Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
-
Първоначално изпратено от franky4fingersОке... звучИ...
Начи, излиза че те не купуват, а изплозват само рециклаж..
(не съм съгласен...)
Некой мое ли да кажи
ква е пропорцията Купено/Рециклирано олово..Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от пробатаЕ ВАЖНО ОЛОВОТО ДА Е СКЪПО
Вариант 1- Оборот 200
Разходи за олово 80
Други разходи 20
ЕБИТДА 100
Амортизации 20
ЕБИТ 80
Лихви 10
ЕБТ 70
Данъци 7
Печалба 63
Вариант 2- Оборот 200
Разходи за олово 130
Други разходи 20
ЕБИТДА 50
Амортизации 20
ЕБИТ 30
Лихви 10
ЕБТ 20
Данъци 2
Печалба 18
Вариант 3- Оборот 200
Разходи за олово 150
Други разходи 20
ЕБИТДА 30
Амортизации 20
ЕБИТ 10
Лихви 10
ЕБТ 0
Данъци 0
Печалба 0
Ако си учил математика поне до 1-и клас ще можеш да ми кажеш в кой от случаите и при каква цена на оловото печалбата на фирмата е най-голяма.
Коментар
- Оборот 200
-
Първоначално изпратено от blah blahПървоначално изпратено от Колчо СлепецаНекой може ле да ми обясни влиянието на цената на оловото върху дейността на предприятието..
кат са покачва цената, добре ле е ?
али лошо..
За мене по ефтинкото Pb(май беше при чичи Менделеев) е по-добрия вариант от скъпото...
За разлика от ОЦК..
Зех тука нещо да разсъждавам... и са оплетох...
ПОМОООООЩ !!!
Начи, излиза че те не купуват, а изплозват само рециклаж..
(не съм съгласен...)Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateNiskoto olovo vodi do po-visoka pechalba, a ne obratnoto.
Ниското олово просто те праи по-гъвкав...
Кеф ти висока рентабилнос, кеф ти ниска...
Ся, ...в края на краищАта, на кой му пука кви са ти маржовете.. ??
На пазар продааш аналогично качество на по-ниска цена...
А кък стаа таа работа с покачваща се цена на суровината, освен ако не свиеш нормата на печалба, възвръщаемости там,.. и секво... ????
:shock:Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ponchoпробата, разходите се определят в немалка степен от стойността на рециклираното олово, което не е в абсолютно непосредтвена връзка с борсовата цена. Приходите пък от своя страна са непосредствено свързани с цената на продукцията /акумулаторите/, а тя също не е директно закачена за борсовата цена на оловото, а по скоро е сезонна. При тази силна волатилност на борсовата цена на оловото не е много правилно да се правят изводи за резултатите на дружеството въз основа на краткосрочните й движения. Иначе за по-дълги периоди от време си прав.
Дано не се налага тия дни да се прибягва до обратното изкупуване.
Не препоръчвам никому нищо.
мисля че обясняваш по-добре от мен
поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от пробата
нарича се КОНКУРЕНЦИЯ
ако пшеницата струва Х хляба например ще струва 2Х
ако пшеницата струва 0,5 Х, тогава хляба трябва да струва 1Х по невидимата ръка на Адам смит, айде 1,2Х, заради увеличена тежест на другите разходи в себестойността
както казах
на 500 млн. лв. приходи, може да направиш 50 млн. лв. печалба
ама на 100 млн. лв. приходи ще е бая зор да направиш 50 млн. лв. печалба
ако оловото е 10 000 долара/тон ще настъпи такъв живот, че само си викам дано
друг е въпроса че Монбат може да расте и чрез увеличаване на капацитета
ама така реже клона на който седи
къде по-добре би било оловото да скочи с много, маржовете да се запазят и печалбата да се увеличи с много хей така
както стана през 2007
иска да каже че пазара сам ще се отрегулира до санитарния марджин профит за сектора
но към момента не се набл. падане на цените на крайния продукт така че КУРЕ към момента си прав
в по дългосрочен план ако се задържат ниски цените на оловото
например някоя компания може да жертва част от марджин профита за отхапване на по голям пазарен дял
пробата тва има предвид
Коментар
-
пробата, разходите се определят в немалка степен от стойността на рециклираното олово, което не е в абсолютно непосредтвена връзка с борсовата цена. Приходите пък от своя страна са непосредствено свързани с цената на продукцията /акумулаторите/, а тя също не е директно закачена за борсовата цена на оловото, а по скоро е сезонна. При тази силна волатилност на борсовата цена на оловото не е много правилно да се правят изводи за резултатите на дружеството въз основа на краткосрочните й движения. Иначе за по-дълги периоди от време си прав.
Дано не се налага тия дни да се прибягва до обратното изкупуване.
Не препоръчвам никому нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blah blahПървоначално изпратено от Колчо СлепецаНекой може ле да ми обясни влиянието на цената на оловото върху дейността на предприятието..
али лошо..
За мене по ефтинкото Pb(май беше при чичи Менделеев) е по-добрия вариант от скъпото...
За разлика от ОЦК..
ПОМОООООЩ !!!
Коментар
-
нарича се КОНКУРЕНЦИЯ
ако пшеницата струва 0,5 Х, тогава хляба трябва да струва 1Х по невидимата ръка на Адам смит, айде 1,2Х, заради увеличена тежест на другите разходи в себестойността
както казах
къде по-добре би било оловото да скочи с много, маржовете да се запазят и печалбата да се увеличи с много хей така
както стана през 2007
обаче прочети за Монбат
срап-а го изкупували като % от цената на оловото
а продажбите не били индексирани, но купувачите им очаквали да реагират на цените на оловото (което е с над 60% тежест в себестойността)
и какво се оказва
сравнително стабилен марж, спрямо цената на оловото
от тук насетне всичко зависи от оловото
ако е по-скъпо тогава тежестта на транспортните разходи, енергията, заплатите и т.н. намалява, а Монбат печели от рециклиране и така
Е ВАЖНО ОЛОВОТО ДА Е СКЪПО
Но не искам да ангажирам никого с мислите си
Поздрави
Не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
нарича се КОНКУРЕНЦИЯ
както казах
както стана през 2007自由西藏
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо СлепецаНекой може ле да ми обясни влиянието на цената на оловото върху дейността на предприятието..
али лошо..
За разлика от ОЦК..
ПОМОООООЩ !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от пробата
нарича се КОНКУРЕНЦИЯ
както казах
както стана през 2007
Коментар
Коментар