IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бе цвета е според настроението , но като се замислиш не е нужно да си чак толкова корав - елементарна математика и здрави нерви

P.S.

има малко и физика - всяко действие си има противодействие

мисля че тук му викат ефект на пружината.

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
      Браточка имам достатъчно ресурс да интерпретирам "къса" до -90% на +15% така, че не ме жали ще изплувам както и да го смяташ (фундаментално или технически)
      Мно-о-о-о корав тип си! Сутрин като пикаеш,жълто ли е?Мисля,че наистина си нов,защото не знаеш,какво е -90 %. Пази се от BUFFALO BILL,т.е. да не среща Баба Меца,ако знаеш какво означават "бикове" и "мечки".
      "НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."

Коментар

• P.S. до FA(U)C(K)TS

може да го смяташ и ликвидационно

Коментар

• Браточка имам достатъчно ресурс да интерпретирам "къса" до -90% на +15% така, че не ме жали ще изплувам както и да го смяташ (фундаментално или технически)

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
            Нямам акции тук, но скоро мисля да се поправя

има потенциал позицията, и ще подходя като инвеститор, а не като трейдър т.е. поне за 3г.

не е препоръка.
            Разбира се, че не може да е препоръка...

Веднъж обвинили Джордж Сорос, че е спекулант и за разлика от честните инвеститори само гледа как да направи удара и да изнесе печалбата по най-бързия начин... Та той казал, че има една единствена разлика между спекуланта и инвеститора... ИНВЕСТИТОРА Е НЕУСПЯЛ СПЕКУЛАНТ!

Та като купиш и цената се срине, ще станеш инвеститор... Щеш не щеш, ще чакаш поне 3 г. докато си избиеш загубата!

Коментар

• Нямам акции тук, но скоро мисля да се поправя

има потенциал позицията, и ще подходя като инвеститор, а не като трейдър т.е. поне за 3г.

не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                Олиииии и кредити взима за много милиони евро....
                На тези цени си е промоцийка вече Монбатя

Имам акции, а утре още повече ще имам!
                А-а-а, не бъди толкова сигурен, че ще имаш още акциики утре. Аз поне ще си отменя ордера продава на първо време Пък ако успея да допълня добре дошло.

Коментар

• За Монбат е ясно:
                  1. Най-бързо развиващата компания на борсата. Достатъчно е да се види ръста на призводството и печалбата и купищата инвестиционни проекти
                  2. Най-добрата публична компания.
                  3. Най-подценената компания на борсата.
                  Прогноза:
                  До два месеца 50 % ръст.

Коментар

• Олиииии и кредити взима за много милиони евро....
                    На тези цени си е промоцийка вече Монбатя

Имам акции, а утре още повече ще имам!
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• 100% ръст на печалбата би зарадвало всеки инвеститор
                      и това без да са включени резултатите от Старт и увеличената производителност и продажби от инвестициите в нови машинки

текущите данни 3292 хил за тримесечие дава Р/Е под 15
                      при 5.22 лв продажби на акция

има ли друго в Софикс с по-добри коефициенти

Коментар

• Ето пълният текст на съобщенията от дружеството, които оповестихме днес

Във връзка с оповестяване на резултати от дейността на дружеството за първото тримесечие на 2007 г. бихме желали да предоставим на инвеститорите следната информация:
                        1. Дружеството е реализирало през първото тримесечие на 2007 г. приходи от продажби в размер на 25 469 хил. лева, което представлява ръст на продажбите от 31 % в сравнение със същия период на 2006 г.
                        2. Износът на «Монбат» АД за първото тримесечие на 2007 г. се е повишил с 40 % спрямо същия период на 2006г. Основните пазари на дружеството остават Германия, Белгия, Холандия, Англия. Значително увеличение бележи износът за Чехия, Италия и Полша. Наблюдава се спад в износа за Румъния, Сърбия и Македония поради климатични промени.
                        3. Реализираната през първото тримесечие на 2007 г. печалба на дружеството е 3 292 хил. лева, което представлява ръст на печалбата от 106 % в сравнение със същия период на 2006 г.
                        4. В производството са внедрени нови машини и инсталации. Закупена е инсталация «Експандер Метал», която заменя целия процес на производство на плочите на акумулаторите, което значително ускорява технологичния процес на производството. В помощ на инсталация «Експандер Метал» е закупен и внедрен допълнителен мелничен участък за оловен окис. Съобразно увеличения капацитет на производствената линия е закупена и внедрена тунелна сушилня «Оптимак». Закупена и пусната в експлоатация е и нова линия за сглобяване на акумулатори с оглед увеличаване на капацитета. През първото тримесечие на 2007 г. е започнало изпълнението на договорите за покупка на инсталации за рециклиране на акумулатори за «Монбат» АД и задграничното дружество Monbat PLC D.O.O., гр. Инджия , Сърбия
                        5. Финансовите дълготрайни активи за първото тримесечие на 2007 г. възлизат на 3413 хил. лева, което се дължи на увеличението на участието в капитала на „БАТ Холдинг” АД и увеличаване на инвестицията в задграничното дружество Monbat PLC D.O.O., гр. Инджия , Сърбия до 3 041 315 лева.
                        6. В “Старт” ООД, гр. Добрич, в което „БАТ Холдинг” АД е мажоритарен собственик започна реконструкция и модернизация на производството, които ще приключат до края на месец юли 2007 г.
                        --------------------------------------------------------------------------------
                        На свое заседание, проведено на 25.04.2007 г. УС на „Монбат” АД, гр. София е приел решение дружеството да кандидатства за сключване на договори за банков заем пред Българска пощенска банка и Булбанк както следва:
                        Българска пощенска банка
                        Вид на заема – инвестиционен кредит
                        Размер на заема – 6 100 000 евро
                        Падеж – 10 години
                        Други условия – две години гратисен период за главницата
                        Срок на усвояване – до две години от сключване на договора
                        Обезпечение – ипотека и особенни залози

Булбанк
                        Вид на заема – инвестиционен кредит
                        Размер на заема – 6 228 000 евро
                        Падеж – 10 години
                        Други условия – две години гратисен период за главницата
                        Срок на усвояване – до две години от сключване на договора
                        Обезпечение – ипотека и особенни залози
                        Заемите ще бъдат използвани във връзка и при осъществяване на обичайната дейност на дружеството, съгласно предмета на дейност на дружеството и съгласно инвестиционната програма. В сделките няма да участват заинтересовани лица.
                        При горепосочените сделки е налице хипотезата на чл. 114, ал. 8, т. 1 от ЗППЦК, поради което не е искано и овластяване от Общото събрание на дружеството.
                        Незабавно след сключване на договорите за банкови заеми ще Ви уведомим относно тези обстоятелства.

Коментар

• Първоначално изпратено от Свети Петър
                          Не мога да се съглася с изказвания тип.....това беше очаквано. Не. Това бяха прогнозни данни досега, а вече имат и покритие с отчета.
                          Нещо си противоречиш или на мен така ми се струва. Хем очаквано, хем прогнози, ама без покритие??? Какво означава прогноза с покритие? Когато има покритие е вече факт.

Ако трябваше да е по-скъпа акцията Insiders щяха да са я напомпили доколкото трябва, бъди сигурен!

Прогнозата ми за утре е леко нагоре и после изсипване до днешните нива...

Коментар

• Г-жа Пеева,

бихте ли дали за публикуване попълнените форми на КФН и в Excel формат. Трудно се работи със сканирания вариант в PDF формат.

Благодаря!

Коментар

• Евала за отчета. Бих казал, че е страхотен и не знам къде трябва да се забутат сега критиците. Не мога да се съглася с изказвания тип.....това беше очаквано. Не. Това бяха прогнозни данни досега, а вече имат и покритие с отчета. Значи хората наистина работят, а не плямпат просто ей така. Дано и за в бъдеще компанията продължава развитието си така успешно и да си изпълнява и преизпълнява плануваните резултати. Успех и пожелавам и в инвестиционната и програма. Никой не може да ме убеди, че при такива данни тази акция не е подценена. За мен таргетът в края на годината трябва да е над 15 лв.
                              Нали се сещате, че това не е препоръка за покупки и/или продажби по позицията
                              ~МЕЧО~

Коментар

• Абе реално е за ситуацията в БГ, където P/E ratio от 30 е също нещо нормално. Дано да стане 12лв, но ситуацията на пазара друго говори.

Укротете се малко с оптимизма. Първо да минат IPO тата и тогава. Добрите новини засега могат само да задържат цената, най - малко защото новините са очаквани...

Коментар

X