Панда, продължаваш да бъдеш умерен песимист за Свилоза. При бичи пазар това си води до доста приятни изненади. Успех в търговията.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
В мометна 2/3 от ацкиите ми в Свилоза са сложени отдясно на цена от 4.83.
не е препоръка за нищо
не е препоръка за нищо
Коментар
-
бях една седмица на плис плис и като се върнах ме посреща такъв невероятен отчет
12.9 милиона печалба, това разби на пух и прах прогнозите ми. Бях заложил към 10% по-високи цени за q2 спрямо 2016, а според отчета те са били с цели 24% нагоре.
"Продажните цени на целулозата за второ тримесечие на 2017 спрямо същия период на 2016 г. са по- високи с 24%. Постигнатите продажни цени за шестмесечието на 2017 г. са по-високи с 9% спрямо същия период на 2016 г. Към дата на изготвяне на отчета анонсите за увеличение на продажните цени на целулозата са вече по-малко на брой и оферираните увеличения са минимални. Очакванията са за месеците август и септември 2017 г. да бъдат запазени нивата на цените, достигнати през месеците юни и юли на 2017 г. От октомври 2017 г. се очаква леко понижение"
общо взето и моите прогнози са за запазване и леко намаляване на цената на целулозата до края на годината, новия проект на Фибрия е почти готов. Но въпросът е какво да правя с акциите ми на Свилоза? Когато взех по-голямата част от тях, бях писал че бих бил доволен ако достигне 4 лева до две години. Сега е почти 5 и е минала по-малко от година. От друга страна, цената на целулозата се движи супер и Свилоза тази година са без изцепки, може да бъде най-добрата им финансова година в историята. Покрай увеличението на цената компанията вече заема над 20% от портфейла ми което ме кара да се чувствам некомфортно, но от друга страна мисля че има още къде да расте заради страхотния моментим. 10 лева до края на годината едва ли, но 6 лева ми изглежда постижимо. Затова мился да постъпя както направих с Уиз Еър - продавам част от акциите и чакам по-висока цена за останалите.
В мометна 2/3 от ацкиите ми в Свилоза са сложени отдясно на цена от 4.83.
не е препоръка за нищоdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеУБИЙЦИ
- 1 like
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе бързай, да продаваш, пандичке)) Беше казал дори че за година ще си доволен и на 4 лв (нещо такова по спомен) и помня че по този повод коментирахме че което чакаш за година, може да е въпрос само на един или два отчета. Така че остави печалбата да си расте и не се тревожи предварително за осребряването))) Всяко нещо с времето. Припомням мисъл на Костолани по аналогичен случай - "Купете акции, вземете таблетки за сън и не гледайте повече книжата. След много години ще видите, че сте станали богати. ")))destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Не бързай, да продаваш, пандичке)) Беше казал дори че за година ще си доволен и на 4 лв (нещо такова по спомен) и помня че по този повод коментирахме че което чакаш за година, може да е въпрос само на един или два отчета. Така че остави печалбата да си расте и не се тревожи предварително за осребряването))) Всяко нещо с времето. Припомням мисъл на Костолани по аналогичен случай - "Купете акции, вземете таблетки за сън и не гледайте повече книжата. След много години ще видите, че сте станали богати. ")))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеА няма ти спеше тук преди.......Или бъркам????Last edited by Black and white cat-foot; 09.08.2017, 15:34.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеняма много ново инфо от това интервю, основно че строежа се очаква да почне през 2018 и че се надяват да автоматизират и да има под 300 работници.
olimpiec, то няма какво толкова да се пише в темата. новия завод вече го коментирахме предостатъчно така че следващата голяма новина е шестмесечния отчет
Коментар
-
няма много ново инфо от това интервю, основно че строежа се очаква да почне през 2018 и че се надяват да автоматизират и да има под 300 работници.
olimpiec, то няма какво толкова да се пише в темата. новия завод вече го коментирахме предостатъчно така че следващата голяма новина е шестмесечния отчетdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар