"Аз помагам на съдбата си. Където хората казват: "Това не може да стане", отвъд тази граница сме ние. Много обичам да ме разубеждават. Сега например съм се захванал с една фабрика за калциев карбонат. Имам поне 15 доклада, че нещата няма как да станат, но ще си говорим пак след година, когато ще съм с 10 милиона печалба", похвали се Дачев.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kilimandjaro Разгледай мнениеОхльо, защо ни се струва, че, докато имаше артията, беше по-нисък от тревата ?? Разбираемо
Сега, да видим какво разбираш под понятие космическа цена - това ли, че дружество, което вади 10 мил печалба струва 70 мил. в момента, продължава да се развива, да върви напред, но ... ти вече си продал. Проблем !!! Също като при хим, цкб, елтос .... и други :"избушеняци" Е, да, ама Не. Защо Не! Ами, защото например елтос е на загуба и вече е много над номинал, а ти искаш и това да е номинал, .... ама това е с ,.. 10 мил печалба, бе пич, земи се огледай малко. Какво ще ги правиш сега тези кинти от "профита" - ще си ги набуташ отзад- иначе казано ако не си в артии ще гледаш и ще злобееш. Не е препоръка, а прогноза. А щом мисленето не ти е най-силна страна чуй мнението на ptrade, не се набирай излишно, защото си откъм страната без "артии", сиреч "ще ви троля безобразно, докато ви купя с профит" Прочетен вестник си, с една дума
Не е перпоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от kilimandjaro Разгледай мнениеОхльо, защо ни се струва, че, докато имаше артията, беше по-нисък от тревата ?? Разбираемо
Сега, да видим какво разбираш под понятие космическа цена - това ли, че дружество, което вади 10 мил печалба струва 70 мил. в момента, продължава да се развива, да върви напред, но ... ти вече си продал. Проблем !!! Също като при хим, цкб, елтос .... и други :"избушеняци" Е, да, ама Не. Защо Не! Ами, защото например елтос е на загуба и вече е много над номинал, а ти искаш и това да е номинал, .... ама това е с ,.. 10 мил печалба, бе пич, земи се огледай малко. Какво ще ги правиш сега тези кинти от "профита" - ще си ги набуташ отзад- иначе казано ако не си в артии ще гледаш и ще злобееш. Не е препоръка, а прогноза. А щом мисленето не ти е най-силна страна чуй мнението на ptrade, не се набирай излишно, защото си откъм страната без "артии", сиреч "ще ви троля безобразно, докато ви купя с профит" Прочетен вестник си, с една дума
Не е перпоръка
само така-екстравагантно мнение!!!!успех и за напред-поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco261210 Разгледай мнениепърво не съм трол и нямам намерение да правя сривове и можеш да ме чакаш и зад бида.... това си е твоя работа .и не са 3 а са 9 хиляди..а кът си такъв пич що не си купиш в момента има на твоята цена колкото искаш??? нали смяташ че е нормална ?????до колко лева ще стигне според теб ВЯРВАЩИЯ???.и като чета глупостите за доказани глупости си мисля да не би НЯКОИ нещо да има интерес от тази космическа цена. а и като гледам как с нокти и зъби я крепите се чудя вие ли наляхте 600 000 в тая артия или дадохте акъл на тоя де я купи ...или сте ора на мажо и му пазите интереса ,говорите си с него.. интервюта това ....доказани произходи онова ...въобще цирка е пълен... моите 3000 ти ли ги купи на 2.60 да са ти честити да видим на колко ще ги освободиш ...аз ги купих на 0.70 и ти ги давам с кеф на 2.60 да си жив и здрав господ здраве да ти дава ....пари явно не ти трябват. а че наклона ви е стръмен и къс аз вина нямам .просто ми направи впечетление че само 9000 артиики ви делят от 0.10 стинки..... пуснете дивидент и тогава се пънете колко убава е артията.... за мен БЕШЕ МНОГО УБАВА АРТИЯ но не забравяи че е само А Р Т И Я
Не е перпоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБРАВО ЦЕЦО- отървал си се на добра печалба от тази хубава хартия
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнениеЗдравей abc - доколкото помня ти си от Свищов и имаш пряко наблюдение - ще се радвам да споделиш повече подробности от това, за което загатваш ( може и на лични ако не искаш да те тролят) - аз поне нямам причина да не ти вярвам. Наистина е хубаво да се иде на място, най-вероятно и това ще направя в близко бъдеще, защото ми е домъчняло за Свищов - 5 години от живота ми мина там и имам доста хубави спомени ( лирично отклонение ) .Поздрави и успех на инвестиралите тук. За трола дето прави сривове с по 3 000 бройки - наистина съжалявам че ги нямаш, защото с радост щях да те чакам на бида когато тръгнеш да правиш срив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеДобитата и доставена по легален път дървесинаПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеСвилоза работи изключително и само "на светло"-т.е. само с дървесина с доказан произход.
Дървесината , с която работи Свилоза е с диаметър 10-30см. С такава дървесина се отоплява и населението. Поради топлата зима тази година, потреблението на дървесина от населението беше изключително слабо, което доведе до свръхпредлагане на дървесина, което от своя страна логично доведе и до спад в цената и.
Ниската цена на суровината, при равни други условия, няма как да не се отрази положително на Свилоза.
Има предлагане на дървесина ,НО в никой случай няма "свръх предлагане"
Няма и спад в цената на дървесината - цената е същата като миналата година (справка сайтовете на държавните предприятия)
Тендецията за ръст на цената е още в началот си.......само прочетете колко ТЕЦ-а започват работа на пелети от тази година в БГ
Направете справка и ще се убедите, че дори Германия и Румъния внасят дървесина от нас... да не говорим за Турция така, че моментното състояние е добро
но за вбъдеще не мисля, че нещата ще са толкова розови
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Може ли да обясните какво означава термина "доказан произход"!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеСвилоза работи изключително и само "на светло"-т.е. само с дървесина с доказан произход.
Дървесината , с която работи Свилоза е с диаметър 10-30см. С такава дървесина се отоплява и населението. Поради топлата зима тази година, потреблението на дървесина от населението беше изключително слабо, което доведе до свръхпредлагане на дървесина, което от своя страна логично доведе и до спад в цената и.
Ниската цена на суровината, при равни други условия, няма как да не се отрази положително на Свилоза.
Може ли да обясните какво означава термина "доказан произход"!?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan4o Iotata Разгледай мнениеМалко подробности:
въпреки добрите резултати на дружеството трябва да знаете някой детайли
1. Свилоза се преорентира към закупуването само на сертифицирана дървесина (която е дефицитна в монета), което ще повиши разходитеза суровини, но и заедно с това цената на прозиведената целулоза.
2. В момента като по сигнал всички големи преработватели са намалили цената на, която изкупуват дървесината, което адски много смарди (хем им трябва дървесина, хем са задръстени, хем не искат да купуват).............
3. Украйна е най-големия доставчик на дървесина за Турция........а Турция е един от най-големите потребители на дървесина от България- а познайте какво ще стане с цената на дървата ако секне украйнския износ. Най- лошото е че явно към момента се цели да се "изтиска" пазара на дървесина в момента и шанса да останат без дърва расте с всеки изминал ден, защото всики доставчици се преориентират към директен износ за трети страни..
Не е препоръка за нищо просто кратък анализ и едно наум с господина...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнениеЗдравей abc - доколкото помня ти си от Свищов и имаш пряко наблюдение - ще се радвам да споделиш повече подробности от това, за което загатваш ( може и на лични ако не искаш да те тролят) - аз поне нямам причина да не ти вярвам. Наистина е хубаво да се иде на място, най-вероятно и това ще направя в близко бъдеще, защото ми е домъчняло за Свищов - 5 години от живота ми мина там и имам доста хубави спомени ( лирично отклонение ) .Поздрави и успех на инвестиралите тук. За трола дето прави сривове с по 3 000 бройки - наистина съжалявам че ги нямаш, защото с радост щях да те чакам на бида когато тръгнеш да правиш срив.
въпреки добрите резултати на дружеството трябва да знаете някой детайли
1. Свилоза се преорентира към закупуването само на сертифицирана дървесина (която е дефицитна в монета), което ще повиши разходитеза суровини, но и заедно с това цената на прозиведената целулоза.
2. В момента като по сигнал всички големи преработватели са намалили цената на, която изкупуват дървесината, което адски много смарди (хем им трябва дървесина, хем са задръстени, хем не искат да купуват).............
3. Украйна е най-големия доставчик на дървесина за Турция........а Турция е един от най-големите потребители на дървесина от България- а познайте какво ще стане с цената на дървата ако секне украйнския износ. Най- лошото е че явно към момента се цели да се "изтиска" пазара на дървесина в момента и шанса да останат без дърва расте с всеки изминал ден, защото всики доставчици се преориентират към директен износ за трети страни..
Не е препоръка за нищо просто кратък анализ и едно наум с господина...
Коментар
Коментар