Първоначално изпратено от наблюдаваща
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Като гледам оредялото предлагане по позицията, ако някой изкупи до 1,30 и цената директно се отпушва към 2 лв.
И нормално никой да не иска да продава на тези цени сега. При така добре развиващ се бизнес и добро отношение от страна на мениджмънта към малките акционери.
Аз самата съм много доволна че си купих акции тук. До 2-3 г. не мисля да ги продавам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеГ-н Зарев, гледайки видеото от пресконференцията ми възникват два доуточняващи въпроса:
1. Да изясните въпроса с ТЕЦ-а и когенерацията. Чия собственост е в момента действащия и чия собственост ще е новата когенерация която предстои да се доизгради и да заработи догодина?
2. Г-н Колчев споменава че когенерацията ще "намали разходите ни с 50%". Предполагам става въпрос за енергийните разходи, т.е. тези за ток, пара и мазут?
При производство от 125 хил.т. целулоза, какъвто е плана ви за 2011 г., ориентировъчно по колко лв/тон целулоза ще се смъкне себестойността, при това положение?
Благодаря предварително!
2. Да, 50% означава конкретно ток. Съжалявам, че ще отговоря уклончиво, но това ще го разбера на практика когато заработи турбината. Има разни сметки, предимно правени от инженери с много условности по експлоатационните режими. Като най-грубо мога да кажа, че очаквам поне 100 000 лв. намаление на месец общо. На тон, зависи от месечното производство, не очаквам да надхвърлим 120 000 тона общо годишно за 2011, което е около 10 000 + на месец.
Коментар
-
Г-н Зарев, гледайки видеото от пресконференцията ми възникват два доуточняващи въпроса:
1. Да изясните въпроса с ТЕЦ-а и когенерацията. Чия собственост е в момента действащия и чия собственост ще е новата когенерация която предстои да се доизгради и да заработи догодина?
2. Г-н Колчев споменава че когенерацията ще "намали разходите ни с 50%". Предполагам става въпрос за енергийните разходи, т.е. тези за ток, пара и мазут?
При производство от 125 хил.т. целулоза, какъвто е плана ви за 2011 г., ориентировъчно по колко лв/тон целулоза ще се смъкне себестойността, при това положение?
Благодаря предварително!
Коментар
-
http://www.investor.bg/news/article/108943/339.html
Свилоза: Втори сме по конкурентоспособност след заводите в екваториалните зони
32 минутно видео с отговорите на журналистическите въпроси от пресконференцията в четвъртък (презентацията е публикувана 1:1)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнениеИ поздравления и от мен за решението Ви да се включите във форума и се присъединявам към Батя с предложението за "игнор" на провокаторите. Успехи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zarev Разгледай мнениеМариян Йорданов ми предлага да публикуваме отчетите тук - http://www.investor.bg/bulletin/; Това ще ви свърши ли работа?
И поздравления и от мен за решението Ви да се включите във форума и се присъединявам към Батя с предложението за "игнор" на провокаторите. Успехи!Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа, не му е сега времето на дивидента!
Аз в качеството си на акционер в компанията, предпочитам с реализираната печалба първо да се намали задлъжнялостта, да се инвестира в повишаване на ефетивността и едва тогава да мислим за дивидентите.
Г-н Зарев, поздравления за чудесната иницатива да комуникирате с инвеститорите през форума на инвестора. Иначе бъдете готов и за провокатори, решението е - игнор
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zarev Разгледай мнениеИмаме загуба за покриване от 2008/9 от 30 милиона. Няма как. Но акционерите са наясно, че в перспектива това е пътят.
Аз в качеството си на акционер в компанията, предпочитам с реализираната печалба първо да се намали задлъжнялостта, да се инвестира в повишаване на ефетивността и едва тогава да мислим за дивидентите.
Г-н Зарев, поздравления за чудесната иницатива да комуникирате с инвеститорите през форума на инвестора. Иначе бъдете готов и за провокатори, решението е - игнор
Коментар
-
Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнениеГ-н Зарев има ли идеи за някакъв дивидент, след тази феноменална печалба, която реализирате въпреки кризата ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнениеНай-много отчети се публикуват в сайта на борста, иначе и в Инвестора е добре.
Тук винаги има хора на които им е криво, това е нормално просто трябва да се игнорират.
Някъде може ли да се намери графика на цената на целулозата ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от rambo-roki Разгледай мнениеГосподин Зарев,не го приемайте сериозно,но нали знаете за средните 12 овце.Комшията има 11 ,а аз имам само 1.Нали не смятате, че двамата притежаваме по 6 овце.
Лека вечер!
Коментар
Коментар