Краси отстоява мястото си до Банев, но го превъзхожда с космическата одисея
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zarev Разгледай мнениеКакво да ви кажа, тук нещата са малко по-сложни. Дачев ми е кум, човек който познавам от 15 години. Набутах се със Свилоза, когато той се беше изтрескал в една друга куха сделка в чужбина през 2008 г. за няколко милиона, а впоследствие онова, което видях като корпоративно управление в Свилоза с 15 милиона загуба за една година ме стресира като човек, който разбира от такива работи.. И реших да се захвана, макар че вече бях отказал договор с него 3 години по-рано, защото го знам какъв човек е. А иначе, аз бях човека който запозна Дачев с ЕБВР (стария им директор Джон Шомел - Доу, който беше председател на борда в ФХС и личен все още приятел, когото заведох да види какво представлява "империята" Дачев през 2003 г.) После се развиха отношенията между тях като аз бях абсолютно незаинтересован участник. И Свилоза взе парите.
Но за да работиш дълго време за такива като него, а аз имам опит, повярвайте, трябва да умееш да ги издържаш дълго време с претенциите им за величие и грубости, а аз не мога.
Но си купих акции на Свилоза преди 2 месеца, защото смятам, че предприятието е читаво.
По този повод, роди ми се дъщеря, Виктория, на 2 месеца и аз съм щастливия татко - герой вече с 4 деца.
Много успехи Ви желая!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zarev Разгледай мнениеПо този повод, роди ми се дъщеря, Виктория, на 2 месеца и аз съм щастливия татко - герой вече с 4 деца.
http://www.investor.bg/forum/showthr...40#p1319720596
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zarev Разгледай мнениеПо този повод, роди ми се дъщеря, Виктория, на 2 месеца и аз съм щастливия татко - герой вече с 4 деца.
Да са ти живи и здрави и много да те радват, а работата...не е заек да избяга.
Достатъчно си направил за Свилоза и успех в следващите начинания.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Какво да ви кажа, тук нещата са малко по-сложни. Дачев ми е кум, човек който познавам от 15 години. Набутах се със Свилоза, когато той се беше изтрескал в една друга куха сделка в чужбина през 2008 г. за няколко милиона, а впоследствие онова, което видях като корпоративно управление в Свилоза с 15 милиона загуба за една година ме стресира като човек, който разбира от такива работи.. И реших да се захвана, макар че вече бях отказал договор с него 3 години по-рано, защото го знам какъв човек е. А иначе, аз бях човека който запозна Дачев с ЕБВР (стария им директор Джон Шомел - Доу, който беше председател на борда в ФХС и личен все още приятел, когото заведох да види какво представлява "империята" Дачев през 2003 г.) После се развиха отношенията между тях като аз бях абсолютно незаинтересован участник. И Свилоза взе парите.
Но за да работиш дълго време за такива като него, а аз имам опит, повярвайте, трябва да умееш да ги издържаш дълго време с претенциите им за величие и грубости, а аз не мога.
Но си купих акции на Свилоза преди 2 месеца, защото смятам, че предприятието е читаво.
По този повод, роди ми се дъщеря, Виктория, на 2 месеца и аз съм щастливия татко - герой вече с 4 деца.
Коментар
-
На Космонавта Краси Дачев това му е коронен номер - при преговори със сериозни чуждестранни институции и партньори да се обгражда с хора с биографии и опит, които стоят солидно. После, като се поизяснят нещата - тихомълком се разделят поради разлики във визиите или несходство в характерите.
А г-н Зарев трябва да отделя малко повече време преди да поема ангажименти, за да знае с кого си има работа и да мисли заради коя точно добавена стойност го взема някой български мажоритар, та отнапред да прецени докога може продължи сходството във визиите и характерите.
Коментар
-
Откакто го няма г-н Зарев, ракетата се е избушила с около 20%. (Може да е и от това, че батята се е разкешил. Откога му казах, че пак ще продаде в дъното, ама той си знае.) По-важно е друго - Май добрия ход на космонавта е, да си върне правилните хора по местата, че иначе има вероятност да види космоса през крив макарон.
Не е препоръка за търговия с артии и всекакви папириНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от gymza Разгледай мнениеТърси го Зарев на Бахамите.Не е препоръка
Коментар
-
Благодаря за топлите думи. В интерес на истината и аз научих много неща от вас и да, на никой не му е приятно да си вдигне чукалата от дружество в което е вложил доста усилия и което се е променило към по-добро в значителна степетн. Но ако има нещо, което мога да кажа за БГ собствениците е, че е по-добре да не казваш нищо, защото все някъде трябва да се работи. Мдааа ....
По отношение на целулозата - средната цена е около 500 евро за 20 годишен период. Падането на целулозата е такова, че вече се отива към средната. Но това не би трябвало да създава проблем на дружеството, засега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнениеКадема ви ви напусна.:Не е препоръка
Коментар
-
Късмет ти желая по позицията-и повече няма да коментирам тъй като немам от космическата хартия.Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениевсеки вторник се фиксва цената на BHKP и всеки може да си е гледа на поне два сайта. Отначалото на годината цената в ЕUR -17% и е 534ЕUR/т , като се има предвид че продажната цена на SVIL е - 15% от пазарната тоест около средна цена за годината ще е 920 лв/т разходите са 688лв/т ... , очаква се да произведат между 110000 - 125000 тона
Коментар
-
Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнениеАбе исках да кажа че излитате.Не е препоръка естественно.А ценната информация енегативния тренд при целулозата
.
Коментар
Коментар