IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivo111

И да ги гледам и да не ги гледам, хората са си дали прогноза очаква се показателите да бъдат по-лоши сравнение с предишните си стойности.

Ама ти все пак си дай прогнозата поне някакъв времеви интервал за излизане от кризата ни ориентирай.

Щото вече на нашите анализаторчета вяра нямам, а тия западните- всеки своя песен пее……...
    Знаеш ли колко малко ме вълнува кой какво мнение има за мен ? Интереса ми е като интеграл ограничен от минус безкрайност до 0

От кризата няма да излезем по-рано от края на 2011 - началото на 2012г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
      Първоначално изпратено от ivo111
      ПК

Ти по тоя метод дето си го изтипосал ли сметна- 2,70лв на акция. Та бая хора побързаха да продадат и още чакат да си купят евтино .

Недей прави грешки, като студент първи курс. Виж сега:

1. Изготвяш прогноза на дружество което е експортно ориентирано / в случая износът представлява 85 процента от общите продажби на дружеството/, а основно ползваш макроикономически показатели за вътрешния пазар.

2.Нещо да си чувал за индустрии, отрасли, подотрасли или за теб всичко е на макроравнище.

3.Би ли споделил кои източниците използваш при сравняване на конкурентоспособността на външния пазар?

4.С какви финансови показатели работиш, като не използуваш ОПР и Баланса?

5.Това, че подминаваш с лекота прогнозите на компанията просто няма да го коментиран всеки си е в правото да вярва или не. Поне може да използваш някакви данни все пак.
      Не ми говори кога е замирисало и е започнала кризата, а кажи кога ще завърши?
      "Първокурсниците" знаят,че не трябва да споделят нищо с никого ;-)

Кризата ще свърши когато започнат да се възстановяват секторите от които започна ! И тях ли ще ме питаш кои са и от коя държава тръгаха?
      Та малкожокерчета ще ти дам - гледай НФПР на САЩ - следващия петък,малката (седмична) безработица и Хаузинг Старс на този етап.Те ще дадат отражение върху БВП на 3м/3м и г/г база след 6-9 месеца. А....... и чети още.
      И да ги гледам и да не ги гледам, хората са си дали прогноза очаква се показателите да бъдат по-лоши сравнение с предишните си стойности.

Ама ти все пак си дай прогнозата поне някакъв времеви интервал за излизане от кризата ни ориентирай.

Щото вече на нашите анализаторчета вяра нямам, а тия западните- всеки своя песен пее……..

Коментар

ПК

Ти по тоя метод дето си го изтипосал ли сметна- 2,70лв на акция. Та бая хора побързаха да продадат и още чакат да си купят евтино .

1. Изготвяш прогноза на дружество което е експортно ориентирано / в случая износът представлява 85 процента от общите продажби на дружеството/, а основно ползваш макроикономически показатели за вътрешния пазар.

2.Нещо да си чувал за индустрии, отрасли, подотрасли или за теб всичко е на макроравнище.

3.Би ли споделил кои източниците използваш при сравняване на конкурентоспособността на външния пазар?

5.Това, че подминаваш с лекота прогнозите на компанията просто няма да го коментиран всеки си е в правото да вярва или не. Поне може да използваш някакви данни все пак.
        "Първокурсниците" знаят,че не трябва да споделят нищо с никого ;-)

Кризата ще свърши когато започнат да се възстановяват секторите от които започна ! И тях ли ще ме питаш кои са и от коя държава тръгаха?
        Та малкожокерчета ще ти дам - гледай НФПР на САЩ - следващия петък,малката (седмична) безработица и Хаузинг Старс на този етап.Те ще дадат отражение върху БВП на 3м/3м и г/г база след 6-9 месеца. А....... и чети още.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivopashov
          А без Баланс и ОПР как стигаш до приблизителна цифра за компанията, а оттам и за акцията. Питам защото доста хора казват, че цената трябва да е 1-2-3 лева, включително и ти в темата за EUBG. А от БВП и сравнение с конкуренти не се стига до цифри, а до много обобщени заключения.

2 думи за кункурентоспособността. На местния пазар мисля, че не са толкова конкурентни зашото ние не произвеждаме коли а пазара е изцяло aftermarket, който е доминиран може би от Бош. Aftermarket-a не е цел на Монбат мисля. А за външния пазар, Монбат просто предлага акумулатори със сравнимо качество на Бош на по-ниска цена. В един нов автомобил никой не пита за акумулатора, тоест марката е без значение. А щом Монбат имат износ това значи, че някои производители виждат по-ниската цена и това носи стойност за тях. Нищо повече, нищо по-малко. Ти до какви изводи стигна за конкурентоспособността?

И мисля че не е удачно да сравнявате BOSCH и МОНБАТ. Единия е международен концерн с стотици продуктови гами и продукти и 90 милиарда лева оборот . Другия е малък профилиран местен(Европа) играч с няколко стотин милиона оборот.
          Колега , да сравняваш БОШ с Батя е като да сравняваш ТАТА с Мерцедес - гротеско е.

Батя го сравнявам с Искра и вЕрвай ми Искра са поне 2 класи по-добри от шита на Батя.

Според теб,щом МонОйл имат износ , значи някой фабрично влага изпърдените им батерийки в новопроизведени коли ли? Ако си мислиш това,значи жегите ти се отразяват зле.Купуват ги единствено за да докарат изпърдените барутарници 5та ръка в БГ.

Нямам какво повече да добавя -всичко е ясно като бял ден.Тази компания е Българския Титаник,Енрон или GM.Тук надежда всяка забравете.......амин.

Коментар

• netware5

На БФБ съм от 2005г.

Форума го следя дори и от по-рано.

Рядко пиша, но в последните месеци направо не мога да повярвам какви простотии се изписаха. За това от време репликирам най-големите идиотщини писани от хора с малка или направо липса на инвестиционна, финансова и каквато и да е култура.

За съжаление много хора четат форума и съм сигурен, че не малка част от тях се влияят а и взимат своите решения за търговия след като са прочели нещо от него .

За съжаление казвам, защото вместо да отделят време да се понаучат и да усъвършенстват, или поне да се опитат е по лесно да прегледат сутрин форума и да си търгуват вместо сами да си напрягат мозъците. Смятат, че БФБ е вид хазарт, нещо като еврофутбол и е по-лесно да преслушат преди мача местните “букмейкъри” и да залагат.

Но това е нашата жалка действителност и докато на жалката ни борсичка не започнат да търгуват професионални инвеститори , не им се създадат условия, не се вдигне ликвидността, не се направят промени в БФБ и още много др. ще продължаваме да затъваме в посредствеността!

Коментар

ПК

ivo111,

Ти да не си нов във форума? Питам, защото иначе щеше да си наясно, че с Пешо МлЕкото няма смисъл да се спори. Зарежи го! Този човек е лъжец, мошеник, некадърник, комплексар и на всичкото отгоре е от драгалевската секта.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• ПК

Коментар

Първоначално изпратено от e$trade
                  а сравнение с прогнизите преди 2 години??

а дали няма да има нова ревизия на т.н. прогнози на мениджмънта??? а??? след като виждаме ревизия на очакванията, които бяха преди 2 години....поне аз помня едни бомбастични очаквания за 2009, 2010 в сайта на дружеството - 2007 беше годината когато ги гледах - поправете ме ако греша....

чудех се и се маех, абе тия майтапят ли се с тези очаквания...беше ми ясно, че не са реалистични...
                  Ти някога правил ли си прогноза, анализ , знаеш ли какви фактори , условия, величини, среда, се взимат под внимание а?

Може ли да се изпълни прогнозата направена през 2007г. когато икономиката беше в цикъл на подем и сега когато сме в рецесия а?

А като ти беше "ясно" , че обещанията им не са реалистични защо не ни го сподели по-рано а?
                  Колега,а ти как правиш прогноза и анализ?

Аз за себе си го правя по следния начин
                  1.Преглеждам БВП на 3м и г/г база за последните 3г. минимум.
                  2.След това си правя прогноза за поне 1г. напред
                  3.Сравнявам конкурентноспособността на компанията на местния и външни пазари
                  ОПР и Баланси по едно око само,без много да задълбавам.
                  Намерения и пожеланията просто ги пропускам - те са с пожелателен характер

Само за твоя информация на криза замириса още през август 2007г. - виж графиките на Фреди и Фени, а също така данните за Хаузинг старс в САЩ. Фед се забави със понижаване на лихвите тогава, а на 31 януари 2008г. когато започнаха да ги режат,бе вече твърде късно.

Та сега би ли сподели Ти как си правиш анализите?
                  А без Баланс и ОПР как стигаш до приблизителна цифра за компанията, а оттам и за акцията. Питам защото доста хора казват, че цената трябва да е 1-2-3 лева, включително и ти в темата за EUBG. А от БВП и сравнение с конкуренти не се стига до цифри, а до много обобщени заключения.

2 думи за кункурентоспособността. На местния пазар мисля, че не са толкова конкурентни зашото ние не произвеждаме коли а пазара е изцяло aftermarket, който е доминиран може би от Бош. Aftermarket-a не е цел на Монбат мисля. А за външния пазар, Монбат просто предлага акумулатори със сравнимо качество на Бош на по-ниска цена. В един нов автомобил никой не пита за акумулатора, тоест марката е без значение. А щом Монбат имат износ това значи, че някои производители виждат по-ниската цена и това носи стойност за тях. Нищо повече, нищо по-малко. Ти до какви изводи стигна за конкурентоспособността?

И мисля че не е удачно да сравнявате BOSCH и МОНБАТ. Единия е международен концерн с стотици продуктови гами и продукти и 90 милиарда лева оборот . Другия е малък профилиран местен(Европа) играч с няколко стотин милиона оборот.

Коментар

• http://www.opcompetitiveness.bg/uplo...ilojenie_1.pdf
                    4 998 ххх
                    Списък на 39 броя проектни предложения на стойност 97 304 725,85 лв., за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и „Резервен списък" на 46 броя проектни предложения, без осигурено финансиране, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Открита процедура за конкурентен подбор на проекти с определен срок за кандидатстване: BG161PO003-2.1.05 „Технологична модернизация в големи предприятия"

Коментар

а дали няма да има нова ревизия на т.н. прогнози на мениджмънта??? а??? след като виждаме ревизия на очакванията, които бяха преди 2 години....поне аз помня едни бомбастични очаквания за 2009, 2010 в сайта на дружеството - 2007 беше годината когато ги гледах - поправете ме ако греша....

чудех се и се маех, абе тия майтапят ли се с тези очаквания...беше ми ясно, че не са реалистични...
                      Ти някога правил ли си прогноза, анализ , знаеш ли какви фактори , условия, величини, среда, се взимат под внимание а?

Може ли да се изпълни прогнозата направена през 2007г. когато икономиката беше в цикъл на подем и сега когато сме в рецесия а?

А като ти беше "ясно" , че обещанията им не са реалистични защо не ни го сподели по-рано а?

Само за твоя информация на криза замириса още през август 2007г. - виж графиките на Фреди и Фени, а също така данните за Хаузинг старс в САЩ. Фед се забави със понижаване на лихвите тогава, а на 31 януари 2008г. когато започнаха да ги режат,бе вече твърде късно.

+101

и много правилно не обръщаш внимание на отчетите...кое в БГ не е лъжа и измама, та едни отчет на хартия да не е.....хващам бас, че ако вземем отчетите на най-прозрачните компании на БФБ, тези отчети, ако се сложим ръка на сърцето, най-много, най-много да отразяват не повече от 20% от реалността - истината...всичко останало 80% са розово за балъците и прах за ДФ и ПФ да си оправдават престъпните инвестиции....лично мнение

Коментар

• http://www.sme.government.bg/IANMSP/story.aspx?id=1609
                        ...........и стига сте ревали за раздадените бонуси. Изключително добър имидж гради ръковдния състав в момента с одобренията за финансиране по две схеми от Оперативната програма.
                        П.С. Хора, еврофондовете не са химера и престанете да ревете как били ни взели всички средства

Коментар

Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                          Само времето ще покаже кои крив кои прав ! Само че едни които са били оптимисти ще спечелят а такива като тебе нищо няма да изгубят, но няма и да спечелят.А сори забравих ....ще спечелиш 1001 извадени топчета от носа докато си писал тука и си си губил времето вместо да сипваш ордери в кобоса
                          Е......еееее...... изпусна варианта,че тези които са били оптимисти и са такива понастоящем,след 1-2-3г. може да са на пиацата на РУБИН с надежда някой да ги наеме за общи работници на ден за надница от 30лв !!!
                          А през това време Бобокови ще се плацикат някъде из топлите морета по света на някоя яхта с акумулатори БОШ и ще се кефят какви ИДИОТИ е раждала,ражда и ще ражда българска майка...............
                          +100

бас държа, че само като се сетят как през 2006 г. продадоха толкова много акции на каква бомбастична цена и едвам прикриват радостта си....нищо че цената сега е пак същата горе долу...всички знаем, че това е един гранде балон....надут заради глупостта, наивността и заради престъпността, която се вихри из ДФ и ПФ....не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                            Само времето ще покаже кои крив кои прав ! Само че едни които са били оптимисти ще спечелят а такива като тебе нищо няма да изгубят, но няма и да спечелят.А сори забравих ....ще спечелиш 1001 извадени топчета от носа докато си писал тука и си си губил времето вместо да сипваш ордери в кобоса
                            Е......еееее...... изпусна варианта,че тези които са били оптимисти и са такива понастоящем,след 1-2-3г. може да са на пиацата на РУБИН с надежда някой да ги наеме за общи работници на ден за надница от 30лв !!!
                            А през това време Бобокови ще се плацикат някъде из топлите морета по света на някоя яхта с акумулатори БОШ и ще се кефят какви ИДИОТИ е раждала,ражда и ще ражда българска майка...............

Коментар

Коментар

• От твоите (E$trada) писания имам чувството , че всички автомобилни производители ще фалират и хората пак ще карат само колела.

Американските производители с големите неефективни коли са едно, а европейските производители са съвсем друго. Американците просто подценяваха нуждата от икономични коли прекалено дълго и кризата ускори процеса на фалити.

Аз пък виждам възможност за европейците да завземат част от американския пазар точно сега, както прави FIAT например и MONBAT може (МОЖЕ А НЕ ЩЕ) да се окажат печеливши.

Защо не? Знаеш ли кога японците завземат американския автомобилен пазар. По време на петролната криза през 70-те. И то по същата причина като сега- американците просто не произвеждат коли според нуждите на пазара и съвсем нормално е да закъсат.

Поздрави!

Коментар

Working...
                                X