IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе не го оправдавай, определено имам много отчетлив спомен печалбата се капитализира и това е предпоставка за покачването на цената на акцията. Или поне нещо от сорта трева да са ми обяснявали... Т.е. ти си взимаш дивидента през покачването на цената и обратно, ако си наблюдавал с колко пада цената на акция след като изплати дивидента, мисля отчетливо се виждаше на графиката на тези адванс терафонд... Напълно безпредметно заяждане си е това. Преливане от пусто в празно дет се вика...
    Last edited by pepe1234; 03.05.2017, 21:03.

Коментар

• Какво сте се заспорили пак тука...излишно е.
      Естествено че Киро не е прав, откъде накъде ще е задължително да се дава дивидент. Пък и на мажо ( тоя) виждаме хич не му дреме за такъв.
      Ма и другата страна не е права.
      Примерите на Блекито верно не са от най удачните.
      В тоя отрасъл болшинството компании традиционно разпределят дивиденти. По напред бе цитирал мерсер, от тях е, както и много други.
      Ето дори и маркет лидера фибрия на фона на дълговете и вложенията в огромния проект хоризонте2 дето ще заработи в края на годината - все намират по някоя сума да отделят за акционерите като дивидент. Прости самбаджии, нали, не кат тукашния смарт мажо.

Та когато има желание - винаги има начин. Дай му на Дачев само да реве по вестниците колко голяма капиталова дупка му била компанията и все трябвало пари да влага...

Тука поне 20М ебитда ще я има ли или не тая година ?
      Щото сега е оценена така че това изглежда сигурно.

Коментар

• polax, Супер много благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
          Кире хората интелигентно ти казаха, аз не толкова, но достатъчно разбираемо. Приличаш ми на един дето все викал от искъро по-дълбоко нема...
          От контролен панел и в полето пишеш ника, който искаш да игнорираш.

Коментар

• Обърнахте темата на бисери и ....

Коментар

• Татко щърк, ама хайде де много е малко ентусиазма..Аз мислех, че след писането днес ще купувате шита на Краси и ще го направите поне на 4 лева.Поне ходете и на събранията му да го венцеславите..Купете си книгата му с автографи..Регистрирайте фен клуб..Кажете му , че е прекрасен и не искате да поделя печалбата си с Вас..Не може този български Бъфет да не бъде славен. И никакво продаване на шита до 50000 лева..Рекорда на Божков и ХДПАТ трябва да бъде бит завинаги..Имам ли право да питам от време на време за дивидент и Краси..Не за друго , а само заради ентусиазма..

Успех на всички смели инвеститори..

Коментар

• Киро, написал съм, че включванията ти ме ентусиазират, тази дума съм използвал, а не друга. Ентусиазмът може да означава много неща, някой може просто да ме радва, забавлява, да ме кара да се замислям върху нещата от живота и т.н.... това е нещо доста различно от начина, по който ти си го разбрал. Аз самият не вземам решения на база мотивиране из форума и бих искал никой да не взема решения на база моите писания. Решението за търговия е нещо много по-важно и отговорно от това кой какво написал из форума, затова не си позволявам да се водя от някого – било от теб или от когото и да било. Но да, всички форумци са ми интересни, когато си сверявам часовника за пазара ни изобщо - и харесващите акцията, и отнасящите се с недоверие към нея,.
                Сляпото вярване в акция, мажоритар, е бърз път към провала. Ако вярвах "сляпо" тук, както си се изразил, нямаше лятото да обявя, че съм си намалил експозицията в Свилоза, а впоследствие, когато вложих още повече пари на пазара ни, щях да пълня най-вече Свилоза, а това не беше така. Върнах си долу-горе предишните обеми, макар тежестта да е пропорционално по-малка в сравнение с преди с оглед по-големия ми портфейл в момента в сравнение с преди. Радвам й се на позицията, но не смятам, че ми е пътеводната светлина на БФБ.

Успех и на теб

Притежавам акции Свилоза. Възможно е аз да греша. Препоръки нямам никакви.
                Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• това са 3 от топ 5 компании по пазарна капитализация в света в момента. от топ 10 също фейса не дават дивиденти и какво излиза? от десетте най-големи публични компании в целия свят, почти половината не плащат дивиденти. вкопчил си се в тази идея за дивидентите и не пускаш. пп не харесвам нито бъфет, нито безос нито дачев. дачев за разлика от споменатите от теб мажоритари обаче засега не се сещам да е цакал малките акционери, а на работниците на свилоза заплатите вървяха и когато преди около десетилетие завода го бяха спряли за година. не че е светец, но можеше да не го прави ако искаше

пп без дивидент от големите са още Алибаба, Адобе, Нетфликс, абе направо ето ти скрийнър

http://finviz.com/screener.ashx?v=16...2&o=-marketcap

821 резултата за компании с над милиард капитализация и без дивидент. тезата ти не струва
                  Last edited by Black and white cat-foot; 03.05.2017, 15:50.
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Киро, никой няма да откаже дивидент, ще му се зарадва със сигурност. Но защо искаш да кажеш че в портфйла си трябва да има човек само еднотипни компании, диверсификция му викат хората. Купуваш си акции заради дивиденти, други заради очакван ръст, трети по трета за теб причина (щото се кефиш да имаш "велики компании" например) Диверсификацията е хубаво нещо и вече идва въпросът до това какви тегла да слагаш на различните компании. Ама ту не виждам да говориш за тегла, ами пишеш 100 пъти че не давала дивидент. Това всички го знаем и какво следва от това?

Коментар

• Има..има- Божков, Захариев и Банев.. Ама защо се дразните, аз само казвам, че Краси не го харесвам защото му се свиди дивидента, а Вие се ядосвате и го сравнявате с Бъфет- чак стана комично...Засега спирам да пиша за Вашият Бъфет..

Коментар

• Кире хората интелигентно ти казаха, аз не толкова, но достатъчно разбираемо. Приличаш ми на един дето все викал от искъро по-дълбоко нема...

Коментар

• Татко Щърк, радвам се , че Ви мотивирам да купувате шита на Краси..После да не ме изкарате мене виновен за загубите или пропуснатите ползи..Друго , ако не поне есетата четем..Явно тук сте една секта на Краси- сляпо му вярвате и боготворите..Разбира се това не пречи да Ви противореча..Както казва Щърка даже Ви мотивирам и насъравам..
                          Успех на всички виждащи в Космическата мъгла

Коментар

• Харесва ми това, че „Свилоза“ не ми е носила дивидентна доходност. Ако носеше, щеше да е като други акции, които имам и които са много важни за мен, но нямаше да ги има движенията, които се случват тук и от които също не бих се отказал... Нямаше да ги има тези цени, нямаше да ги има зложелателите по космическата тема . Ако всички харесваха акцията, кой щеше да сипва така упорито и напоително само допреди 2-3 седмици на 2.90 лв., а преди това и още по-ниско.
                            Уважавам всичко онова, което е писал Биг Беар за дивидентните кучета. Аз самият имам преимуществено дивидентни компании и много от тях направиха и чудесна капиталова доходност последната година, т.е. аз самият предпочитам дивидентни пред недивидентни компании. Но в никакъв случай не подценявам недивидентните, особено някои, харесвам ми гъдела при тях, ако бъдат отиграни с добър тайминг. С две думи – за мен най-ценна е капиталовата доходност, а дивидентната е просто един от факторите (важен, но не единствен) за евентуална такава.

Самият дивидент ми е важен не заради самата дивидентна доходност. Какво са около 3-4-5 % на годишна база, след като една бърза корекция изтрива това за ден, часове или минути, понякога само от разликата в спреда. Дивидентната доходност ми е важна не сама по себе си, а защото е важна за много участници на пазара. Мнозина сравняват доходи от ренти, наеми, депозити, дивиденти... И някои играчи влизат на БФБ заради дивидентната доходност. Получава се нещо като самосбъдващо се пророчество, което прави компаниите доста стабилни и сравнително добре представящи се заради вярата на участниците в дивидентната доходност, а не толкова заради тези около 3-4-5% на година сами по себе си. Аз не мога да не се съобразявам с това, не мога да не се съобразя с психологията на повечето участници, макар да не съм влязъл на пазара с надежда за 3-4-5 % доходност, а за по-висока. Така че аз в дивидентните компании влизам не заради самия дивидент сам по себе си, а заради това, че същият този дивидент води по-голям интерес от пазара заради много хора, на които им е важен за пица, за плис-плис и какво ли още не . Е, има и друго нещо. В повечето случаи (невинаги) дивидентната доходност значи и читав мажоритар, което на мен вече ми е доста важно при избора къде да купувам, писал съм го. Споделял съм, че ако не харесвам мажото, не влагам пари в негова компания, колкото и подценена да ми се струва. Но да, аз смятам Краси по-скоро за читав, ако и да няма дивиденти тук, поне досега не знам да е имало, ако пропускам нещо, поправете ме.
                            С две думи – харесва ми да следя компания като „Свилоза“. Тя е сред любимите ми екзотики. И се надявам да лети отново. Радва ме и това, че други не я харесват. Ако всички я харесваха, нямаше да ги има тези възможности. Включванията на хора като Киро не ме дразнят, а напротив – ентусиазират ме .
                            Ето например от лятото до есента на 2016 г много компании отбелязаха добри ръстове. В същото време при Свилоза имаше спадове до около 11.2016 г и това създаде добри възможности за такива като мен, които искаха да се разделят с някои поскъпнали тежки компании, в чиито последващ бърз ръст вече не вярвах, купувайки акции като Свилоза, спадът при която ми се стори добра възможност. Ако тя беше поредната дивидентна компания, вероятно нямаше да имам с акцията подобна възможност за преструктуриране, не и при тези цени и коефициенти.

Имам акции „Свилоза“. Много е възможно да съм пристрастен. Много е възможно разсъжденията ми за нещо или за всичко да са напълно погрешни. Нямам идея дали акцията ще расте или ще пада. По позицията имам и сделки купува, и сделки продава. Препоръки нямам никакви.
                            Желая хубав ден на всички!
                            Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              както и хилядите водещи компании по света не правят инвестиции като дават дивиденти...
                              Berkshire Hathaway, Google, Amazon кога казваш са давали дивиденти последно? Ей тея Бъфет и Безос, пълни боклуци - не са като Гейтс да дават дивиденти. Сега само за упражнение сметни общата доходност на Амазон и Майкрософт за 20 години да кажем. Имаш нездравословна фиксация в дивидентите
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                              X