IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
    Не бива да те е яд колега. Може ли да те попитам нещо? Предполагам, че имаш шофьорска книжка. Ти като какъв водач се определяш? Аз лично се опитвам да бъда спокоен и уравновесен шофьор, но понякога (много рядко) и аз подхождам малко по-агресивно на пътя. Според мен няма особена разлика между управлението на автомобил (с основна мисъл върху здравето на пътуващите в него) и управлението на портфейл (с основна мисъл парите в него да растат, а не обратното). При мен специално, когато шофирам водещо НЕ Е да стигна по-бързо някъде си, а ПРОСТО ДА СТИГНА там за където съм тръгнал... по възможност ЖИВ. Поведението ми на борсата е абсолютно аналогично. Водещо е да реализирам някаква доходност, по-висока в сравнение с нещо си без да рискувам излишно парите си. Купувал съм и съм продавал СПИДИ, участвах и в увеличението на капитала, но до размера на акциите които притежавах. В момента точно тази акция ме държи "над водата". Понякога и аз като тебе се увличам в разсъждения "дали, ако..." и т.н., но бързо ми минава. Шофирайки автомобил не знаеш какво те очаква зад следващия завой. Така е и на борсата мисля аз...
    Това ми хареса

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      От време на време ме е яд на мен самия, че не съм влязъл в даде момент по-агресивно, щото имаше неведнъж момент на чудене от моя страна...
      Не бива да те е яд колега. Може ли да те попитам нещо? Предполагам, че имаш шофьорска книжка. Ти като какъв водач се определяш? Аз лично се опитвам да бъда спокоен и уравновесен шофьор, но понякога (много рядко) и аз подхождам малко по-агресивно на пътя. Според мен няма особена разлика между управлението на автомобил (с основна мисъл върху здравето на пътуващите в него) и управлението на портфейл (с основна мисъл парите в него да растат, а не обратното). При мен специално, когато шофирам водещо НЕ Е да стигна по-бързо някъде си, а ПРОСТО ДА СТИГНА там за където съм тръгнал... по възможност ЖИВ. Поведението ми на борсата е абсолютно аналогично. Водещо е да реализирам някаква доходност, по-висока в сравнение с нещо си без да рискувам излишно парите си. Купувал съм и съм продавал СПИДИ, участвах и в увеличението на капитала, но до размера на акциите които притежавах. В момента точно тази акция ме държи "над водата". Понякога и аз като тебе се увличам в разсъждения "дали, ако..." и т.н., но бързо ми минава. Шофирайки автомобил не знаеш какво те очаква зад следващия завой. Така е и на борсата мисля аз...
      Last edited by Чичо Манчо; 12.09.2015, 10:01.
      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
        Много брутално надуват тоя балоняк...Цената няма нищо общо с фундамента вече...
        Ха-ха... ама ти и тук ли взе да тролиш ?

Сега, сериозно, имам един въпрос към тебе - ясно е, че няма да се разкриеш много, но много ти се моля, можеш да споделиш поне 2 неща:
        1.) на колко години си ?
        2.) какво работиш ?

Някак си ми се иска да свържа тезите и постовете ти с някакъв визуален образ.

Наистина ще съм ти благодарен да споделиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
          Не знам, аз го виждам като 5%:
          https://www.allianz.com/en/investor_...dividend.html/

Но да, компанията изглежда много привлекателно на тези цени
          Аз имах предвид, когато влязох в - почти на абсолютното дъно при спихът... нямаше 6%, но беше близо до. И да: дивидентната доходност бе над тази на Трейдингът в оня момент. Аз го гледам туканка - то се знае - човек може да намери всички компании, търгувани във Франкфурт:

http://www.boerse-frankfurt.de/en/st...er=virtualtour

... Мишоци си купих, когато бяха по почти 18 кинта, яд ме е че не си взех повече.

Имотаджийското е небалоняк - и защо някои мислят, че сега - когато двете могъщи кули са вече пълни, дружеството няма да се развива повече? А ако бъдат закупувани нови инвестиционни имоти в бъдеще? А ако например пъкне още една могъща кула някъде?
          Last edited by Императорът; 11.09.2015, 19:41.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
            Много брутално надуват тоя балоняк...Цената няма нищо общо с фундамента вече...
            Е ти защо чак сега го написа това нещо ?? Тъкмо купих и айде - пак съм в киреча!!! Пиши по от рано де, да знам къде да се завирам !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              Човешката завист е нещо много кофти еей и типично по български нали си знаем - важното е на Вуте да ми у зле.

И двете дружества Спиди и Софарма имоти мога да кажа че ги изпуснах, имам някакви символични бройки, но то е почти като да нямам ... обаче им се радвам. Добри компании и пазара ги оценява добре, няма особено предлагане (щото тези дето имат не искат да продават), а все се намира някой дето иска да си купува. Отвреме на време ме е яд на мен самия че не съм влязъл в даде момент по агресивно, щото имаше неведнъж момент на чудене от моя страна последните година-две, но това не значи че ще почна да плюя по компаниите.

Успех желая и на двете компании, да показват все така че има в какво да се инвестира и да изкарваш пари.
              дам и аз ги изпуснах спиди, гледах ги на 28 като бяха, но ми се видяха скъпи здраве да е
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Човешката завист е нещо много кофти еей и типично по български нали си знаем - важното е на Вуте да ми у зле.

И двете дружества Спиди и Софарма имоти мога да кажа че ги изпуснах, имам някакви символични бройки, но то е почти като да нямам ... обаче им се радвам. Добри компании и пазара ги оценява добре, няма особено предлагане (щото тези дето имат не искат да продават), а все се намира някой дето иска да си купува. Отвреме на време ме е яд на мен самия че не съм влязъл в даде момент по агресивно, щото имаше неведнъж момент на чудене от моя страна последните година-две, но това не значи че ще почна да плюя по компаниите.

Успех желая и на двете компании, да показват все така че има в какво да се инвестира и да изкарваш пари.

Коментар

• Конкуренцията със Спийди е жестока, кой е по-голямия балоняк, и двете компании обаче разчитат да продадат акции, за да може да си платят дивидентите виждам аз
                  Bulls on BSE

Коментар

• Много брутално надуват тоя балоняк...Цената няма нищо общо с фундамента вече...
                    Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Ако например Allianz с 6% дивидентна доходност и растящи непрекъснато продажби и печалба, е балон - какво да кажем за 95% от нашите БФБ-компанийки?

Спекулантьорите да си въртят спекулката - да продават и купуват - аз както обикновено купувам и не продавам, освен ако не се наложи... кой ме бе кръстил: Колекционерин на акции?
                      Не знам, аз го виждам като 5%:
                      https://www.allianz.com/en/investor_...dividend.html/

Но да, компанията изглежда много привлекателно на тези цени
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        вярно е импе, периода откъм запад е на разбалончване, дано не те сложат на ските тамошните тарикат-спекулантьори )))
                        Ако например Allianz с 6% дивидентна доходност и растящи непрекъснато продажби и печалба, е балон - какво да кажем за 95% от нашите БФБ-компанийки?

Спекулантьорите да си въртят спекулката - да продават и купуват - аз както обикновено купувам и не продавам, освен ако не се наложи... кой ме бе кръстил: Колекционерин на акции?

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          Той тури навън, ама и на него му го туриха
                          Така си мислиш ти. Да не мислиш, че аз съм тръгнал да въртя спекулки? хич и не мисля - идеята е ясна - умерена диверсификация навън в могъщи и стабилни световни компании. не ме интересува дали ще паднат за седмица или месец с 5 или 10% или дори с 18% - тоест ще ме интересува само доколкото мога да си купя още.
                          Знам, че както почти винаги дългосрочно ще спечеля добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Не е вярно.

....
                            вярно е импе, периода откъм запад е на разбалончване, дано не те сложат на ските тамошните тарикат-спекулантьори )))
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Много си вулгарен.
                              чак пък много

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                                Той тури навън, ама и на него му го туриха

Тонка, сега да не ми се ядосаш
                                Много си вулгарен.

Коментар

Working...
                                X