Ей ЛУМПЕН , излязох на 14, и пак на толкова ще вляза.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от НИКПървоначално изпратено от заядливецътограничението днес е твърде ниско, а кандидат купувачи ще има и аз 28 кинта още днес. Ама пусто ограничение
И кво са ти виновни хората че не ги разбираш борсовите спекулации
Коментар
-
Първоначално изпратено от заядливецътПървоначално изпратено от БатяЗащо ми се струва че утре можем да видим обратната картинка - липса на ордери продава.
просто ограничението днес е твърде ниско, а кандидат купувачи ще има и аз 28 кинта още днес. Ама пусто ограничение
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от iliooто и на 18 щеше да има вчера ама пусто ограничение
а као и на 10 мога да купувамНе е препоръка за покупко продажба!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от заядливецътПървоначално изпратено от БатяЗащо ми се струва че утре можем да видим обратната картинка - липса на ордери продава.
просто ограничението днес е твърде ниско, а кандидат купувачи ще има и аз 28 кинта още днес. Ама пусто ограничениеНе е препоръка за покупко продажба!!!
Коментар
-
Вижте на сайта на Монбат какво са направили през ноември - продажбите им от януари до ноември са били над 125млн. лв, като само последния месец са направили 25млн. лв. оборот. За декември, тъй като има по-малко дни предполагам ще направят поне 15млн. лв оборот и за годината ще са над 140млн. лв. Само да спомена, че в техните прогнози те бяха предвидили оборот от 131млн. лв за годината.
Сега акцията търгува на EV/EBITDA 09 6.7x и P/E 09 8.2x. Това не са много нормални стойности за такава компания и очаквам в началото на 2009 P/E да е 15x (цена на акция 42.50).
Изглежда странно погледнато от сегашните нива, ама те наистина не дават реална представа за компанията и скороста й на ръстеж.
Не е препоръка.
Коментар
-
Паниката поутихна. Хайде сега да погледнем реално на нещата. Форуърд Р/Е 2008 на Монбат при сегашната цена е около 14!!! Неприлично нисък показател за бързоразвиваща се компания, чиято печалба ръсте с двуцифрен и трицифрен темп.
Г-н Ал. Николов говори в днешното си интервю за средни Р/Е от 25-30 за индексите в Украйна и Хърватия. Нима там средно компаниите ръстат с по-висок темп от Монбат? Много се съмнявам. Ето защо след всичките тези емоции доста хора ще осъзнаят че към края на годината реалната цена за тази акция е поне 40 лв.
Успех в търговията и умната с емоциите!
Коментар
Коментар