IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Пичове, разбирам че виждате потенциала и искате акцията да катери, но на тоя умрял пазар как да стане
    Не ми хвали стока, хвали ми пазар, казват търговците.
    И така, явно ще се чакат по-добри времена на БФБ. Иначе пък като тръгнат нещата сме виждали колко бързо може да се подредят, на какви ралита е способно това пазарче
    Така че възползване от дефектите на пазара и търпение - това е рецептата
    разбира се че е така ...същото важи и за останалите читави акции , все пак мисля че акцията ще се коносолидира съвсем скоро на малко по високи стойности

Коментар

• Пичове, разбирам че виждате потенциала и искате акцията да катери, но на тоя умрял пазар как да стане
      Не ми хвали стока, хвали ми пазар, казват търговците.
      И така, явно ще се чакат по-добри времена на БФБ. Иначе пък като тръгнат нещата сме виждали колко бързо може да се подредят, на какви ралита е способно това пазарче
      Така че възползване от дефектите на пазара и търпение - това е рецептата

Коментар

• Тук нещата май отиват към EBITDA за първото полугодие към 12-13 млн.лв., което си е около 38-40 ст. на акция.
        Никак нелошо се развива акцията. А и в съчетание със силната й подцененост, акцията става особенно секси

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          ...Защото ти се струва или защото е подценена ? Кое е по-вероятно
          Не е препоръка
          Е как защо...?!? Защото има акции
          Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от bobo67 Разгледай мнение
              много подценена ми се струва тук цената на акциите
              ...Защото ти се струва или защото е подценена ? Кое е по-вероятно
              Не е препоръка
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от bobo67 Разгледай мнение
                много подценена ми се струва тук цената на акциите
                Няма да е за дълго. Нека дружеството си погасява заемите и прави прилични печалби, а то цената рано или късно ще достигне справедливата си стойност.

Коментар

• много подценена ми се струва тук цената на акциите

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                    Много сте тактичен, което ви прави чест. И все пак ви пожелавам да ви идват по-често българи и по-рядко немци.
                    Иначе мога да се обзаложа на по една бира (по ваш избор), че в следващите 12 месеца няма да ви преместят на друг отдел в банката (предполагам са ви казали, че могат да ви преместят обратно в банкинг тийма).
                    Приемам за бирата. Не искам да ни местят никъде. Да работя с Камен Захариев, най-високопоставения БГ чиновник в ЕБВР и приятел от години е удоволствие. Като добавим, че познавам дългогодишно и лично още 3-4 човека в Corporate recovery не ми се мести, в личен план. Но ако ни преместят ще е добре за имиджа на компанията. То е като за държавата да имаш или не Брейди облигации, пък даже и да си ги обслужваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zarev Разгледай мнение
                      Тук малко смесвате нещата. Като начало, който да беше дошъл от банките няма как да ми бъде неприятно - ние сме редовни платци, имам си договор, плащам си. Твърде вероятно е до края на годината да има и съвсем други отдели, които да отговарят за нас.
                      Много сте тактичен, което ви прави чест. И все пак ви пожелавам да ви идват по-често българи и по-рядко немци.
                      Иначе мога да се обзаложа на по една бира (по ваш избор), че в следващите 12 месеца няма да ви преместят на друг отдел в банката (предполагам са ви казали, че могат да ви преместят обратно в банкинг тийма).

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                        Г-н Зарев, благодаря за допълнителното инфо относно визитата на ЕБРД. От написаното разбирам, че ви е посетил по-скоро българин, че иначе мисията можеше и да е доста по-неприятна.

И все пак имам забележка относно писания от типа: "банките ме обикалят за да дадат пари".
                        Оставям настрана, че това няма как да е вярно, но все пак тогава е чудно защо не си изплатите направо дълга към ЕБРД и НИБ, ако толкова други институции искат да хвърлят пари по вас, вместо да се занимавате да предоговаряте каквото и да било.
                        Тук малко смесвате нещата. Като начало, който да беше дошъл от банките няма как да ми бъде неприятно - ние сме редовни платци, имам си договор, плащам си. Твърде вероятно е до края на годината да има и съвсем други отдели, които да отговарят за нас. Да заместя обаче ЕБВР и НИБ - няма как да стане, те дават инвестиционен кредит; не виждам кой в БГ би го направил, особено при техните условия. А за оборотен капитал - там е друга баница.

Коментар

Балансът ми не е лош, банките ме обикалят за да дадат пари.
                          Г-н Зарев, благодаря за допълнителното инфо относно визитата на ЕБРД. От написаното разбирам, че ви е посетил по-скоро българин, че иначе мисията можеше и да е доста по-неприятна.

И все пак имам забележка относно писания от типа: "банките ме обикалят за да дадат пари".
                          Оставям настрана, че това няма как да е вярно, но все пак тогава е чудно защо не си изплатите направо дълга към ЕБРД и НИБ, ако толкова други институции искат да хвърлят пари по вас, вместо да се занимавате да предоговаряте каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                            Нека си говорим розови неща и всичко ще е ок , а? Нека свалим розовите очила и бъдем по-обективни. Нямам намерение да се заяждам...
                            Че като гледам се развихря нова пазарна турболенция. Защо и този път Свилоза няма да спре да работи? При тази ситуация е доста вероятно целулозата, както и доста други суровини да поевтинеят, това вече е факт при някои. Освен това слабият долар не е ли проблем за компанията? Доколкото знам основните приходи са в долари?
                            Свилоза няма никога повече да спре да работи заради падане на пазара. В момента имам исторически най-ниски разходи на тон. Балансът ми не е лош, банките ме обикалят за да дадат пари, персоналът е оптимизиран и мотивиран, приходите в долари се хеджират и са 50% колкото са били винаги. А че печалбите ще бъдат по-ниски го писах преди известно време, като обясних защо и го казах и в отчета. Е, това е предвидено.
                            Което не означава, че кризата ще ни отмине. В момента обикаляме клиентите и на никой не му харесва ситуацията.

Коментар

Батя очевидно си разбира от занаята. Но precakanato наистина ме впечатлява с емоционалните си и точни, кратки коментари. Дотолкова, че отидох да видя профила и - умрях от искрен смях, не бях виждал скоро такова чувство за хумор.

Това с увеличението май ви бях писал, че няма как да е вярно, а сега в кризата да не говорим пък изобщо.
                              Оценявам го ! Наистина в реалността не винаги ми личи, кога се шегувам, но ми харесва, да го правя постоянно. Само Батя ми се дърви и все не схваща замисъла...
                              А, да, все забравям, да казвам, че тук имам хакции ))
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Батя ама ти си бил много лесен ! Защо не попита за колко закупени акции става дума. Ами ако са 200-300 бр - бих го отчела като PR кампания. Mоже да подготвят почвата за увеличение на капитала с несобствени средства
                                Батя очевидно си разбира от занаята. Но precakanato наистина ме впечатлява с емоционалните си и точни, кратки коментари. Дотолкова, че отидох да видя профила и - умрях от искрен смях, не бях виждал скоро такова чувство за хумор.

Това с увеличението май ви бях писал, че няма как да е вярно, а сега в кризата да не говорим пък изобщо.

Коментар

Working...
                                X