If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не бива да те е яд колега. Може ли да те попитам нещо? Предполагам, че имаш шофьорска книжка. Ти като какъв водач се определяш? Аз лично се опитвам да бъда спокоен и уравновесен шофьор, но понякога (много рядко) и аз подхождам малко по-агресивно на пътя. Според мен няма особена разлика между управлението на автомобил (с основна мисъл върху здравето на пътуващите в него) и управлението на портфейл (с основна мисъл парите в него да растат, а не обратното). При мен специално, когато шофирам водещо НЕ Е да стигна по-бързо някъде си, а ПРОСТО ДА СТИГНА там за където съм тръгнал... по възможност ЖИВ. Поведението ми на борсата е абсолютно аналогично. Водещо е да реализирам някаква доходност, по-висока в сравнение с нещо си без да рискувам излишно парите си. Купувал съм и съм продавал СПИДИ, участвах и в увеличението на капитала, но до размера на акциите които притежавах. В момента точно тази акция ме държи "над водата". Понякога и аз като тебе се увличам в разсъждения "дали, ако..." и т.н., но бързо ми минава. Шофирайки автомобил не знаеш какво те очаква зад следващия завой. Така е и на борсата мисля аз...
От време на време ме е яд на мен самия, че не съм влязъл в даде момент по-агресивно, щото имаше неведнъж момент на чудене от моя страна...
Не бива да те е яд колега. Може ли да те попитам нещо? Предполагам, че имаш шофьорска книжка. Ти като какъв водач се определяш? Аз лично се опитвам да бъда спокоен и уравновесен шофьор, но понякога (много рядко) и аз подхождам малко по-агресивно на пътя. Според мен няма особена разлика между управлението на автомобил (с основна мисъл върху здравето на пътуващите в него) и управлението на портфейл (с основна мисъл парите в него да растат, а не обратното). При мен специално, когато шофирам водещо НЕ Е да стигна по-бързо някъде си, а ПРОСТО ДА СТИГНА там за където съм тръгнал... по възможност ЖИВ. Поведението ми на борсата е абсолютно аналогично. Водещо е да реализирам някаква доходност, по-висока в сравнение с нещо си без да рискувам излишно парите си. Купувал съм и съм продавал СПИДИ, участвах и в увеличението на капитала, но до размера на акциите които притежавах. В момента точно тази акция ме държи "над водата". Понякога и аз като тебе се увличам в разсъждения "дали, ако..." и т.н., но бързо ми минава. Шофирайки автомобил не знаеш какво те очаква зад следващия завой. Така е и на борсата мисля аз...
Много брутално надуват тоя балоняк...Цената няма нищо общо с фундамента вече...
Ха-ха... ама ти и тук ли взе да тролиш ?
Сега, сериозно, имам един въпрос към тебе - ясно е, че няма да се разкриеш много, но много ти се моля, можеш да споделиш поне 2 неща:
1.) на колко години си ?
2.) какво работиш ?
Някак си ми се иска да свържа тезите и постовете ти с някакъв визуален образ.
Но да, компанията изглежда много привлекателно на тези цени
Аз имах предвид, когато влязох в - почти на абсолютното дъно при спихът... нямаше 6%, но беше близо до. И да: дивидентната доходност бе над тази на Трейдингът в оня момент. Аз го гледам туканка - то се знае - човек може да намери всички компании, търгувани във Франкфурт:
... Мишоци си купих, когато бяха по почти 18 кинта, яд ме е че не си взех повече.
Имотаджийското е небалоняк - и защо някои мислят, че сега - когато двете могъщи кули са вече пълни, дружеството няма да се развива повече? А ако бъдат закупувани нови инвестиционни имоти в бъдеще? А ако например пъкне още една могъща кула някъде?
Човешката завист е нещо много кофти еей и типично по български нали си знаем - важното е на Вуте да ми у зле.
И двете дружества Спиди и Софарма имоти мога да кажа че ги изпуснах, имам някакви символични бройки, но то е почти като да нямам ... обаче им се радвам. Добри компании и пазара ги оценява добре, няма особено предлагане (щото тези дето имат не искат да продават), а все се намира някой дето иска да си купува. Отвреме на време ме е яд на мен самия че не съм влязъл в даде момент по агресивно, щото имаше неведнъж момент на чудене от моя страна последните година-две, но това не значи че ще почна да плюя по компаниите.
Успех желая и на двете компании, да показват все така че има в какво да се инвестира и да изкарваш пари.
дам и аз ги изпуснах спиди, гледах ги на 28 като бяха, но ми се видяха скъпи здраве да е
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Човешката завист е нещо много кофти еей и типично по български нали си знаем - важното е на Вуте да ми у зле.
И двете дружества Спиди и Софарма имоти мога да кажа че ги изпуснах, имам някакви символични бройки, но то е почти като да нямам ... обаче им се радвам. Добри компании и пазара ги оценява добре, няма особено предлагане (щото тези дето имат не искат да продават), а все се намира някой дето иска да си купува. Отвреме на време ме е яд на мен самия че не съм влязъл в даде момент по агресивно, щото имаше неведнъж момент на чудене от моя страна последните година-две, но това не значи че ще почна да плюя по компаниите.
Успех желая и на двете компании, да показват все така че има в какво да се инвестира и да изкарваш пари.
Конкуренцията със Спийди е жестока, кой е по-голямия балоняк, и двете компании обаче разчитат да продадат акции, за да може да си платят дивидентите виждам аз
Ако например Allianz с 6% дивидентна доходност и растящи непрекъснато продажби и печалба, е балон - какво да кажем за 95% от нашите БФБ-компанийки?
Спекулантьорите да си въртят спекулката - да продават и купуват - аз както обикновено купувам и не продавам, освен ако не се наложи... кой ме бе кръстил: Колекционерин на акции?
вярно е импе, периода откъм запад е на разбалончване, дано не те сложат на ските тамошните тарикат-спекулантьори )))
Ако например Allianz с 6% дивидентна доходност и растящи непрекъснато продажби и печалба, е балон - какво да кажем за 95% от нашите БФБ-компанийки?
Спекулантьорите да си въртят спекулката - да продават и купуват - аз както обикновено купувам и не продавам, освен ако не се наложи... кой ме бе кръстил: Колекционерин на акции?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Така си мислиш ти. Да не мислиш, че аз съм тръгнал да въртя спекулки? хич и не мисля - идеята е ясна - умерена диверсификация навън в могъщи и стабилни световни компании. не ме интересува дали ще паднат за седмица или месец с 5 или 10% или дори с 18% - тоест ще ме интересува само доколкото мога да си купя още.
Знам, че както почти винаги дългосрочно ще спечеля добре.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар