IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• клъвна ли си от каролеца или чакаш още 10 стинки надоле

Коментар

• Ебаси кефа!

Коментар

• И тази година явно януари е бил проблемен за доставката на дървесина. Всяка година си казваме хайде дано вече е решен проблема и пак такива притеснения. След като в 1 от 3те месеца не са работили какво повече да искам. Дано с това презапасяване най-после преборят поне проблемът с дървесината през зимата.

"След предприетите мерки от ръководството на фирмата , доставките на дървесина бяха увеличени значително , като към 31.03.2016 г. запасът от дървесина е 67 492 тона , а към 20.04.2016 е 111 009 тона."

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          Момци харесва ли ви посоката на движение? Мен ме кефи.
          И мен, допълвах малко вчера

Коментар

• Момци харесва ли ви посоката на движение? Мен ме кефи.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
              Мдаа, а дори и в тези празнични дни, камионите с дървесина денонощно си пътуват към Свилоза.
              Вече можеш да следиш камионите и онлайн Преглеждах търгове и попаднах на това, в последната страница гледам 4 камиона за Свил, 1 за Фазер и 1 за Велде
              Не че нещо де, ама е важно да има суровина.
              https://www.scdp.bg/elektronni-prevozni-bileti-iag

Коментар

• Поздравления за доброто интервю в Мениджър дето сте намерили. Ще се осъзнаят на пазара качествата на Дачев и без това не съм успял да си изсня защо го изкарват толкова хора лош мажоритар. То резултатите сами говорят де. Направи една голяма инвестиция без която Свилоза щеше да е едно дружество останало в историята като много други и през последните години правят хората баси печалбите:

година***ЕБИТДА
                2010***27,025,000
                2011***17,123,000
                2012***18,249,000
                2013***18,226,000
                2014***17,144,000
                2015***30,142,000

Инвестират си, ама последните години преди всичко връщат дълговете за голямата инвестиция:
                година***нетен дълг
                2010***73,524,000
                2011***65,325,000
                2012***56,654,000
                2013***50,280,000
                2014***36,550,000
                2015***19,696,000

Нетен дълг/Собствен капитал от 300% на 20%, Нетен дълг/ЕБИТДА от 3-4 на 0.65. Нормално да захване следващата голяма инвестиция.

Коментар

• И ако някой си е помислил, че Дачев се шегува с плановете си, ето и част от тръжното задание за изграждане на ново съоръжение на площадката на Свилоза-

З А Д А Н И Е
                  ЗА ПРОЕКТИРАНЕ НА БИОЛОГИЧНО СТЪПАЛО НА ПСОВ

1.Обща информация
                  «Свилоцел» ЕАД произвежда сулфатна избелена целулоза за хартия от широколистна
                  дървесина с капацитет 110000 т./год. Предвижда се до края на 2018 г. да се извърши
                  реконструкция на инсталациите с цел повишаване на производителността до 160000
                  т./год.

«Свилоцел» ЕАД се намира на площадката на «Свилоза» АД разположена в Западната
                  индустриална зона на гр. Свищов на брега на р. Дунав.
                  Целта е да бъдат достигнати пределно допустимите стойности на емисиите за заустване
                  в съответствие с директивите на ЕС, чрез изграждането на биологично стъпало към
                  съществуващата пречиствателна станция за промишлени отпадъчни води.
                  Изграждането на биологично стъпало след физико-механичното пречистване на
                  отпадъчните води трябва да завърши до 30.04.2018 г.

...

http://www.svilosa.bg/web/files/auctions/17/72.pdf

Коментар

• abc винаги е споделял интересна информация за компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
                      Силно и много позитивно интервю. Точно и ясно, факт е че колкото и да го оплюват човека се грижи добре за бизнеса. Вярвам , че добрите времена за компанията тепърва предстоят.
                      Не е препоръка, имам мноого хартийки тук.
                      Поздрави на оптимистите по позицията и весели празници!
                      Мдаа, а дори и в тези празнични дни, камионите с дървесина денонощно си пътуват към Свилоза.
                      Поздрави и на оптимистите и на песимистите по позицията и весели празници!

Коментар

• Силно и много позитивно интервю. Точно и ясно, факт е че колкото и да го оплюват човека се грижи добре за бизнеса. Вярвам , че добрите времена за компанията тепърва предстоят.
                        Не е препоръка, имам мноого хартийки тук.
                        Поздрави на оптимистите по позицията и весели празници!

Коментар

• Извадка от интервюто с Красимир Дачев -мажоритарен собственик на Свилоза:
                          " Изключителен оптимист съм за бъдещето на "Свилоза", като най-много разчитам на хората в завода. Ако в момента мога да произвеждам 10 пъти повече, ще мога да продавам със същата скорост. Разширяваме капацитета с инвестиции за 300 млн. лв. по плана "Юнкер" в тригодишен срок, в две фази по 150 млн. лв. Ще изградим нова линия за производство на опаковъчна хартия. Много ми се иска заводът да започне производство на хартия до 3 години."

Коментар

• С такава визия на мажоритаря за бъдещето на Свилоза, очакват ни само положителни емоции нас, миноритарите, тук..

http://www.manager.bg/%D0%BA%D0%BE%D...D0%B0%E2%80%9D

Имам, но нищо не препоръчвам, разбира се!

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                              “Екoтeкникa” ЕООД инвecтиpa 1,6 милиoнa eвpo в нoвa линия зa виcoкoкaчecтвeни дъpвeни пeлeти

http://www.dnesbg.com/pari-i-vlast/v...ni-peleti.html

Без много да шумят, работят си хората
                              Нека работят! както е казал патриарха Вазов: "Да рАботим-
                              да рАботим смело,
                              с мишци, нерви, със сърце и ум,
                              нек се чуй у нази живо дело, веселий на работата шум"... ...

Корк а дори и татко щърк навярно го знаят това стихотворение )
                              А Кой акционер не иска да е милионер !?? ))) Мен все ми пари крилатия лаф на косонавта - "..черна дупка за инвестиции..." И от астрофизика разбира. !!! а това може и да ни успокоява ))
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• ПОЗДРАВЛЕНИЯ за акционерите ! и 4Д

20+милиона !

http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=814191178

- Към 31.12.2015 г. СВИЛОЗА АД регистрира на консолидирана база печалба,
                                преди облагане с данъци в размер на 22 455 хил. лв., което представлява
                                увеличение от 133 % в сравнение с консолидираната печалба, преди облагане с
                                данъци за 2014 г. Консолидираната нетна печалба на СВИЛОЗА АД за 2015 г. е на
                                стойност 20 138 хил. лв. и нараства със 133 % в сравнение с консолидираната
                                нетна печалба за 2014 г.
                                Last edited by inta53; 28.04.2016, 22:36.

Коментар

Working...
                                X