IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това че няма да раздават дивидент, а средствата ще останат в дружеството е добра новина за мен. Не купувам акции заради дивидента, а заради възможността дружеството да се развива и да увеличава своята стойност. А това не става с раздаването на дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
      Първоначално изпратено от Даниела Пеева
      Благодаря за думите. Не става дума обаче за недоглеждане относно взетото вчера решение - просто такава е била политиката - дивидент след 2006 г.
      А ми ако това е била политиката, то е трябвало така и да бъде написано в проспекта! Това имам предвид под "недоглеждане". Вероятно УС и основните акционери са имали предвид за след 2006 г., но при писането на проспекта някой го е проспал. Понякога малките камъчета могат да обърнат колата за съжаление.... Честно казано, хич не ти завиждам, защото още в началото на работата си като ДВИ за тази компнания си изправена пред типичен пример на гаф, нуждаещ се спешно от кризисен PR. Някой нещо писал, някой разбрал-недоразбрал и е ето ти проблем..... Не искам да ти давам акъл за работата, но все пак твоята роля на ДВИ е двупосочна и може би трябва да обърнеш внимание на УС за възникналия проблем и за нуждата от кризисен PR. Има си специалисти по това, пък и случая не е чак толкова "черен" все пак..... Дадения от мен пример с Доверие в предишния постинг е с много по-тежки последствия...
      Един честен и открит диалог дава по-добри резултати, отколкото PR за замазване на положението.
      Така мисля аз.

Коментар

• Мисля, че е полезно, че съм тук - полезно за вас, за мен от части, защото ми се налага да оставам до 21 часа за да си свърша работата.
        Мисля също, че нещата ще си дойдат на мястото - вие не винаги ще имате толкова много въпроси. Затова - за сега ще влизам често и когато въпросите намалеят по-рядко.

Поздрави на всички и край за днес

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
          Благодаря за думите. Не става дума обаче за недоглеждане относно взетото вчера решение - просто такава е била политиката - дивидент след 2006 г.
          А ми ако това е била политиката, то е трябвало така и да бъде написано в проспекта! Това имам предвид под "недоглеждане". Вероятно УС и основните акционери са имали предвид за след 2006 г., но при писането на проспекта някой го е проспал. Понякога малките камъчета могат да обърнат колата за съжаление.... Честно казано, хич не ти завиждам, защото още в началото на работата си като ДВИ за тази компнания си изправена пред типичен пример на гаф, нуждаещ се спешно от кризисен PR. Някой нещо писал, някой разбрал-недоразбрал и е ето ти проблем..... Не искам да ти давам акъл за работата, но все пак твоята роля на ДВИ е двупосочна и може би трябва да обърнеш внимание на УС за възникналия проблем и за нуждата от кризисен PR. Има си специалисти по това, пък и случая не е чак толкова "черен" все пак..... Дадения от мен пример с Доверие в предишния постинг е с много по-тежки последствия...
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Заклевам се че не знаех колко много последователи има императора!
            Кой друг предпочита да инвестира в компании, в които най-ценното е, че редовно дават дивидент?

Да си призная, когато прочетох за първи път инвестиционната програма и още повече положителния отговор на Даниела на въпроса за увеличението на капитала първата ми реакция беше за какво им е да раздават тъпия дивидент.

Защото аз съм си купил акции от това дружество понеже вярвам че собственика управлява добре парите му и че ги инвестира достаъчно добре. Умирам от смях ако някоя не-баба се размрънка за дивидента си.

Много е прав Нетуер5, че това е промяна на заявеното обещание, но за мен това е ДОБРА новина.
            Точно както и новината че приходите от продажби са се увеличили с 50% вместо с 30%!!!

или ако това се случи ще търсим отговорност от Данеила Пеева и мажоритарите???
            http://imoti.start.bg
            http://pravo.start.bg
            [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
              Даниела, считам, че вече си една от нас и затова се обръщам на"ти".

Както казаха вече някои колеги, не е работата в дивидента. Даже е по-добре да го инвестирате. В края на краищата става въпрос за някакви си приблизително 1.365 млн лева общо (при 20% от печалбата), от които при миноритарите биха отишли около 1/4, т.е около 340 000 лева. Става въпрос за ДОВЕРИЕ. Никой не ви е карал да обещавате това:
              Първоначално изпратено от Сайта на Монбат
              УС на МОНБАТ АД има намерение да предложи на Общото събрание на акционерите да приеме решение 20 процента от нетната печалбата на дружеството да бъде разпределяна като дивидент.
              или това:
              Първоначално изпратено от Проспект за ИПО на Монбат
              Следва да се отбележи, че намерението на съществуващите към датата на този Документ акционери е поддържане на дивидентна политика за разпределяне на минимум 20% от реализираната печалба под формата на дивидент.
              Доверието на инвеститорите е тънка работа, и едно такова недоглеждане хвърля сянка върху почтеността на мениджмънта. Както днес не спазвате ОФИЦИАЛНО дадените обещания за дивидентна политика, така утре няма да спазите някое друго, много по-важно обещание. Борсата е пълна с примери за дружества, чиито акции са се сринали, само заради загуба на доверието на инвеститорите в управляващия екип. Хубав пример в това отношение е известният Доверие Холдинг. Мисля, че разбираш за какво говоря.

P.S. Никъде в проспекта или на сайта не се споменава, че въпросната дивидентна политика ще се прилага само за печалбите реализирани след 2006 финансова година.

P.P.S. Аз лично НЕ СЧИТАМ, че си влязла тук с цел да ни измамиш или да ни пробутваш непопулярни решения или с каквато и да е друга непочтена цел. Съветът ми е да не обръщаш внимание на глупави заяждания.

Коментар

• Даниела, считам, че вече си една от нас и затова се обръщам на"ти".

Както казаха вече някои колеги, не е работата в дивидента. Даже е по-добре да го инвестирате. В края на краищата става въпрос за някакви си приблизително 1.365 млн лева общо (при 20% от печалбата), от които при миноритарите биха отишли около 1/4, т.е около 340 000 лева. Става въпрос за ДОВЕРИЕ. Никой не ви е карал да обещавате това:
                Първоначално изпратено от Сайта на Монбат
                УС на МОНБАТ АД има намерение да предложи на Общото събрание на акционерите да приеме решение 20 процента от нетната печалбата на дружеството да бъде разпределяна като дивидент.
                или това:
                Първоначално изпратено от Проспект за ИПО на Монбат
                Следва да се отбележи, че намерението на съществуващите към датата на този Документ акционери е поддържане на дивидентна политика за разпределяне на минимум 20% от реализираната печалба под формата на дивидент.
                Доверието на инвеститорите е тънка работа, и едно такова недоглеждане хвърля сянка върху почтеността на мениджмънта. Както днес не спазвате ОФИЦИАЛНО дадените обещания за дивидентна политика, така утре няма да спазите някое друго, много по-важно обещание. Борсата е пълна с примери за дружества, чиито акции са се сринали, само заради загуба на доверието на инвеститорите в управляващия екип. Хубав пример в това отношение е известният Доверие Холдинг. Мисля, че разбираш за какво говоря.

P.S. Никъде в проспекта или на сайта не се споменава, че въпросната дивидентна политика ще се прилага само за печалбите реализирани след 2006 финансова година.

P.P.S. Аз лично НЕ СЧИТАМ, че си влязла тук с цел да ни измамиш или да ни пробутваш непопулярни решения или с каквато и да е друга непочтена цел. Съветът ми е да не обръщаш внимание на глупави заяждания.
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• В никакъв случай не се обиждам и не се наскърбявам и т.н. Да не съм малко дете. Просто не ми е приятно някой да смята, че изпълнявам гадни поръчки. Аз съм самостоятелно мислещ човек и не бих изпълнявала поръчки. Просто си върша работата и мислех, че това ще е полезно за всички.
                  Настина имам доста работа и ако ще отговарям само на нападки за решението на УС - ще се дистанцирам от форума. Все пак подчертавам - това е решение на УС, нали не мислите че мога да оказвам влияние на членовете му.
                  Не мисля, че има подведени или излъгани и т.н.
                  Ще продължавам да ви отговарям.

Коментар

• Г-жо Пеева ще си позволя една препоръка. Тъй като наистина ще има постоянни атаки и нападки към Вас (и би било съвсем нормално един ден чашата да прелее) може би ще е по-добре да пишете по-рядко тук. Така или иначе няма как да угодите на всички, но ако 1-2 дни в седмицата пишете по най-наболелите въпроси мисля ще е достатъчно. Ако знаем, примерно, че "минавате" понеделник и четвъртък то ще се създаде някакъв ред, който ще е от полза за всички.

Коментар

• Не забравяйте, че присъствието на ДВИ тук поддържа допълнително жива и актуална темата МОНБАТ, държи я в челото на форумните теми за повече време. Това е допълнителна реклама и атракция за потенциални бъдещи инвеститори по тази позиция, както и такива, които отново да бъдат привлечени.
                      * think positive * think simple * think big *
                      * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• До г-ца/г-жа Пеева

Относно амбицията на Монбат да стане 3 ти в Европа.
                        1.Каква е амбицията за пазарен дял на пазара в Румъния, тъй като Ромбат е с подобни капацитет на производство, продуктова гама и даже фин. показатели като Приходи от продажби и печалба за 2006 г.? На каква основа се конкурирате с Ромбат-цени , качество, договори, пазарен сигмент или др.?
                        2. Предвиждате ли реализиране на продукция , като част от окомплектоването на автомобили на някой от автомобилните производители, както направи Ромбат с Дачия Логан?

Благодаря предварително.

Коментар

• И още нещо
                          Ако сте недоволни от това, че за 2006 г. няма да има дивидент и имате въпроси по това - ще се радвам да дойдете на ОСА и да зададете въпросите си към членовете на УС и НС. Те ще бъдат там.
                          Ще ви бъде отговорено и какви са били мотивите за това предложение за решение.

Коментар

• Това, че Даниела се появи и показа откритост от страна компанията за диалог и обратна връзка е хубаво. Лошото е , че хубавите неща са временни. Рано или късно тя няма да издържи на провокациите, ще се ядоса, ще се обиди, ще се наскърби и ще прекрати да си общува с нас. И тогава ще стане по-лошо отколкото преди появата и....
                            * think positive * think simple * think big *
                            * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Abe kolegi covek 6te kaje 4e vsicki imate po 50 000 aktzii kato 4ete pisaniata v tazi tema... Az sum napulno suglasen s nqkoi ot mneniat spored koito e po-dobre tezi pari da se investirat ot kolkoto da se razdavat pod formata na mijavi dividendi... Uspeh na vsi4ki.
                              Simply attempt to be fearful when others are greedy and to be greedy only when others are fearful

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain
                                Г-жо Пеева, в камапнията по представянето на дружеството преди първичното предлагане и след него собствениците често споменаваха, че ще бъде разпределян дивидент в размер на 20%. Може ли да ми посочите поне една статия, където да е видно, че става въпрос за след 2008 година?
                                Работата май стана като в ония стар виц, че на някой му подарили кола, а се оказало, че всъщност му откраднали колелото.
                                Аз съм в тази компания от 03.01.2007 г. - в публичните изяви в медии на г-н Бобоков, които както знаете трябва да минават през ДВИ - това не съм срещала. Преди това, какво е казвано - не бих могла да знам. Това е, което мога да кажа по въпроса

Коментар

Working...
                                X