IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидропневмотехника АД (HPT / HIDPN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
    1/4 % на компанията минава днес ????
    уау цели 13 бона
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• 1/4 % на компанията минава днес ????

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        такива изпълнители видяхме и 2007 какво направиха с екстравгантното п/е, при първия кризисен спих п/е->безкрайност, маржините също и офертичките оставят да висят под облаците и под асмата разбира се, където кума лисите вече не и ги поглежда, понеже са на толкова виосоко, че вече не се виждат))))))))) Не е препоръка разбира се. и ++ на котешката стъпка))) Че каква комания по големина, актив, пазар т.н., та и трябва ли да е на борса изобщо!?!? Как ли е попаднала там))))
        съгласен съм с теб!!
        Аз смятам обаче, че няма да има голям спад на тази фирма, защото предприетите мерки диверсифицират приходите, а производителноста (рентабилноста) се покачва постянно. В този случай, големината на фирмата е преимущество- всеки минус си има и плюс.

Това което пишеш за П/Е съм обсолютно съгласен също!!! Като обърне цикъла, стоиностите отиват в небесата, затова базирайки се на Шилер П/Е, там сегашните стойности в САЩ са космически!!! Като обърне, очаквам П/Е в САЩ над 44,2 (макс. през 2000 при ДОТ/КОм балона) - актуално около 30.

Щом не си убеден, не влизай тук.

Успех

Коментар

• [QUOTE=Dr.Justice;n3195529]

Панда, като цяло имаш право и явно твоят опит те е довел до тези изводи. Аз бях във фирмата и видях как работят и какви проблеми досега са имали и как са решили. Преди 10 години фирмата е била пред фалит..
          QUOTE]

не отричам, че компанията се развива добре, просто не съм съгласен че има причина да се очаква дивидент
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• такива изпълнители видяхме и 2007 какво направиха с екстравгантното п/е, при първия кризисен спих п/е->безкрайност, маржините също и офертичките оставят да висят под облаците и под асмата разбира се, където кума лисите вече не и ги поглежда, понеже са на толкова виосоко, че вече не се виждат))))))))) Не е препоръка разбира се. и ++ на котешката стъпка))) Че каква комания по големина, актив, пазар т.н., та и трябва ли да е на борса изобщо!?!? Как ли е попаднала там))))
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• при 800 хилики печалба П/Е при 200 лева е 10 !!!! те такива шокове обичам

Коментар

• чак пък шок

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

2) защото са като 90% от компаниите на бфб - никакъв дивидент, без сплитове, без презентации, интервюта и тн. дори нямат интернет страница на български. т.е. не им дреме дали са листнати или не.

а ако една компания 20 години не разпределя дивидент, трябва да имаш вътрешно инфо за да очакваш че ще дадат такъв на 21-вата година

"ако менаджмента не краде, ми дава сигнал за "дивидент""

откъде знаеш че не краде?
                  Панда, като цяло имаш право и явно твоят опит те е довел до тези изводи. Аз бях във фирмата и видях как работят и какви проблеми досега са имали и как са решили. Преди 10 години фирмата е била пред фалит..

И да краде, остава ... Не е определено нито като Банев или Сашо Апашо..

Аз имам и "swing" стратегия - виж Паул Тудор Джонс от Маркет Видзардс или пък Сорош при обрат... При нея когато играеш срещу пазара губиш, но като обърне ти избива всички загуби, защото ти е пълна кошницата...

Благодаря за споделеното виждане от твоя страна!!!

Коментар

• шок

1. Приемане на: Доклад за дейността на дружеството през 2016 г. и Декларацията за корпоративно управление; Годишен счетоводен отчет и баланс за 2016 г.; Доклад по политиката за възнагражденията през 2016 г.; Доклад на Одитния комитет за 2016 г.; Доклад на експерт-счетоводителя по годишния счетоводен отчет и баланс за 2016 г.; Отчет за дейността на директора за връзки с инвеститорите през 2016 г. Проект за решение: ОС приема доклада за дейността на дружеството през 2016 г. и Декларацията за корпоративно управление; годишния счетоводен отчет и баланс за 2016 г.; доклада по политиката за възнагражденията през 2016 г.; доклада на Одитния комитет за 2016 г.; доклада на експерт - счетоводителя по годишния счетоводен отчет и баланс за 2016 г.; oтчетa за дейността на директора за връзки с инвеститорите през 2016 г. ОС приема решение печалбата за 2016 г. да остане неразпределена и да не се изплащат дивиденти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение

1) времето ще покаже, кой е прав.
                      2) какво те кара да мислиш, че не ги е грижа за миноритарите и акционерите като цяло??? Проследи динамиката на развитие и ще видиш, че тази фирма е пример, как трябва се бори човек. Аз лично забелязвам, колко е трудно да разбереш и анализираш динамиката на едно развитие (фирма, тренд..)
                      3) не очакваш, че във форума ( а и извън него) ще ти разкрия мои подходи, които са кристализирали след много загуби??
                      2) защото са като 90% от компаниите на бфб - никакъв дивидент, без сплитове, без презентации, интервюта и тн. дори нямат интернет страница на български. т.е. не им дреме дали са листнати или не.

а ако една компания 20 години не разпределя дивидент, трябва да имаш вътрешно инфо за да очакваш че ще дадат такъв на 21-вата година

"ако менаджмента не краде, ми дава сигнал за "дивидент""

откъде знаеш че не краде?

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Аз бих искал моите подходи да ми кристализират без чак толкова много загуби.

100% съгласен, но не ми се е получи без загуби и болки, които те карат да се замислиш и "откриеш" или "създадеш" подход или стратегия, която да работи.

Що се отнася за рибата - не съм рибар, не мога да преценя. Но ще подхвърля - без печалби не става ...

Коментар

3) не очакваш, че във форума ( а и извън него) ще ти разкрия мои подходи, които са кристализирали след много загуби??
                          Аз бих искал моите подходи да ми кристализират без чак толкова много загуби.

На гола кука риба не се лови. Подхвърли ни нещо все пак - статийка, новина, интервю, хлебец, царевичка...

Коментар

на база на какво очакваш дивидент тази година? защото не виждам логична причина за дивидент от компания която никога не е раздавала и не я грижа за миноритарите
                            Благодаря, че ме предупреждаваш от твоя гледна точка.

Коментар

на база на какво очакваш дивидент тази година? защото не виждам логична причина за дивидент от компания която никога не е раздавала и не я грижа за миноритарите
                              1) времето ще покаже, кой е прав.
                              2) какво те кара да мислиш, че не ги е грижа за миноритарите и акционерите като цяло??? Проследи динамиката на развитие и ще видиш, че тази фирма е пример, как трябва се бори човек. Аз лично забелязвам, колко е трудно да разбереш и анализираш динамиката на едно развитие (фирма, тренд..)

Коментар

Силата на добрия инвеститор е да ПРЕДВИДИ фактите, а не да цитира "post factum"

Имам подход, който ако менаджмента не краде, ми дава сигнал за "дивидент" - турбо прост и турбо ясен. Тук мисля, че няма да сгреша.

Ако тази не дадат, то следващата. Ако и тогава не дадат - продавам.

Коментар

Working...
                                X