IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    Резултати от увеличението:

http://x3news.com/download/?id=291794
    Май само аз не съм си записал всички акции

Коментар

• Резултати от увеличението:

http://x3news.com/download/?id=291794
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Бтв изглежда продават фреш бара в кулите

https://www.kpd.bg/bg/offers/offer-15115.html
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
          не знам доколко е добра идея защото на терен до кулите вече има една автомивка

Коментар

• http://www.standartnews.com/biznes-k...ie-296564.html

Коментар

Мисля, че го бях видял в материалите за последното ОСА
              Благодаря.

Ще се опитам да го намеря тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                Привет,

Това с индексирането не го бях чувал. Откъде черпиш информация за наличието на такова ?
                Мисля, че го бях видял в материалите за последното ОСА

Коментар

Също, наемите в кулите се индексират с инфлацията
                  Привет,

Това с индексирането не го бях чувал. Откъде черпиш информация за наличието на такова ?

Коментар

• Инфлация може и да няма,но фин.разходи(лихви по кредити)би трябвало да намалят с годинитеЗа шестмесичието са около 630хил.
                    Годишно лихвите "изяждат" 7ст.

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                      Всяка година броя на акциите се увеличава, а печалбата няма кой знае къде да нарастане. Я сметни за 3-5 години напред, да видим какво ще се получи...
                      След 5 години при увеличение на акциите с 1.15 млн на година (колкото тази година) и печалба по 6 милиона:

23838725 акции
                      0.2151960727765432 нетно на акция дивидент, при сегашната цена доходност е 5.50%, но ако реинвестираш се получава повече. Също, наемите в кулите се индексират с инфлацията

данеда, разходите за обслужващото дружество са 180 хил за това шестмесечие + още 578 хил за поддръжка и управление имоти. Също на г-н Борисов му гласувахме 50 хил бонус

Коментар

• Колко взима УД-то тук?

Коментар

• Всяка година броя на акциите се увеличава, а печалбата няма кой знае къде да нарастане. Я сметни за 3-5 години напред, да видим какво ще се получи...

Коментар

• Така, направих си сметка какво да се очаква като дивидентна доходност, ако се запази печалбата през втората половина на 2015:

3204х2=6408
                            мин 90% дивидент=5,767.2
                            делено на брой акции след увеличението
                            5767200/18088725=0.3188284414739016
                            5% данък дивидент
                            0.3188284414739016х0.95=0.3028870194002065
                            делено на текущата цена
                            0.3028870194002065/3,91=0.0774647108440426

т.е. нетна доходност след данъци от 7.75%

Но да допуснем, че това е оптимисична прогноза и печалбата би била по-скоро 6 милиона
                            5400000/18088725=0.2985285032527168
                            0.2985285032527168*0.95=0.283602078090081
                            0.283602078090081/3,91=0.072532500790302

т.е. 7.25% нетна доходност

при цена 5 лева на акция, доходността в първия вариант се получава 6.06%, а във втория 5.67%

Най-добър към момента стандартен депозит - 2.58% ефективна годишна лихва:
                            http://www.moitepari.bg/Depoziti/Dep...F3JFOFCQYtuL0w

Аз доволен

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                              Чували сме Импе, чували сме. Викат му ЗКПО

Сделки между свързани лица
                              Чл. 15. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Когато свързани лица осъществяват търговските и финансовите си взаимоотношения при условия, които оказват влияние върху размера на данъчната основа, отличаващи се от условията между несвързани лица, данъчната основа се определя и се облага с данък при условията, които биха възникнали за несвързани лица.

Ти ако щеш продавай на 0, на никой не му пука щот си физическо лице и данъци така или иначе не се очаква да плащаш.

Ти акционерче ли си тук? Щот мен друго ми е интересно. Не требе ли да си бесен не на Боцко, а на Донев? Така както е описнано ми звучи като брутално ограбване на миноритарите, а това какъв данък е трябвало да плати е съвсем отделен въпрос.

Дай дефиниция на: свръзани лица. Ако аз прехвърля един Ревлю от левият в десният си джоб, това ще бъде сделка между свръзани лица ли? Погледни кои са страните по сделката - О. Донев и О.Донев.
                              И ако плати повече данък с фирмата-продавач, това не значи ли, че ще плати реципрочно по-малък данък с фирмата купувач?

Да - акционерченце съм - и защо точно трябва да се чувствам ограбен, защото Огнян Донев е прехвърлил едни акции от левият в десният си джоб ли? Къде е бруталството тука? А на боцкото съм бесен, щото дойде ли на власт - прави-струва, все загробва и борсата и държавата. Виж къде са били борсите на другите държави в Източна Европа началото на Девета и къде са сега - виж как е нашата: как още се търкаля по дъното... кой беше на власт през почти цялото това време? Не случайно ли: едно животно с тимберица като компир? Няма как борсата и икономиката на една държава да върви нагоре, щом държавата се управлява от престъпник и рекетьор - при това генетически тъп.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                това не беше ли стара новина бе импе, нали вече го размотаваха чичото по тези въпроси още преди време!? Или са му изнамерили и други книги с подобни схеми. Струва ми се, че веднъж вече се упражняваха с тези неща и че вече е минало-заминало. Все пак не следя на чичото делата и е възможно да греша
                                Стара - ама старите рекетьори пак: на власт....
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X