IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the mag
    Аре и вие, като деца сте, майка му стара! Колко кобоса с по 200-300 акции (вкл и аз) биха тръгнали да си взимат 6-7 стотинки дивидент, че те разходите да ходя да си ги поискам ще са ми повече! Нека Монбат да ги инвестират, защото явно има къде, а после пазара ще ни компенсира подобаващо. Така че хаиде стига сега сте ревали какъв тежък удар е това. И оставете жената на мира, можеше изобщо да не се появява или сега да отиде в командировка за седмица две някъде, самото и присъствие вкл и при "лоши" новини заслужава поне уважение.
    Напълно съм съгласен. Лично аз предпочитам да инвестират печалбата и догодина да разпределят някоя друга безплатна акция. Така ще спестим и от разходите при получаване на дивидент, така и дружеството ще спести 7 % данък върху дивидента. В момента данъчното законодателство не предполага стимулиране на раздаването на дивидент, ако падне данъка върху дивидентите ще е друго.

Коментар

• Да, получих го, за което ви благодаря, признавам си, че аз не съм видял правилно въпроса, който е бил зададен към вас и грешката е моя!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
        Спокойно можете да пренебрегнете мненията на онези които смятат, че има скрит подтекст. Спор няма, че това което правите е наистина много добра инициатива!!!
        Не разбрах дали получихте отговор на въпроса за разминаването с информацията. Не мисля, че такава има, но все пак Вие кажете

Коментар

• Тя жената ти отговори бе, Стенли. Лошото е че май в скоро време няма да има особени поводи за радости по тая позиция. А както изглежда и по-доста други. Тук хората от управата явно са решили да вземат превантивни мерки и да подготвят акционерите за здравословно затягане на коланите в близък план, въпреки че се прави всичко необходимо, с оглед конюнктурата ни чакат трудни дни и дълго пътуване, но все пак трябва да гледаме по-позитивно на нещата, ще има и светлина в края на тунела, да запазим спокойствие, тези които ни вярват те ще дочакат, повече търпение и т.н.

Не е препоръка за нищо.
          * think positive * think simple * think big *
          * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Г-жо Пеева, в камапнията по представянето на дружеството преди първичното предлагане и след него собствениците често споменаваха, че ще бъде разпределян дивидент в размер на 20%. Може ли да ми посочите поне една статия, където да е видно, че става въпрос за след 2008 година?
            Работата май стана като в ония стар виц, че на някой му подарили кола, а се оказало, че всъщност му откраднали колелото.

Коментар

• Спокойно можете да пренебрегнете мненията на онези които смятат, че има скрит подтекст. Спор няма, че това което правите е наистина много добра инициатива!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                Г-жо Пеева, пак повтарям питането си, на което не отговорихте с предходния си постинг - На какво се дължи разминаването в информацията която изнесохте във форума преди няколко дни и информацията за ОС, която излезе днес? В изречението написано от Вас преди няколко дни, цитирам: ""УС ще предлага най-малко 20 % от печалбата за разпределяне на дивидент " никъде не става ясно, че това ще е от следващата година!
                Ето отговара и ето зададения въпрос
                6. Какъв е прогрозираният дивидент за следващите години?
                УС ще предлага най-малко 20 % от печалбата за разпределяне на дивидент

Коментар

• Аре и вие, като деца сте, майка му стара! Колко кобоса с по 200-300 акции (вкл и аз) биха тръгнали да си взимат 6-7 стотинки дивидент, че те разходите да ходя да си ги поискам ще са ми повече! Нека Монбат да ги инвестират, защото явно има къде, а после пазара ще ни компенсира подобаващо. Така че хаиде стига сега сте ревали какъв тежък удар е това. И оставете жената на мира, можеше изобщо да не се появява или сега да отиде в командировка за седмица две някъде, самото и присъствие вкл и при "лоши" новини заслужава поне уважение.

Коментар

• На всички, които мислят, че има скрит подтекст във влизането ми във форума ще отговоря:
                    Не, това се случи, защото искаме да покажем, че за нас е важно да общуваме с инвеститорите. Защото това, инвеститорите да получават своевременно информация е главната ми задача, защото уважавам работата си и държа да я върша перфектно.
                    Не на последно място - никоя от публичните компании не отделя толкова време на инвеститорите. А ние го правим.
                    Има компании, които не могат да бъдат намерени на адресите и телефоните, които са оповестили в КФН, други, които не представят отчети, трети, които ДВИ е всичко друго, но не и ДВИ, пети, които мнението на дребните инвеститори не означава нищо, шести, които дори и да ги питаш не отговарят. Някои от тях са доста големи и инвеститорите са хвърлили доста пари.
                    Чудя се защо не критикувате тези компании.
                    Аз отделям време да бъда с вас и да отговарям на въпросите ви, а срещам неразбиране.
                    Ако мислите, че има скрит подтекст с влизането ми във форума - няма проблем ще спра да отговарям.

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                      Грешка в разсъжденията. Никой не Ви е лъгал... Ако си направите равносметка, ако има дивидент над 70 % от него ще отиде в мажоритарния акционер и свързано с него лице - Монбат Трейдинг. Напротив.
                      Няма грешка... вместо 70% сега си оставят всичките 100%!

Коментар

• Г-жо Пеева, пак повтарям питането си, на което не отговорихте с предходния си постинг - На какво се дължи разминаването в информацията която изнесохте във форума преди няколко дни и информацията за ОС, която излезе днес? В изречението написано от Вас преди няколко дни, цитирам: ""УС ще предлага най-малко 20 % от печалбата за разпределяне на дивидент " никъде не става ясно, че това ще е от следващата година!

Коментар

• Г-жо Пеева, появяването ви във форума е живо доказателство на твърдението, че много хубаво не е на хубаво.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                            Радвам се че Общото събрание е скоро, това ще предизвика раздвижване по позицията със сигурност.
                            Че ще има раздвижване ще има ама посоката на движение ще е такава, че едва ли ще имаш поводи за радост...

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                              Първоначално изпратено от Стенли
                              Днес обаче виждаме, че всъщност това което обявихте като информация не се потвърди. На какво се дължи разминаването?
                              Обикновено "разминаването" се дължи на лакомията на хората от управата.

А всички излъгани камилчета нека да имат обица на ухото - щом се появи официално наето лице в някой форум, то е за да се отиграе топката от предстоящите негативни коментари.
                              Грешка в разсъжденията. Никой не Ви е лъгал.
                              Лакомията на хората от управата - това също е грешно. Ако си направите равносметка, ако има дивидент над 70 % от него ще отиде в мажоритарния акционер и свързано с него лице - Монбат Трейдинг. Напротив - няма лакомия.

Коментар

• Abritus, дивидент обикновено дават също така дружества, които са коректни към акционерите си и имат прозрачна политика.
                                Монбат започнаха да приличат на такова дружество, ама си вкараха стабилен автогол в 90-тата минута.

Коментар

Working...
                                X