IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Не съм 100% сигурен, но по спомени съм учил, че ВСЕКИ един договор за наем може да се индексира автоматично с официалната инфлация според НСИ веднъж годишно. Това на практика при наем на апартамент или друго дребно не се спазва, но наемодателя има право на такова действие.
    http://stroeji.bg/news_read.php?w=130

Предвижда се още ежегодна индексация с инфлацията в ЕС, както и такса за поддръжка от между 0,5 и 2 евро на кв. метър месечно.
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
      Някой има ли информация по въпроса.... или ще се окаже, че съм запомнил само форумни коментари....
      Не съм 100% сигурен, но по спомени съм учил, че ВСЕКИ един договор за наем може да се индексира автоматично с официалната инфлация според НСИ веднъж годишно. Това на практика при наем на апартамент или друго дребно не се спазва, но наемодателя има право на такова действие.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
        Доколкото знам имаше някакви клаузи за автоматична промяна на цената на наемите...

Някой може ли да каже какво точно гласяха:
        - свързани с официалния процент на инфлация според НСИ ?
        - колко често се променят (веднъж годишно или при някакъв праг на промяна)
        - има ли връзка с примерно средни наемни цени в София или само с инфлацията;
        - автоматични ли са наистина ?

Като цяло, май най-добре, ако някой може да ме ориентира къде ги пише тия неща... ако изобщо ги има де....

В проспекта за увеличението, не ги видях със сигурност...
        Някой има ли информация по въпроса.... или ще се окаже, че съм запомнил само форумни коментари....

Коментар

• Доколкото знам имаше някакви клаузи за автоматична промяна на цената на наемите...

Някой може ли да каже какво точно гласяха:
          - свързани с официалния процент на инфлация според НСИ ?
          - колко често се променят (веднъж годишно или при някакъв праг на промяна)
          - има ли връзка с примерно средни наемни цени в София или само с инфлацията;
          - автоматични ли са наистина ?

Като цяло, май най-добре, ако някой може да ме ориентира къде ги пише тия неща... ако изобщо ги има де....

В проспекта за увеличението, не ги видях със сигурност...

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
            дам, но първо питай, после купувай
            По принцип ... това е мн. вярно

В случея ... просто исках да видя как се случват нещата (а и сумата така или иначе не е голяма)

Коментар

• Първоначално изпратено от ivivanov.bg Разгледай мнение
              Първо: - Благодаря за разяснението!

=======================

Рових, търсих, четох, но точно това не го намерих - подозирах, че ситуацията е сходна, но не бях напълно сигурен.

А и нали за това са форумите - за да се споделя инфо и опит за неща, които не са мн. често срещани и са по принцип трудно откриваеми
              дам, но първо питай, после купувай
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
                ...
                Ама съветвам те да не правиш никви глупости и първо почети малко. Никой няма винаги да ти дъвче и да ти дава да папкаш.
                Първо: - Благодаря за разяснението!

=======================

Рових, търсих, четох, но точно това не го намерих - подозирах, че ситуацията е сходна, но не бях напълно сигурен.

А и нали за това са форумите - за да се споделя инфо и опит за неща, които не са мн. често срещани и са по принцип трудно откриваеми

Коментар

• Първоначално изпратено от ivivanov.bg Разгледай мнение
                  И някой може ли да каже какво следва след закупуването на права на търга ?
                  Сириъзли? Купуваш права, отиваш при брокера си и си плащаш акциите по 4,70 и ще можеш да ги видиш във платформата си към края на Окт.

Ама съветвам те да не правиш никви глупости и първо почети малко. Никой няма винаги да ти дъвче и да ти дава да папкаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                    Някой може ли да ми подскаже какъв беше тикера на правата?
                    И някой може ли да каже какво следва след закупуването на права на търга ?

Коментар

• в интерес на истината и от тия увеличения има полза, макар и по-малка - с намаляването на кредита риска за банката пада и позволява периодично да се намалява лихвения процент лошото е че възнаграждението на обслужващото дружества през първото полугодие скочи от 180 на 293 хиляди, което изяжда ефекта от последното сваляне на лихвата сега ще видим идните месеци дали е имало някакво предплащане или това ще е новото равнище на възнаграждението на обслужващото дружество

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                        Нека го сметнем така. Ако кредита до 5 години е изплатен по текущата схема, то печалбата ще е поне 7 мил (без да се променя нещо в приходите нито в положителна нито в отрицателна посока), като отпаднат лихвените плащания. С това темпо ако хартиите станат 25 мил за 5 години, то печалбата излиза ~0.28/акция, а тогава ако няма някакви други проекти не виждам причина защо да не се разпределя близко до 100%. Освен ако не очакваме лихвите драстично да се вдигнат до 5 години не виждам опасения за цената и хората да тръгнат да бягат в други посоки. Разбира се това е лично мое мнение и не е препоръка за нищо. Имам тук и ще продължа да имам.
                        въпрос на преценка е какво да се направи
                        кой какво иска, какво търси, до колко може да го направи

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
                          Е...........тогава разводнява ли се дивидентната доходност при новоемитираната емисия ??? какво има да вадят от 9 кладенеца вода както са писали по долу.......който купил на по ниските нива купил......от тук нататъка не виждам как ще расте дивидентната доходност и до колко могат да я докарат.........печалбата е 6 мио това е .....колкото повече хартиии толкова повече........както казал мечо пух
                          Нека го сметнем така. Ако кредита до 5 години е изплатен по текущата схема, то печалбата ще е поне 7 мил (без да се променя нещо в приходите нито в положителна нито в отрицателна посока), като отпаднат лихвените плащания. С това темпо ако хартиите станат 25 мил за 5 години, то печалбата излиза ~0.28/акция, а тогава ако няма някакви други проекти не виждам причина защо да не се разпределя близко до 100%. Освен ако не очакваме лихвите драстично да се вдигнат до 5 години не виждам опасения за цената и хората да тръгнат да бягат в други посоки. Разбира се това е лично мое мнение и не е препоръка за нищо. Имам тук и ще продължа да имам.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            груба сметка показва, че дивидента ще бъде 27ст
                            Е...........тогава разводнява ли се дивидентната доходност при новоемитираната емисия ??? какво има да вадят от 9 кладенеца вода както са писали по долу.......който купил на по ниските нива купил......от тук нататъка не виждам как ще расте дивидентната доходност и до колко могат да я докарат.........печалбата е 6 мио това е .....колкото повече хартиии толкова повече........както казал мечо пух

Коментар

• груба сметка показва, че дивидента ще бъде 27ст

Коментар

• Написаното по долу са пълни глупости...........капитала може да не се разводнява по отношение на % участие ако записваш новите акции но определено % дивидентата доходносто (която тук ни интересува най много) ще бъде ударена в посока надолу...... някой правил ли е сметка сега с това 6% увеличение на броя акции като се отчете и + 20% капиталова доходност и предвид евентуално погасаване на част от дълга дивидентната доходност дали ще се вдигне за 2016 г. с 26 %

ако отговора е НЕ то то интереса към акцията трябва да намалее

ако отговора е ДА (дивидентната доходност ще се вдигне поне с 26 %) тогава интереса трябва да се повиши и респективно и цената на акцията (дай боже....)

Коментар

Working...
                                X