IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И си прав, и не си Investorrr! Големия батко е решил да го вдига точно защото има фундамент тази акция и си заслужава вдигането.

Коментар

• едва 8 !!! оферти продава ????
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Какво коментирате фундамента на Монбат и разни префърцулени коефициенти, като те са само някакъв незначителен повод за покачването тук. Причината за покачването не ви е фундамента, а това че някой Голям батко или няколко батковци са решили да вдигнат цената, понеже така им харесва /имат ползва от това/. Това е. Така, че радвайте се , но не наблягайте толкова на фундамента, защото не е толкова важен за покачването

Коментар

• Първоначално изпратено от Димитър
          ...ръста на приходите също спада спрямо всеки предходен месец вече четвърти поред...
          ...убаво убаво ама айде отворете си очите де...
          ...вадете елките че тока спря...
          Дружеството е реализирало през април 2007 год. приходи от продажби в размер на 8 058 хил. лева, което представлява ръст на продажбите от 61% в сравнение с месец април на 2006 год. През първите четири месеца на 2007 год. Монбат АД-София е реализирало приходи от продажби в размер на 33 936 хил. лева, което представлява ръст от 37 % в сравнение със същия период на 2006 год.

Много ми е интересно как при условие че за четири месеца приходите растът с 37 %, а за април ръста е 67 % ми говориш за спад на ръста на продажбите "вече четвърти пореден месец". Ти май четеш резултатите, като дявола евангелие. Не знам кой трябва да си отваря отчите и кой да си вади елките, ама явно не трябва да са акционерите на Монбат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Димитър
            спокойно заядливец

Утре или поне скоро ще има евтино и за теб и за другите фенове

Няма много акъл в това при влошаване на динамиката на показателите от началото на годината цената да расте!
            Ако ръста спрямо същия месец на предходната година падне от 177 на 97 процента каква е тя тая дето ще вдигне цената от 8.85 на 11.50?
            светка ли елката?
            Няма смисъл пич,...... след това ще се жалват защо не са продали на 11.50лв, цена която честно казано ме изненада, признавам си..

Коментар

• спокойно заядливец

Утре или поне скоро ще има евтино и за теб и за другите фенове

Няма много акъл в това при влошаване на динамиката на показателите от началото на годината цената да расте!
              Ако ръста спрямо същия месец на предходната година падне от 177 на 97 процента каква е тя тая дето ще вдигне цената от 8.85 на 11.50?
              светка ли елката?

Коментар

• Митко, да си чувал поговорката "Гладна кокошка, просо сънува"?
                Та и твойта работа, за губените силици.
                Сила има и то голяма. Акумулатора е много мощен, не е за всеки!
                Ти по-добре не пипай, да не ти настръхне косицата от напрежението :lol:

Коментар

• айде сега да не се правим на глупави де
                  накарахте ме да погледна новините от януари насам

то ясно че сте купували и сега си пазите инвестицията но няма как като смятате да не сте видяли че темповете на растеж на приходи и печалба рязко спадат - в началото когато му правеха гръб печалбата растеше с 177% спрямо предходната година същия период
                  сега расте с 73%
                  ръста на приходите също спада спрямо всеки предходен месец вече четвърти поред
                  убаво убаво ама айде отворете си очите де
                  твърдя че губи силици
                  и освен това ако трябва да сте прецизни печалбата на единица продажба макар и леко намалява. Дали е заради конкуренция или заради цената на оловото не знам но пазара търгува тенденции а не резултати
                  вадете елките че тока спря

Коментар

• Не знам вие какво изчислявате, може би форлърд Р/Е за 2007 г. Ако е така показателя при сегашната цена отива под 15! Аз ви говоря за Р/Е - то към момента, т.е. спрямо печалбата за последните 12 месеца до края на април. Не ме изкарвайте че не мога да смятам! Щях ли иначе да вляза със 50% от портфейла си тук на средна 9,08 лв.

А относно сезонността на приходите и "тревогите" на Димитър че Монбата "губел силици" - пич разбирам те че искаш да си купиш по-евтино, но да не беше блял когато цената се луташе на 9,10-9,60.
                    Истината е че към полугодието Монбат реализира около 33% от годишните си приходи. Това можеш да го прочетеш в проспекта за ИПО-то на дружеството!

Коментар

• Pssst! Stiga veche ste razduhvali, utre iskam da napulnja osteee.
                      P/E ot 16 ne e mnogo chesto srestano u nas

Коментар

• Първоначално изпратено от besen
                        Само 10 оферти продава и 197 купува
                        Утре ще се появят още, не се притеснявай
                        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от pepo11
                          С наближаване на лятото най-вероятно все повече ще намаляват.
                          Смятам, че съществува такава замисимост на намаляне на ППП през летните месеци и мисля че е типично за тази отрасъл. Даже мисля, че при Монбат е най-малко изразена и през второто полугодие трябва да има реализирани по-големи приходи при равни други условия.
                          Направих сравнение с Ромбат и там нещата стоят даже доста по контрастно, където се вижда 45% увеличение през второто полугодие, така че родния Монбат е по стабилен по отношение на сезонноста.

http://romaniandaily.ro/cat15227/art5135702176

Коментар

• Само 10 оферти продава и 197 купува

Коментар

• Ako smetnem i ochkvanoto uvelichenie prez zimata, to P/E moje da dojde znachitelno pod 16 !
                              ...

Abe i az kakvo se habja da pisha, utre nali trjabva da napulnja nesto na promozia ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                                След изнесените данни дори и при новата цена от 11,50 Монбат си запазва Р/Е от 23 и продължава да е доста подценено!
                                Borise, ja pak si proveri elkata, stoto na mojata se izpisva P/E = 17,5
                                I tova pri polejenie, che ljatoto po prinzip e "po-slab" sezon za prodajba na akumulatori. Utre mislja da kupja oste po poziziata. Dano se zadurji na tezi niva da moje da dopulnja!

Коментар

Working...
                                X