If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Има и други обяснения по въпроса. Все пак г-н Бобоков още миналата година беше врътнал едно репо с ИАБанк. Така че "продажбата" може фактически да е залог
човешко е да се греши
най-вероятно към 31.03.2008 да са 51 632 броя акции (ако са копирали как от 81 847 са станали 81 347 е друг въпрос)
по-интересно ми е (при негов личен таргет 40 преди сплита) защо продава? май аз бъркам нещо!
Никой не е по-голям от пазара, а г-н Бобоков ми се струва разумен човек.
В отчета за Q1:
Атанас Стоилов Бобоков – Председател на УС
към 31.12.2007 г. към 31.03.2008 г.
81 847 броя акции 51 632 броя акции
В отчета за Q2:
към 31.03.2008 г. към 30.06.2008 г. 81 347 броя акции 41 780 броя акции
Има разминаване в подчертаното - как в единия отчет към 31.03 са 51 хил., а в следващия 81 хил. Ей това ми прилича на грешка! А може да съм се бъгнал нещо.
човешко е да се греши
най-вероятно към 31.03.2008 да са 51 632 броя акции (ако са копирали как от 81 847 са станали 81 347 е друг въпрос)
по-интересно ми е (при негов личен таргет 40 преди сплита) защо продава? май аз бъркам нещо!
В отчета за Q1:
към 31.12.2007 г. към 31.03.2008 г.
81 847 броя акции 51 632 броя акции
В отчета за Q2:
към 31.03.2008 г. към 30.06.2008 г. 81 347 броя акции 41 780 броя акции
Има разминаване в подчертаното - как в единия отчет към 31.03 са 51 хил., а в следващия 81 хил. Ей това ми прилича на грешка! А може да съм се бъгнал нещо.
А кажете ся нещо лошо при таквази прозрачност, аз утре очаквам едно голямо бънджи ....ма мисля да скоча чак долу близинко до върха на рекичката .....но може и някой да си купи чак горе на моста ...дето е вързано бънджиту ...за тва умната
Не е препоръка ..
Даниела Пеева, можете ли да дадете отговор на следните въпроси:
1. Как е избран инвестиционния посредник за обратното изкупуване?
2. Кой решава каква ще е стратегията при покупките - дружеството или посредника?
Благодаря и успех!
Управителният съвет на дружеството е обсъдил предложените условия от няколко инвестиционни посредника и е приел решение за избор на Бенчмарк Финанс АД. Дружеството съвместно с инвестиционния посредник са определели и стратегията на покупките.
А дали някой може да обясни какво означават тези 180 дни отложено плащане?!?Ако например утре си продам акциите през COBOS-а, кога ще си получа реално парите?Извинявам се предварително за глупавия въпрос, но тази процедура не ми е никак ясна
Това са нормални сделки, с нормален сетълмент - не става дума за отложено плащане. Срокът от 180 дни е посочен като максимален за времетраене на процедурата. Ще си получите парите както при нормална сделка.
Относно притежаваните от всички членовете на УСакции, включително и тези на г-н Атанас Бобоков в отчетите са отразени броя акции преди увеличението на капитала. Това е направено така, тъй като сме изхождали от обстоятелството, че реално към 30 юни тези акции не са свободни за търговия, не е била вписана емисията в регистъра на КФН, въпреки, че същите са били регистрирани от Централен депозитар АД. Разбира се броя акции, притежавани от членовете на УС в следващия отчет ще бъдат актуализирани в съответствие с увеличението след регистрацията на емисията за търговия от БФБ.
2. Кой решава каква ще е стратегията при покупките - дружеството или посредника?
Благодаря и успех!
Управителният съвет на дружеството е обсъдил предложените условия от няколко инвестиционни посредника и е приел решение за избор на Бенчмарк Финанс АД. Дружеството съвместно с инвестиционния посредник са определели и стратегията на покупките.
А дали някой може да обясни какво означават тези 180 дни отложено плащане?!?Ако например утре си продам акциите през COBOS-а, кога ще си получа реално парите?Извинявам се предварително за глупавия въпрос, но тази процедура не ми е никак ясна
Благодаря и успех!
надали има грешка, още повече при другите членове на упр. съвет всичко си е точно. Но какво значение, няма ли право да си ги продаде?
Не е задължително да е лошо! Просто не е ли учтиво, а и по закон, да се уведомят инвеститорите за подобни действия на член на УС?
Допускам да е и техническа грешка!
Поздравления за останалата част на отчета :-)
Прав си, макар че при други времена на никой нямаше да му направи впечатление това. Мен друго ме притеснява - това обратно изкупуване го забавиха твърде много - породи се несигурност в инвеститорите и сега както е организирано, дано не съм прав, незнам какъв ефект ще има - визирам бройки и плащане. Надявам се, че са прогнозирали така, както прогнозират и изпълняват бизнес програмата си.
ами ако умишлено са оттеглили подкрепата си с цел - ниско изкупуване/нещо подобно направиха Петрол/. Само хипотези.
честито на купилите днес и аз си купих но малко (еденичен процент на броиката която имам) от утре играта пак е: кои ще продаде най-евтино не е препоръка
Коментар