IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Vseki ima pravo na mnenie-imam akcii tuk no mislia 4e se ponadu mnogo burzo
    [url]http://www.gdc-uk.org/Potential+registrant/Apply+for+registration/Qualified+in+the+European+Eco

Коментар

• Всички капацитети по модерна борсология казват, че може още много - с тези три поста къде си тръгнал да спориш с модните корифеи

Първоначално изпратено от $MAKEDONECA$
      HORAAA EBASI BALONA

Коментар

• HORAAA EBASI BALONA
        [url]http://www.gdc-uk.org/Potential+registrant/Apply+for+registration/Qualified+in+the+European+Eco

Коментар

• Първоначално изпратено от Commentator
          ....Само че при 10% корпоративен данък, дори да сложим амортизационна норма от 10% върху тези нови близо 40 млн. лева инвестиции до края на годината, това прави допълнителни амортизационни разходи в размер на 40 млн. лв. * 10% = 4 млн. лв. и данъчен щит в размер на 4 млн. лв. * 10% = 400 хил. лв. Тези спестени 400 хил. лв. (които обаче няма да се появят тази година, защото инвестициите не са приключили и няма да имаме едногодишна амортизация върху тях) са пренебрежимо малко на фона на текущите и бъдещите парични потоци и не могат да окажат значително влияние върху оценката на акцията.
          Лека корекция - около 10 млн от тези инвестиции са за покупка на земя, която не се амортизира. Сградите са на 25 год и т.н. така че амортизационните разходи едва ли са повече от 1.5 млн лв и то ако амортизират от януари'08...

Първоначално изпратено от Commentator
          ....Ако приемем лихвен процент от около 7%, това прави на година около 850 хил. лв. Тези разходи, заедно с допълнителните амортизационните отчисления, достигат около 4.8 млн. лв., които ще трябва да се отчетат следващата година, независимо от всички останали разходи по производство и пласмент.
          и тук лека корекция - лихвените разходи са при 6% с такси и комисионни

Първоначално изпратено от Commentator
          .... Колко положителен ще е нетният ефект е трудно да се каже с точност. Да не говорим за паричните потоци.
          Колко ще е точно нетния ефект ще знаем на 15 ноември, но прогнози може всеки да си направи, ако включим имунизацията от промяна в цената на оловото и полипропилена.

В крайна сметка избор на инвеститора е да следи ЕБИТДА или нетната в зависимост от това дали чака дивидент или капиталова печалба. Аз очаквам ЕБИТДА за 2007 около 24-25 млн и 45 за 2008 като искам да ти обърна внимание че твоите съображения са включени в прогнозите на компанията направени в Лондон тази пролет.
          http://imoti.start.bg
          http://pravo.start.bg
          [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• То и луковиците от лалета са расли,расли!!!!

Коментар

• Искам само да ви помоля да не се правите на толкова големи специалисти. Тази акция ще расте поне до 60 лв. преди да се случат каквито и да било корекции и не знам си какво там още.

Не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• 1. Този показател е по нисък. Така цитиран той е изчислен с приходите от последния официален отчет - към 30.06 и с днешна цена на акцията (от последния месечен отчет на Монбат към 30.08. приходите са 72,14 млн лв. и с всеки следващ месец нарастват). 2. За сравнение P/S на CHIM - 7,99, ODES - 5,90 и т.н. От миналия понеделник -24.09 до днес са изтъргувани над 250 000 акции... и т.н Така, че не виждам някаква аномалия.
                Qvno ne ste chuvali za pravoproporcionalnata zavisimost mezdu P/S i Proft margin??? ....

Trqbva da pouchite predi da si investirate parichkite uspeshno

Коментар

• P/S 6.7
                  Без коментар
                  1. Този показател е по нисък. Така цитиран той е изчислен с приходите от последния официален отчет - към 30.06 и с днешна цена на акцията (от последния месечен отчет на Монбат към 30.08. приходите са 72,14 млн лв. и с всеки следващ месец нарастват). 2. За сравнение P/S на CHIM - 7,99, ODES - 5,90 и т.н. От миналия понеделник -24.09 до днес са изтъргувани над 250 000 акции... и т.н Така, че не виждам някаква аномалия.

Коментар

• Първоначално изпратено от vascoss
                    cenata e tvarde visoka spekolativno v momenta, da ima up do 35 max i sled tova korekciq do 27 - pri nastojasti oboroti

p.s.
                    poslednoto go znaete za preporakite
                    Абе аз като гледам графиката, тая акция май не знае какво е корекция!!! Аз си допълних на 28.90 в понеделник!!!

Коментар

• Според мен пазарът се държи само и единствено благодарение на високата ликвидност (свободен паричен ресурс). Само Капман Макс само за юли и август има нетен входящ паричен поток от 16 млн. лв.!!! Чакам отчета им за септември да видя колко са новите пари.

А с тези нови 9 договорни фонда ( http://www.investor.bg/?cat=0&id=55509 ) може да достигнем и до P/S 10, без каквато и да било връзка с фундамент, мениджмънт или прозрачност.

Но докато лудо не се налудува, няма да миряса

ПП. Хора, ако искате купувайте, ако искате продавайте, ако искате дръжте си акциите – ваша си работа!

Коментар

• P/S 6.7
                        Без коментар

Коментар

• cenata e tvarde visoka spekolativno v momenta, da ima up do 35 max i sled tova korekciq do 27 - pri nastojasti oboroti

p.s.
                          poslednoto go znaete za preporakite

Коментар

• Заядливец, не съветвам никого да купува или продава. Всеки сам си носи глава на раменете и сам трябва да преценява. Само че, когато разумът отстъпи място на емоциите, всеки ще трябва да си поеме съответния риск и емоционално бреме. Аз също съм го направил.

Така че, когато търговията излети във високите сфери на атмосферата (на практика за всички компании) никой да не се сърди, ако последствията са болезнени. А на успелите да спечелят, честито! Въпрос на късмет, но не и на разум!

Коментар

• коментатор, замисля ли си се колко са те псували хората които са те послушали и са се спрели да си купят акции на нивата от 20 лв.
                              Спомням си че и тогава говореше за спекула, еуфория и т.н. и че ще продадеш на 20 за да си купиш по-ниско. Купи ли си!? :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от Commentator
                                Ок, долното не е препоръка за покупка, продажба или държане на акции от Монбат Макар че никъде не намеквам за такива действия или бездействия

Аз също имам значителен (поне за мен) пакет акции на компанията.
                                Ето това вече е доста по неутрално :-)! И все пак ще покаже времето!
                                Успех.

Коментар

X