IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5
    Леле мале какви работи са станали тука! Връщам се аз от остров Тасос и какво да видя - портфейлът ми нараснал с 5-цифрено число, благодарение най-вече на Монбат. Абе хора за Вас почивка няма ли?

BTW, горещо Ви препоръчвам за моренце да отидете в Гърция и по специално остров Тасос. За софиянци е по-близко от Черно море, някакви си 305 километра са до Кавала през новото КПП Илинден, 4 часа път, с умерени нарушения на скоростните ограничения Узото е студено, рибата, мидите, октоподите и калмарите са пресни, обслужването прекрасно. Пълно е с български сервитьорки и камериерки, освен това всички говорят английски.

Cheers!
    Страхотно е там,но и Кавала е прекрасен.И аз мисля пак да ги посещавам,но да видим кога.

Коментар

• Леле мале какви работи са станали тука! Връщам се аз от остров Тасос и какво да видя - портфейлът ми нараснал с 5-цифрено число, благодарение най-вече на Монбат. Абе хора за Вас почивка няма ли?

BTW, горещо Ви препоръчвам за моренце да отидете в Гърция и по специално остров Тасос. За софиянци е по-близко от Черно море, някакви си 305 километра са до Кавала през новото КПП Илинден, 4 часа път, с умерени нарушения на скоростните ограничения Узото е студено, рибата, мидите, октоподите и калмарите са пресни, обслужването прекрасно. Пълно е с български сервитьорки и камериерки, освен това всички говорят английски.

Cheers!
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• кораво ниво се оказва 18-тицата......обаче пробием ли го ще сме ок!

Коментар

• Tova che se pouspokoihme si e mnogo dobre. Sledvastiqt impuls predstoi

Коментар

• За къде да бързаме. Бъдещето е на Монбатя
            Пък и на тази спирка трябва да слязат някой по-нервни пътници, да се качат други и тогава пак продължаваме.
            Септември 20 кинта, Октомври 22 и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Перун
              Днеска много сте се кротнали
              Кво няма да се кротнеш с тва Химко

Коментар

• Днеска много сте се кротнали
                ""\_(o.O)_/""

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                  Хляб има ама салам дали остана?
                  Oste ne sme stignali do deserta
                  а черешката е най слдака

Коментар

• аре бе, много хилави мечетата тук
                    върнете цената по сериозно че аналгина чака да си купи
                    пък и аз бих взел още някой бройка, да се намират повечко из портфейла

Коментар

• Първоначално изпратено от Cave Man
                      Първоначално изпратено от Батя
                      Първоначално изпратено от Cave Man
                      Е добре де - каква трябва да е печалбата на акция за 2007 г., за да струва Монбат 28 лв на акция?
                      Отговор 0,80 лв.
                      При Р/Е 35 цената на акцията идва на 28 лв.
                      Ясно, сега виждам какво имаш предвид - аз попринцип мисля, че трябва индустриалните комапнии да ги оценяваме на около 20 в условията на равиващ се пазар и на 15-17 P/E в развит. За това 17-18 ми се струва пределна цена за края на годината при положение, че достигнем тезо 0.80 на акция. Просто там при голям растеж остава винаги проблема с капацитет, ефективни инвестиции в по-голям капацитет с определна норма на рентабилност, разходи по разширяване на пазарен дял и къде тези разходи стават по-големи от маргиналната полза. Т.е. колко дълго можем да виждаме Монбат да расте с 50% на година и това да е рентабилно? За това аз съм вече неутрален по тази позиция
                      вече доста сме коментирали че някой от нас са се ориентитали да купуват очаквания. В този смисъл ключова е актуализиране на прогнозата за 2008 и 2009 година - дори ръста на продажбите да е ограничен по причините които ти споменаваш мен като инвеститор ме интересува в по-голяма степен ръста на печалбата. Инвестицията в румъния и сърбия през следващта година очаквам да отключи допълнително намаляване на разходите с между 20 и 50% на продукт, което да доведе директно до допълнителен ръст в печалбата с толкова на всеки акумулатор... а това според мен означава и удвояване на цената на акцията спрямо сегашните нива
                      Преди да търся спекулативното движение за кратки печалби и риска от изпускане на тренда бих посъветвал да не се бърза освен ако можете сами да си направите прогнозите за промяната във финансовите отчети през 2008 и 2009
                      http://imoti.start.bg
                      http://pravo.start.bg
                      [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus

Абе вярно изпуснах едни 30 % досега, но какво да се прави. Монбат е стабилна компания със сериозен ръст, жалкото че вече не е подценена. Въпреки това си остава много добър избор за инвестиране.
                        Еее, не може хем да е супер компанията, хем все да стои подценена.
                        Ние за какво я стискаме 6 месеца и се точим да я държим още година и 6 месеца, все да тъпче на едно място ли.
                        Сега на някой им се вижда скъпа, но като излезе анализа на мениджъмнта за чуждестранните инвестиции и актуализираните прогнози за 2008 и 2009 г. и 20 лв. ще им се вижда промоция.
                        Мислете в перспектива!

Коментар

• Хляб има ама салам дали остана?
                          Oste ne sme stignali do deserta

Коментар

• Хляб има ама салам дали остана? ;-)

Коментар

• Ima oste hlebec tuka

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                                Първоначално изпратено от Cave Man
                                Първоначално изпратено от Батя
                                Някой сметна бързо колко подценено фундаментално е Монбат на фона на цените на другите добри индустриални компании.
                                Преди месец бях определил таргет 22-28 лв. към края на годината.
                                Нещата се очертават да са в горната част на диапазона, а катализатора ще са актуализираните прогнози на мениджмънта
                                Е добре де - каква трябва да е печалбата на акция за 2007 г., за да струва Монбат 28 лв на акция?
                                Отговор 0,80 лв.
                                При Р/Е 35 цената на акцията идва на 28 лв.
                                Ясно, сега виждам какво имаш предвид - аз попринцип мисля, че трябва индустриалните комапнии да ги оценяваме на около 20 в условията на равиващ се пазар и на 15-17 P/E в развит. За това 17-18 ми се струва пределна цена за края на годината при положение, че достигнем тезо 0.80 на акция. Просто там при голям растеж остава винаги проблема с капацитет, ефективни инвестиции в по-голям капацитет с определна норма на рентабилност, разходи по разширяване на пазарен дял и къде тези разходи стават по-големи от маргиналната полза. Т.е. колко дълго можем да виждаме Монбат да расте с 50% на година и това да е рентабилно? За това аз съм вече неутрален по тази позиция

Коментар

Working...
                                X