IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от баш майстора
    Osiris
    за н-ти път ти правя забележка за т.нар. ти български
    еми като не го владееш пиши направо на английски
    владея го

мерси за поправката все пак, грешките ми идват от бързане

Коментар

• A ne mislite li che postroeniq ot KCM zavod za prerabotka na akumulatorna skrab shte okaje negativno vliqnie na marginite? Tova razbira se e retorichen vupros.

Коментар

• Osiris
        за н-ти път ти правя забележка за т.нар. ти български
        еми като не го владееш пиши направо на английски
        *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
          Заложил съм EV/EBITDA 2009 multiple от 12.5х, който е стандартен за българския пазар (ИПО-то на Каолин беше на такива параметри) и това дава еquity value 918.7 млн. лв и цена на акция 46.50
          P/E 2009 17.0x дава еquity value 993.4 млн. лв и цена на акция от 50.95лв.

Мнението не е препоръка, а само с аналитичен характер.
          защо толкова висок мълтипъл? да взимаш среден мълтипъл на нашия пазар ми се струна нелогично, погледни хисторъкилс и тогава аплайвай съответния мултипъл...колко излиза EV на 12,5x? Предполагам добавяш дълга и вадиш кеша....?

DCF чевидно показва доста близки стойности до мултипъл valuation-a

Коментар

• Много негативни настроения напоследък се събраха на борсата ,като цяло. Оттърсвайки се от емоциите заслужени поздравления трябва да отправим към Монбат, неговите ръководители и служители. Положителните неща у нас не са толкова много, компании като Монбат също. Първият пост ,когато започнах да пиша, беше в тази тема - тогава казах ,че компанията е доста подценена- търгуваше се на 9 - 9 и нещо.
            Някои ми се смяха тогава. Сега казвам същото.
            Не очаквам спад аз лично. Прогнози за цената няма да правя, но според мен ще има сериозен глад за акции и сериозен пореден вот на доверие към дружеството.

Успех на всички колеги!

Коментар

• Първоначално изпратено от HOLLOW-TIP
              Още се чудя на малоумниците, които продаваха на 20-21 лева...

Успех на всички съакционери
              Pechalbata ot 21 do 45 e po-goliama!

Коментар

• Още се чудя на малоумниците, които продаваха на 20-21 лева...

Успех на всички съакционери

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                  дали и тук след добрите новини ще последва спад на цените???
                  Ще има "спад" до към 20,00 Евро........

не е препоръка

П.С.
                  Много поздрави на едно Емигрантче-сервитьорче......
                  Мартин гей ли там къв беше

Коментар

• дали и тук след добрите новини ще последва спад на цените???
                    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Браво на фирмата. Критиците само да видят как Монбат преизпълняват всичките си прогнози.
                      Бяха прогнозирали оборот от малко на д 131млн лв. за 2007, а направиха 142млн.
                      Освен това и чистата печалба е ~ 2млн. лв по-висока от прогнозите и EPS се вдигна на 1.00лв за 2007 от 0.39лв за 2006. За 2008 очаквам ново преизпълнение и оборот от мин. 200млн. лв и чиста печалба от над 34млн. лв. (EPS 1.77лв)
                      DCF моделът дава стойности между 44.00лв и 50.00лв като справедлива цена сега, базирано на различни задавани параметри на ръстеж на паричните потоци (2% - 3%)
                      Направих и бенчмарк анализ на EBITDA и P/E ниво, за да видя дали стойностите са реалистични.
                      Акцията до края на годината ще започне да търгува на база fwd-looking multiples от 2009, за това базирах анализа за този период (октомври - декември 2008), тъй като тогава се предполага че борсата ще се е стабилизирала и компаниите ще бъдат оценявани на база фундамент, а не на други неикономически фактори като сега.

Заложил съм EV/EBITDA 2009 multiple от 12.5х, който е стандартен за българския пазар (ИПО-то на Каолин беше на такива параметри) и това дава еquity value 918.7 млн. лв и цена на акция 46.50
                      P/E 2009 17.0x дава еquity value 993.4 млн. лв и цена на акция от 50.95лв.

Отново да повторя - тези цени теоритично трябва да бъдат достигнати до края на годината, според моите изчисления.

Мнението не е препоръка, а само с аналитичен характер.

Коментар

• Колеги в вестник МОНТАНА ДНЕС има днешна статия за дружеството ,моля някой можещ да я качи тук!

Коментар

• Би ми било интересно сега да чуя аргументите на някой хора които решиха че акцията заслужава да падне с 35% и да се разпродава на 20,40 лв. Какво точно във фундамента, перспективите и мажоритара не им хареса?! Както пише и в дебелите буквари - Емоциите са най-лошия съветник. В билзко време пазарните сили ще покажат как трябва да се оценява компания с подобни темпове на развитие - "Приходите на Монбат за 2007 г. се увеличават с 83%, печалбата – със 120%"

п.п. Няма да мога да присъствам на пресконференцията затова искам тук да изкажа своите Поздравления за отличните резултати на целия екип на Монбат АД! Заслужихте си напълно премиите, а и доверието и уважението на акционерите си!

Коментар

• Заслужават табелка "Образцово дружество"!

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                              Перфектна работа.
                              Изключително съм доволен.
                              Приятна почивка на всички.
                              +1

Коментар

• Перфектна работа.
                                Изключително съм доволен.
                                Приятна почивка на всички.

Коментар

Working...