клъвна ли си от каролеца или чакаш още 10 стинки надоле
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
И тази година явно януари е бил проблемен за доставката на дървесина. Всяка година си казваме хайде дано вече е решен проблема и пак такива притеснения. След като в 1 от 3те месеца не са работили какво повече да искам. Дано с това презапасяване най-после преборят поне проблемът с дървесината през зимата.
"След предприетите мерки от ръководството на фирмата , доставките на дървесина бяха увеличени значително , като към 31.03.2016 г. запасът от дървесина е 67 492 тона , а към 20.04.2016 е 111 009 тона."
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеМомци харесва ли ви посоката на движение? Мен ме кефи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеМдаа, а дори и в тези празнични дни, камионите с дървесина денонощно си пътуват към Свилоза.
Не че нещо де, ама е важно да има суровина.
https://www.scdp.bg/elektronni-prevozni-bileti-iag
Коментар
-
Поздравления за доброто интервю в Мениджър дето сте намерили. Ще се осъзнаят на пазара качествата на Дачев и без това не съм успял да си изсня защо го изкарват толкова хора лош мажоритар. То резултатите сами говорят де. Направи една голяма инвестиция без която Свилоза щеше да е едно дружество останало в историята като много други и през последните години правят хората баси печалбите:
година***ЕБИТДА
2010***27,025,000
2011***17,123,000
2012***18,249,000
2013***18,226,000
2014***17,144,000
2015***30,142,000
Инвестират си, ама последните години преди всичко връщат дълговете за голямата инвестиция:
година***нетен дълг
2010***73,524,000
2011***65,325,000
2012***56,654,000
2013***50,280,000
2014***36,550,000
2015***19,696,000
Нетен дълг/Собствен капитал от 300% на 20%, Нетен дълг/ЕБИТДА от 3-4 на 0.65. Нормално да захване следващата голяма инвестиция.
Коментар
-
И ако някой си е помислил, че Дачев се шегува с плановете си, ето и част от тръжното задание за изграждане на ново съоръжение на площадката на Свилоза-
З А Д А Н И Е
ЗА ПРОЕКТИРАНЕ НА БИОЛОГИЧНО СТЪПАЛО НА ПСОВ
1.Обща информация
«Свилоцел» ЕАД произвежда сулфатна избелена целулоза за хартия от широколистна
дървесина с капацитет 110000 т./год. Предвижда се до края на 2018 г. да се извърши
реконструкция на инсталациите с цел повишаване на производителността до 160000
т./год.
«Свилоцел» ЕАД се намира на площадката на «Свилоза» АД разположена в Западната
индустриална зона на гр. Свищов на брега на р. Дунав.
Целта е да бъдат достигнати пределно допустимите стойности на емисиите за заустване
в съответствие с директивите на ЕС, чрез изграждането на биологично стъпало към
съществуващата пречиствателна станция за промишлени отпадъчни води.
Изграждането на биологично стъпало след физико-механичното пречистване на
отпадъчните води трябва да завърши до 30.04.2018 г.
...
http://www.svilosa.bg/web/files/auctions/17/72.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеСилно и много позитивно интервю. Точно и ясно, факт е че колкото и да го оплюват човека се грижи добре за бизнеса. Вярвам , че добрите времена за компанията тепърва предстоят.
Не е препоръка, имам мноого хартийки тук.
Поздрави на оптимистите по позицията и весели празници!
Поздрави и на оптимистите и на песимистите по позицията и весели празници!
Коментар
-
Извадка от интервюто с Красимир Дачев -мажоритарен собственик на Свилоза:
" Изключителен оптимист съм за бъдещето на "Свилоза", като най-много разчитам на хората в завода. Ако в момента мога да произвеждам 10 пъти повече, ще мога да продавам със същата скорост. Разширяваме капацитета с инвестиции за 300 млн. лв. по плана "Юнкер" в тригодишен срок, в две фази по 150 млн. лв. Ще изградим нова линия за производство на опаковъчна хартия. Много ми се иска заводът да започне производство на хартия до 3 години."
Коментар
-
С такава визия на мажоритаря за бъдещето на Свилоза, очакват ни само положителни емоции нас, миноритарите, тук..
http://www.manager.bg/%D0%BA%D0%BE%D...D0%B0%E2%80%9D
Имам, но нищо не препоръчвам, разбира се!
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение“Екoтeкникa” ЕООД инвecтиpa 1,6 милиoнa eвpo в нoвa линия зa виcoкoкaчecтвeни дъpвeни пeлeти
http://www.dnesbg.com/pari-i-vlast/v...ni-peleti.html
Без много да шумят, работят си хората
да рАботим смело,
с мишци, нерви, със сърце и ум,
нек се чуй у нази живо дело, веселий на работата шум"... ...
Корк а дори и татко щърк навярно го знаят това стихотворение )
А Кой акционер не иска да е милионер !?? ))) Мен все ми пари крилатия лаф на косонавта - "..черна дупка за инвестиции..." И от астрофизика разбира. !!! а това може и да ни успокоява ))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
ПОЗДРАВЛЕНИЯ за акционерите ! и 4Д
20+милиона !
http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=814191178
- Към 31.12.2015 г. СВИЛОЗА АД регистрира на консолидирана база печалба,
преди облагане с данъци в размер на 22 455 хил. лв., което представлява
увеличение от 133 % в сравнение с консолидираната печалба, преди облагане с
данъци за 2014 г. Консолидираната нетна печалба на СВИЛОЗА АД за 2015 г. е на
стойност 20 138 хил. лв. и нараства със 133 % в сравнение с консолидираната
нетна печалба за 2014 г.Last edited by inta53; 28.04.2016, 22:36.
Коментар
Коментар