IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На темата - Софарма имоти ще се превърне в очите на много инвеститори като компания с добро бъдеще. Има резерви и то не малки във всичко, включително и в приходите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Мажоритарен господар на Българският Алианц е немският Allianz. Смешно е да се мисли, че мюнхенската компания ще позволи на някакви суяци и смешници тука да и ползват името и продуктите за свой си кеф.
      Tолкова по зле за немците, аз не бих си ги купил гледайки нивото на бг братчедите...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        ей пак намери кво да отговориш
        Брефчето не е лоша алтератива - премисли! Особенно догодина като дойде сухия режим за дивиденти ми се струва че мнооого хора ще я заобичат!

жив и здрав!
        Вярно е, че Императора винаги отговаря подробно и сякаш не можеш да му опонираш много много. Само крайния резултат като свериш какво е направил - и веднага започваш да мислиш, че нещо в системата се дъни непрекъснато - и аз спирам до тук да се задълбочавам в писанията му !!!

Коментар

След 4 години Атерата пак ще почне да дава по-добри дивиденти - от продажби към тогавашната година плюс продажби на лизинг сега.
          М+С и ХЕС - при първите КФН (проклети да са черните им души) ме прецакаха по извънредно гнъсен начин, вторите вече не са ми сгодни. Честни игрички имам малко и следя компанията - може пак да ги увелича - а Брефчетата - не знам какво толко им се кефите - Имотаджийската софарма е ного по-сгодна. Брефчета имах за кратко.
          Да - в сайта на Алианц няма нищо - и това е още едно от нещата за които се боря - защото реално за най-добрият ни продукт няма нито достатъчно добра публична информация, нито достатъчно добро вътрешно обучение - АЗ водя обучения на базата на знания, които основно сам съм придобивал, с ного ровене, изчисления, на база на развитието на договорите на клиентите ми и т.н. ... а в същото време (съвсем правилно) ни ръчкат да предлагаме основно инвестиционни човешки - то хубаво - ама как - като ни клиентите имат достъп до инфо, нито колегите ги разбират? Човекът, писал по-долу е доказателство за - сам той неинформиран (не е и длъжен - клиент е), тия, дето са му предложили продуктът: и те недоинформирани (което вече е лошо).
          За инвестирането при - това е така - ама зависи от работодателят - защото не виждам как Allianz ще фалира. Трудно може да стане и поради човешка грешка или небрежност или мошшшшеничество, защото управлението на тия 2 ГБ (е, малко по-малко) е толкова децентрализирано, че трябва не един, а десетки некадърници и мошшшеници доста време да правят поразии без никой да ги усети, за да нанесат тежки поражения на компанията.
          А това за кой работя - за Желев - е точно толкова вярно, колкото ако кажем, че г-н Димитров - господарят на Трейдингът (напримерно) работи за Форти, тебе и мене.
          Мажоритарен господар на Българският Алианц е немският Allianz. Смешно е да се мисли, че мюнхенската компания ще позволи на някакви суяци и смешници тука да и ползват името и продуктите за свой си кеф.
          ей пак намери кво да отговориш
          Брефчето не е лоша алтератива - премисли! Особенно догодина като дойде сухия режим за дивиденти ми се струва че мнооого хора ще я заобичат!

жив и здрав!

Коментар

Миташки, теб сън не те лови с тия западни пазари
            1. Как прецени че Атера ще ОК след 4години?
            2. Казваш, че след 15годишно следване на стратегията успяваш да си докараш средно месечно от дивиденти около минималната пенся в БГ(157лв), е не е ли време да смениш стратегията?
            3. Акциите ги взимаш за да не продавш ами къде ти е МСХ, ХЕС, Фпп и БРЕФ?
            4. В сайта на Алианц няма нищо - както за повечето продукти и особенно за ПФ!
            5. Нямаше ли една теза, че не е хубаво да инвестираш в работодателя си, щото при фалит оставаш и без работа и без инвестиция или ти изхождаш от тезата, че инвестираш в немския Алианц, а тук работиш за Димитър Желев

п.п. догодина ще е интересна за дивидентните инвеститори на БФБ
            След 4 години Атерата пак ще почне да дава по-добри дивиденти - от продажби към тогавашната година плюс продажби на лизинг сега.
            М+С и ХЕС - при първите КФН (проклети да са черните им души) ме прецакаха по извънредно гнъсен начин, вторите вече не са ми сгодни. Честни игрички имам малко и следя компанията - може пак да ги увелича - а Брефчетата - не знам какво толко им се кефите - Имотаджийската софарма е ного по-сгодна. Брефчета имах за кратко.
            Да - в сайта на Алианц няма нищо - и това е още едно от нещата за които се боря - защото реално за най-добрият ни продукт няма нито достатъчно добра публична информация, нито достатъчно добро вътрешно обучение - АЗ водя обучения на базата на знания, които основно сам съм придобивал, с ного ровене, изчисления, на база на развитието на договорите на клиентите ми и т.н. ... а в същото време (съвсем правилно) ни ръчкат да предлагаме основно инвестиционни човешки - то хубаво - ама как - като ни клиентите имат достъп до инфо, нито колегите ги разбират? Човекът, писал по-долу е доказателство за - сам той неинформиран (не е и длъжен - клиент е), тия, дето са му предложили продуктът: и те недоинформирани (което вече е лошо).
            За инвестирането при - това е така - ама зависи от работодателят - защото не виждам как Allianz ще фалира. Трудно може да стане и поради човешка грешка или небрежност или мошшшшеничество, защото управлението на тия 2 ГБ (е, малко по-малко) е толкова децентрализирано, че трябва не един, а десетки некадърници и мошшшеници доста време да правят поразии без никой да ги усети, за да нанесат тежки поражения на компанията.
            А това за кой работя - за Желев - е точно толкова вярно, колкото ако кажем, че г-н Димитров - господарят на Трейдингът (напримерно) работи за Форти, тебе и мене.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
              Мисля, че расте бавно защото пари текат към застраховки, злато и монети за близане
              Впрочем ти си прав - от едни инвестиции част от парите изтичат към други инвестиции.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Това със застраховките ми се струва много ненужна и неефективна работа. За какво да се застраховам за някакви 50 - 80 - 100 - 200 хилки и да давам за това ПОДОБНИ ПАРИ? Не е ли по-добре да се съсредоточа върху развиването на моите инвестиции предвид на това, че каквото и да се случи в последствие ще ги ползвам за издръжка аз или семейството ми???
                Щяло да има някакъв инвестиционен ефект - нещо като доходността от ПФ!!!
                Много големи инвеститори са го казали - помня, че единия беше Ботьо Тачков - няма нужда от скъпи застраховки - да храните агентите и компаниите !!!
                Няма нужда не от скъпи застраховки, а от НЕЕФЕКТИВНИ застраховки. Защото едно е да си направиш проста спестовна застраховка, дето накрая винаги си на минус (е, човек може да е и на далавера, ако остане без краченце на втората година), друго е да си направиш застраховка, която ти носи 18% доходност от всяка годишна вноска и 7-8% или повече от старите вноски. Доходността е ного по-висока отколкото в ПФ, освен това имаш и защита. Реални клиенти след една година договор с висока застрахователна сума имат 8-9% плюс, при спестовна застраховка при внесена 1 Б я имат 300 кинта, я не. Във всеки случаи за огромната част от хората е ного по-добре, отколкото да си турят парите в бамката, където хем доходността е по-ниска, хем - ако се озъбят - бамката ще им даде точно колкото имат, а не ногократно повече.
                Тоест това си е инвестиция - от която можеш да печелиш дори повече, отколкото от Трейдингът - нашата любима акция, а и защитата си е защита.

Аз затуй си имам две инвестиционни човешки, а проста застраховка не бих си направил никога - за какъв дявол ми е да губя пари и да се надявам да остана без краце, за да съм на далавера?

Коментар

• Това със застраховките ми се струва много ненужна и неефективна работа. За какво да се застраховам за някакви 50 - 80 - 100 - 200 хилки и да давам за това ПОДОБНИ ПАРИ? Не е ли по-добре да се съсредоточа върху развиването на моите инвестиции предвид на това, че каквото и да се случи в последствие ще ги ползвам за издръжка аз или семейството ми???
                  Щяло да има някакъв инвестиционен ефект - нещо като доходността от ПФ!!!
                  Много големи инвеститори са го казали - помня, че единия беше Ботьо Тачков - няма нужда от скъпи застраховки - да храните агентите и компаниите !!!

Коментар

За Атера - виж какво е писал Императора преди 6-12 месеца и ще разбереш как е направил прогнозата.
                    При така написаното, портфейлът му е около 38-40 хилки. Наистина много бавно расте при толкова успешни сделки през всичките тези години.
                    Не знам какво вече може да се промени в стратегията на някой инвеститор, за да стане по-успешен при тези пазарни условия - не само в БГ.
                    Май нищо - просто работиш на заплата, получаваш дивидента и реинвестираш. Друго какво???
                    Мисля, че расте бавно защото пари текат към застраховки, злато и монети за близане
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

2. Казваш, че след 15годишно следване на стратегията успяваш да си докараш средно месечно от дивиденти около минималната пенся в БГ(157лв), е не е ли време да смениш стратегията?
                      5. Нямаше ли една теза, че не е хубаво да инвестираш в работодателя си, щото при фалит оставаш и без работа и без инвестиция или ти изхождаш от тезата, че инвестираш в немския Алианц, а тук работиш за Димитър Желев

За Атера - виж какво е писал Императора преди 6-12 месеца и ще разбереш как е направил прогнозата.
                      При така написаното, портфейлът му е около 38-40 хилки. Наистина много бавно расте при толкова успешни сделки през всичките тези години.
                      Не знам какво вече може да се промени в стратегията на някой инвеститор, за да стане по-успешен при тези пазарни условия - не само в БГ.
                      Май нищо - просто работиш на заплата, получаваш дивидента и реинвестираш. Друго какво???

Коментар

Драги приятелю Тони - какво точно искаш - линк за тази застраховка? - Така е - ти избираш фондовете (които инвестират на различни места - САЩ, Европа, източните пазари, Източна Европа) - можеш да ги сменяш както прецениш или да комбинираш няколко в каквото си поискаш процентно разпределение, но самите фондове се управляват от специалистите ни в Мюнхен. Да - ако се откажеш, откуп - 1%... разбира се - намаляваш си данъкът с 10%. Ако ме подсетиш как ти бе мейлът - то аз мога да ти пратя повече материали за.

Ето линк: http://www.allianz.bg/site/index.php?page=life_funds#1 - ама то почти нищо не пише - 90% от колегите бъкел не разбират от тоя продукт.

За дивидентите - трудно суми, равни на годишна минимална пенсия могат да ме спрат да не работя. С по-малко от 100 Б трудно ще стигнеш до подобно ефективно заместване, а и на БФБ става все по-тегаво - Атерата за известно време няма да е дивидентоносен фактор, Жабокът става по-трудно предвидим в това отношение от догодина, тогава е падежът и на облизвациите. Капиталовата печалба е хубаво нещо - само че за да я реализираш, трябва да продадеш... което по принцип при моята стратегия те вкарва в капан - защото тя (стратегията) е да пазаруваш секси акции, които никога няма да ти се ще да продаваш.

Виж спекулантството е друга работа, но аз не съм особено добър спекулантин.

Last edited by tony1975; 27.09.2015, 08:06.

Коментар

я дай линк към тая застраховка, че нещо много мазно я описваш! Как така хем други ти управляват парите - хем ти сменяш пазарите а и откупа ти е само с -1%

п.п. и ако може - продължаваш да не отговаряш на въпроса ми! За 15години преследване на тази стратегия, получените дивиденти(хапример тази година защото вси взел и атера и сфтрд и софком) до колко успява да замести годишните ти доходи/разходи. Дет се вика ако 15години човек те следва може ли да си покрие масрафа и да няма нужда от приходи от заплата или е по-добре да се гони капиталова печалба?
                          Драги приятелю Тони - какво точно искаш - линк за тази застраховка? - Така е - ти избираш фондовете (които инвестират на различни места - САЩ, Европа, източните пазари, Източна Европа) - можеш да ги сменяш както прецениш или да комбинираш няколко в каквото си поискаш процентно разпределение, но самите фондове се управляват от специалистите ни в Мюнхен. Да - ако се откажеш, откуп - 1%... разбира се - намаляваш си данъкът с 10%. Ако ме подсетиш как ти бе мейлът - то аз мога да ти пратя повече материали за.

Ето линк: http://www.allianz.bg/site/index.php?page=life_funds#1 - ама то почти нищо не пише - 90% от колегите бъкел не разбират от тоя продукт.

За дивидентите - трудно суми, равни на годишна минимална пенсия могат да ме спрат да не работя. С по-малко от 100 Б трудно ще стигнеш до подобно ефективно заместване, а и на БФБ става все по-тегаво - Атерата за известно време няма да е дивидентоносен фактор, Жабокът става по-трудно предвидим в това отношение от догодина, тогава е падежът и на облизвациите. Капиталовата печалба е хубаво нещо - само че за да я реализираш, трябва да продадеш... което по принцип при моята стратегия те вкарва в капан - защото тя (стратегията) е да пазаруваш секси акции, които никога няма да ти се ще да продаваш.

Виж спекулантството е друга работа, но аз не съм особено добър спекулантин.
                          Last edited by Императорът; 27.09.2015, 01:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от hanabishi Разгледай мнение
                            Тези застраховки на Алианца си падат малко набутвация. Минимума е 1000 евро(ако помня правилно), имаш набор от 25-30 фонда, можеш да си избереш един или няколко, веднъж годишно можеш да прехвърлиш наличността си по един фонд във друг фонд без такса, имаш твърда месечна такса 1,6 евро. До тук ок, обаче - всяко следващо преобразуване е срещу процентна такса (ако е повече от веднъж годишно), ако прекратиш застраховката преди изтичане на петгодишен срок ти удържат 5% от наличността, отделно ( и това не ти го казват в прав текст) на голяма част от фондовете имаш такса изход 5% от наличността при закриване. Преди няколко месеца си направих такава застраховка, трима човека ми я презентираха и от тримата получих конфликтна информация. Но на въпроса ми има ли изходна такса и тримата уверено отговориха - Не! Е оказа се, че има. Това е положението.
                            Ами дали са ти "конфликтна информация", защото си попаднал на колеги, които само са чували за такава "застраховка", ама не я познават детайлно.

Фондовете не са 25-30, а по-малко (и аз искам да са повече и се боря за това). таксата за смяна на фондът е 0.5%, което не може да се каже, че е толкова страшно. Фондовете нямат такса изход при закриване - това на практика е входящата такса - има цена Купува и цена Продава и всъщност това е горе-долу цялата входяща такса като внасяш тия 1000 евро... и няма как "някои фондове" да имат условия, различни от останалите. Ако прекратиш, таксата е 1%, така че да - има изходна такса, ама то до нея ако опреш да ти е проблем, значи - мани-мани.

А казаха ли ти, че с тая застраховка ще си намалиш данъците и така горе-долу ще си избиеш тия такси, че и повече?

Коментар

Ами набутвал съм се - за щастие с не ного пари - в Енемона, Саламаджийницата, преди време в една фабрика за ДВД-та в Стара Загора (не помня как се казваше) - та случвало се е. Но като цяло в такива не съм изгарял с ного пари - инвестициите, в които съм влагал повече, са се оказвали успешни.

Не прецених правилно напоследък - моментът за старт на инвестиционната човешка - очаквах след Гръцката криза нещата да се стабилизират - разбира се досат от последвалите събития - като костенуркаджийската шашма бяха тотално непредсказуеми. Разбира се, това че временно съм назад и че съм могъл да уцеля по-сгоден момент, въобще не значи, че тази ми инвестиция няма да излезе на сериозен плюс с времето.
                              Най-големият ми провал разбира се е чудовищната криза от Осма. Просто не очаквах такъв колосален срив - и загубих около 50 Б. А знаеш ли, драги - есента на седма имах налудничавата идея да продам всичкото акции, да купя златни монети и да си играя на Чичо Скруч? Е, оказа се в последствие, че точно това е трябвало да сторя !!!
                              Да подчертая, че тия 50Б са по-скоро нереализиран плюс, защото спрямо цените на които бях влизал преди още по-отдавна никога не съм бил назад, дори и да не броим дивидентите в годините от около Втора до Осма година, защото винаги съм бил дивидентно ориентиран. Иначе горе-долу от около средата на 2005 до кризата започнала в края на Седма не съм пазарувал на БФБ нищо, освен Жабоци - което бе голям удар - почти никой не вярваше на тази акция, но яз повярвах и бях щедро възнаграден за.
                              Странно - сега, с уж по-малък портфейл, получавам повече дивиденти, отколкото Седма година.
                              Шеста и седма година също - солидни удари - защото тогава напазарувах най-яките си монети, чиято цена сега е по-висока в пъти - като за някои от тях разпродавах и акции, тоест поне малко от малко сторих нужното.

Та така - това са ми грешките - една сосна и няколко незначителни. Ето - отговарям ти откровено.
                              Иха доста неща си видял, е важното е че си още в играта Но много си се опарил 2007-ма Дано да не е дошло време за ново парене че и аз съм в торнадото ся

Коментар

за успехите ти знаем
                                интересно на всички ще е къде най-много си се набутвал, какви най-големи загуби си правил, какво не си успял да прецениш правилно?
                                Ами набутвал съм се - за щастие с не ного пари - в Енемона, Саламаджийницата, преди време в една фабрика за ДВД-та в Стара Загора (не помня как се казваше) - та случвало се е. Но като цяло в такива не съм изгарял с ного пари - инвестициите, в които съм влагал повече, са се оказвали успешни.

Не прецених правилно напоследък - моментът за старт на инвестиционната човешка - очаквах след Гръцката криза нещата да се стабилизират - разбира се досат от последвалите събития - като костенуркаджийската шашма бяха тотално непредсказуеми. Разбира се, това че временно съм назад и че съм могъл да уцеля по-сгоден момент, въобще не значи, че тази ми инвестиция няма да излезе на сериозен плюс с времето.
                                Най-големият ми провал разбира се е чудовищната криза от Осма. Просто не очаквах такъв колосален срив - и загубих около 50 Б. А знаеш ли, драги - есента на седма имах налудничавата идея да продам всичкото акции, да купя златни монети и да си играя на Чичо Скруч? Е, оказа се в последствие, че точно това е трябвало да сторя !!!
                                Да подчертая, че тия 50Б са по-скоро нереализиран плюс, защото спрямо цените на които бях влизал преди още по-отдавна никога не съм бил назад, дори и да не броим дивидентите в годините от около Втора до Осма година, защото винаги съм бил дивидентно ориентиран. Иначе горе-долу от около средата на 2005 до кризата започнала в края на Седма не съм пазарувал на БФБ нищо, освен Жабоци - което бе голям удар - почти никой не вярваше на тази акция, но яз повярвах и бях щедро възнаграден за.
                                Странно - сега, с уж по-малък портфейл, получавам повече дивиденти, отколкото Седма година.
                                Шеста и седма година също - солидни удари - защото тогава напазарувах най-яките си монети, чиято цена сега е по-висока в пъти - като за някои от тях разпродавах и акции, тоест поне малко от малко сторих нужното.

Та така - това са ми грешките - една сосна и няколко незначителни. Ето - отговарям ти откровено.

Коментар

Working...
                                X