Какво стана на събранието - някой ходи ли, че аз не можах?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Пропаднаха продажбите на Монбат за този месец
Първоначално изпратено от news.bgТИР се блъсна и разруши три селски къщи
ТИР с ремарке се е блъснал последователно в три къщи в монтанското село Студено буче.
Инцидентът е станал към 23.00 часа снощи, съобщиха от областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана. Камионът се е движил по главния път Е-79.
При катастрофата за щастие няма сериозно пострадали.
Един човек е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана, където установили, че има само охлузни рани.
От удара на къщите са нанесени значителни щети - те са частично разрушени от едната им страна.
Причината за катастрофата е употреба на алкохол. В кръвта на шофьора концентрацията на алкохол е била 2.39 промила
Шофьорът е на 37 г. от град Несебър, криминално проявен е и е лежал в затвора с присъда от 6 месеца за кражба.
В камиона и ремаркето са били натоварени акумулатори от завода в Монтана, които трябвало да бъдат доставени в Германия.
В момента на произшествието тирът пътувал от Монтана към ГКПП-Видин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪПървоначално изпратено от polkiПрез следващите 4-5 години няма да има такива. Още много дълго време само ще гледат как да се отърват от дърветата дето са гризнали! Бълъците се свършиха. Останаха само дългосрочните на БФБ... дългосрочни по неволя... от лакомия и от глупост!
след 4-5 години софикс ще се е качил поне 4-5 пъти
хвала на таквиз дългосрочни инвеститори.
хохохо
Коментар
-
АНАЛизаторче, хич да не ти пука, че имаш да взимаш и то доста
и аз съм на същото положение - много имам да взимам ................. и никога няма да ги получа
не става въпрос само за бутилки, а и за доста кинти
важното е да живееш в хармония със себе си и да можеш да се гледаш спокойно в огледалото
той онзи гледа от горе и бави , но не забравяfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от PIMPПървоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от Петър КараивановБе той Никей стига - 2рия след Доу.....голяма ликвидност,бичат туранагите и нагоре и надолу,ама на....неможе да върне и туй то ! А де ! Защо пък СОФИКС да не последва Никей ? Не ,че няма да съм доволен ако следва Дау,ФТСЕ или Дакс, ама шанса как и да го погледна си е 75% да копираме Никей и 25% да е някой друг индекс.
А сега ми кажи какво произвеждаме и какво изнасяме ние и какво японците , германците,бобитата или янките.
АНАЛизаторче, щом сега даваш подобни прогнози, защо есента говореше че до пролетта на 2010 софикс ще е 2300 ???
нещо си противоречиш, но ако вярваш, че ще седим 20 години на тези нива - купи ми бутилката джони още сега и да приключим баса
Второ Перата ако си беше получавал бутилките които е спечелил,сигурно1 ТИР щеше да се е събрал.Ама пък има да дава си дава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от Петър КараивановБе той Никей стига - 2рия след Доу.....голяма ликвидност,бичат туранагите и нагоре и надолу,ама на....неможе да върне и туй то ! А де ! Защо пък СОФИКС да не последва Никей ? Не ,че няма да съм доволен ако следва Дау,ФТСЕ или Дакс, ама шанса как и да го погледна си е 75% да копираме Никей и 25% да е някой друг индекс.
А сега ми кажи какво произвеждаме и какво изнасяме ние и какво японците , германците,бобитата или янките.
АНАЛизаторче, щом сега даваш подобни прогнози, защо есента говореше че до пролетта на 2010 софикс ще е 2300 ???
нещо си противоречиш, но ако вярваш, че ще седим 20 години на тези нива - купи ми бутилката джони още сега и да приключим баса
Коментар
-
Първоначално изпратено от bledasПървоначално изпратено от Грую Груевинтересно ми е след като си изгърмят и последния куршум с това 6-то обратно, щото ще направят 3% обратно икупени акции, какво ще направят? Бобоката за собствена сметка ли ще почне да купува и да се прави на финансош благодетел или ще я оставят на свободно падане?
Нали след седмица и половина е ОС-то! Какво ще се случи? Ами ще гласуват опция още 3% обратно изкупуване, за следващата година!
Бобоков много добре направи с това обратно изкупуване!!!!! 800 000 акции със средна цена 6.10 лв!!!!! Мислиш ли, че който и да било инвеститор може да купи такова количество от пазара на подобна цена????Абсурд!!!!
Въпрос на броени месеци е портфейлните инвеститори пак да погледнат към нашата изтерзана борса... А Монбат някак си се набива на очи!
Добрите практики в лицето на Гръмърси си личат от километри!
Не притежавам акции на Монбат в момента! Но компанията ми е в периферното зрение!
Да не се счита за препоръка за търговия с финансови инструменти!
чл.111 (5) - Публично дружество може да придобива през една календарна година повече от 3 на сто собствени акции с право на глас в случаите на намаляване на капитала чрез обезсилване на акции и обратно изкупуване само при условията и по реда на търгово предлагане по чл. 149б.
и
Чл. 149б. (Нов - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2003 г., в сила от 01.03.2003 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 03.07.2007 г.) Лице, което притежава най-малко 5 на сто от гласовете в общото събрание на публично дружество и иска да придобие пряко, чрез свързани лица или непряко в случаите по чл. 149, ал. 2 повече от 1/3 от гласовете в общото събрание на това дружество, може да публикува търгово предложение за закупуване или за замяна на акции към всички акционери с право на глас след предварително потвърждаване на проект за търгово предложение от комисията. Член 149, ал. 3, 4 и 9 се прилагат съответно.
(2) Предложителят по ал. 1 е длъжен да закупи, съответно да замени, всички акции с право на глас на приелия предложението акционер. Ако броят на депозираните акции с право на глас от страна на всички акционери, приели предложението, надвишава общото количество акции по търговото предложение, предложителят закупува или заменя акции от всеки от приелите акционери съразмерно на депозираните от тях акции.
(3) Лицето по ал. 1 може да определи минималния брой акции, които следва да му бъдат предложени за придобиване, за да бъде това предложение валидно.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2003 г., в сила от 01.03.2003 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г.) Комисията може да спре търговията с акции на дружеството, чиито акции са обект на търговото предложение, ако това се налага с оглед на принципите по чл. 150, ал. 1.
Т.е. трябва да има търгово и става едно мазало, дето не знам дали някой ще го иска (може и да греша, не съм специалист точно в тази част на правото). И тогава какво правим - ще го отписваме ли дружеството,какво?
П.С. А за царския офицер е много дълга и трогателна история, за съжаление аз не съм му пряк потомък - в следствие на репресиите, човекът няма деца, но си остана БЪЛГАРИН до края. Не зная дали има още такива като него в Бг, но те истински обичаха Родината си и желаеха нейния просперитет, дори и когато я плащаха с живота и здравето си. Почивай в мир!!!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановБе той Никей стига - 2рия след Доу.....голяма ликвидност,бичат туранагите и нагоре и надолу,ама на....неможе да върне и туй то ! А де ! Защо пък СОФИКС да не последва Никей ? Не ,че няма да съм доволен ако следва Дау,ФТСЕ или Дакс, ама шанса как и да го погледна си е 75% да копираме Никей и 25% да е някой друг индекс.
нещо си противоречиш, но ако вярваш, че ще седим 20 години на тези нива - купи ми бутилката джони още сега и да приключим басаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от bledasВъпрос на броени месеци е портфейлните инвеститори пак да погледнат към нашата изтерзана борса...
посочи и някой друг индекс от хилядите по света индекси
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от bledasВъпрос на броени месеци е портфейлните инвеститори пак да погледнат към нашата изтерзана борса...
посочи и някой друг индекс от хилядите по света индекси
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ха- ха, секретарката на форума се е появила и е започнала втората си работа за деня ........................ а по-късно следва и нощна смяна
вицовете с главен герой пеньо ще продължават- значи са ти харесали и не се оплаквай после на отговорниците на форумаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от bledasВъпрос на броени месеци е портфейлните инвеститори пак да погледнат към нашата изтерзана борса...
хвала на таквиз дългосрочни инвеститори.
написано на 25.09.2007
Първоначално изпратено от polkiПреди година попаднах на този форум. Почти всичко изчетох - от акции и фондове , през жилища и FOREX , до “Какво да правя с .....хиляди левове или евро” и “Бисери и вицове” . Някоя и друга книга си купих, и ми станаха ясни доста неща. Миналата седмица реших и аз да се пльосна в този гьол /наречен БФБ/ и преведох една прилична сума на ДФ. Знам , че ще срещна неодобрение и пренебрежение на повечето то вас, че съм спал цяла година, и не съм инвестирал, и колко много съм изпуснал през тази година , и т.н. и т.н. Ще получа и укор , че съм се “заиграл” с ДФ , а не съм се “качил” на COBOS-а , при положение , че съм научил кои са читавите /с добър фундамент/ и кои са “избалончените” дружества.
Но каквото човек сам си надроби – ще си го сърба. Аз бих добавил само – ако е останало нещо за сърбане , де .
Проблемът при мене е другаде, а именно – казвам се Карък Каръков Каръков .
Където и да се “закача”, ако не до 3 , гарантирано до 6 месеца “далаверката” умира и следва здраво набутване. Абсолютно съм сигурен , че историята се повтаря за мене отново и отново. С отварянето на тази тема , искам да предупредя всички инвеститори на БФБ , че вече съм на пързалката, за да няма после “ама защо не каза...”.
И както обичате да се застраховате и подчертавате :
“Горното не е препоръка за купуване или продаване на акции, търгувани на БФБ.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от bledasВъпрос на броени месеци е портфейлните инвеститори пак да погледнат към нашата изтерзана борса...
Коментар
-
Първоначално изпратено от COBOSCHETOМи той според мене си го проси.Кво иска да покаже че може да си плямпа квото иска ли.Според мене е време да го одрусат една яка глоба дето не може си я позволи.Само да се радва че не е решил да "пропее" в тяхната темащото тогава методите нямаше да са с кафе ....а с безследно изчезнали
АНАЛизатори !
Коментар
Коментар