И си прав, и не си Investorrr! Големия батко е решил да го вдига точно защото има фундамент тази акция и си заслужава вдигането.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Какво коментирате фундамента на Монбат и разни префърцулени коефициенти, като те са само някакъв незначителен повод за покачването тук. Причината за покачването не ви е фундамента, а това че някой Голям батко или няколко батковци са решили да вдигнат цената, понеже така им харесва /имат ползва от това/. Това е. Така, че радвайте се, но не наблягайте толкова на фундамента, защото не е толкова важен за покачването
Коментар
-
Първоначално изпратено от Димитър...ръста на приходите също спада спрямо всеки предходен месец вече четвърти поред...
...убаво убаво ама айде отворете си очите де...
...вадете елките че тока спря...
Много ми е интересно как при условие че за четири месеца приходите растът с 37 %, а за април ръста е 67 % ми говориш за спад на ръста на продажбите "вече четвърти пореден месец". Ти май четеш резултатите, като дявола евангелие. Не знам кой трябва да си отваря отчите и кой да си вади елките, ама явно не трябва да са акционерите на Монбат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Димитърспокойно заядливец
Утре или поне скоро ще има евтино и за теб и за другите фенове
Няма много акъл в това при влошаване на динамиката на показателите от началото на годината цената да расте!
Ако ръста спрямо същия месец на предходната година падне от 177 на 97 процента каква е тя тая дето ще вдигне цената от 8.85 на 11.50?
светка ли елката?
Коментар
-
спокойно заядливец
Утре или поне скоро ще има евтино и за теб и за другите фенове
Няма много акъл в това при влошаване на динамиката на показателите от началото на годината цената да расте!
Ако ръста спрямо същия месец на предходната година падне от 177 на 97 процента каква е тя тая дето ще вдигне цената от 8.85 на 11.50?
светка ли елката?
Коментар
-
айде сега да не се правим на глупави де
накарахте ме да погледна новините от януари насам
то ясно че сте купували и сега си пазите инвестицията но няма как като смятате да не сте видяли че темповете на растеж на приходи и печалба рязко спадат - в началото когато му правеха гръб печалбата растеше с 177% спрямо предходната година същия период
сега расте с 73%
ръста на приходите също спада спрямо всеки предходен месец вече четвърти поред
убаво убаво ама айде отворете си очите де
твърдя че губи силици
и освен това ако трябва да сте прецизни печалбата на единица продажба макар и леко намалява. Дали е заради конкуренция или заради цената на оловото не знам но пазара търгува тенденции а не резултати
вадете елките че тока спря
Коментар
-
Не знам вие какво изчислявате, може би форлърд Р/Е за 2007 г. Ако е така показателя при сегашната цена отива под 15! Аз ви говоря за Р/Е - то към момента, т.е. спрямо печалбата за последните 12 месеца до края на април. Не ме изкарвайте че не мога да смятам! Щях ли иначе да вляза със 50% от портфейла си тук на средна 9,08 лв.
А относно сезонността на приходите и "тревогите" на Димитър че Монбата "губел силици" - пич разбирам те че искаш да си купиш по-евтино, но да не беше блял когато цената се луташе на 9,10-9,60.
Истината е че към полугодието Монбат реализира около 33% от годишните си приходи. Това можеш да го прочетеш в проспекта за ИПО-то на дружеството!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepo11С наближаване на лятото най-вероятно все повече ще намаляват.
Направих сравнение с Ромбат и там нещата стоят даже доста по контрастно, където се вижда 45% увеличение през второто полугодие, така че родния Монбат е по стабилен по отношение на сезонноста.
http://romaniandaily.ro/cat15227/art5135702176_______________________________
Щедро сееш, едро жънеш.
Коментар
-
besen
Само 10 оферти продава и 197 купува
Коментар
-
Първоначално изпратено от БорисСлед изнесените данни дори и при новата цена от 11,50 Монбат си запазва Р/Е от 23 и продължава да е доста подценено!
I tova pri polejenie, che ljatoto po prinzip e "po-slab" sezon za prodajba na akumulatori. Utre mislja da kupja oste po poziziata. Dano se zadurji na tezi niva da moje da dopulnja!
Коментар
Коментар