IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпорация за технологии и иновации Съединение (5T3 / KRS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Търся мнение защо едни холдинги се търгуват скъпо, други евтино.
    Защото в някои холдинги има много купувачи, а в други - не.

Коментар

• Моля някой от Пловдив да ми каже дали цялото каре е на дъщерните дружества на КРС - Оптела Оптични Технологии и ВТБ Хебър
      И някой знае ли колко дка и колко РЗП са притежавание площи?

Не е препоръка за покупка или продажба на акции!
      Притежавам акции от дружеството.

Коментар

• Възможно е.
        Информацията е от каталога за масова приватизация от първата вълна.
        Не препоръчвам покупки или продажби, от което и да е дружество търгувано на Бфб-София.

Коментар

• Първоначално изпратено от жижо
          25000 рзп и 12 дка земя има хотела.
          не е възможно
          това вярно ли е?
          дори по 400 евро на кв. м. да продадат това прави 10 млн. евро!!!!
          12 дка по например 50 евро на кв. метър прави 1,2 млн. лв.

да не би да имаш предвид 2 500 кв. м. РЗП?

днес COBOS на посредника Популярна каса 95 (която е на мажоритаря- холдинг КТИ Съединение) е купил 100 акции на 2 лв., като продавач е явно някой пенсионер, отишъл в офис на посредника, защото продажбата е директно през брокера
          не е през кобос

явно като няма предлагане и са се уговорили да го предупреждава и да му ги пуска

Имам акции

Коментар

• 25000 рзп и 12 дка земя има хотела.

Коментар

• да не може да се прецени
              сигурно земята на Орбита в Цигов чарк е поне няколко дка
              докато на хотел Смолян не зная колко е

като гледам, че предлагането избяга на 2,38 лв. явно инвеститорите почват да осъзнават активите на холдинга

Не е препоръка за покупка или продажба.
              Притежавам акции

Първоначално изпратено от raina_kaneva
              Нямам представа, предполагам, че отговорът трябва да е не /т.е. хотел Смолян е повече като активи/, защото базата на "Орбита" в Цигов чарк е доста похабена вече. Като се има предвид, че е строена по живково време и оттогава е правен ремонт/козметичен/ на една малка част от стаите, незнам, незнам. От друга страна комплекса разполага с тенис кортове и голям закрит плувен басейн. Има отделен от него нощен бар и пр. Имам предвид, че площта е голяма)

Коментар

• Нямам представа, предполагам, че отговорът трябва да е не /т.е. хотел Смолян е повече като активи/, защото базата на "Орбита" в Цигов чарк е доста похабена вече. Като се има предвид, че е строена по живково време и оттогава е правен ремонт/козметичен/ на една малка част от стаите, незнам, незнам. От друга страна комплекса разполага с тенис кортове и голям закрит плувен басейн. Има отделен от него нощен бар и пр. Имам предвид, че площта е голяма)

Коментар

• Въпросът ми е сравнителен
                  дали продадения комплекс като стойност и активи може да се сравнява с хотел Смолян на КТИ Съединение?

http://www.hotelsmolyan.com/

Първоначално изпратено от raina_kaneva
                  Това е смешно. Цигов чарк е местност и не може да се купи или поне не наведнъж. Комплекса "Орбита"-Батак е една малка част ото Цигов чарк, така че заглавието и съдържанието на статията са абсурдни.Цигов чарк може да се купи ако се купят всики частни имоти от него, но това прави около наколка хиляди декара )
                  2,5 млн.-възможно е, но само за "Орбита".

За хората, които не знаят какво значи думичката "чарк" - дъскорезница задвижвана с водна струя използвана в миналото за обработка на дървен материал.
                  Цигови е фамилия в Батак. От там Цигов чарк.
                  Успешен ден на всички в Investor.

Коментар

• Това е смешно. Цигов чарк е местност и не може да се купи или поне не наведнъж. Комплекса "Орбита"-Батак е една малка част ото Цигов чарк, така че заглавието и съдържанието на статията са абсурдни.Цигов чарк може да се купи ако се купят всики частни имоти от него, но това прави около наколка хиляди декара )
                    2,5 млн.-възможно е, но само за "Орбита".

За хората, които не знаят какво значи думичката "чарк" - дъскорезница задвижвана с водна струя използвана в миналото за обработка на дървен материал.
                    Цигови е фамилия в Батак. От там Цигов чарк.
                    Успешен ден на всички в Investor.

Коментар

• Мисля, че хотел Смолян собственост на холдинга чрез 89% в Център за здраве и дълголетие - Орфей АД Смолян струва поне 2,5 млн. лв.

ето сравнението с

Продадоха Цигов чарк - Батак за 2,5 млн. лв.

“Либеро” АД, София купи на търг с явно наддаване “Цигов чарк”, Батак, обособена част от веригата за младежки туризъм (ВМТ) “Орбита” ЕАД, за 2,5 млн. лева, съобщиха от Агенцията за приватизация. Това беше и първоначално обявената цена.

“Цигов чарк” включва хотел - стара и нова част с топла връзка и спортната зала, ресторант с нощен бар, спортна зала, плувен басейн, сграда павилион тенис клуб, открит спортен комплекс, пречиствателна станция, слънчеви колектори и др.

Сделката подлежи на одобрение от Надзорния съвет на АП.

Предметът на дейност на спечелилия търга е вътрешна и външна търговия, комисионна, спедиционна, складова, лизингова дейност, търговско представителство и посредничество и др.
                      Притежавам акции

Коментар

• КРС-много говориш!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kissinger
                          Колега, от футбол интересуваш ли се - ако Уефски има 15 победи от 15 мача в България, а Барса - 15 победи от 19 мача в Испания - тая статистика означава ли, че Уефски е по-добрия отбор от двата.Направи си извода сам.Пишеш щуротии...
                          тоест коефициентите не трябва да се гледат, а да питам ИХЛБЛ " Ти Барса ли си?" и той ще каже да, Барса съм купи ме

това не е футбол
                          има анализ и част от него са показателите, друга част прогнозите за растеж, трета част историята (която показва дали прогнозите са се сбъдвали)
                          всеки си преценява на кое каква тежест да даде

Имам акции.

Коментар

• Колега, от футбол интересуваш ли се - ако Уефски има 15 победи от 15 мача в България, а Барса - 15 победи от 19 мача в Испания - тая статистика означава ли, че Уефски е по-добрия отбор от двата.Направи си извода сам.Пишеш щуротии...

Коментар

• Сега се сещам, че цената отива малко над 3.54, защото те са имали 0.4 млн. лв. консолидиран инвестиционен портфейл към 30.06.2006 г. (финансови активи държани за търгуване), което прави по 15 ст. на акция
                              след увеличението на капитала още 0.4 млн. лв. ще бъдат насочени към инвестиции на БФБ

дали ще извадят печалба от инвестициите на БФБ?

Консолидираните показатели са добри на фона на други дружества:
                              Консолидирано P/E 12.57
                              консолидирано P/S 0.53
                              счетоводна стойност на акция от 2.97 лв. (и то преди да се отразят вноските на 1 млн. лв. от увеличението)
                              тоест в пъти по-ниски показатели
                              много недвижима собственост (за 4.98 млн. лв. земи и сгради по счетоводна стойност)
                              6-тия по-брой сделки инвестиционен посредник (Популярна каса 95)
                              политика по увеличения на капитала (в Унимаш с безплатни акции, в КТИ Съединение) с права

За сравнение P/E на HIKA е 24.85
                              а P/S 9.27 (консолидирани)

На DOVUHL Показателите са съответно са 39.74 и 1,02 (при малко над 5 лв. счетоводна стойност на акция и цена на акция над 13 лв., тоест P/B 2.71)

а на IHLBL P/E e 44.84, P/S e 3,91, a балансовата стойност е 2,25 лв. при цена на акция над 10 лв.

Тоест P/B при IHLBL е 5.1, тоест 7 пъти повече от 0,67 при КТИ Съединение

И Унимаш и ЗММ Металик и хотел Смолян и Оптела оптични технологии и Популярна каса 95 са си добри дружества, както и наличния кеш в холдинга на консолидирана база, особено с новите вноски от 1 млн. лв.

Пак казвам не е препоръка.
                              Имам акции
                              Търся мнение защо едни холдинги се търгуват скъпо, други евтино.

Коментар

• Здравейте
                                Анализа ми оценя активите зад акциите на КТИ Съединение на 3,54 лв. на акция.
                                Ето как достигам до тази цифра

Делът в посредникът Популярна каса 95 е оценен на база собствения капитал на посредника - 1,5 млн. лв.
                                стойнстта на хотел Смолян е на око - едва ли е под 2 млн. лв.
                                Не съм дисконтирал активите (3,54 лв.), защото дружеството има и други активи в Пловдив, Велинград и другаде и те са буфера в изчислението ми.

Прави ми впечатление, че течащото увеличение на капитала с 1 млн. лв. е може би опит да се вземе евтино делът на участниците от масовата приватизация (пенсионерите), един вид битка спекуланти срещу пенсионери, след която може би ще има развитие в цената.

През Популярна каса 95 имаше голяма поръчка (взеха половината права), като вероятно това са мажоритарите, а според мен щом мажоритаря купува книжа, значи не краде от дружеството.

Самият посредник Популярна каса 95 е на шесто място по брой сделки за август, за което му правя аферим.

На търга за права, клиент на Кампан взе 70 000 права, а общо имаше над 20 оферти, някой през опитни посредници като номера 187 (КТБ) и 135 (Бета корп), всичко това ми се вижда като плюс.

Друго което ми прави впечатление, че Надзорния съвет на КТИ Съединение достига 11 души, което може би говори, че има няколко силни акционери и всеки е представен във властта с цел да защитава интересите си и може би се пазят един другигу да не грабят. Това е феномен за мен и ще отворя специална тема тук в уважавания от мен форум, за да чуя вашето мнение.

Аз също си взех права.
                                Изказаното мнение е лично и не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X