Първоначално изпратено от Toranaga
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хидропневмотехника АД (HPT / HIDPN)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениетакива изпълнители видяхме и 2007 какво направиха с екстравгантното п/е, при първия кризисен спих п/е->безкрайност, маржините също и офертичките оставят да висят под облаците и под асмата разбира се, където кума лисите вече не и ги поглежда, понеже са на толкова виосоко, че вече не се виждат))))))))) Не е препоръка разбира се. и ++ на котешката стъпка))) Че каква комания по големина, актив, пазар т.н., та и трябва ли да е на борса изобщо!?!? Как ли е попаднала там))))
Аз смятам обаче, че няма да има голям спад на тази фирма, защото предприетите мерки диверсифицират приходите, а производителноста (рентабилноста) се покачва постянно. В този случай, големината на фирмата е преимущество- всеки минус си има и плюс.
Това което пишеш за П/Е съм обсолютно съгласен също!!! Като обърне цикъла, стоиностите отиват в небесата, затова базирайки се на Шилер П/Е, там сегашните стойности в САЩ са космически!!! Като обърне, очаквам П/Е в САЩ над 44,2 (макс. през 2000 при ДОТ/КОм балона) - актуално около 30.
Щом не си убеден, не влизай тук.
Успех
Коментар
-
[QUOTE=Dr.Justice;n3195529]
Панда, като цяло имаш право и явно твоят опит те е довел до тези изводи. Аз бях във фирмата и видях как работят и какви проблеми досега са имали и как са решили. Преди 10 години фирмата е била пред фалит..
QUOTE]
не отричам, че компанията се развива добре, просто не съм съгласен че има причина да се очаква дивидентdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
такива изпълнители видяхме и 2007 какво направиха с екстравгантното п/е, при първия кризисен спих п/е->безкрайност, маржините също и офертичките оставят да висят под облаците и под асмата разбира се, където кума лисите вече не и ги поглежда, понеже са на толкова виосоко, че вече не се виждат))))))))) Не е препоръка разбира се. и ++ на котешката стъпка))) Че каква комания по големина, актив, пазар т.н., та и трябва ли да е на борса изобщо!?!? Как ли е попаднала там))))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
2) защото са като 90% от компаниите на бфб - никакъв дивидент, без сплитове, без презентации, интервюта и тн. дори нямат интернет страница на български. т.е. не им дреме дали са листнати или не.
а ако една компания 20 години не разпределя дивидент, трябва да имаш вътрешно инфо за да очакваш че ще дадат такъв на 21-вата година
"ако менаджмента не краде, ми дава сигнал за "дивидент""
откъде знаеш че не краде?
И да краде, остава ... Не е определено нито като Банев или Сашо Апашо..
Аз имам и "swing" стратегия - виж Паул Тудор Джонс от Маркет Видзардс или пък Сорош при обрат... При нея когато играеш срещу пазара губиш, но като обърне ти избива всички загуби, защото ти е пълна кошницата...
Благодаря за споделеното виждане от твоя страна!!!
Коментар
-
шок
1. Приемане на: Доклад за дейността на дружеството през 2016 г. и Декларацията за корпоративно управление; Годишен счетоводен отчет и баланс за 2016 г.; Доклад по политиката за възнагражденията през 2016 г.; Доклад на Одитния комитет за 2016 г.; Доклад на експерт-счетоводителя по годишния счетоводен отчет и баланс за 2016 г.; Отчет за дейността на директора за връзки с инвеститорите през 2016 г. Проект за решение: ОС приема доклада за дейността на дружеството през 2016 г. и Декларацията за корпоративно управление; годишния счетоводен отчет и баланс за 2016 г.; доклада по политиката за възнагражденията през 2016 г.; доклада на Одитния комитет за 2016 г.; доклада на експерт - счетоводителя по годишния счетоводен отчет и баланс за 2016 г.; oтчетa за дейността на директора за връзки с инвеститорите през 2016 г. ОС приема решение печалбата за 2016 г. да остане неразпределена и да не се изплащат дивиденти.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение
1) времето ще покаже, кой е прав.
2) какво те кара да мислиш, че не ги е грижа за миноритарите и акционерите като цяло??? Проследи динамиката на развитие и ще видиш, че тази фирма е пример, как трябва се бори човек. Аз лично забелязвам, колко е трудно да разбереш и анализираш динамиката на едно развитие (фирма, тренд..)
3) не очакваш, че във форума ( а и извън него) ще ти разкрия мои подходи, които са кристализирали след много загуби??
а ако една компания 20 години не разпределя дивидент, трябва да имаш вътрешно инфо за да очакваш че ще дадат такъв на 21-вата година
"ако менаджмента не краде, ми дава сигнал за "дивидент""
откъде знаеш че не краде?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Аз бих искал моите подходи да ми кристализират без чак толкова много загуби.
Що се отнася за рибата - не съм рибар, не мога да преценя. Но ще подхвърля - без печалби не става ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение3) не очакваш, че във форума ( а и извън него) ще ти разкрия мои подходи, които са кристализирали след много загуби??
На гола кука риба не се лови. Подхвърли ни нещо все пак - статийка, новина, интервю, хлебец, царевичка...
- 1 like
Коментар
-
на база на какво очакваш дивидент тази година? защото не виждам логична причина за дивидент от компания която никога не е раздавала и не я грижа за миноритарите
Коментар
-
на база на какво очакваш дивидент тази година? защото не виждам логична причина за дивидент от компания която никога не е раздавала и не я грижа за миноритарите
2) какво те кара да мислиш, че не ги е грижа за миноритарите и акционерите като цяло??? Проследи динамиката на развитие и ще видиш, че тази фирма е пример, как трябва се бори човек. Аз лично забелязвам, колко е трудно да разбереш и анализираш динамиката на едно развитие (фирма, тренд..)
3) не очакваш, че във форума ( а и извън него) ще ти разкрия мои подходи, които са кристализирали след много загуби??
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение
Силата на добрия инвеститор е да ПРЕДВИДИ фактите, а не да цитира "post factum"
Имам подход, който ако менаджмента не краде, ми дава сигнал за "дивидент" - турбо прост и турбо ясен. Тук мисля, че няма да сгреша.
Ако тази не дадат, то следващата. Ако и тогава не дадат - продавам.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
Коментар