If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Благодаря за отговора, аз реално съм нов на БФБ, за това простете невежеството ми. Въпреки че тези работи съм учил в университета, едно е сухата материя, друго е да се сблъскаш с това. Иначе аз съм нано инвеститор, в СФИ имам 80 акции, евентуално преди ОСА ще купя още 40-50 в зависимост от това, колко мога да отделя, че сезона на ремонтите идва.
Заповядай и на сборището.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Увеличение на капитала:
1. Срещу всяка притежавана от вас акция ви се начислява 1 право
2. Ако броя на акциите се увеличи с 10 % например от 18 мил на 19.8 мил както е приблизително при сфи то тогава на всеки 10 притежавани от вас права ще може да запишете и платите по 1 бр от новите акции.
3.цената на новите акции и размара на увеличението се предлага от управителния съвет и се приема от ОСА.
П.С. аз лично не харесвам тази политика защото се увеличава общия брой акции а печалбата няма да расте кой знае колко тук.....демек намалява дивидентаната доходност. А парите за увеличението се ползват от мажоритарите да връщат заема на дружеството. Струва ми се чеперпетум мобиле няма,ама ай да видим.....имам акции
...да, ама кулите са секси, нали?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Увеличение на капитала:
2. Ако броя на акциите се увеличи с 10 % например от 18 мил на 19.8 мил както е приблизително при сфи то тогава на всеки 10 притежавани от вас права ще може да запишете и платите по 1 бр от новите акции.
3.цената на новите акции и размара на увеличението се предлага от управителния съвет и се приема от ОСА.
П.С. аз лично не харесвам тази политика защото се увеличава общия брой акции а печалбата няма да расте кой знае колко тук.....демек намалява дивидентаната доходност. А парите за увеличението се ползват от мажоритарите да връщат заема на дружеството. Струва ми се чеперпетум мобиле няма,ама ай да видим.....имам акции
4. правата могат също да се търгуват. мойте ги продадох за около 10 лева миналата година и купих акции под 3.90 на свободен пазар вместо да участвам в увеличението
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Увеличение на капитала:
Благодаря за отговора, аз реално съм нов на БФБ, за това простете невежеството ми. Въпреки че тези работи съм учил в университета, едно е сухата материя, друго е да се сблъскаш с това. Иначе аз съм нано инвеститор, в СФИ имам 80 акции, евентуално преди ОСА ще купя още 40-50 в зависимост от това, колко мога да отделя, че сезона на ремонтите идва.
Новите акции се пускат след оса и дивидента. При равни други условия, ако купиш сега на 4.7 и вземеш 0.3 дивидент цената ти на акция в портфейла е същото като да участваш на увеличението след дивидента на 4.4
Ще ги пуснат свободно да се търгуват или ще ги предложат първо на сегашните акционери, защото ако ги пуснат за нас(настоящите акционери) за 4.4 лв бих си купил още.
Увеличение на капитала:
sylver88 става въпрос за увеличение на капитала, но да ти кажа повече и аз не знам, та ако някой обясни ще сме благодарни поне двама души
означава че ще има повече акции на пазара, които ще можем да купим на 4.4 ако е толкова цената или?
Ще ги пуснат свободно да се търгуват или ще ги предложат първо на сегашните акционери, защото ако ги пуснат за нас(настоящите акционери) за 4.4 лв бих си купил още.
Може би текста за поканата ще е набран предварително и ще се изчака цената от предния ден преди поканата за да се сложи такава. Но според мен 4,80/90. С уговорката, че каквато е цената на предния ден +/- 5 стотинки.
Увеличението е без дивидент и мисля, че ще бъде някъде около 4,40, но тук е важно какво мисли ОД, а не аз
Коментар