Не разбрах, ама много искам Краси да полети
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБраво ПИП и аз вервам само на влезлите в джоба ми пари, другото на БФБ е ала- бала и космически прах..Какво значение има дали един крив маджо се старае повече да фризира отчетите или по- малко.Шита си е шит, щом не иска да даде дивиденти, след големите си успехи.Абе кога щеше да е полета на Краси в Космоса
Коментар
-
Браво ПИП и аз вервам само на влезлите в джоба ми пари, другото на БФБ е ала- бала и космически прах..Какво значение има дали един крив маджо се старае повече да фризира отчетите или по- малко.Шита си е шит, щом не иска да даде дивиденти, след големите си успехи.Абе кога щеше да е полета на Краси в Космоса
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМи хайде де, кво чакаш, подложил съм ти се на 3 лева у ниското...
Щом много вярваш на отчети на бфб ( аз само на дивиденти де ми влизат в джоба ) и ако наистина си сериозен - да се дръпна 10-20% по нагоре...
п. Все още до голяма степен съм скептичен, че ще видим подобна на коментираната печалба някога, но съм сигурен, че 4д има сериозни аргументи за очакванията си, докато моите съмнение са просто екстраполация на космическото миналоLast edited by kubrat; 28.07.2015, 13:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТези писания ако ги потвърди и отчета обещавам 1 лв. по пътя нагоре само от мен
Щом много вярваш на отчети на бфб ( аз само на дивиденти де ми влизат в джоба ) и ако наистина си сериозен - да се дръпна 10-20% по нагоре...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКато ще е шит бих купи сега Елтос, защото е евтин..
Елтос за периода от 2010 насам (последните 5 години и едно тримесечие) е реализирал загуби за 39.358 млн лв!!!!!! като е било на загуба през всяка една от годините. За същото време Свилоза е реализирало печалба от 52.788млн лв и е било на печалба през всяка една от годините.
И само това ми е достатъчно за да не сравнявам двете компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКогато Свилоза беше под лев говореше същото. Видимо не цената и качеството на компанията са проблема а лично емоционално отношение. Реално погледнато акцията поскъпна четири пъти за три години, докато обясняваш какъв шит е. Как е възможно дивидентна компания да се търгува на фоуърд П/Е под 3? Естествено, че разпредели ли дивидент няма как цената да падне за да си купиш акции.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Темата се коментира значи все някъде нещо щрака. Мисля добре е хейтърите да се замислят за следното:
1. Деленето на мажоритарите на добри и лоши бива да е преди всичко на база представянето на бизнеса. Естествено Дачев не е пример за добро отношение към малките , но и не мисля , че е коректно да се слага в един кюп с хора разсипали маса бизнеси. Все пак Свилоза работи и дава хляб на немалко семейства в Свищов.
2. Компанията се развива и каквото и да се пише показателите се подобряват , пазарите са стабилни.
3. Обявените инвестиции дори и да са наполовина за нашите мащаби са си цифра.
Аз тук дивидент не чакам , за мен позицията е дълга с потенциал за стабилна капиталова печалба.
Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеА ХДПАТ , какви отчети имаше за да стигне 48000лева
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКогато Свилоза беше под лев говореше същото. Видимо не цената и качеството на компанията са проблема а лично емоционално отношение. Реално погледнато акцията поскъпна четири пъти за три години, докато обясняваш какъв шит е. Как е възможно дивидентна компания да се търгува на фоуърд П/Е под 3? Естествено, че разпредели ли дивидент няма как цената да падне за да си купиш акции.
Коментар
-
За мен пък , естественно е Вие да си останете изобщо без дивидент и Краси да Ви лъже с цифри и обещания още много дълго.Да припомням ли до къде бяха стигнали ХДПАТ и МОСТ от такива мажоритари и показатели и после пук..Аз като инвеститор искам да ме уважават с дивиденти и коректност.., голите цифри и показатели за мен нямат стойност и затова определям акцията като спекулативна.Що се отнася до посочваните цени , моля да ми посочите в порфейла на кои фондове и ИП с обеми е акцията, или Вие сами си я хвалите и набалончвате
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКато ще е шит бих купи сега Елтос, защото е евтин..
Не е препоръка за нищо, а разхвърляни мисли за измамни мажоритари
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКато има балъци да я докарат до 10 лева, аз тогава ще си купя акции на Трейс, Монбат, ХЕС.. за тези пари.Не вярвам да твърдите, че шита на Краси е по- добър от тях..Никой нищо не карам да купува, а просто излагам собствени мислиЗА мен Краси е другото лице на Биовет и ДомузитеЛоши български мажоритари, полезни само за себе си.Като ще е шит бих купи сега Елтос, защото е евтин..
Не е препоръка за нищо, а разхвърляни мисли за измамни мажоритариНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар