If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Явно съм по-скоро спекулант, отколкото инвеститор. Тези близо 80% за няколко месеца ме изкушиха да ги прибера на сигурно място и да търся нови предизвикателства за тях.
абсолютно, нема лошо, сичко е по закона, а да ти призная имаше време кога фучках и на 30% ама с тея рекорди и я също усвоих тоя подход за 80% и даже месеците не са няколко а само 2... е не всички позиции са толкоз плодовити, но да ни е жива и здрава борсата само и занапред да и се радваме...
Явно съм по-скоро спекулант, отколкото инвеститор. Тези близо 80% за няколко месеца ме изкушиха да ги прибера на сигурно място :-) и да търся нови предизвикателства за тях.
поздрави аналгине!, да ти призная направих същото днескa, исфучках монбатките , ама какво съвпадение, в един и същи ден сме ги исфучкали нема страшно, риск губи и печели, я съм също много доволен от Монбата, и се присъединявам към твоите пожелания...
За мен Монбат си е супер дружество с големи перспективи, но и аз смятам, че вече поизпреварва очакванията и затова днес продадох всичко. Желая успех на всички доскорошни съакционери. Мисля, че парите са им на сигурно място. Ако случайно върне цената пак ще влезна.
ако тръгне да връща заради всеобща криза ще е тъпо да влизаш
За мен Монбат си е супер дружество с големи перспективи, но и аз смятам, че вече поизпреварва очакванията и затова днес продадох всичко. Желая успех на всички доскорошни съакционери. Мисля, че парите са им на сигурно място. Ако случайно върне цената пак ще влезна.
Някой сметна бързо колко подценено фундаментално е Монбат на фона на цените на другите добри индустриални компании.
Преди месец бях определил таргет 22-28 лв. към края на годината.
Нещата се очертават да са в горната част на диапазона, а катализатора ще са актуализираните прогнози на мениджмънта
Е добре де - каква трябва да е печалбата на акция за 2007 г., за да струва Монбат 28 лв на акция? Април като беше 9.20-30, аз си мислех, че това евентуално може да е 17-18 (демек сегашните нива) в края на годината. То не може продажбите и печалбата да расте с 50% завинаги? Дали цената вече не бърза малко пред очакванията, т.е. става относително скъпа
естествено, че бърза
това е така наречения балон
всеки допълва от позицията си, фондовете подпират, няма предлагане и цената хвърчи
но само глобална криза и отдръпване на купувачите или много IPO-та на ниски цени (което явно не става) могат да свалят цената на Монбат и разбира се ако той извади лош отчет след 1 г., когато импулса му може да се е поуморил
задачата на дружеството да напълни очакванията може и да не е изпълнима, но инвеститорите кредитират здраво
както каза Алън Гриинспан рисковите премии са рекордно ниски, тоест всички си мислят че всичко е предвидимо и посоката е само нагоре и напред
Някой сметна бързо колко подценено фундаментално е Монбат на фона на цените на другите добри индустриални компании.
Нещата се очертават да са в горната част на диапазона, а катализатора ще са актуализираните прогнози на мениджмънта
Е добре де - каква трябва да е печалбата на акция за 2007 г., за да струва Монбат 28 лв на акция? Април като беше 9.20-30, аз си мислех, че това евентуално може да е 17-18 (демек сегашните нива) в края на годината. То не може продажбите и печалбата да расте с 50% завинаги? Дали цената вече не бърза малко пред очакванията, т.е. става относително скъпа
В допълнение на последния ми постинг бих искала да добавя, че в средата на август очаквайте официален анализ от дружеството относно направените до момента инвестиции в страната и чужбина, на какъв етап са, какво предстои все още да бъде направено.
В никакъв случай това не е препоръка за покупка или продажба.
Коментар