IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Poncho
    EquityPrivate, не казвам, че си препоръчвал - то и по принцип никой не го прави, а само си изказваме мнението. Всички сме една "бира". Някъде бях чел че търговията с книжа е занимание противоестествено и колкото да ни се иска трудно се откъсваме от тълпата - който успее той печели.
    Вече има и отчет, защо не сметнеш сега Fair value?
    С най-добри чувства и успех!
    Predi niakolko dni pusnah pri eventualno LBO kakva bi bila max cena.
    Men po me interesuva kade e cenovia tavan.

Коментар

• Пазара е ластик ......не го забравяйте ........

Коментар

• EquityPrivate, не казвам, че си препоръчвал - то и по принцип никой не го прави, а само си изказваме мнението. Всички сме една "бира". Някъде бях чел че търговията с книжа е занимание противоестествено и колкото да ни се иска трудно се откъсваме от тълпата - който успее той печели.
        Вече има и отчет, защо не сметнеш сега Fair value?
        С най-добри чувства и успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
          Първоначално изпратено от Poncho
          02.01.2008
          Първоначално изпратено от EquityPrivate
          Най-добре ще са големите ликвидни компании с добър фундамент. От юни на БФБ ще се ползва платформата XETRA и чуждите инвеститори ще се насочат към акции като: КАО, CHIM, MONBAT etc. Такива с капитализация от по 50-60млн лева просто няма да имат шанс.
          20.12.2007
          Първоначално изпратено от Куроператор
          Oshte prez noemvri sa si pochti preizpulnili plana za godinata. Biaha kazali 128mln oborot za 2007, a oshte prez noemvri imat 125mln. Do kraia na godinata ochakvam nad 140mln oborot, EBITDA 27.2mln, chista pechalba 19mln leva.

Fair value na akcia triabva da e 49.80lv.
          На върха май всички виждаме светлото бъдеще, а на дъното сме доста черногледи. Иначе сте прави и двамата. В края на краищата всеки би трябвало да си има стил, който му носи най-вече спокойствие, а от там насетне печалбите сами идват. Лично аз в момента правя неща, които считам за погрешни.
          Eti tuk kade vidia preporuka za pokupka/prodajba? A tova za preizpulnenieto na plana si e fakt!
          Виж, какво си писал :lol: Разбирач :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
            02.01.2008
            Най-добре ще са големите ликвидни компании с добър фундамент. От юни на БФБ ще се ползва платформата XETRA и чуждите инвеститори ще се насочат към акции като: КАО, CHIM, MONBAT etc. Такива с капитализация от по 50-60млн лева просто няма да имат шанс.
            20.12.2007
            Oshte prez noemvri sa si pochti preizpulnili plana za godinata. Biaha kazali 128mln oborot za 2007, a oshte prez noemvri imat 125mln. Do kraia na godinata ochakvam nad 140mln oborot, EBITDA 27.2mln, chista pechalba 19mln leva.

На върха май всички виждаме светлото бъдеще, а на дъното сме доста черногледи. Иначе сте прави и двамата. В края на краищата всеки би трябвало да си има стил, който му носи най-вече спокойствие, а от там насетне печалбите сами идват. Лично аз в момента правя неща, които считам за погрешни.
            Eti tuk kade vidia preporuka za pokupka/prodajba? A tova za preizpulnenieto na plana si e fakt!

Коментар

• 02.01.2008
              20.12.2007

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                Пич, предлагам да си задържиш безценните съвети за тия дето ти ги искат. Щото мен като ме съветваш да съм си продал сега акциите за да си ги купя с 5% по-евтино (евентуално) ме напушва яко на смях и съвета няма желания ефект.
                Az iskazvam mnenie, ne preporuchvam na nikoga nishto. Vseki si pravi tova, koeto e smetnal za nai-dobre.

...защо примерно не посъветва хората да продават на 14,50 (29 преди сплита) и сега да си купуват по 10. Мисля че тогава съветваше точно обратно, да купуват и да чакат още 50% ъп.
                Neshto si se oburkal. Nikoga ne sam savetval ili preporuchval pokupkata ili prodajbata na akcii (i.e. vinagi sam si slagal disclaimer, che ne e preporuka). Ako namerish niakade moi posting, v koito sam napisal, che e preporuka da se kupuvat akcii na Monbat, molia te go pusni.
                Inache shte si nai-obiknoven lujec.

Коментар

Първоначално изпратено от Батя
                  Апокалиптиците налазиха и тази акция. Съвсем скоро обаче ще получат звучен шамар. А след няколко месеца когато пазара пак погледне към фундамента ще отнесат и доста ритници

На акционерите ще кажа следното - Имате в ръцете си добри книжа, зарежете за няколко месеца този ненормален пазар, насладете се на хубавото лято и наесен.... , все пак тогава започва и акумулаторния сезон
                  Govorish kato dulgosrochen investitor!
                  Az sam posledniat, koito bi kazal neshto protiv Monbat, no ako mojesh sega da podadesh na 10, a sled niakolko dni da napravish vrutka i da si kupish na 9.50 ili po-nisko, ne vijdam zashto da ne se napravi.
                  Portfolioto triabva da se upravliava aktivno. Ako imash dobri akcii niama spor, che v sredno- i dulgosrochen plan shte spechelish. Ako izpolzvash korekciite na pazara i aktivno manage-vash portfolioto si, shte spechelish poveche.
                  Vseki si izbira strategiata.
                  Пич, предлагам да си задържиш безценните съвети за тия дето ти ги искат. Щото мен като ме съветваш да съм си продал сега акциите за да си ги купя с 5% по-евтино (евентуално) ме напушва яко на смях и съвета няма желания ефект. Пък и се явяват едни такива въпроси - защо примерно не посъветва хората да продават на 14,50 (29 преди сплита) и сега да си купуват по 10. Мисля че тогава съветваше точно обратно, да купуват и да чакат още 50% ъп. Да ама не, фундамента е едно, пазарните настроения друго. Ето защо аз гледам да не давам съвети, а просто споделям какво правя на практика, който иска го приема като съвет, а който иска като постъпка на един заблуден инвеститор
                  А за дългосрочността на инвестирането - ами има си акции които се отплащат добре от дългосрочно държане, а си има и такива за бързи врътки. Нека всеки сам да си избира коя от кои е.

Коментар

• Първоначално изпратено от пробата
                    има няколко неща, които ме притесняват в Монбат в момента
                    1-во рокадата на изп. директор
                    без обяснения, може да е заради забавянето на заводите, може да е за много работи, но мълчат като на.....

2-ро бавят обратното изкупуване, тука пишеше че чакал да излязат новите акции, но дали Бобоков не знае нещо за резултатите през юли и август на база договори, което не му дава увереност да излезе на пазара и да купува с парите на Монбат?

Нужна е яснота, от станало напоследък леко непрозрачно дружество
                    Госпожица Пеева е с нова прическа и аз взех да се притеснявам .Да продавам ли кво да правя незнам

Коментар

Първоначално изпратено от Батя
                      Апокалиптиците налазиха и тази акция. Съвсем скоро обаче ще получат звучен шамар. А след няколко месеца когато пазара пак погледне към фундамента ще отнесат и доста ритници

На акционерите ще кажа следното - Имате в ръцете си добри книжа, зарежете за няколко месеца този ненормален пазар, насладете се на хубавото лято и наесен.... , все пак тогава започва и акумулаторния сезон
                      Az sam posledniat, koito bi kazal neshto protiv Monbat, no ako mojesh sega da podadesh na 10, a sled niakolko dni da napravish vrutka i da si kupish na 9.50 ili po-nisko, ne vijdam zashto da ne se napravi.
                      Portfolioto triabva da se upravliava aktivno. Ako imash dobri akcii niama spor, che v sredno- i dulgosrochen plan shte spechelish. Ako izpolzvash korekciite na pazara i aktivno manage-vash portfolioto si, shte spechelish poveche.
                      ами ако не успееш да направиш врътката?

Коментар

Коментар

• има няколко неща, които ме притесняват в Монбат в момента
                          1-во рокадата на изп. директор
                          без обяснения, може да е заради забавянето на заводите, може да е за много работи, но мълчат като на.....

2-ро бавят обратното изкупуване, тука пишеше че чакал да излязат новите акции, но дали Бобоков не знае нещо за резултатите през юли и август на база договори, което не му дава увереност да излезе на пазара и да купува с парите на Монбат?

Нужна е яснота, от станало напоследък леко непрозрачно дружество

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                            Първоначално изпратено от psycoholic
                            Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                            Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                            То е ясно че е "сценарии", но е интересно "таргета" на сценария и на "режисьора" колко е И оттам като почне едно изкупуване .......че само викам дано, дано, дано ...... като в старата песен
                            Техниката (ми) казва таргет над 12!

Видях, че бат Пешо е писал под мен! Би ли ми казал, доколкото е възможно безплатно, как го сметна това!?
                            Не е възможно безплатно !
                            Уф, да му се не види! :-)
                            Здраве да е, Пешка - за сега си предричал много по-добре от мен и не бих ти противоречил! До октомври-ноември, де! :-)
                            Отдавна съм се научил да не разчитам на случайността.Предпочитам сам да си изплета кошницата,вместо да живея с надеждата,че някой друг може да ми свърши работата !

Не предричам,а анализирам.....и чест ти прави,че го признаваш.
                            не забравяй, че това е един от възможните варианти само и изключването на другите, може да се окаже много лоша шега

Коментар

не знам, но всичко което стана последният месец е толкова алогично, че варианта със сценарий въобще не е за изключване.

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                                Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                                Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                                То е ясно че е "сценарии", но е интересно "таргета" на сценария и на "режисьора" колко е И оттам като почне едно изкупуване .......че само викам дано, дано, дано ...... като в старата песен
                                Техниката (ми) казва таргет над 12!

Видях, че бат Пешо е писал под мен! Би ли ми казал, доколкото е възможно безплатно, как го сметна това!?
                                Не е възможно безплатно !
                                Уф, да му се не види! :-)
                                Здраве да е, Пешка - за сега си предричал много по-добре от мен и не бих ти противоречил! До октомври-ноември, де! :-)
                                Отдавна съм се научил да не разчитам на случайността.Предпочитам сам да си изплета кошницата,вместо да живея с надеждата,че някой друг може да ми свърши работата !

Не предричам,а анализирам.....и чест ти прави,че го признаваш.

Коментар

Working...
                                X