моите разчети са за дивидент от около 35ст при почти 25 мил акции през 2023 - 2024г
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма имоти АДСИЦ (SFI)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениезащо за 5-6 години да се изплати заема, не може толкова бързо, срокът му е дооо 2024 по спомен! има и задължения към свързани лица дето трябва се чистятно пък иначе екста
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениепрегледах отчета по-подробно и ето какво ми направи впечатление:
- за тримесечието приходите са почти еднакви, само 11 хил разлика спрямо Q3 2014, т.е. почти всичко е отдадено под наем
- печалбата за тримесечието расте от 1112 хил на 1678 хил, т.е. ниво на печалбата от сорта на 1.7 може да се очаква за Q4, но съм по-скоро за 1.4-1.5 защото тази година още няма разходи за СМР, трябва да се плати на одитор и тн.
- дългът към банки е 36 млн, т.е. остават 5-6 години докато се изплати напълно
- г-н Борисов не е записал увеличението или си е продал акциите от увеличението защото има същия брой акции. намирам го за странно, защото според проспекта за увеличението беше купувал на цени над 4 лв
като цяло съм доволен от отчетаключовата дума е предвидим, ако печалбата е 6.4 млн за годината се падат почти 32 стотинки на акция дивидент, т.е. див доходност към последната цена (4.11) от 7.78%
но пък иначе екста
Коментар
-
прегледах отчета по-подробно и ето какво ми направи впечатление:
- за тримесечието приходите са почти еднакви, само 11 хил разлика спрямо Q3 2014, т.е. почти всичко е отдадено под наем
- печалбата за тримесечието расте от 1112 хил на 1678 хил, т.е. ниво на печалбата от сорта на 1.7 може да се очаква за Q4, но съм по-скоро за 1.4-1.5 защото тази година още няма разходи за СМР, трябва да се плати на одитор и тн.
- дългът към банки е 36 млн, т.е. остават 5-6 години докато се изплати напълно
- г-н Борисов не е записал увеличението или си е продал акциите от увеличението защото има същия брой акции. намирам го за странно, защото според проспекта за увеличението беше купувал на цени над 4 лв
като цяло съм доволен от отчетаключовата дума е предвидим, ако печалбата е 6.4 млн за годината се падат почти 32 стотинки на акция дивидент, т.е. див доходност към последната цена (4.11) от 7.78%
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТова ясно, че е надбавка към EUROBOR, въпросът ми е дали няма някакъв гратисен период първоначално?
Иначе всичко добро в отчета идва от по-ниските разходи за лихва, но аз така и не помня дали това ще за целия кредит или да кажем догодина ще нараснат /лихвите имам предвид/?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениелихвата е надбавка на 3-месечен EUROBOR май, демек плаваща
Иначе да без изненади в отчета на пръв поглед
Иначе всичко добро в отчета идва от по-ниските разходи за лихва, но аз така и не помня дали това ще важи за целия кредит или да кажем догодина ще нараснат /лихвите имам предвид/?
Last edited by 15%; 29.10.2015, 21:32.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеНякой знае ли дали лихвите по новия кредит са константни или ще се увеличат след време?
Иначе да без изненади в отчета на пръв поглед
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеимам предвид 30 ст годишен дивидент4.8 млн печалба за деветмесечието
4.88 млн, почти го заковахdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар