IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bobo67 Разгледай мнение
    при тези цени на целулозата и този кеш отиват към 20мил годишна печалба
    EBITDA да там някъде ще е.... чистата ще е по малко със сигурност

Коментар

• при тези цени на целулозата и този кеш отиват към 20мил годишна печалба

Коментар

• тук няма кво да ги гледаш тези новини при СВИЛОЗА е лесно гледаш цената на BHKP EUR която е към 600 Е в момента да не пада под 400 Е , те нямат проблем да продават просто въпроса е на каква цена

Коментар

• сериозен ръст в преработващата промишленост

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
            Ха-ха, забавно, трябва да си сменя ника на "Синергон"

Пазара е никога доуточнен, до доказване на противното...
            Гледай, докато го уточняваш, да не се окажеш уточнен. До доказване на противното
            Не е препоръка

Коментар

• тук переспективите са супер

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение
                E, споко де. Не те знаех, че си се опарил при Синергон. Имах предвид разпродажбите които се получиха там на 1,1лв.
                Виж премето на поста, ще се сетиш
                И така, уточняваме ли още, какъв е пазара ?
                Ха-ха, забавно, трябва да си сменя ника на "Синергон"

Пазара е никога доуточнен, до доказване на противното...
                Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                  Брех да му се невиди... не бях разбрал, че мечи бил пазара... При тази ситуация да се позамисля малко..... ДА ... капиталовата печалба е по-добрата печалба!

А относно Синергона, това, че споделих, че съм си затворил позицията на загуба може да те радва, но това си е твой проблем. Като поузрееш ще разбереш, че загубите трябва да се режат, с доста усилия накрая успях да го имплементирам в инвестиционните си дейности (записваш ли си?). Сега да му се невиди, си спестих още 35% обезценяване на инвестицията там.

За една развиваща се и растяща компания, най-добре е печалбата да се реинвестира, особено ако реализира такава възвръщаемост на активите. Компаниите в стадий на зрелост са тези, които трябва да споделят печалбите, въпреки, че винаги може още напред...
                  E, споко де. Не те знаех, че си се опарил при Синергон. Имах предвид разпродажбите които се получиха там на 1,1лв.
                  Виж премето на поста, ще се сетиш
                  И така, уточняваме ли още, какъв е пазара ?

Коментар

• тук доста добра новина е че след като ХХИ се отърва от БАНЕВ , са пуснали най накрая поточна линия за луксозно тишу и като гледам са удвоили продукцията за 6м а капацитета им огромен ...тъй че СВИЛОЗА ще въстанови и вътрешния пазар

Коментар

• В незабравимия си пост Калитко беше споделил защо хартията е стабилна и безценна:
                      Първоначално изпратено от овчарчето Калитко Разгледай мнение
                      когато успея да заделя пари отивам при моя брокер и той ми купува, каквото реша. нищо ново!
                      бих искал да споделя как избирам.
                      когато си купих от завода за хартия Белово имах предвид, че всеки си бърше задника(моля за извинение) и съответно инвестицията е стабилна.
                      ще се радвам, ако има и други аматьори, които са навите да си лафим тук.
                      http://www.investor.bg/forum/showthr...D0%B0#post2990

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                        Как да не ми харесва? Свилозата е възлова суровина за производство на хартия
                        А, когато форумът е мечи, пазарът на хартия е един особено интересен пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                          А може би ти се иска Бичи пазар !? Нали Свилозата не ти харесваше !?
                          Как да не ми харесва? Свилозата е възлова суровина за производство на хартия
                          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                            Не знам за пазара, но с тези стръвници и учителки си е бая мечи форума
                            А може би ти се иска Бичи пазар !? Нали Свилозата не ти харесваше !?

Коментар

• Не знам за пазара, но с тези стръвници и учителки си е бая мечи форума
                              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                                Е, какъв е пазарът според теб, след като се позамисли ?
                                Какъв да е пазара ? Ето едно от добрите виждания, според мен:

"28 Юли 2011 | 09:38

„Днес влияние върху българския пазар ще продължат да оказват най-вече финансовите отчети на местните компании и по-малко дълговите неволи на американци и европейци. Не че последното не представлява сериозна заплаха за глобалната икономика, но българските инвеститори, поне засега, изглеждат по-големи оптимисти от чуждестранните си колеги", коментира Гено Тонев, инвестиционен консултант в Юг Маркет Фонд Мениджмънт, за Profit.bg.

Иначе добри новини в отчетите не липсват, но както се случи и през април, голяма част от тях отдавна са в цените, каза експертът.

„Ако изобщо има някаква реакция, тя е краткотрайна, независимо дали данните са добри или лоши. Това се дължи и на факта, че голяма част от купувачите стоят край страничната линия било заради липса на средства, било поради прекомерна концентрация на дадени емисии в портфейла", обясни Гено Тонев, според когото продавачите пък все още не могат да забравят първите два месеца на годината и характерната тогава всеядност на пазара, което ги кара да поставят офертите си сравнително далеч от равновесните цени.

„Като прибавим към това и широко разпространеното вече очакване за силен август, стигаме до почти патова ситуация - при всеки опит за по-сериозно движение се отваря толкова голяма пропаст между офертите „купува" и „продава", че сключването на сделка се превръща в невъзможна мисия", каза експертът. „Нещо такова вероятно ще видим и днес, а това често пъти води до неправдоподобна волатилност при индексите".

Коментар

Working...
                                X