IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от e$trade
    Хубав въпрос, защо цената в момента е балон според мен.....

ами при сегашната цена са калкулирани множество положителни очаквания - продажбите да растат, печалбата, да се дават дивиденти в бъдеще и т.н., да станел Монбат 3ти - достатъчно несериозно да се коментира и т.н......

според мен, Монбат го очаква именно обратното на горното - очакват го спадове в продажбите, свиване на маржовете на печалба, загуба на пазари - както у нас, така и в чужбина.......и това е съвсем логично.........

акцията е балон и понеже преди една две години много ДФ и ПФ я направиха на сегашните цени......

пукането на този балон е неминуемо, шоуто гарантирано.....на 1 лв. ще е интересно според мен и не виждам как средносрочно цената ще има друга траектория.......това е тренда........нагоре, надолу за към 1 лв......според мен
    Сложи още 1 лв поне, да не изглежда толкова страшно
    търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Някой знае ли за какви по-точно телефони на водафон правят батерии? Тези, които се продават от Мтел с техни ли са?
      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Хубав въпрос, защо цената в момента е балон според мен.....

ами при сегашната цена са калкулирани множество положителни очаквания - продажбите да растат, печалбата, да се дават дивиденти в бъдеще и т.н., да станел Монбат 3ти - достатъчно несериозно да се коментира и т.н......

според мен, Монбат го очаква именно обратното на горното - очакват го спадове в продажбите, свиване на маржовете на печалба, загуба на пазари - както у нас, така и в чужбина.......и това е съвсем логично.........

акцията е балон и понеже преди една две години много ДФ и ПФ я направиха на сегашните цени......

пукането на този балон е неминуемо, шоуто гарантирано.....на 1 лв. ще е интересно според мен и не виждам как средносрочно цената ще има друга траектория.......това е тренда........нагоре, надолу за към 1 лв......според мен

Коментар

Никой не казва, на кое място е сега Монбат, след като се каза, че се целят да са трети....никой не казва, и каква част от производителите на акумулатори вече работят на загуба........анализирайте малко по на дълбоко и ще видите, че тук никак не мирише на рози.....цените на Монбат в момента са балон....не е препоръка
          Ако толкова те тормози тоя въпрос, може да се срещнем и тогава ще ти дам отговор.

Обаче при едно условие.

Искам да разбера как стигна до извода че “цените на Монбат в момента са балон” ?

Приемам само отговор подкрепен с факти и цифри.

Ще чакам на лични.

Коментар

• Монбат притежава хххх броя акции при средна цена 6лв :P

Коментар

• Акциите на непубличните компании могат да се принудително обезсилват, а на публичните не могат / ЗППКЦ чл. 111/
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Никой не казва, на кое място е сега Монбат, след като се каза, че се целят да са трети....никой не казва, и каква част от производителите на акумулатори вече работят на загуба........анализирайте малко по на дълбоко и ще видите, че тук никак не мирише на рози.....цените на Монбат в момента са балон....не е препоръка

Коментар

• а дали има юридическа възможност обратно изкупените акции да бъдат обезсилени?

Коментар

• Благодаря за нормалния изчерпателен и точен отговор! Такава рядкост станаха нормалните отговори тук, че почти съм изненадан.
                    Първоначално изпратено от BigBear
                    Продължаваш да притежаваш пряко 10 % от капитала на Монбат, защото изкупуването по закон е временно и е лимитирано със срок до 5 години, но коственият ефект е че Собственият капитал на компанията в частта му допълителни резерви ще се променя в зависимост от текущата цена на акциите. Ако акциите бъдат продадени с печалба допълнителните резерви ще нараснат, при загуба ще намалеят. Това дава ефект върху счетоводната стойност на акция. Има ограничения при обратното изкупуване - 3 % на година и не повече от 10 %, като има и срок за обратна продажба.

При успешна инвестиция имаш повече счетоводна стойност и повече спокойствие на инвеститорите които търсят фундаментална стойност.
                    Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• Продължаваш да притежаваш пряко 10 % от капитала на Монбат, защото изкупуването по закон е временно и е лимитирано със срок до 5 години, но коственият ефект е че Собственият капитал на компанията в частта му допълителни резерви ще се променя в зависимост от текущата цена на акциите. Ако акциите бъдат продадени с печалба допълнителните резерви ще нараснат, при загуба ще намалеят. Това дава ефект върху счетоводната стойност на акция. Има ограничения при обратното изкупуване - 3 % на година и не повече от 10 %, като има и срок за обратна продажба.

При успешна инвестиция имаш повече счетоводна стойност и повече спокойствие на инвеститорите които търсят фундаментална стойност.
                      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Това правя - търся информация!
                        Първоначално изпратено от nqkoi
                        Първоначално изпратено от forexar
                        Имам един въпрос свързан с обратното изкупуване на акции.

Примерно MONBAT има 100,000 акции от които аз имам 10,000 т.е. 10%

Когато МONBAT изкупи примерно 50,000 акции какво следва:

1) MONBAT вече има само 50, 000 акции от който мойте 10, 000 са 20%

2) MONBAT има 100,000 акции от който имам освен мойте 10,000 и 10% от изкупените 50,000. Т.е. имам вече 15, 000 акции ? или имам 15%

3) Нещо друго ?
                        Потърси повече инфо за отговор 3

Коментар

• Първоначално изпратено от forexar

2) MONBAT има 100,000 акции от който имам освен мойте 10,000 и 10% от изкупените 50,000. Т.е. имам вече 15, 000 акции ? или имам 15%

3) Нещо друго ?
                          Потърси повече инфо за отговор 3

Коментар

• Първоначално изпратено от forexar

3) Нещо друго ?
                            При 1) си добре... стискаш палци да изкупят още 30 001 акции, след което автоматично ставаш мажоритарен собственик с твоите 10 000 :lol:
                            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

Колегата се задява нещо долу.....отностно коментара му - ами аз съм писал, че им търся 112 до края на седмицата - тогава........за да е спокоен колегата затворена е тази позиция на печалба....за негово сведение във форекса нещата са определено динамични, има голяма разлика от това което е сега и това което ще е утре или след 6 месеца....как да е..

При Монбата обаче нещата си вървят към справедливи нива и цени....както Еврохолд, заради слаб мениджмънт и лош риск манагемент излизат на загуба, тук очакавам в отчетите до края на годината същото да стане и с Монбат....- отрицателен финансов резултат.......тогава цени от 1 лв. мисля, че стоят доста на място....не е препоръка
                              В спор с теб няма да влизам - факт е че след като си написал на 25.08.09 “Наблъсках здраво дълги USD/JPY под 110.00, търся им едни 112.00 до края на седмицата.” от тогава та до сега не сме видели нива над 110,00 при USD/JPY .

Остава загадка как си излезнал на печалба?

Факт е също , че от тогава си спрял да пишеш в темата на форекса.

Хубаво ще и тук да престанеш да пишеш , естествено освен ако не започнеш да аргументираш своите очаквания поне с някакви елементарни факти и анализи.

Ама за това май акъл и познание трябва. Как мислиш?

И нали се разбрахме за пуберите, кибиците, разни фалирали форексчии, хора без един лев на БФБ да ходят да си пишат някъде другаде. Форуми колко щеш .

Коментар

• Имам един въпрос свързан с обратното изкупуване на акции.

3) Нещо друго ?

Коментар

Working...
                                X