IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидропневмотехника АД (HPT / HIDPN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• § 14. В член 116в ал. 1 се изменя така:
    „(1) Публичното дружество приема и прилага политика за възнагражденията на
    членовете на управителните и контролните му органи, като изискванията към политиката за
    възнагражденията, приемането, прилагането, оповестяването и изпълнението й се определят
    с наредба. Политиката се приема от първото редовно годишно общо събрание след
    придобиване качеството публично дружество. Възнагражденията и тантиемите на членовете
    на управителните и контролните органи на публично дружество, както и срокът, за който са
    дължими, задължително се определят от общото събрание.“

като се взима предвид (5) - два постинга по- долу....

Опаааа, става мнооого интересноооо
    Last edited by Toranaga; 04.11.2019, 21:10. Причина: Малко допълнение..

Коментар

• 1. Създава се нова ал. 2:
      „(2) Заинтересованите членове на управителния орган не участват в изготвянето на
      мотивирания доклад.“
      2. Досегашните ал. 2, 3, 4, 5 и 6 стават съответно ал. 3, 4, 5, 6 и 7.
      3. Създава се нова ал. 8:
      „(8) Заинтересованите по отношение на публичното дружество лица по чл. 114, ал. 7
      уведомяват публичното дружество за сделки, сключени с дъщерно дружество на
      публичното дружество, в които сделки тези лица участват включително за срок, страни,
      предмет и стойност, както и в чия полза се извършват сделките, преди сключване

Коментар

• Поздрави от законодателството за г-н Пехливанов :

(5) При вземането на решение за увеличаване на капитала съгласно разпоредбата на
        ал. 4 членовете на управителния и контролния орган, които са акционери с право на глас
        съгласно чл. 115б, ал. 1, не могат да упражняват правото си на глас

Коментар

• Има ли ново развитие при Хидропневмотехника?

Не знам какво разбираш под развитие, но ако си направил справка в съда на Стара Загора - дело номер 73 / 2016 с решение от 03.05.2018, ще забележеш, че г-н Пехливанов е рецидивист по отношение на занижаване оценката на активите на основният акционер в Хидропневмотехника, а именно Хидравлика 96 ООД. Той обжалва, така че все още окончателно решение няма.

Моето виждане е, че той няма шанс, дори обратното. Ако ищците направят един дисконт на печалбата за следващите 10 години – тоест до 2022 г. или 2023 г. – зависи как се интерпретира датата на смърта на съдружника, то оценката би трябвало да е поне 3 пъти по- висока.

Още веднъж подчертавам - това е мое виждане и ще изчакам, преди да направя окончателна оценка. Но това, което се набива на очи, е просто неприятно. Съдружник, с който си се борил рамо до рамо с конкуренцията и за оцеляване, почива и вместо да му се отдаде почит, като се изплати неговия дял с премия на неговите наследници, то Г-н Пехливанов и Христозов се опитват да минат възможно най-тънко. Това в моите очи го свежда на изключително ниско ниво в моралната скала и според мен той не трябва да заема отговорни длъжности с този морален профил. Според мен е време да предаде щафетата на следващото поколение, което се надявам ще носи по-високи морални ценности.

Затова и слагам още една препоръка при промените на ЗППЦК – когато става въпрос за мотивация на персонала – та то само мениджмънтът ли трябва да се мотивира? Трябва да е целият персонал адекватно – към заплатата да имат право да закупят акции с коефициент 1 – най-ниското ниво работещи, после с коефициент 2 средното ниво работещи, а висшият мениджмент - с коефициент 3. Разбира се, при цена на акциите задължително по-висока от настоящата. Чрез тази наредба автоматично държавата и КФН ще постигнат намаляване на неравенството на заплащането във фирмите и обществото.

Прекалените центростеремителни и центробежни сили в едно общество водят до изключително негативни последици – Гунар Мирдал (лауреат на „нобелова“ награда за икономика). Тези центростремителни сили ме катапултираха в Австрия и хиляди други българи из широкия свят, да търсим своето щастие.

Това мое виждане със сигурност няма да се хареса на Васил Велев, които с последните си действия и изказвания ми повдигна кръвното, а и не само на мен. Подобни промени трябва задължително да се случат в България и на данъчно ниво, за да може най-нископлатената работна ръка да бъде по-добре заплатена – първите 1000 лева на месец да са освободени от 10% данък, а при доход над 10 000 лева на месец за дела над тях да се начислява 20% данък.

Това е социална пазарна икономическа структура. С всяко родено дете, един от родителите да има увеличение на границата на 2000 лева или респективно 11 000 лева и така с всяко следващо дете или да се премине на семейно данъчно облагане като във Франция – която има добра демографска структура. Един вид освободен базисен доход, който е заработен! А не социални експерименти с познат край - Финландия. Ето тук отново Европа сама се поставя в неконкурентна позиция глобално, като по закон иска да се дава, без реално да има някакво действие или работа от страна на „получателите“.

https://www.investor.bg/analizi/361/...277087/?page=2

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
            Задачка - закачка - от кой отчет е този цитат? Г-н Пехливанов??

Тогава бе признат разход за допълнителни възнаграждения в размер 2,515 млн. лв., представляващ разликата между номиналната и пазарната стойност на акциите от извършеното увеличение на капитала, което беше в полза на мениджмънта на дружеството."

До там ли я докарахме??? - една боза моля и бяло брашно за потърпевшите

Коментар

• Задачка - закачка - от кой отчет е този цитат? Г-н Пехливанов??

Тогава бе признат разход за допълнителни възнаграждения в размер 2,515 млн. лв., представляващ разликата между номиналната и пазарната стойност на акциите от извършеното увеличение на капитала, което беше в полза на мениджмънта на дружеството."

Коментар

Трябва аргументация, а не жалба или протест.
                Повтарям се вече...
                Да, и за да си видиш ЛС - също трябва да го потърсиш! така са вече нещата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

След като има такова решение на КФН, не трябва ли по аналогия да преразгледа и останалите случаи на такова увеличение? Или и там трябва да има жалби и протести, за да се случи нещо?
                  Трябва аргументация, а не жалба или протест.
                  Повтарям се вече...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Само дето не разбирам кое е по различното при М+Схидр. и ЕМКА.....
                    Но управниците в тях са повече от бетон,- те са ВЕЧНИ!
                    След като има такова решение на КФН, не трябва ли по аналогия да преразгледа и останалите случаи на такова увеличение? Или и там трябва да има жалби и протести, за да се случи нещо?

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

В коя тема да го потърся това описание?
                      В темата за ЕТФ -а върху СОФИКС..

Коментар

Виждам, че ти липсва вяра и самочувствие. Ти си много готин форумен участник - не мога да забравя описанието ти на Николай Василев - по- добре и забавно едва ли някой би могъл да го каже и се смяхме от сърце с моята съпруга . А и други твои изказвания са мед, за четящите - благодаря ти!

Имаш обективно виждане, добър нюх и стратегия в инвестирането - това според мен това ще повдигне както ваярата ти, така и самочувствието ти. Накрая на деня - ще си доволен от самия себе си.
                        В коя тема да го потърся това описание?

Коментар

Виждам, че ти липсва вяра и самочувствие. Ти си много готин форумен участник - не мога да забравя описанието ти на Николай Василев - по- добре и забавно едва ли някой би могъл да го каже и се смяхме от сърце с моята съпруга . А и други твои изказвания са мед, за четящите - благодаря ти!

Имаш обективно виждане, добър нюх и стратегия в инвестирането - това според мен това ще повдигне както ваярата ти, така и самочувствието ти. Накрая на деня - ще си доволен от самия себе си.
                          Благодаря! Успех и на теб - дано има повече българи с твоето мислене, ще е полезно за всички
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            И ти си прав, но си емигрант, затова и мисленето ти е такова - не го казвам с лошо, а и не искам да зачеквам темата с емиграцията, защото не е а тук. Мога да говоря много по въпроса, но пък няма как да оборя твоето, че за да съм част от гражданското общество, следва да поведа хорото - прекалено е силно и си прекалено, болезнено прав. Ама на мен не ми се води хорото, защото няма смисъл, но пак изпадам в излишни полемики и обяснения.

Отчитам, че си прав, но понеже доста време съм се занимавал с нашата "правова" държава, та знам къде мога да си пухам гагата, къде ще си загубя времето и ще направя излишни раходи, и къде откровено ще изям шамарите. Тука е така

Коментар

• И ти си прав, но си емигрант, затова и мисленето ти е такова - не го казвам с лошо, а и не искам да зачеквам темата с емиграцията, защото не е а тук. Мога да говоря много по въпроса, но пък няма как да оборя твоето, че за да съм част от гражданското общество, следва да поведа хорото - прекалено е силно и си прекалено, болезнено прав. Ама на мен не ми се води хорото, защото няма смисъл, но пак изпадам в излишни полемики и обяснения.

Отчитам, че си прав, но понеже доста време съм се занимавал с нашата "правова" държава, та знам къде мога да си пухам гагата, къде ще си загубя времето и ще направя излишни раходи, и къде откровено ще изям шамарите. Тука е така
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• [QUOTE=Грую Груев;n3354421]

Инвеститорите са безгласно стадо, като самото ни обществото, за което основно важи лафът - ".

Тук не съм съгласен с теб! Всеки трябва да артикулира своето виждане и да го защитава - къде със съд, къде с КФН, къде с личен пример!!
                                Аз смятам, че само с писане във форум, нищо няма да се промени. Аз в момента водя над 12 дела и 2 пъти бях до върховният съд, където бе отсъдено в моя полза. Примерът с Хидрото показва, че КФН е склонна да си върши работата, при добра аргументация и съответни стъпки.

"Но за това се иска т.нар. "гражданско общество", Тук съм напълно съгласен с теб - бъди част от него - поведи хорото

"което няма как да се случи при наличието на нция от дребни селски тарикати!" с такава настройка, няма как да се случи...

Коментар

Working...
                                X