IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпорация за технологии и иновации Съединение (5T3 / KRS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • тази компания да не ти е лична собственост

    Коментар


    • Оф върни се при златните монети, медийни системи ли темата за оптимизма. Какъв е тоя внезапен интерес към тази компания от твоя страна?

      Коментар


      • тук и кучета няма като не изсипват..............

        Коментар


        • Кои са тези свързани лица? Бтв когато капитала беше още 3 милиона акциите бяха на над 4 лева, т.е. капитализация от над 12 милиоона.Защо не продаваха тогава? Щеше да им е далеч по-изгодно преди безплатните акции. Унимаш работят и са подизпълнител на ЗММ. Преди няколко години си продадоха повечето активи на прилична печалба (защо не го източиха тогава?). ЗММ металик работи и е подизпълнител на три немски компании (Reckermann Maschinenbau GmbH, Alzmetall Werkzeugmaschinenfabrik und GieЯerei Friedrich GmbH & Co. KG и GDW Werkzeugmaschinen Herzogenaurach GmbH). Сирма се насочват към възобновяемата енергия и имат нов продукт слънчева кухня - http://orpheusclub.com/?act=news&new...5&category_id= . Феникс-Юг има според beis.bia-bg.com оборот от 1.2 милиона годишно и КТЪи имат дял от 34% ако не греша. Компанията е предтавена по преоценена стойност в отчета заедно с Арбанаси. За Филтекс, златен си ако ми кажеш и една оцеляла текстилна компания в БГ от мастодонтите на социализма. Фалирали компании от този бизнес с лопата да ги ринеш, даже има няколко на БФБ. КФН наистина забрани да се бракуват активи на Българска роза - Пловдив. Въпроса е, че КТИ няма нищо общо с Българска роза - Пловдив. Бтв юндола вече не съществува, превърнаха административната си сграда във Велинград в хотел и се вляха в Орфей клуб уелнес отдавна. Йоги, ако имаш по-добра логика, плс сподели я. Ще се радвам да я чуя.

          Коментар


          • Има свързани лица,притежаващи индивидуално по няколко процента и очевидно през тази година изсипват редовно.
            След като разпродадоха преобладаващите активи на дружествата, решават да осребрят и акциите. Записалите от първото увеличение от 1 до 3 млн, впоследствие две увеличения-от 3 на 12 и от 12 на 24 млн с безплатни акции и така 1 записана акция им излиза 0.125 така че всичко над 15ст им е на плюс.
            Твърде скромна печалба но предполагам че искат да диверсифицират.
            А иначе по мои изчисления счетоводната стойност е 2,43-смятай и минорните участия. Истински мастодонти бяха Унимаш,ЗММ Металик дори Сирма, но повечето разпродадени или неработещи. А вероятно дори само Феникс-Юг струва милиони и е доста печелившо така че и това което е останало от холдинга струва 14 пъти сегашната пазарна цена. Иначе почти никой не би си продал боновите книжки за по 30 лв, единствено онези с по две вероятно биха, но такива малки транзакции почти няма.Възможно е да шетат и рънъри. Изсипвайки толкова акции създават ликвидност и си повишават реномето на холдинга. А свободните акции във физически лица бяха 6 864 630. Като цяло непрозрачно управление и понякога тотално източване - виж Филтекс пловдив с минус 14 лв счетоводна стойност от натрупани задължения и цената беше паднала до 2 ст и Българска роза Пловдив която беше съсипана /дори КФН се намеси за да забрани мисля проект за решение от ОС/, както други дружества от бившите структури на холдинга.
            Радващото е има опит да се съхранят големи структури като Сирма и Юндола.
            Така че си запазих акциите досега.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Phoenixheart
              В началото на септември 2007 след няколко месеца проверка комисията състави акт от 20 хил. лв. за пазарна манипулация на участник от форума на "Инвестор.БГ" за публикувана невярна информация за дивидента на "Стара планина холд", което повиши акциите на холдинга.

              Внимавай какво пишеш, мнения от сорта на "ISTO4VANE!!!!!!" могат да бъдат интерпретирани като опит за манипулация от страна на някои институции. Особено акто не са подкрепени нито с факти, нито с логика.
              къш птицо проклета ))
              всички я виждат и твоята логика

              Коментар


              • В началото на септември 2007 след няколко месеца проверка комисията състави акт от 20 хил. лв. за пазарна манипулация на участник от форума на "Инвестор.БГ" за публикувана невярна информация за дивидента на "Стара планина холд", което повиши акциите на холдинга.

                Внимавай какво пишеш, мнения от сорта на "ISTO4VANE!!!!!!" могат да бъдат интерпретирани като опит за манипулация от страна на някои институции. Особено акто не са подкрепени нито с факти, нито с логика.

                Коментар


                • защо KFN

                  Коментар


                  • А КФН не искаш ли?

                    Коментар


                    • Соу искаш да кажеш, че слагат тапи отдясно и също слагат ордери вляво?! Реши най--после какво искаш - първо имат тапи отдясно за да няма търговия и ликвидност, после имало много следки и търговия защото имали оферти и от двете страни. И все още липсва мотив за която и да е от теориите ти. Пиши на кирилица бтв.

                      Коментар


                      • 28-мо място по брой сделки за последните три месеца (37-мо за последния месец):

                        http://kompanii.investor.bg/?cat=238...&type=0&page=2

                        Коментар


                        • Следвайки тази конспиративна теория с "те" може да се заключи, че ти си наредил ордерите или дори дядо коледа. Виж, как се вдигна ликвидността за да влезнат в БГ40? Не може с тапи. Не е логично просто. За пет хиляди лева можеш да си вземеш 25 хиляди акции което е над една трета от предлаганите акции отдясно. Ако пък цената ти се вижда ниска, защо не купуваш? Бтв какъв е интереса на един мажоритар да натиска акциите надолу? Не виждам мотив.

                          Коментар


                          • И това автоматично означава, че тези ордери са на мажоритарите? Въпреки, че не са сменили и една акция за две години това не пречи на теория на конспирацията. Въпрос - защо да искат да държат цената на ниски нива?

                            Коментар


                            • Престани най-после с тези мажоритари бе. Имаш ли изобщо нещо (например логика) което да ти подкрепя твърдението?

                              За XY:

                              1. Влезнаха скоро в БГ40
                              2. Капитализацията им е колкото участията им в ЗММ, Оптела и Корпорация Унимаш.
                              3. Всяка година до 2006-та раздават дивидент в пари, последните две години раздават дивиденти в акции.
                              4. Счетоводна стойност на акция на консолидирана основа от 1.63.
                              5. Първият холдинг, който си обединява няколко дъщерни компании (това би било добра идея за повечето бивши приватизационни дружества)
                              6. Преоценка на имотите по пазарни цени (ако искаха да ги откраднат можеха да ги продадат по непреоценените стойности преди време на свързани фирми)
                              7. Мажотитарят инвестира в компанията (вдигнаха си капитала през 2007 като мажоритаря записа своя дял и изкупи и записа всички неупражнени права)
                              8. Свързаното Сирма се насочва към възобновярема енергия
                              9. Имат печалба от два милиона за шестмесечието на консолидирана база
                              10. Имат доста имоти на добри цени

                              Коментар


                              • Я дайте 5 причини - защо да си купя от това дружество? Какво толкова му харесвате?
                                Коефициентите ли? Или щото ви се вижда евтино? Или що?
                                Мнението не е препоръка за сделки!

                                Коментар

                                Working...
                                X