IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Кире хилядите водещи международни компании не са спирали да инвестират всяка година, а тук се наваксва паралелно защото имаме производство от бай тошово време. Сам разбираш че е мега належащо, иначе потъваш с всяка година... Освен това Кире има си основни икономически принципи първо инвестициите после възвращаемостта от тях... като не ти се чака отиваш да папкаш там където дават...

    Коментар


    • Пепе, този аргумент не очаквах от тебе..Много смешно..Сигурно Монбат, МЦХ и ХЕС , както и хилядите водещи компании по света не правят инвестиции като дават дивиденти...Надявайте се, но не се превръщайте в секта да обръщате наопаки инвестиционната теория и практика..

      Коментар


      • Кире, стига с тази мантра, тук се правят инвестиции, затова не се дава дивидент. А компанията става все по-конкуретоспособна... Това е бизнес модела защото без инвестициит,е щеше отдавна да е фалирано и това производство!!! Съвсем различно е от това някой да раздава дивидент от наемчета... няма нищо общо, приказваш икономически нон сенс...с този дивидент...
        Last edited by pepe1234; 03.05.2017, 11:09.

        Коментар


        • Да това са добри аргументи..Дано Ви излезе пъзела, за мен Краси не е коректен мажоритар с не даването на дивидент..

          Коментар


          • Така де, за мен преобладаващо тук не са хора, чакащи дивидент - има Бреф, СФИ и т.н. Имам тук яко на средна 1,9 и не ми дреме за дивидента, ако дадат няма да го върна. Факт е, че реша ли да изляза ще я пратя в ниското, но ми се струва, че има сега кой да поеме. За мен Свилоза е недолюбвана от пазара - всеки си има мнение моето е , че тази компания оцеля в най-трудните години, успя да реализира точни за бизнеса решения и има път нагоре. Не знам за вас но освен разните р/е , р/в ,ev/ebitda и т.н. гледам и други неща - допадна ми , че преди 1-2г. при рекордната печалба заделиха по спомен 1млн. за премии на работниците. Така , че сравнението с хора разсипали какъвто бизнес са хванали го налирам некоректно.
            Пък и всеки си решава сам къде да си сложи парите - некои го кефят компании любимци на ПФ и оценени в небесата ,други ниско рискови адсиц, инвестиралите тук си имаме нашите основания, но не разбирам каква е логиката като някой изпусне някой влак , в случая ракета да вади негативи.
            Он пазаро си знае.
            Не е препоръка - много съм пристрастен и заинтересиран

            Коментар


            • Ами защо се дразниш, че искам Краси да даде дивидент..Защити не даването на дивидент..Кажи колко е полезно за миноритарите..Тук да не е забранена тема..Самото ти изнервяне е съмнително..И като как забраняваш писането за Краси..

              Коментар


              • Кире чий го дириш в тая тема? Оди си глей там акциийките на чичко Оги и не се занимавай с нас "будалите"
                Last edited by pepe1234; 03.05.2017, 10:24.

                Коментар


                • Вие все така отлитате и пак се връщате..Винаги има нови будали и Краси все не Ви дава дивиденти..Да се чуди човек защо тази прекрасна компания и този велик мениджър се скъпи за няколко стотинки дивидент..Не че е сам де- видели сме и БОЖКОВ и Банев и Захариев и Бедо- все великани, но никой не е космонавт като Краси..Успех в мечтите..

                  Коментар


                  • Киро, що не земеш да си нахлузиш противогаза за всеки случай, че ще има да дишаш прахта като отлетим ... що се заяждаш да дразниш?

                    Last edited by pepe1234; 03.05.2017, 10:05.

                    Коментар


                    • Краси ще ви пусне ли дивидент или пак ще дишате космическия му въздух..

                      Коментар


                      • Из резултатите на Мърсър:

                        https://globenewswire.com/news-relea...-of-0-115.html



                        Summary Operating Highlights
                        Q1 Q4 Q1
                        2017 2016 2016
                        Pulp production ('000 ADMTs) 373.8 350.3 378.0
                        Annual maintenance downtime ('000 ADMTs) 21.6
                        Annual maintenance downtime (days) 12
                        Pulp sales ('000 ADMTs) 375.1 345.1 393.5
                        Average NBSK pulp list prices in Europe ($/ADMT)(1) 822 810 792
                        Average NBSK pulp list prices in China ($/ADMT)(1) 645 595 590
                        Average NBSK pulp list prices in North America ($/ADMT)(1) 1,033 992 943
                        Average pulp sales realizations ($/ADMT)(2) 584 580 580
                        Energy production ('000 MWh) 472.2 431.8 475.5
                        Energy sales ('000 MWh) 202.7 179.9 207.4
                        Average energy sales realizations ($/MWh) 91 93 93
                        Average Spot Currency Exchange Rates:
                        $ / €(3) 1.0661 1.0780 1.1035
                        $ / C$(3) 0.7555 0.7496 0.7301
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

                          +11111 Тук потенциала е голям......и тепърва започваме !Като се замисля колко е разпродадена миналата година и инвеститорите решат да възстановяват съвсем нормално е да качва толкова бързо!
                          Нема шанс вече с тоя спред какво точно ще купят и колко....след днес който купил купил, освен ако няма някоя изненадващо лоша новина. И да искат да възтановят трудничко ще им се получи....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            С бичия пазар при ранна продажба се губят доста ползи - гледай батето как стиска и не пуска, чака до последно - пример пиб - от 1,70 на кота 6лв. а има още толкова )))))))))
                            да но проблемът с бичия пазар е, че музиката може в един момент да спре и не знаеш кога е този момент. затова и гледам да не съм алчен. имам един приятел който държи основно комерцбанк. та като акциите бяха ниско миналата година и той стискаше. сега като се вдигнаха го питам кога ще продаваш и той вика няма, ще купувам още. та това е големия капан - като цените почнат да се качват и да правиш пари, по някаква причина си мислиш че това ще продължи още. парадоксално е, но повечето дребни инвеститори купуват на върха и продават в дъното. интересен факт - най-добре представящите се фонд мениджъри са тези, които са преживели поне два мечи пазара
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Защо да кешираш още на старта черно-бяла котешка лапичке, помисли маlko... може би не си бил на бфб в големия бум 2007, нооооо има правило - let the profit run Какво означава !?!? - (преведено на бфб) - Виж например хес - къде е сега !?!? - на кота 110 милиона капитализация .... колкото свилоза май нале !? Ами ако свилоза направи същата печалба за тримесечие, която хес прави за цяла година - къде трябва да е цената !?!? - нали всички ще се замислят над този въпрос тогава и какво мислиш ще направят !?!? )))))) ами просто цената ще е х3 ))))) такива са реалностите, както се изхвърча рязко и при алумината )))) и т.н. С бичия пазар при ранна продажба се губят доста ползи - гледай батето как стиска и не пуска, чака до последно - пример пиб - от 1,70 на кота 6лв. а има още толкова )))))))))
                              +11111 Тук потенциала е голям......и тепърва започваме !Като се замисля колко е разпродадена миналата година и инвеститорите решат да възстановяват съвсем нормално е да качва толкова бързо!
                              Last edited by спекуланта; 02.05.2017, 20:28.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от black & white Cat foot
                                голям обем предполагам очакванията са за силни резултати за Q1 и включване в софикс покрай онази статия в инвестор. Ако работата не е спирала, Q1 ще е доста по-силно дори при по-ниски цени на целулозата, но за софикс не мисля че има шансове. По брой сделки, оборот, стойност на фрии флоут много изостава от други компании. малко ме сърби пръста да продавам на тази цена, но засега освен ако не мине 4 лева, мисля да изчакам да видя до около есента как се развива. не е препоръка и тн
                                Защо да кешираш още на старта черно-бяла котешка лапичке, помисли маlko... може би не си бил на бфб в големия бум 2007, нооооо има правило - let the profit run Какво означава !?!? - (преведено на бфб) - Виж например хес - къде е сега !?!? - на кота 110 милиона капитализация .... колкото свилоза май нале !? Ами ако свилоза направи същата печалба за тримесечие, която хес прави за цяла година - къде трябва да е цената !?!? - нали всички ще се замислят над този въпрос тогава и какво мислиш ще направят !?!? )))))) ами просто цената ще е х3 ))))) такива са реалностите, както се изхвърча рязко и при алумината )))) и т.н. С бичия пазар при ранна продажба се губят доста ползи - гледай батето как стиска и не пуска, чака до последно - пример пиб - от 1,70 на кота 6лв. а има още толкова )))))))))
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                                Коментар

                                Working...
                                X