IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• доста добро развитие на цените на цеулозата :

Tuesdays 12:00 am 6.3.2012 Δ prev. in currency Δ beg. 2012 in currency
    Pulp BHKP EUR EUR 551.67 +13.12 +50.20
    Pulp BHKP USD USD 729.14 +6.84 +80.29

Коментар

• Брях, кО стана туканка

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
        През месеците ноември и декември 2011 г.дъщерното дружество на
        СВИЛОЗА АД - СВИЛОЦЕЛ ЕАД не извършваше производствена дейност,
        поради спиране за планов основен ремонт през ноември и удължаване на
        ремонта с 31 дни по вина на Енергоремонт холдинг.

Към 31.12.2011 г. СВИЛОЗА АД е реализирала на консолидирана база нетни
        приходи от продажби на стойност 109 100 хил.лв., което представлява намаление
        на нетните приходи от продажби с 1.49 % в сравнение със същия период на 2010 г.

Към 31.12.2011 г. СВИЛОЗА АД отчита на консолидирана база печалба, преди
        облагане с данъци в размер на 7 314 хил.лв.Към 31.12.2011 г. печалбата, преди облагане с данъци, лихви и амортизации
        (EBITDA) на СВИЛОЗА АД на консолидирана база е в размер на 17 395 хил.лв.

Към 31.12.2011 г. печалбата, преди облагане с данъци и лихви (EBIT) на
        СВИЛОЗА АД на консолидирана база е на стойност 11 724 хил.лв.
        2010г. няма да се повтори... Браво на Зарев, добра 2011г.

Коментар

• През месеците ноември и декември 2011 г.дъщерното дружество на
          СВИЛОЗА АД - СВИЛОЦЕЛ ЕАД не извършваше производствена дейност,
          поради спиране за планов основен ремонт през ноември и удължаване на
          ремонта с 31 дни по вина на Енергоремонт холдинг.

Към 31.12.2011 г. СВИЛОЗА АД е реализирала на консолидирана база нетни
          приходи от продажби на стойност 109 100 хил.лв., което представлява намаление
          на нетните приходи от продажби с 1.49 % в сравнение със същия период на 2010 г.

Към 31.12.2011 г. СВИЛОЗА АД отчита на консолидирана база печалба, преди
          облагане с данъци в размер на 7 314 хил.лв.Към 31.12.2011 г. печалбата, преди облагане с данъци, лихви и амортизации
          (EBITDA) на СВИЛОЗА АД на консолидирана база е в размер на 17 395 хил.лв.

Към 31.12.2011 г. печалбата, преди облагане с данъци и лихви (EBIT) на
          СВИЛОЗА АД на консолидирана база е на стойност 11 724 хил.лв.

Коментар

те я използват но това не значи че двете имат допирни точки , производствата, конкуренцията и profit маржините са коренно различни за справка виж HHI и БЕЛОВО КMH , Свилоза продава и в Китай и в Турция и тн.., цеулозата е борсова стока като захарта и ако има забавяне в търсенето цената просто пада а както виждаш цената не пада тъй че е абсурдно да ми сравняваш двете дейностти
            И както беше казала астронавта - "а какво ще стане, ако в Китай започнат да ползват тоалетна хартия, когато ходят в тоалетна!?"

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
              каде се използва целулозата?
              те я използват но това не значи че двете имат допирни точки , производствата, конкуренцията и profit маржините са коренно различни за справка виж HHI и БЕЛОВО КMH , Свилоза продава и в Китай и в Турция и тн.., цеулозата е борсова стока като захарта и ако има забавяне в търсенето цената просто пада а както виждаш цената не пада тъй че е абсурдно да ми сравняваш двете дейностти

Коментар

мисля че си се объркал , СВИЛОЗА произвежда цеулоза а не хартия, тишу, опаковки ....разликата е от земята до небето .

каде се използва целулозата?

Коментар

да требва да се разли4ава. принципно тези които се занимават сас салфетки, карпи4ки и тоалетна хартиа както и опаковки за хрнителни продукти са добри и се представйат добре- пример Mayr Melhof (Div. ot 1.95 evro), Huhtamäki (ako si hodil v StarBucks i si im razgledak 4ashkite si gi 4uvl sigurno) itn.
                  http://www2.huhtamaki.com/c/document...groupId=162413
                  Правил сам им преди година peer comparison, no сега не ги следа пове4е

Norske Skog, M real, Smurfit Kappa itn. (предимно вестници итем подобни) вси4ките са гола вода

Та пита се - за кав 4еп да се набивам в тази компаниа
                  мисля че си се объркал , СВИЛОЗА произвежда цеулоза а не хартия, тишу, опаковки ....разликата е от земята до небето .

Коментар

много предполагаш ... по добре е да поглеждаш първо
                    нама нисто- корегирах се своенвремено

Коментар

и на мен не ми е симпатичен собственика , но свилоза излезе от калта и за две години направи около 32 мил печалба което за 95% процента от дружествата си е мираж и за 5 години. Явно не познаваш добре този тип компании за да говориш за фалити ...ако цеулозата отново стане 320 евро тогава ще се съглася с теб
                      да требва да се разли4ава. принципно тези които се занимават сас салфетки, карпи4ки и тоалетна хартиа както и опаковки за хрнителни продукти са добри и се представйат добре- пример Mayr Melhof (Div. ot 1.95 evro), Huhtamäki (ako si hodil v StarBucks i si im razgledak 4ashkite si gi 4uvl sigurno) itn.
                      http://www2.huhtamaki.com/c/document...groupId=162413
                      Правил сам им преди година peer comparison, no сега не ги следа пове4е

Norske Skog, M real, Smurfit Kappa itn. (предимно вестници итем подобни) вси4ките са гола вода

Та пита се - за кав 4еп да се набивам в тази компаниа

Коментар

наи големите компании по света от този тип са пред фалит ти ме занимава с неквa EBITDA. без да сам ги гледал преполгам 4е имат негативен operating cash flow?
                        много предполагаш ... по добре е да поглеждаш първо

Коментар

е ма тва е занк за целата индустриа. верно е 4е се сере без по4ивка, но отделно ниската ликвидност и собственика са достата4ен сигнал за мен
                          и на мен не ми е симпатичен собственика , но свилоза излезе от калта и за две години направи около 32 мил печалба което за 95% процента от дружествата си е мираж и за 5 години. Явно не познаваш добре този тип компании за да говориш за фалити ...ако цеулозата отново стане 320 евро тогава ще се съглася с теб

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                            Най-големите да си фалират или берат грижите ! Няма лошо!
                            е ма тва е занк за целата индустриа. верно е 4е се сере без по4ивка, но отделно ниската ликвидност и собственика са достата4ен сигнал за мен

Коментар

наи големите компании по света от този тип са пред фалит ти ме занимава с неквa EBITDA. без да сам ги гледал преполгам 4е имат негативен operating cash flow?
                              еее таз година позитивен погледнах. ама пак е мизериа

Коментар

Най-големите да си фалират или берат грижите ! Няма лошо!
                                Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

Working...
                                X