнениеИ аз щях да питам каква е тая х*йня “Солар венчърс” ЕООД дето е обезценена с 26 милиона лева?
Коментар
-
Интересно ми е друго, при промяната на собственоста на Каолин със Солар венчърс какво става, в смисъл тоя пакет ще се прехвърля ли към Прокопиев или автоматично ще се сменя контрола и в Солар венчърс ?Last edited by markov; 31.01.2013, 11:36.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Konsultant
3. ВЛИЯНИЕ НА ВАЖНИТЕ СЪБИТИЯ ЗА „КАОЛИН” АД, НАСТЪПИЛИ ПРЕЗ ЧЕТВЪРТОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2012 г ВЪРХУ РЕЗУЛТАТИТЕ ВЪВ ФИНАНСОВИЯ ОТЧЕТ
Към края на четвъртото тримесечие на 2012 г. индивидуалните приходи на „Каолин” АД са в размер на 125 млн. лева.
Индивидуалния финансов резултат преди данъци на „Каолин” АД (с елиминиране на еднократния ефект от обезценката на инвестицията на дружеството в „Солар Венчърс” ЕООД) бележи ръст от 8 %, т.е. към 31.12.2012 г. вече е 10 941 хил.лева спрямо 10 132 хил. лева за 2011 г..
СПРАВКА
за инвестициите в дъщерни, смесени, асоциирани и други предприятия
Име на отчитащото се предприятие: "Каолин" АД ЕИК по БУЛСТАТ 827182866
Отчетен период: (в хил. лв.) 01.01.2012 г. - 31.12.2012 г. РГ-05-
(в хил. лв.)
Наименование и седалище на предприятията, в които са инвестициите Код на реда Размер на инвестицията Процент на инвестицията в капитала на другото предприятие Инвестиция в ценни книжа, приети за търговия на фондова борса Инвестиция в ценни книжа, неприети за търговия на фондова борса
а б 1 2,00 3 4
А. В СТРАНАТА
I. Инвестиции в дъщерни предприятия
1. "Магма 97" АД, гр. София 763 99,48 763
2. "Огнеупорни глини" АД, гр. Плевен 2 335 98,30 2 335
3. "Солар венчърс" ЕООД 13 722 100,00 13 722
4. 0
Обща сума I: 8-4001 16 820 0 16 820
II. Инвестиции в смесени предприятия
2. Информация за настъпили промени в икономическата група на емитента, ако участва в такава група.
През четвъртото тримесечие на 2012 г. е настъпила промяна в икономическата група на Дружеството. „Каолин“ АД увеличи учестието си в „Магма-97“ АД на 99,48 % чрез апорт на свое вземане в капитала на дъщерното си дружество.
Подписани са два договора с физически лица за покупка на 21,5 % от капитала на „Каолин Азов“, Украйна, с което участието на „Каолин“ АД в капитала на дъщерното дружество вече е 71,60 %.
“Каолин” АД е част от икономическа група по смисъла на §1, т.7 от Допълнителните разпоредби на Наредбата № 2 на КФН.
Мажоритарен акционер в емитента е “Алфа Финанс Холдинг” АД с 67.22 % участие в капитала на “Каолин” АД.
Много интересно ...., до сега и аз гледах отчета ...?!Last edited by Konsultant; 30.01.2013, 21:04.
Коментар
-
Интересни маневри тук:
Към 31.12.2012 г. “Каолин” АД отчита загуба в размер на 14 113 хил. лева в резултат на обезценка на инвестицията в „Солар Венчърс” ЕООД.
Индивидуалният финансов резултат преди данъци на „Каолин” АД (с елиминиране на еднократния ефект от обезценката на инвестицията на дружеството в „Солар Венчърс” ЕООД) бележи ръст от 8 %, т.е. към 31.12.2012 г. вече е 10 941 хил.лева спрямо 10 132 хил. лева за 2011 г..Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Интересно влезнахме и надскочихме долно ценово ниво на продажбата.. 3,55 лв....
За 15 дни се направиха над 15 процента... при анализ за най рано 3 месеца....
Но както казва Бобан на всяка акция на БФБ /рано или късно /ще и дойде времето...
Може колегите който пишат за цената по средата...от 3,5 и 4,3... ...да са прави. една 4 звучи добре..
Не е препоръка...
Коментар
Коментар