If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ти по тоя метод дето си го изтипосал ли сметна- 2,70лв на акция. Та бая хора побързаха да продадат и още чакат да си купят евтино .
Недей прави грешки, като студент първи курс. Виж сега:
1. Изготвяш прогноза на дружество което е експортно ориентирано / в случая износът представлява 85 процента от общите продажби на дружеството/, а основно ползваш макроикономически показатели за вътрешния пазар.
2.Нещо да си чувал за индустрии, отрасли, подотрасли или за теб всичко е на макроравнище.
3.Би ли споделил кои източниците използваш при сравняване на конкурентоспособността на външния пазар?
4.С какви финансови показатели работиш, като не използуваш ОПР и Баланса?
5.Това, че подминаваш с лекота прогнозите на компанията просто няма да го коментиран всеки си е в правото да вярва или не. Поне може да използваш някакви данни все пак.
Не ми говори кога е замирисало и е започнала кризата, а кажи кога ще завърши?
"Първокурсниците" знаят,че не трябва да споделят нищо с никого ;-)
Кризата ще свърши когато започнат да се възстановяват секторите от които започна ! И тях ли ще ме питаш кои са и от коя държава тръгаха?
Та малкожокерчета ще ти дам - гледай НФПР на САЩ - следващия петък,малката (седмична) безработица и Хаузинг Старс на този етап.Те ще дадат отражение върху БВП на 3м/3м и г/г база след 6-9 месеца. А....... и чети още.
И да ги гледам и да не ги гледам, хората са си дали прогноза очаква се показателите да бъдат по-лоши сравнение с предишните си стойности.
Ама ти все пак си дай прогнозата поне някакъв времеви интервал за излизане от кризата ни ориентирай.
Щото вече на нашите анализаторчета вяра нямам, а тия западните- всеки своя песен пее……..
Ти по тоя метод дето си го изтипосал ли сметна- 2,70лв на акция. Та бая хора побързаха да продадат и още чакат да си купят евтино .
1. Изготвяш прогноза на дружество което е експортно ориентирано / в случая износът представлява 85 процента от общите продажби на дружеството/, а основно ползваш макроикономически показатели за вътрешния пазар.
2.Нещо да си чувал за индустрии, отрасли, подотрасли или за теб всичко е на макроравнище.
3.Би ли споделил кои източниците използваш при сравняване на конкурентоспособността на външния пазар?
5.Това, че подминаваш с лекота прогнозите на компанията просто няма да го коментиран всеки си е в правото да вярва или не. Поне може да използваш някакви данни все пак.
"Първокурсниците" знаят,че не трябва да споделят нищо с никого ;-)
Кризата ще свърши когато започнат да се възстановяват секторите от които започна ! И тях ли ще ме питаш кои са и от коя държава тръгаха?
Та малкожокерчета ще ти дам - гледай НФПР на САЩ - следващия петък,малката (седмична) безработица и Хаузинг Старс на този етап.Те ще дадат отражение върху БВП на 3м/3м и г/г база след 6-9 месеца. А....... и чети още.
А без Баланс и ОПР как стигаш до приблизителна цифра за компанията, а оттам и за акцията. Питам защото доста хора казват, че цената трябва да е 1-2-3 лева, включително и ти в темата за EUBG. А от БВП и сравнение с конкуренти не се стига до цифри, а до много обобщени заключения.
2 думи за кункурентоспособността. На местния пазар мисля, че не са толкова конкурентни зашото ние не произвеждаме коли а пазара е изцяло aftermarket, който е доминиран може би от Бош. Aftermarket-a не е цел на Монбат мисля. А за външния пазар, Монбат просто предлага акумулатори със сравнимо качество на Бош на по-ниска цена. В един нов автомобил никой не пита за акумулатора, тоест марката е без значение. А щом Монбат имат износ това значи, че някои производители виждат по-ниската цена и това носи стойност за тях. Нищо повече, нищо по-малко. Ти до какви изводи стигна за конкурентоспособността?
И мисля че не е удачно да сравнявате BOSCH и МОНБАТ. Единия е международен концерн с стотици продуктови гами и продукти и 90 милиарда лева оборот . Другия е малък профилиран местен(Европа) играч с няколко стотин милиона оборот.
Колега , да сравняваш БОШ с Батя е като да сравняваш ТАТА с Мерцедес - гротеско е.
Батя го сравнявам с Искра и вЕрвай ми Искра са поне 2 класи по-добри от шита на Батя.
Според теб,щом МонОйл имат износ , значи някой фабрично влага изпърдените им батерийки в новопроизведени коли ли? Ако си мислиш това,значи жегите ти се отразяват зле.Купуват ги единствено за да докарат изпърдените барутарници 5та ръка в БГ.
Нямам какво повече да добавя -всичко е ясно като бял ден.Тази компания е Българския Титаник,Енрон или GM.Тук надежда всяка забравете.......амин.
Рядко пиша, но в последните месеци направо не мога да повярвам какви простотии се изписаха. За това от време репликирам най-големите идиотщини писани от хора с малка или направо липса на инвестиционна, финансова и каквато и да е култура.
За съжаление много хора четат форума и съм сигурен, че не малка част от тях се влияят а и взимат своите решения за търговия след като са прочели нещо от него .
За съжаление казвам, защото вместо да отделят време да се понаучат и да усъвършенстват, или поне да се опитат е по лесно да прегледат сутрин форума и да си търгуват вместо сами да си напрягат мозъците. Смятат, че БФБ е вид хазарт, нещо като еврофутбол и е по-лесно да преслушат преди мача местните “букмейкъри” и да залагат.
Но това е нашата жалка действителност и докато на жалката ни борсичка не започнат да търгуват професионални инвеститори , не им се създадат условия, не се вдигне ликвидността, не се направят промени в БФБ и още много др. ще продължаваме да затъваме в посредствеността!
ivo111,
Ти да не си нов във форума? Питам, защото иначе щеше да си наясно, че с Пешо МлЕкото няма смисъл да се спори. Зарежи го! Този човек е лъжец, мошеник, некадърник, комплексар и на всичкото отгоре е от драгалевската секта.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
а дали няма да има нова ревизия на т.н. прогнози на мениджмънта??? а??? след като виждаме ревизия на очакванията, които бяха преди 2 години....поне аз помня едни бомбастични очаквания за 2009, 2010 в сайта на дружеството - 2007 беше годината когато ги гледах - поправете ме ако греша....
чудех се и се маех, абе тия майтапят ли се с тези очаквания...беше ми ясно, че не са реалистични...
Ти някога правил ли си прогноза, анализ , знаеш ли какви фактори , условия, величини, среда, се взимат под внимание а?
Може ли да се изпълни прогнозата направена през 2007г. когато икономиката беше в цикъл на подем и сега когато сме в рецесия а?
А като ти беше "ясно" , че обещанията им не са реалистични защо не ни го сподели по-рано а?
Колега,а ти как правиш прогноза и анализ?
Аз за себе си го правя по следния начин
1.Преглеждам БВП на 3м и г/г база за последните 3г. минимум.
2.След това си правя прогноза за поне 1г. напред
3.Сравнявам конкурентноспособността на компанията на местния и външни пазари
ОПР и Баланси по едно око само,без много да задълбавам.
Намерения и пожеланията просто ги пропускам - те са с пожелателен характер
Само за твоя информация на криза замириса още през август 2007г. - виж графиките на Фреди и Фени, а също така данните за Хаузинг старс в САЩ. Фед се забави със понижаване на лихвите тогава, а на 31 януари 2008г. когато започнаха да ги режат,бе вече твърде късно.
Та сега би ли сподели Ти как си правиш анализите?
А без Баланс и ОПР как стигаш до приблизителна цифра за компанията, а оттам и за акцията. Питам защото доста хора казват, че цената трябва да е 1-2-3 лева, включително и ти в темата за EUBG. А от БВП и сравнение с конкуренти не се стига до цифри, а до много обобщени заключения.
2 думи за кункурентоспособността. На местния пазар мисля, че не са толкова конкурентни зашото ние не произвеждаме коли а пазара е изцяло aftermarket, който е доминиран може би от Бош. Aftermarket-a не е цел на Монбат мисля. А за външния пазар, Монбат просто предлага акумулатори със сравнимо качество на Бош на по-ниска цена. В един нов автомобил никой не пита за акумулатора, тоест марката е без значение. А щом Монбат имат износ това значи, че някои производители виждат по-ниската цена и това носи стойност за тях. Нищо повече, нищо по-малко. Ти до какви изводи стигна за конкурентоспособността?
И мисля че не е удачно да сравнявате BOSCH и МОНБАТ. Единия е международен концерн с стотици продуктови гами и продукти и 90 милиарда лева оборот . Другия е малък профилиран местен(Европа) играч с няколко стотин милиона оборот.
Коментар
Пухче
http://www.opcompetitiveness.bg/uplo...ilojenie_1.pdf
4 998 ххх
Списък на 39 броя проектни предложения на стойност 97 304 725,85 лв., за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и „Резервен списък" на 46 броя проектни предложения, без осигурено финансиране, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Открита процедура за конкурентен подбор на проекти с определен срок за кандидатстване: BG161PO003-2.1.05 „Технологична модернизация в големи предприятия"
а дали няма да има нова ревизия на т.н. прогнози на мениджмънта??? а??? след като виждаме ревизия на очакванията, които бяха преди 2 години....поне аз помня едни бомбастични очаквания за 2009, 2010 в сайта на дружеството - 2007 беше годината когато ги гледах - поправете ме ако греша....
чудех се и се маех, абе тия майтапят ли се с тези очаквания...беше ми ясно, че не са реалистични...
Ти някога правил ли си прогноза, анализ , знаеш ли какви фактори , условия, величини, среда, се взимат под внимание а?
Може ли да се изпълни прогнозата направена през 2007г. когато икономиката беше в цикъл на подем и сега когато сме в рецесия а?
А като ти беше "ясно" , че обещанията им не са реалистични защо не ни го сподели по-рано а?
Само за твоя информация на криза замириса още през август 2007г. - виж графиките на Фреди и Фени, а също така данните за Хаузинг старс в САЩ. Фед се забави със понижаване на лихвите тогава, а на 31 януари 2008г. когато започнаха да ги режат,бе вече твърде късно.
Та сега би ли сподели Ти как си правиш анализите?
+101
и много правилно не обръщаш внимание на отчетите...кое в БГ не е лъжа и измама, та едни отчет на хартия да не е.....хващам бас, че ако вземем отчетите на най-прозрачните компании на БФБ, тези отчети, ако се сложим ръка на сърцето, най-много, най-много да отразяват не повече от 20% от реалността - истината...всичко останало 80% са розово за балъците и прах за ДФ и ПФ да си оправдават престъпните инвестиции....лично мнение
http://www.sme.government.bg/IANMSP/story.aspx?id=1609
...........и стига сте ревали за раздадените бонуси. Изключително добър имидж гради ръковдния състав в момента с одобренията за финансиране по две схеми от Оперативната програма.
П.С. Хора, еврофондовете не са химера и престанете да ревете как били ни взели всички средства
Само времето ще покаже кои крив кои прав ! Само че едни които са били оптимисти ще спечелят а такива като тебе нищо няма да изгубят, но няма и да спечелят.А сори забравих ....ще спечелиш 1001 извадени топчета от носа докато си писал тука и си си губил времето вместо да сипваш ордери в кобоса
Е......еееее...... изпусна варианта,че тези които са били оптимисти и са такива понастоящем,след 1-2-3г. може да са на пиацата на РУБИН с надежда някой да ги наеме за общи работници на ден за надница от 30лв !!!
А през това време Бобокови ще се плацикат някъде из топлите морета по света на някоя яхта с акумулатори БОШ и ще се кефят какви ИДИОТИ е раждала,ражда и ще ражда българска майка...............
+100
бас държа, че само като се сетят как през 2006 г. продадоха толкова много акции на каква бомбастична цена и едвам прикриват радостта си....нищо че цената сега е пак същата горе долу...всички знаем, че това е един гранде балон....надут заради глупостта, наивността и заради престъпността, която се вихри из ДФ и ПФ....не е препоръка
Само времето ще покаже кои крив кои прав ! Само че едни които са били оптимисти ще спечелят а такива като тебе нищо няма да изгубят, но няма и да спечелят.А сори забравих ....ще спечелиш 1001 извадени топчета от носа докато си писал тука и си си губил времето вместо да сипваш ордери в кобоса
Е......еееее...... изпусна варианта,че тези които са били оптимисти и са такива понастоящем,след 1-2-3г. може да са на пиацата на РУБИН с надежда някой да ги наеме за общи работници на ден за надница от 30лв !!!
А през това време Бобокови ще се плацикат някъде из топлите морета по света на някоя яхта с акумулатори БОШ и ще се кефят какви ИДИОТИ е раждала,ражда и ще ражда българска майка...............
От твоите (E$trada) писания имам чувството , че всички автомобилни производители ще фалират и хората пак ще карат само колела.
Американските производители с големите неефективни коли са едно, а европейските производители са съвсем друго. Американците просто подценяваха нуждата от икономични коли прекалено дълго и кризата ускори процеса на фалити.
Аз пък виждам възможност за европейците да завземат част от американския пазар точно сега, както прави FIAT например и MONBAT може (МОЖЕ А НЕ ЩЕ) да се окажат печеливши.
Защо не? Знаеш ли кога японците завземат американския автомобилен пазар. По време на петролната криза през 70-те. И то по същата причина като сега- американците просто не произвеждат коли според нуждите на пазара и съвсем нормално е да закъсат.
Коментар