IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тези застраховки на Алианца си падат малко набутвация. Минимума е 1000 евро(ако помня правилно), имаш набор от 25-30 фонда, можеш да си избереш един или няколко, веднъж годишно можеш да прехвърлиш наличността си по един фонд във друг фонд без такса, имаш твърда месечна такса 1,6 евро. До тук ок, обаче - всяко следващо преобразуване е срещу процентна такса (ако е повече от веднъж годишно), ако прекратиш застраховката преди изтичане на петгодишен срок ти удържат 5% от наличността, отделно ( и това не ти го казват в прав текст) на голяма част от фондовете имаш такса изход 5% от наличността при закриване. Преди няколко месеца си направих такава застраховка, трима човека ми я презентираха и от тримата получих конфликтна информация. Но на въпроса ми има ли изходна такса и тримата уверено отговориха - Не! Е оказа се, че има. Това е положението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Е, не е прекомерна диверсификация - нямам намерение да имам над 5-6 "външни" компании. Засега правя един вид разузнаване с бой - защото нашата БФБ е все по-умряла - Пипбелов казва, че е надута - ами не точно - просто пазарът е развил усет към качествените компании, а те не са ного - всички се бутат да инвестират в тях, поради липсата на избор и това им държи цената. Групата на Стара планина ми бе водеща дълго време - но вече ми е скъпичка, Софарма ми е водеща група - и то доста ного водеща. Балансира я само Жабокът - но там догодина е последният привилегирован дивидент, свършва и срокът на облизвациите - затуй отсега търся къде да прелея парите.

За другият ти въпрос: ако ти сега си правиш дивидентен протфейл, той ще бъде при сегашните условия - аз когато си го преструктурирах за последно критерият ми бе дивидентна доходност над 10%, това вече е почти невъзможно.
      Понякога тегля дивиденти, понякога реинвестирам, понякога добавям пари от себе си - както дойде. Апропо - абсурдно, но факт е, че сега - с портфейл малко над 20 Б цоцам повече дивиденти като обща сума, отколкото Седма, когато портфейлът ми надхвърляше 60 Б.

Да - в нашите фондове инвестирам през застраховка - измислена специално като инвестиционен продукт, защото това ми дава ного плюсове:
      - професионално управление - от нашите специалисти в Мюнхен;
      - добра диверсификация - на всички основни пазари на света;
      - мобилност на средствата. Бързо и лесно мога да ги прехвърлям от пазар на пазар, както и между инвестиции с различно ниво на риск - от акции към облизвации и ДЦК, дори (при опасност от тежък срив) в депозити в най-стабилните бамки на света. И тази мобилност е на ниска цена, понякога дори безплатна.
      - естествено има такси срещу всичко това, но те са доста ниски - когато пазарите имат ръст, фондовете могат да компенсират тия такси и за седмица или десетина дни - май ако инвестирам сам, посредникът ми взема повече.
      - висока ликвидност - мога да "избягам" човешката застраховка с много минимални удръжки (1%).
      - мога да цакам и г-н горанов, което реално ми носи още доходност - когато НАП ми върне част от парите.

Въобще - доволен съм и от двата варианта - да инвестирам лично и през човешка. Идеята ми е самостоятелно да инвестирам полека-лека в около 8 могъщи чужди компании, а чрез човешката да имам по-голяма гъвкавост по отношение на пазари и инструменти.
      за успехите ти знаем
      интересно на всички ще е къде най-много си се набутвал, какви най-големи загуби си правил, какво не си успял да прецениш правилно?

Коментар

Е, не е прекомерна диверсификация - нямам намерение да имам над 5-6 "външни" компании. Засега правя един вид разузнаване с бой - защото нашата БФБ е все по-умряла - Пипбелов казва, че е надута - ами не точно - просто пазарът е развил усет към качествените компании, а те не са ного - всички се бутат да инвестират в тях, поради липсата на избор и това им държи цената. Групата на Стара планина ми бе водеща дълго време - но вече ми е скъпичка, Софарма ми е водеща група - и то доста ного водеща. Балансира я само Жабокът - но там догодина е последният привилегирован дивидент, свършва и срокът на облизвациите - затуй отсега търся къде да прелея парите.

За другият ти въпрос: ако ти сега си правиш дивидентен протфейл, той ще бъде при сегашните условия - аз когато си го преструктурирах за последно критерият ми бе дивидентна доходност над 10%, това вече е почти невъзможно.
        Понякога тегля дивиденти, понякога реинвестирам, понякога добавям пари от себе си - както дойде. Апропо - абсурдно, но факт е, че сега - с портфейл малко над 20 Б цоцам повече дивиденти като обща сума, отколкото Седма, когато портфейлът ми надхвърляше 60 Б.

Да - в нашите фондове инвестирам през застраховка - измислена специално като инвестиционен продукт, защото това ми дава ного плюсове:
        - мобилност на средствата. Бързо и лесно мога да ги прехвърлям от пазар на пазар, както и между инвестиции с различно ниво на риск - от акции към облизвации и ДЦК, дори (при опасност от тежък срив) в депозити в най-стабилните бамки на света. И тази мобилност е на ниска цена, понякога дори безплатна.
        - естествено има такси срещу всичко това, но те са доста ниски - когато пазарите имат ръст, фондовете могат да компенсират тия такси и за седмица или десетина дни - май ако инвестирам сам, посредникът ми взема повече.
        - висока ликвидност - мога да "избягам" човешката застраховка с много минимални удръжки (1%).
        - мога да цакам и г-н горанов, което реално ми носи още доходност - когато НАП ми върне част от парите.

Въобще - доволен съм и от двата варианта - да инвестирам лично и през човешка. Идеята ми е самостоятелно да инвестирам полека-лека в около 8 могъщи чужди компании, а чрез човешката да имам по-голяма гъвкавост по отношение на пазари и инструменти.
        я дай линк към тая застраховка, че нещо много мазно я описваш! Как така хем други ти управляват парите - хем ти сменяш пазарите а и откупа ти е само с -1%

п.п. и ако може - продължаваш да не отговаряш на въпроса ми! За 15години преследване на тази стратегия, получените дивиденти(хапример тази година защото вси взел и атера и сфтрд и софком) до колко успява да замести годишните ти доходи/разходи. Дет се вика ако 15години човек те следва може ли да си покрие масрафа и да няма нужда от приходи от заплата или е по-добре да се гони капиталова печалба?
        Last edited by tony1975; 26.09.2015, 14:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          E да де, ама тотал. ени, шеврон ги снасят сосни от десетилетия, а се търгуват на 3-4 до 5 ев/ебитда. Дори големия ексон идва по евтин.
          При това са интегрирани компании.

Обаче като казва човек истината че е надуто това бфб - огън и жупел отвсякъде, което естествено ни най малко не я прави по малко истина.
          Тотал също ги наблюдавам - и са ми от приоритетните компании.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Прекомерната диверсификация ще те разфокусира Импе!
            От краткия си опит на бфб знам, че ако има някоя група от компании с която е добре да "прекалиш" в портфейла, то това определено са Стара Планина и СОФАРМА.

Как инвестираш във "вашите" фондове - със застраховка ли?

п.п. ти си дивидентен инвеститор откакто те помня, а сигурно и много преди 2009г. Знам че част от дивидента теглиш, но и част от него реинвестираш. Може ли да ми отговориш добавяш ли пари в портфейла си или само разчиташ на продажба на печалба и дивиденти и по - важното за мен е след толкова години(над 10 предполагам) преследвайки дивидентните компании, до колко получените например тази година дивиденти заместват месечния/годишния ти доход/разход?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              E да де, ама тотал. ени, шеврон ги снасят сосни от десетилетия, а се търгуват на 3-4 до 5 ев/ебитда. Дори големия ексон идва по евтин.

Обаче като казва човек истината че е надуто това бфб - огън и жупел отвсякъде, което естествено ни най малко не я прави по малко истина.
              Чистия дивидент какъв процент е от цената на акцията, там данък печалба и дивидент са леко по-големи май.

Коментар

• така като чета Капитал, нашето Пикадили май остава?

Коментар

Да, но и цената на акцията падна значително. Петролецът падна, пак ще се качи, а и компанията вече започва редовно да снася дивидент - но както и да е - нямам ного акции в.

Коментар

Скъпичък е вече Трейдингът, а и ного концентриран ще стана само в една група. Ти чакаш Софарма - ама навън е по-сгодно в моментът.

А, в моментът донякъде подценена компания е Газчицата.

Полека ще допълвам и инвестицията си в нашите фондове.
                    Прекомерната диверсификация ще те разфокусира Импе!
                    От краткия си опит на бфб знам, че ако има някоя група от компании с която е добре да "прекалиш" в портфейла, то това определено са Стара Планина и СОФАРМА.

Как инвестираш във "вашите" фондове - със застраховка ли?

п.п. ти си дивидентен инвеститор откакто те помня, а сигурно и много преди 2009г. Знам че част от дивидента теглиш, но и част от него реинвестираш. Може ли да ми отговориш добавяш ли пари в портфейла си или само разчиташ на продажба на печалба и дивиденти и по - важното за мен е след толкова години(над 10 предполагам) преследвайки дивидентните компании, до колко получените например тази година дивиденти заместват месечния/годишния ти доход/разход?
                    Last edited by tony1975; 21.09.2015, 22:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Газчицата - Проучване и добив на нефт и газ ли трябва да е, как пък точно това ще ти се струва евтино. С тези цени на нефта и газа, цената хич не ми изглежда атрактивна, бих ти препоръчал да изчакаш и още едно, а може би две тримесечия да видим къде ще е цената. Като гледам последните 6 тримесечия неизменно са показвали спад на печалба и спад на ебитда на годишна бза. Не виждам как това баш сега ще се промени, като цените на петрола преди година бяха доооста над настоящите.
                      Мисля си че е добре и за други алтернативи да се оглеждаш.
                      Да, но и цената на акцията падна значително. Петролецът падна, пак ще се качи, а и компанията вече започва редовно да снася дивидент - но както и да е - нямам ного акции в.

Коментар

Газчицата - Проучване и добив на нефт и газ ли трябва да е, как пък точно това ще ти се струва евтино. С тези цени на нефта и газа, цената хич не ми изглежда атрактивна, бих ти препоръчал да изчакаш и още едно, а може би две тримесечия да видим къде ще е цената. Като гледам последните 6 тримесечия неизменно са показвали спад на печалба и спад на ебитда на годишна бза. Не виждам как това баш сега ще се промени, като цените на петрола преди година бяха доооста над настоящите.
                        Мисля си че е добре и за други алтернативи да се оглеждаш.

Коментар

че направи трейдинга 2-ки или 3-ки
                          Аз за мен съм си обещал докато СФАРМ е под 3лв да не поглеждам навън!
                          Скъпичък е вече Трейдингът, а и ного концентриран ще стана само в една група. Ти чакаш Софарма - ама навън е по-сгодно в моментът.

Полека ще допълвам и инвестицията си в нашите фондове.

Коментар

За злочестина е така: догодина привилегированите жабоци стават прости, падежът и на облизвациите е - отсега се чудя де да дявам сухото - затуй се упражнявам във Франкфурт - сигурно навън ще ги извадя - защото: какво? - Жабоци - аре ще си оставя известен брой, Мишоците са вече колосално скъпи, Трейдинги имам достатъчно, Атерата още 4 години ще е несгодна, само Имотаджийското остана що-годе сгодно.
                            Хльъх - бих пробвал и тая нова войводка - Сирма - ама там още нещата: неясни.

че направи трейдинга 2-ки или 3-ки
                            Аз за мен съм си обещал докато СФАРМ е под 3лв да не поглеждам навън!

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                              да да в проценти, то и сега има акции и облигации даващи повече от СФИ като дивидентна доходност, но след година-две се очертава да настане голяма дивидентна суша жабоците, хим конвертират, остават обикновените акции по разни дружества и да се надяваш че на ОСА-то няма да вземат да спрат дивидента
                              За злочестина е така: догодина привилегированите жабоци стават прости, падежът и на облизвациите е - отсега се чудя де да дявам сухото - затуй се упражнявам във Франкфурт - сигурно навън ще ги извадя - защото: какво? - Жабоци - аре ще си оставя известен брой, Мишоците са вече колосално скъпи, Трейдинги имам достатъчно, Атерата още 4 години ще е несгодна, само Имотаджийското остана що-годе сгодно.
                              Хльъх - бих пробвал и тая нова войводка - Сирма - ама там още нещата: неясни.

Коментар

Повече от на СФИ в % изражение искаш да кажеш, нали
                                да да в проценти, то и сега има акции и облигации даващи повече от СФИ като дивидентна доходност, но след година-две се очертава да настане голяма дивидентна суша жабоците, хим конвертират, остават обикновените акции по разни дружества и да се надяваш че на ОСА-то няма да вземат да спрат дивидента

Коментар

Working...
                                X