Първоначално изпратено от e$trade
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Хубав въпрос, защо цената в момента е балон според мен.....
ами при сегашната цена са калкулирани множество положителни очаквания - продажбите да растат, печалбата, да се дават дивиденти в бъдеще и т.н., да станел Монбат 3ти - достатъчно несериозно да се коментира и т.н......
според мен, Монбат го очаква именно обратното на горното - очакват го спадове в продажбите, свиване на маржовете на печалба, загуба на пазари - както у нас, така и в чужбина.......и това е съвсем логично.........
акцията е балон и понеже преди една две години много ДФ и ПФ я направиха на сегашните цени......
пукането на този балон е неминуемо, шоуто гарантирано.....на 1 лв. ще е интересно според мен и не виждам как средносрочно цената ще има друга траектория.......това е тренда........нагоре, надолу за към 1 лв......според мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeНикой не казва, на кое място е сега Монбат, след като се каза, че се целят да са трети....никой не казва, и каква част от производителите на акумулатори вече работят на загуба........анализирайте малко по на дълбоко и ще видите, че тук никак не мирише на рози.....цените на Монбат в момента са балон....не е препоръка
Обаче при едно условие.
Искам да разбера как стигна до извода че “цените на Монбат в момента са балон” ?
Приемам само отговор подкрепен с факти и цифри.
Ще чакам на лични.
Коментар
-
Пухче
Монбат притежава хххх броя акции при средна цена 6лв :P
Коментар
-
Никой не казва, на кое място е сега Монбат, след като се каза, че се целят да са трети....никой не казва, и каква част от производителите на акумулатори вече работят на загуба........анализирайте малко по на дълбоко и ще видите, че тук никак не мирише на рози.....цените на Монбат в момента са балон....не е препоръка
Коментар
-
Благодаря за нормалния изчерпателен и точен отговор! Такава рядкост станаха нормалните отговори тук, че почти съм изненадан.
Първоначално изпратено от BigBearПродължаваш да притежаваш пряко 10 % от капитала на Монбат, защото изкупуването по закон е временно и е лимитирано със срок до 5 години, но коственият ефект е че Собственият капитал на компанията в частта му допълителни резерви ще се променя в зависимост от текущата цена на акциите. Ако акциите бъдат продадени с печалба допълнителните резерви ще нараснат, при загуба ще намалеят. Това дава ефект върху счетоводната стойност на акция. Има ограничения при обратното изкупуване - 3 % на година и не повече от 10 %, като има и срок за обратна продажба.
При успешна инвестиция имаш повече счетоводна стойност и повече спокойствие на инвеститорите които търсят фундаментална стойност.Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
Коментар
-
Продължаваш да притежаваш пряко 10 % от капитала на Монбат, защото изкупуването по закон е временно и е лимитирано със срок до 5 години, но коственият ефект е че Собственият капитал на компанията в частта му допълителни резерви ще се променя в зависимост от текущата цена на акциите. Ако акциите бъдат продадени с печалба допълнителните резерви ще нараснат, при загуба ще намалеят. Това дава ефект върху счетоводната стойност на акция. Има ограничения при обратното изкупуване - 3 % на година и не повече от 10 %, като има и срок за обратна продажба.
При успешна инвестиция имаш повече счетоводна стойност и повече спокойствие на инвеститорите които търсят фундаментална стойност.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Това правя - търся информация!
Първоначално изпратено от nqkoiПървоначално изпратено от forexarИмам един въпрос свързан с обратното изкупуване на акции.
Примерно MONBAT има 100,000 акции от които аз имам 10,000 т.е. 10%
Когато МONBAT изкупи примерно 50,000 акции какво следва:
1) MONBAT вече има само 50, 000 акции от който мойте 10, 000 са 20%
2) MONBAT има 100,000 акции от който имам освен мойте 10,000 и 10% от изкупените 50,000. Т.е. имам вече 15, 000 акции ? или имам 15%
3) Нещо друго ?Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexarИмам един въпрос свързан с обратното изкупуване на акции.
2) MONBAT има 100,000 акции от който имам освен мойте 10,000 и 10% от изкупените 50,000. Т.е. имам вече 15, 000 акции ? или имам 15%
3) Нещо друго ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexarИмам един въпрос свързан с обратното изкупуване на акции.
3) Нещо друго ?"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeКолегата се задява нещо долу.....отностно коментара му - ами аз съм писал, че им търся 112 до края на седмицата - тогава........за да е спокоен колегата затворена е тази позиция на печалба....за негово сведение във форекса нещата са определено динамични, има голяма разлика от това което е сега и това което ще е утре или след 6 месеца....как да е..
При Монбата обаче нещата си вървят към справедливи нива и цени....както Еврохолд, заради слаб мениджмънт и лош риск манагемент излизат на загуба, тук очакавам в отчетите до края на годината същото да стане и с Монбат....- отрицателен финансов резултат.......тогава цени от 1 лв. мисля, че стоят доста на място....не е препоръка
Остава загадка как си излезнал на печалба?
Факт е също , че от тогава си спрял да пишеш в темата на форекса.
Хубаво ще и тук да престанеш да пишеш , естествено освен ако не започнеш да аргументираш своите очаквания поне с някакви елементарни факти и анализи.
Ама за това май акъл и познание трябва. Как мислиш?
И нали се разбрахме за пуберите, кибиците, разни фалирали форексчии, хора без един лев на БФБ да ходят да си пишат някъде другаде. Форуми колко щеш .
Коментар
-
Имам един въпрос свързан с обратното изкупуване на акции.
3) Нещо друго ?Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
Коментар
Коментар