IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидропневмотехника АД (HPT / HIDPN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
    Някой знае ли защо днес поначването тук е само 15 % за 1 ден? Мичоците отново станаха за смях. Господи прости на балъците, които продават на смешно ниски цени, защото те още не са разбрали за какво става въпос. Не е препоръка за нищо.
    Ми щото трябва пари да се купува а не само лаене по форума

Коментар

• Някой знае ли защо днес поначването тук е само 15 % за 1 ден? Мичоците отново станаха за смях. Господи прости на балъците, които продават на смешно ниски цени, защото те още не са разбрали за какво става въпос. Не е препоръка за нищо.

Коментар

• Дърво, което засега печели по 200 хиляди на тримесечие . При евентуално запазване на тенденцията, сам можеш да умножиш по 4 и да сравниш с капитализация от около 2 милиона.
        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Горе в анкетата липсва такъв отговор "Дружеството си е едно дърво" Ако някой го зареди, давам глас точно за таз опция

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
            http://www.infostock.bg/infostock/control/ratios/HIDPN

Я да видим при какви коеф. се търгува...
            Ако се търгува изобщо ли? На басе-маркет ли е качено това дръвце ?

Коментар

• Компанията е циклична и рискова инвестиция, но запази ли се темпа на печалба и през 3 и 4 тримесечия, тези цени ще са двойни и тройни... Ина потенциал за добра печалба тук, но не се ли запази темпа, пием по една студена вода и чакаме по-добри времена. Всеки сам си решава все пак.
              Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
                http://www.infostock.bg/infostock/control/ratios/HIDPN

че аз ги сметнах по долу, само погледни. Данните които ползвах са от 2/ро 3/мес.

Коментар

• http://www.infostock.bg/infostock/control/ratios/HIDPN

Коментар

• 25 хил лева оборот за последната година, от които 23 хил са през последните 3 месеца и 14 хил през последния месец, рязко растяща цена и яко хвалене на компанията. Сещам се за една определена графика

Самата фирма оперира при добри маржини, особено след проекта им по програма конкурентноспособност, но някакси имам предусещането, че ако вземе да мине 100 лева, или търговията ще замръзне до нивата преди няколко месеца, или цената ще се срине
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                      Може ли да те помоля да се заемеш Енергоремонт холдинга , че нещо замря и той , от 3-4 месеца - мъртвец или кома , но не е будна
                      Само ще ти кажа, че съвкупно ЕРХ и ХИДПН съставляват 8% от портфейла ми (въпреки че тук имам 100 акции).

Можеш ли да смяташ до толкова? Дори и Бъфет прави грешки, а аз не мисля, че с ЕРХ съм сгрешил (времето ще покаже)

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                        Прав си по абсолютно всички точки- срещу това стои П/Е форуърд под 3, като е възможно да е доста повече, ако се объркат отчетите, но и да е и под 2, ако има позитивни изненади и определено количество ирационални спекуланти тичащи подир всичко, което излезе на мода.
                        Така е, но мен си ме гони параноя към български мажоритари. Ако има кинти ще ги ограбят. А "ирационалните" спекулантите - ами и към тях ме гони параноя при ниско ликвидни позиции. Няма как да знам дали пък те не знаят нещо повече и не се опитват да помпат цената че да излязат преди нещата да се скапят тотално. Както е имало не един случай последните 15 години.

Коментар

• Прав си по абсолютно всички точки- срещу това стои П/Е форуърд под 3, като е възможно да е доста повече, ако се объркат отчетите, но и да е и под 2, ако има позитивни изненади и определено количество ирационални спекуланти тичащи подир всичко, което излезе на мода.

Коментар

Разлика в подхода- ти гледаш историческите обеми, аз аджъствам текущото търсене и предлагане през евентуално променената ситуация на база опита ми в подобни ситуации.
                            6700 акции фрий флоут. 220 дена на търговия, при супер бурна търговия да се обръща фрий флоута по веднъж на година това прави супер оптимистичен оборот от цели 30 акции.

Т.е. това дето се вижда последните 2-3 месеца е най-доброто като ликвидност което има шанс да се получи без мажоритаря да почне да продава.

А когато най-доброто е 30 лева спред и възможност за излизане само на 20% под пазара - ами не изглежда никак добре.

Коментар

• Разлика в подхода- ти гледаш историческите обеми, аз аджъствам текущото търсене и предлагане през евентуално променената ситуация на база опита ми в подобни ситуации.

Коментар

Тук възможното негативно развитие е отчет под очакванията- в такъв случай стрелям изключително бързо и субективното ми усещане е, че ще съумея да излезна на цени над 30 лв., та 50 % съм ги сложил в случай, че интуицията ме лъже Иначе за 10те лв. си прав и точно това ми ограничава залога до 50 акции, тук играта е повече за емоции и чесане на егото
                                Залога ти е колкото половината оборот за месеци с голям оборот.

Аз ако не мога да разпродам всичко в рамките на ден и то на среден ден не влизам.А то тук това е 1 акция Не им вярвам на никои от мажоритарите чак толкова че да им оставям кинти които не мога да измъкна на момента.

Коментар

Working...
                                X