IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
    Здравей abc - доколкото помня ти си от Свищов и имаш пряко наблюдение - ще се радвам да споделиш повече подробности от това, за което загатваш ( може и на лични ако не искаш да те тролят) - аз поне нямам причина да не ти вярвам. Наистина е хубаво да се иде на място, най-вероятно и това ще направя в близко бъдеще, защото ми е домъчняло за Свищов - 5 години от живота ми мина там и имам доста хубави спомени ( лирично отклонение ) .Поздрави и успех на инвестиралите тук. За трола дето прави сривове с по 3 000 бройки - наистина съжалявам че ги нямаш, защото с радост щях да те чакам на бида когато тръгнеш да правиш срив.
    След изключително далновидното решение на собственика и мениджмънта за инвестиране в разширение на производството ако през 2007г. са произведени 50хил.т. целулоза, то миналата година завършва с произведени 118хил.т.!!!
    Същевремено тежката химия е изключително енергоемка. Ето и част о
    т интервю с Изп директор инж. Колчев, в което разяснява извършеното до сега и предстоящото за задоволяването на нуждите им от топло и електроенергия-

...Повече от 70% от енергията, която използваме в производствената дейност е от ВЕИ. Досега сме постигнали 100% задоволяване на собствените потребности от топлоенергия и 35% на електроенергия. За целта модернизирахме съоръженията за производство на топлоенергия и увеличихме техния капацитет повече от 2,5 пъти. В периода на модернизация и реконструкция беше изграден турбогенератор към содорегенерациония котел. Същият беше въведен в експлоатация през 2011г. и произведената електроенергия изцяло се използва за захранване на производствените инсталации.

Основната ни насоченост си остава пълноценното и ефективно използване на отпадъчната биомаса и подмяната на конвенционалните горива с такива, които са индиферентни към въглеродните емисии. Единственото място, където все още използваме мазута като гориво е варорегенерационната пещ, на която през следващата година предстои подмяна на горивната уредба като съществуващата ще бъде заменена с горелка на природен газ.

Ангажиментите на Свилоза за намаляване на въздействието на производствената дейност върху околната среда намират отражение в инвестиционната програма на дружеството. Повече от 50% от общите инвестиционни разходи на фирмата за 2011г. са свързани с екологични цели, а 79% от екологичните инвестиции са свързани с постигане на по-голяма енергийна и водна ефективност.

През 2011г. въведохме в експлоатация следните съоръжения: пречиствателна станция за отпадъчни води; турбогенератор работещ в когенерационен режим; обезпрашителната инсталация в цех Суровинно-подготвителен; мониторингови пунктове - 4 броя, за анализ на химическото състояние на подземни води в района на депо за неопасни отпадъци на площадката на Свилоза.
    ...Идеята за изграждане на ТЕЦ, изгарящ отпадната биомаса от целулозното производство е следващия етап от политиката за по - ефективно и пълноценно оползотворяване на енергоресурсите генерирани от целулозното производство. Това съоръжение ще ни даде възможност на база модерната си технология и комбинирания начин на производство да увеличим енергопроизводството си без да увеличаваме чувствително количеството отпадъчна биомаса, необходима за захранването му. Проекта включва изграждане на инсталация с номинална топлинна мощност от 35MW и инсталирана електрическа мощност 12MW. За целта ще бъде изграден парогенератор на псевдокипящ слой, турбогенератор, общостанционни съоръжения и складово стопанство с капацитет за 10-12 дни. Турбогенератора е с регулируем пароотбор и ще осигурява топлинна енергия и за технологични нужди. След завършване на проекта Свилоцел става окончателно енергонезависимо предприятие и ще има възможност на 100% да задоволява потребностите си от електро- и топлоенергия. Това ще направи фирмата конкурентно способна на европейския и световен пазар и ще я доближи максимално до най-добрите примери в световната практика на целулозното производство...

Разбира се, нищо не препоръчвам

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
      Мнение само-
      Ако сте акционери тук, идете на акционерното събрание. Вижте камионите с дървесина наредени на входа. Вижте камионите с целулоза наредени на изхода. Поговорете с работещите за отношението на мажо към тях. Не разчитайте на тролове. Убедете се сами...
      Здравей abc - доколкото помня ти си от Свищов и имаш пряко наблюдение - ще се радвам да споделиш повече подробности от това, за което загатваш ( може и на лични ако не искаш да те тролят) - аз поне нямам причина да не ти вярвам. Наистина е хубаво да се иде на място, най-вероятно и това ще направя в близко бъдеще, защото ми е домъчняло за Свищов - 5 години от живота ми мина там и имам доста хубави спомени ( лирично отклонение ) .Поздрави и успех на инвестиралите тук. За трола дето прави сривове с по 3 000 бройки - наистина съжалявам че ги нямаш, защото с радост щях да те чакам на бида когато тръгнеш да правиш срив.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
        Мнение само-
        Ако сте акционери тук, идете на акционерното събрание. Вижте камионите с дървесина наредени на входа. Вижте камионите с целулоза наредени на изхода. Поговорете с работещите за отношението на мажо към тях. Не разчитайте на тролове. Убедете се сами...
        Поздрави за мнението - точно такива неща трябва да допълват числата от отчетите.
        Успех

Коментар

• Мнение само-

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco261210 Разгледай мнение
            трябват ви двама с по 3000 които са купили на 0.70 и един които ви мрази с 3000 .......нали знаеш приказката за със трите жени две го държат а другата........
            много ви е висок върха а наклона къс.
            Last edited by ceco261210; 05.03.2014, 18:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco261210 Разгледай мнение
              дивидент ,кът си платите кредита и ако маджо не лапне нов.и ако погледнеш в дълдокото се вижда едно мрачно бъдеще на тази книжка от 0,10 стоинки делят ви около 7-8000 .2.30=18000 лв .сърбаите ама внимавайте да не духате супата. това според мен е шейна и гледайте да се не лъзнете че не е ясно къде ще се спрете.
              трябват ви двама с по 3000 които са купили на 0.70 и един които ви мрази с 3000 .......нали знаеш приказката за със трите жени две го държат а другата........

Коментар

• въх. ни нъ стряскай, че ми приседна пържолата,
                а и супата си я поръчах по-студена преди това

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                  Така е баце ти си му сърбал попарата за което орева орталъка във форума ....а НИЕ сме му получавали дивидентите едни сърбат други получават това е живот ....Аз лично очаквам едни 20 ст нетни на акция дивидент за 2013 финансова ....
                  Това са обаче само очаквания
                  Не е препоръка за ПК на ЦК
                  дивидент ,кът си платите кредита и ако маджо не лапне нов.и ако погледнеш в дълбокото се вижда едно мрачно бъдеще на тази книжка от 0,10 стоинки делят ви около 7-8000 .2.30=18000 лв .сърбаите ама внимавайте да не духате супата. това според мен е шейна и гледайте да се не лъзнете че не е ясно къде ще се спрете.
                  Last edited by ceco261210; 05.03.2014, 18:24.

Коментар

• Ще си останеш момче със очакването и НАДЕЖДИТЕ- такъв е живота- Краси ще те изклати космически

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Вие пълнете за здравето на Краси Космонавта канчетата, аз съм му сърбал попарата
                      Така е баце ти си му сърбал попарата за което орева орталъка във форума ....а НИЕ сме му получавали дивидентите едни сърбат други получават това е живот ....Аз лично очаквам едни 20 ст нетни на акция дивидент за 2013 финансова ....
                      Това са обаче само очаквания
                      Не е препоръка за ПК на ЦК

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                        Преди малко имах късмета да разговарям с господин дачев-(свищов)с няколко думи ми каза че инвестира в свилоза (над 1милка за рехабилитация на производство)и няма намерение да продава завода за скрап както се коментирало в някои форуми (това го изказа с явно възмущение)
                        Нямам акции тук-просто инфо за колегите
                        Не знам кой "доброжелател" коментира продажба за скрап, но по мое мнение това е добре балансирано като пазари, без реална конкуренция в региона предприятие. Естествено голямата задлъжнялост, проблемите с търговете за дървесина и неадекватните действия на мениджмънта и мажо в миналото са факт, но последните отчети показват, мерки даващи прилични резултати. Явно има хора, които са се опарили преди и правят механично прогнози занапред, мисля това не е много умно.
                        Все пак пазара оценява тази компания като молче на този етап, според мен е въпрос на 1-2г. да станем поне колкото уважаван софийски МОЛ.
                        Не е препоръка имам доста тук

Коментар

• Преди малко имах късмета да разговарям с господин дачев-(свищов)с няколко думи ми каза че инвестира в свилоза (над 1милка за рехабилитация на производство)и няма намерение да продава завода за скрап както се коментирало в някои форуми (това го изказа с явно възмущение)
                          Нямам акции тук-просто инфо за колегите
                          Last edited by orakula; 28.02.2014, 23:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Вие пълнете за здравето на Краси Космонавта канчетата, аз съм му сърбал попарата

Коментар

• Вие пълнете за здравето на Краси Космонавта канчетата, аз съм му сърбал попарата

Коментар

• на колко си сложил канчето бе Киро

Коментар

Working...
                                X