IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе друго си е P/E= 0,97. :-))

Коментар

• И кое е толкова смешно? Помниш ли когато правеха ИПО, колко по-смешно беше?

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
        ...
        Само глупости пиша. Някой да не се върже, а?
        абе я по-добре не е оправдавай като нищо некой разбирач ще тръгне да те поправя и ще стане още по весело тук тази вечер

хиля се тука вече 20 мин на последната страница :P и падам от стола
        "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Браво на Монбат.
          Q3 ще бъде доста добър, а за годината очаквам даже да надмине очакванията на мениджмънта от август 2007. Анализирайки Q4 2006 спрямо Q3 2006, си проличава че това е най-силния период за компанията. Затова и очаквам оборота на Монбат за Q4 2007 да е към 43млн. лв., а за годината почти 128млн. лв. без допълнителните приходи.

По детайлиран анализ съм сложил тук.
          Ако успеят да стигнат до това ниво на оборот и качат профитабилността, както правят до сега, таргет-а ми за тях става 45лв - 47лв. до януари 2008.

Куроператор е официален представител на Син Сити в Лондон. Мненията му не са препоръка за покупка или продажба на акции и други ценни книжа.
          __________________________________________________ __
          Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Първоначално изпратено от don emilio
            Първоначално изпратено от Грую Груев
            Първоначално изпратено от don emilio
            Груи4о и ти си бая боси4ък,бая....
            мерсим бате, нали ти казах - успех на инвестиращите.
            Пък и си имам цървулки - не съм бос, сега кат гътнем прасето и новички ще си взема, то тука на село сал едно компутре имаме ама и на него сме му пуснали една игричка - Кобосче и викат, та там се надпреварваме и у наше село, Монбатя е най-вървежен, щот монтанско нали така, по-селско някакси иди.
            та щъ чакам за догодина, т'ва дивидентя де, пъ мое и в натура - по ино акумулаторче, че нещо жигулата не фърфи и тя си сака нейното
            Пак казвам успех на всички - поне 50-ка да ударите, а за догодина поне 100, с тоз прекрасен мениджмънт дет мисли само и единствено за вас може и до 200 да се откара - успехи
            колко мъка има по тоя свят боже.....
            Мъка,мъка capo di tuti capi, страшна мъка
            Ама така ще като ни взеха бялата лястовица от село, та я занесоха у туй пусто Монтанско, курбан да дават на акционерите на Монбат-я
            Кажи ми capo, ти докога мислиш че ще продължава capital gain, без никакъв дивидент и дали разните там хартиени пожелания, дет мениджмънта ги е понадраскал в страничката ще се изпълнят.
            Дали е здравословно всичко това?
            Ма какво ли те бърка - акцийката лети, скоро Монбат-а ще е конкурент на BOSCH и нищо чудно до десетина години да вземе и да го прилапа, че зер и там и дребни акционери, за които трябва да се мисли, к'во ги управляват там някакви некрамотни шваби - да дойдат те у нас да видят как се мисли за дребния инвеститор - едно отчетче и една програмка на сайта и той щастлив - цъфти, цъфти и току върже
            Успех, саро и нека сме поне малко реалисти.
            Апропо ти в Кутловица ходил ли си?
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Абе и аз трябва да гледам какво пиша!
              Посипвам си главата с пепел

Печалба на акция = Печалба / Брой акции

Коментар

• Don Emilio, батка, това не е мениджмънт бе, това са си чисти финанси, бъди по-точен в изказа си Е поне е добронамерен човека, не е като някои, които хем не разбират, хем плюят само.

Коментар

• Ами той, човека, който изкара такова P/E може да го смята по същия начина, но взимайки предвид други данни.
                  Ето ви пример:
                  Купил си е една акция по 8 лева. Днес я продава и прави 23 лева печалба. Така формулата за P/E придобива следния формат:

Цена/печалба= 31/23=1,35

Е, малко е прекалил с това 0,97... А може да има предвид, че справедливата цена е при такова съотношение P/E. Сиреч - 22,31 лева за акция...

Само глупости пиша. Някой да не се върже, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1
                    Първоначално изпратено от ход
                    Печалба на акция = Брой акции / Печалба ???
                    Obratno
                    Да де, но виж по-долу колко смело съветват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
                      Първоначално изпратено от don emilio
                      Пък и си имам цървулки - не съм бос, сега кат гътнем прасето и новички ще си взема, то тука на село сал едно компутре имаме ама и на него сме му пуснали една игричка - Кобосче и викат, та там се надпреварваме и у наше село, Монбатя е най-вървежен, щот монтанско нали така, по-селско някакси иди.
                      та щъ чакам за догодина, т'ва дивидентя де, пъ мое и в натура - по ино акумулаторче, че нещо жигулата не фърфи и тя си сака нейното
                      Пак казвам успех на всички - поне 50-ка да ударите, а за догодина поне 100, с тоз прекрасен мениджмънт дет мисли само и единствено за вас може и до 200 да се откара - успехи
                      колко мъка има по тоя свят боже.....

Коментар

• Първоначално изпратено от don emilio
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от ход
                          Печалба на акция = Брой акции / Печалба ???
                          Obratno

Коментар

• Печалба на акция = Брой акции / Печалба ???

Коментар

• Груи4о и ти си бая боси4ък,бая....по отно6ение на мениджмънта.

Коментар

• Първоначално изпратено от stiff_bg
                                Първоначално изпратено от shareman
                                Така изчислена печалбата за 2007 идва някъде към 19 000 000лв., а това прави Р/Е коеф. почти 1, точно 0.97. Ами на Вас оставям сами за домашно да си изчислите цената след годишния отчет.
                                Съветвам те пак да си направиш сметката за P/E то ) щото това, което пишеш е голяма глупост )....
                                За подсказка:

P/E = цена на акция / печалба на акция

Печалба на акция = Брой акции / Печалба

Надявам се да се ориентираш....
                                и една подсказка. Верния отговор е в околност на 31.
                                Ми к'во да ти кажа братле - поредното неграмотниче, прочело две книжки от сорта на "аз инвестирам на БФБ" или "живея на село, печеля у софето" и ай и ние да дадем коментар. Компанията не е лоша, ама това с прекрасния мениджмънт, дет толко ни обичал, че риве да ни даде печалбата си - о. боже, о мале)))
                                Интересно ми е дали този така прекрасен мениджмънт ще вземе да даде некое дивидентче догодина или от мисъл за инвеститорите, ще го изиграе пас, ама поне ще продължи да мисли за нас.
                                Дет се вика - нищо, ама от сърце
                                Успех на всички инвестиращи

Коментар

Working...
                                X