IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може и да отиде над 30,ама няма да се учудя до една две години и пак да е 15
    Може, след сплит.

Коментар

• Може и да отиде над 30,ама няма да се учудя до една две години и пак да е 15

Коментар

• мошито, държиш се като мишето дето му било височко сиренцето и си казало че е мухлясало
        имаше и други мишлета разни дето и на 15 и на 18 и на 20 лв. сиренцето все им беше високо и вместо да си гризнат от него сега си гризкат ноктите
        Споко, Монбат след лека консолидация ще си продължи над 30 лв., не защото ти или аз искаме така, а защото така иска Цар Пазар

Нищо лично, просто фундамент!

Коментар

• А да си чувал по света за частни стадиони и какъв венец на спортната слава ще се получи след като тези парични потоци потекат към тях? Отсега могат да ги кръстят Енрон 1 и Енрон 2.
          Всеки ход е грешен!

Коментар

• За рентабилността на Енрон чувал ли си? А в нормалния бизнес рентабилността си е все в рамките на 10-20%. Е монбат колкото и да се напъва ще остане десетки пъти под потенциала на бизнеса на Химимпорт, Химимпорт има парични потоци 50 пъти над монбат.
            къде са тези четири завода, един в монтана, един полуработещ в Добрич и два проекта на хартия. Че Бобокови са си поставили високи цели и ще опитат да надуват акцията е едно, съвсем друго е рационалното инвестиционно решение.

Коментар

• а не допускаш ли че ти бъркаш някъде?
              помисли върху думите "рентабилност", "доверие" и "четири завода"

Коментар

• Парадоксът е, че по текущи цени Химимпорт се търгува с капитализация едва четири пъти над едно и половина заводче за акумулатори.
                Не знам инвеститорите къде бъркат при монбат или при хим, но определено това съотношение е комично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                  Браво бе пич, как може да сме толкова еднакви
                  Само дето при мен Монбат е вече 60% от портфейла (купен на 9,14) и да знаеш колко ме е яд че заради пустата диверсификация пролетта не го направих 100% от портфейла и да си го репирам за кеш за спекулки. Както и да е, доволен съм. Та идеята е че щом си напълно сигурен в потенциала на дадена акция трябва да и се мяташ здраво. В такива случаи риска е по-нисък от диверсифициран портфейл.
                  Моят е диверсифициран (11 дружества), ама Монбат стърчи вътре с 41% И аз обмислям репо, ама се чудя дали Монбат или двата ДФ и двата АДСИЦ-а Вярно, за тях ще взема по-малко пари, ама тях по принцип съм ги забравил за поне 1-2 години...
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Браво бе пич, как може да сме толкова еднакви
                    Само дето при мен Монбат е вече 60% от портфейла (купен на 9,14) и да знаеш колко ме е яд че заради пустата диверсификация пролетта не го направих 100% от портфейла и да си го репирам за кеш за спекулки. Както и да е, доволен съм. Та идеята е че щом си напълно сигурен в потенциала на дадена акция трябва да и се мяташ здраво. В такива случаи риска е по-нисък от диверсифициран портфейл.

Коментар

• Хосе, имам много Монбатки на средна цена 9.18 и вече почнах да се притеснявам В последните няколко сесии продадох на части общо 7 % от тях и въпреки това теглото им в портфейла продължава да е твърде високо - над 40%! Много радост ми донесе тая акция, но подобно тегло ме прави леко нервен Вярно че няма нищо свястно за купуване, ама и кешът е добро нещо. Що се отнася до Еврохолд - имам си достатъчно на средна цена 3.62 , а топливото го разкарах на 24, щото ми писна от него. Сега обмислям една банка, амам да видим...
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                        Уф. вече не знам какво да правя. Това е някаква лудост. Разкъсвам се между алчността и здравия разум, а Капман продължава да купува на 27.150!

P.S. Имам много акции!
                        явно наричаш здрав разум да продадеш. Ами действай, не се лакомей!

За мен пък здрав разум е да не продавам акция от дружество което се развива чудесно, подобрява редовно прогнозните си резултати и има още много какво да покаже.

п.п. Ако ми покажеш нещо по-добро за инвестиране на БФБ и аз ще продам (изключваме Еврохолд и Топливо защото там си имам достатъчно)

Коментар

• Първоначално изпратено от Мигел
                          .... Пък и доста намаляха екземплярите от книжата им.
                          и намалелите екземпляри естествено повишиха цената си!!!!

Коментар

• Вече говорим не за акционери, а за колекционери на Монбат .
                            Това ми хареса

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                              Уф. вече не знам какво да правя. Това е някаква лудост. Разкъсвам се между алчността и здравия разум, а Капман продължава да купува на 27.150!

P.S. Имам много акции!
                              Вече говорим не за акционери, а за колекционери на Монбат . Пък и доста намаляха екземплярите от книжата им.

Коментар

• Продай една част, друга запази - в зависимост от това, дали повече надделява страха или алчността - и се успокой

Коментар

Working...
                                X