IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Краси отстоява мястото си до Банев, но го превъзхожда с космическата одисея

Коментар

• Друга идея за име на драмата развиваща се тук може бъде "Седем милиона разлика".
      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• "Свилозопад" с г-н Зарев в главната роля, май ще изпревари "Листопад" по гледаемост. Очакваме с нетърпение включването на чорбаджията Дачев... в компания на марсиански инвеститори... може би.

Кризата на никои не прощава, но чак пък толкова... да станем фенове на турски сериали

Коментар

• Първоначално изпратено от Zarev Разгледай мнение
          Какво да ви кажа, тук нещата са малко по-сложни. Дачев ми е кум, човек който познавам от 15 години. Набутах се със Свилоза, когато той се беше изтрескал в една друга куха сделка в чужбина през 2008 г. за няколко милиона, а впоследствие онова, което видях като корпоративно управление в Свилоза с 15 милиона загуба за една година ме стресира като човек, който разбира от такива работи.. И реших да се захвана, макар че вече бях отказал договор с него 3 години по-рано, защото го знам какъв човек е. А иначе, аз бях човека който запозна Дачев с ЕБВР (стария им директор Джон Шомел - Доу, който беше председател на борда в ФХС и личен все още приятел, когото заведох да види какво представлява "империята" Дачев през 2003 г.) После се развиха отношенията между тях като аз бях абсолютно незаинтересован участник. И Свилоза взе парите.
          Но за да работиш дълго време за такива като него, а аз имам опит, повярвайте, трябва да умееш да ги издържаш дълго време с претенциите им за величие и грубости, а аз не мога.
          Но си купих акции на Свилоза преди 2 месеца, защото смятам, че предприятието е читаво.
          По този повод, роди ми се дъщеря, Виктория, на 2 месеца и аз съм щастливия татко - герой вече с 4 деца.
          Голям пич сте г-н Зарев!
          Много успехи Ви желая!

Коментар

• "герой вече с 4 деца"
            Това е нещо, за което мога само да Ви сваля шапка! Да са Ви живи, здрави и много радост да Ви носят!

Коментар

По този повод, роди ми се дъщеря, Виктория, на 2 месеца и аз съм щастливия татко - герой вече с 4 деца.
              Браво това е пътя !
              http://www.investor.bg/forum/showthr...40#p1319720596

Коментар

Евала!

Да са ти живи и здрави и много да те радват, а работата...не е заек да избяга.
                Достатъчно си направил за Свилоза и успех в следващите начинания.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Какво да ви кажа, тук нещата са малко по-сложни. Дачев ми е кум, човек който познавам от 15 години. Набутах се със Свилоза, когато той се беше изтрескал в една друга куха сделка в чужбина през 2008 г. за няколко милиона, а впоследствие онова, което видях като корпоративно управление в Свилоза с 15 милиона загуба за една година ме стресира като човек, който разбира от такива работи.. И реших да се захвана, макар че вече бях отказал договор с него 3 години по-рано, защото го знам какъв човек е. А иначе, аз бях човека който запозна Дачев с ЕБВР (стария им директор Джон Шомел - Доу, който беше председател на борда в ФХС и личен все още приятел, когото заведох да види какво представлява "империята" Дачев през 2003 г.) После се развиха отношенията между тях като аз бях абсолютно незаинтересован участник. И Свилоза взе парите.
                  Но за да работиш дълго време за такива като него, а аз имам опит, повярвайте, трябва да умееш да ги издържаш дълго време с претенциите им за величие и грубости, а аз не мога.
                  Но си купих акции на Свилоза преди 2 месеца, защото смятам, че предприятието е читаво.

Коментар

• На Космонавта Краси Дачев това му е коронен номер - при преговори със сериозни чуждестранни институции и партньори да се обгражда с хора с биографии и опит, които стоят солидно. После, като се поизяснят нещата - тихомълком се разделят поради разлики във визиите или несходство в характерите.

А г-н Зарев трябва да отделя малко повече време преди да поема ангажименти, за да знае с кого си има работа и да мисли заради коя точно добавена стойност го взема някой български мажоритар, та отнапред да прецени докога може продължи сходството във визиите и характерите.

Коментар

• Откакто го няма г-н Зарев, ракетата се е избушила с около 20%. (Може да е и от това, че батята се е разкешил. Откога му казах, че пак ще продаде в дъното, ама той си знае.) По-важно е друго - Май добрия ход на космонавта е, да си върне правилните хора по местата, че иначе има вероятност да види космоса през крив макарон.
                      Не е препоръка за търговия с артии и всекакви папири
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от gymza Разгледай мнение
                        Търси го Зарев на Бахамите.
                        а теб къде да те търсим, тарикат с тариката
                        Не е препоръка

Коментар

• Благодаря за топлите думи. В интерес на истината и аз научих много неща от вас и да, на никой не му е приятно да си вдигне чукалата от дружество в което е вложил доста усилия и което се е променило към по-добро в значителна степетн. Но ако има нещо, което мога да кажа за БГ собствениците е, че е по-добре да не казваш нищо, защото все някъде трябва да се работи. Мдааа ....

По отношение на целулозата - средната цена е около 500 евро за 20 годишен период. Падането на целулозата е такова, че вече се отива към средната. Но това не би трябвало да създава проблем на дружеството, засега.

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
                            Кадема ви ви напусна.:
                            Кадема или каръка ?
                            Не е препоръка

Коментар

• Късмет ти желая по позицията-и повече няма да коментирам тъй като немам от космическата хартия.
                              Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
                              всеки вторник се фиксва цената на BHKP и всеки може да си е гледа на поне два сайта. Отначалото на годината цената в ЕUR -17% и е 534ЕUR/т , като се има предвид че продажната цена на SVIL е - 15% от пазарната тоест около средна цена за годината ще е 920 лв/т разходите са 688лв/т ... , очаква се да произведат между 110000 - 125000 тона

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
                                Абе исках да кажа че излитате.Не е препоръка естественно.А ценната информация е
                                негативния тренд при целулозата
                                .
                                всеки вторник се фиксва цената на BHKP и всеки може да си е гледа на поне два сайта. Отначалото на годината цената в ЕUR -17% и е 534ЕUR/т , като се има предвид че продажната цена на SVIL е - 15% от пазарната тоест около средна цена за годината ще е 920 лв/т разходите са 688лв/т ... , очаква се да произведат между 110000 - 125000 тона

Коментар

Working...
                                X