IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от coolice
    Първоначално изпратено от пробата
    тогава имаше яки изкупувания в края на месеца
    струва ми се че хората за да печелят от тези изкупувания се накупиха с монбат и като тези изкупувания спряха, или намаляха
    хората се оказа че са със спекулативни акции
    отделно и борсата се срути и едва ли не единственото място където можеше да намерят оферта купува бе тук и прассссс

не е препоръка за покупка или продажба
    Значи ти се струва че хората купуват акции на компании с такива резултати с цел спекулация, можеби тогава същите тези "спекуланти" купуват акции на компани с лоши резултати, без преспектива или въобще неработещи предприятия с цел дългосрочна инвестиция?

Защо ли все съм си мислел че се играе наобратно купуваш дългосрочно хубави акции и спекулираш с по-лошите които игрят по слухове с много... Да им имам стратегията и ми е чудно откъде са я измислили/намерили... направо гениално... ама то Императорът си го каза много точно в предният пост за борсовият заек и стратегията...

не е препоръка ама май няма да е лоша идея да се направи едно преосмисляне какво точно се прави на борсата...

@_1912_ бате по света има около един милиард коли които вървят на петрол ако мислиш че в толкова кратък срок предстои тотална смяна на технологията по добре инвестираи в акции на автомобилни предприятия... не е препоръка

Ава верно че Импето каза верни неща ма и Пешо сина Караиванов също е мнооо прав.Не моооа си изкривя душата. В това сме по-различни червенокожите от вас бледоликитеПо скоро има моменти в които играчът трябва да бъде гъвкав.Аз казах Хау!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

Значи ти се струва че хората купуват акции на компании с такива резултати с цел спекулация, можеби тогава същите тези "спекуланти" купуват акции на компани с лоши резултати, без преспектива или въобще неработещи предприятия с цел дългосрочна инвестиция?
      Има още много да учиш за спекулата - Купува се когато е най-лошо и се продава когато е най-добре.Но не смятам изобщо да ти обяснявам защо.Тъй като си с претенции че си голям разбирач.

Коментар

• Първоначално изпратено от пробата
        струва ми се че хората за да печелят от тези изкупувания се накупиха с монбат и като тези изкупувания спряха, или намаляха
        отделно и борсата се срути и едва ли не единственото място където можеше да намерят оферта купува бе тук и прассссс

Защо ли все съм си мислел че се играе наобратно купуваш дългосрочно хубави акции и спекулираш с по-лошите които игрят по слухове с много... Да им имам стратегията и ми е чудно откъде са я измислили/намерили... направо гениално... ама то Императорът си го каза много точно в предният пост за борсовият заек и стратегията...

не е препоръка ама май няма да е лоша идея да се направи едно преосмисляне какво точно се прави на борсата...

@_1912_ бате по света има около един милиард коли които вървят на петрол ако мислиш че в толкова кратък срок предстои тотална смяна на технологията по добре инвестираи в акции на автомобилни предприятия... не е препоръка
        Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от пробата
          Първоначално изпратено от _1912_
          Започва масово производство на литиево-йонни акумулатори

Фирмата Continental откри първият в света завод за производство на литиево-йонни (Li-ion) акумулатори. Заводът е в Нюрнберг, Германия. Новите акумулатори са с тегло само 25 кг. и имат мощност 18 kW. Първото приложение на новите акумулаторни батерии ще бъде за Mercedes S400 Bluetec Hybrid, чието серийно производство ще започне в средата на идната година. Литиево-йонни батерии с по-малка мощност вече масово се използват при преносими компютри, фотоапарати, мобилни телефони и др. За първи път този тип акумулаторни батерии бяха произведени през 1991 г. от Sony. Засега обаче, при електромобилите и хибридните системи литиево-йонните батерии се използват рядко. Това е така поради все още високата им цена и сложния механизъм контролиращ презареждането им. Появиха се и някои съобщения за опасности при използването на този тип акумулатори. Досега повечето съвременни хибридни автомобили и електромобили използват никел-металхидридни (Ni-MH) акумулатори.
          http://www.auto-expert.biz/free/bg_s...8-09-25&p=1867

ще започне ли Монбат да произвежда следващото поколение батерии за автомобили ???
          ти как мислиш?
          вече има 1 завод, мислиш ли че Монбат има парите и технологията да влезе в този сектор?
          в първите години предполагам, че ще се губи, така че по-скоро да не си чупи главата там
          освен тва технологията е коренно различна и Монбат няма никакъв опит в литиево-йонните
          а няма и рециклиращи заводи за литий, така че няма предимства?
          стискайте палци литиевите да не навлязат бързо, защото Монбат ще е на диреджето на мастодонтите
          ще има огромен капацитет в оловни акумулатори и мизерни маржове

Не е препоръка за покупка или продажба на акции.
          Аз ако пуснат електроавтомобили и в БГ (имало в САЩ до 190 км. с едно зареждане) ще си взема но да качат до 500 км. с едно зареждане. За хибриден също съм навит, но не толкоз, не харчи чак толкова по-малко. Въпреки че 4,3 л./100 градско ТОйота Пиърс не е толкоз зле, спрямо всички други 7-8 за градско
          но може да си джиркам на газ или метан
          абе всичко е сметки
          и аз мисля като тебе и съм напълно съгласен с написаното

морално остаряла технология са оловните батерии и това ме спира да си купя отново акции тук
          следващите няколко години все повече производители ще започнат да предлагат хибридни и електро автомобили , а до 3-5 години по-късно ще се появи и стабилен пазар за такива автомобили втора употреба

все повече ще се избягва зависимоста от петрол

взимайки под внимание горните причини , се чудя защо от МОНБАТ мислят за инвестиция в западна Европа /изкупуване на стари акумулатори, преработка на оловото, направа на нови и реализирането им на място/ , при положение , че виждат , че технологиите се развиват и времето тече не в тяхна полза

но пък от друга страна в следващите няколко години особенни спънки пред Монбат няма , както вече съм казвал неведнъж , но за дългасрочен инвеститор като мене 7-10 години хоризонт нещата са на кантар и пада много умуване

може би за 2-3 години е чудесна инвестиция

не е препоръка за покупко-продажба на акции
          НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_
            Започва масово производство на литиево-йонни акумулатори

Фирмата Continental откри първият в света завод за производство на литиево-йонни (Li-ion) акумулатори. Заводът е в Нюрнберг, Германия. Новите акумулатори са с тегло само 25 кг. и имат мощност 18 kW. Първото приложение на новите акумулаторни батерии ще бъде за Mercedes S400 Bluetec Hybrid, чието серийно производство ще започне в средата на идната година. Литиево-йонни батерии с по-малка мощност вече масово се използват при преносими компютри, фотоапарати, мобилни телефони и др. За първи път този тип акумулаторни батерии бяха произведени през 1991 г. от Sony. Засега обаче, при електромобилите и хибридните системи литиево-йонните батерии се използват рядко. Това е така поради все още високата им цена и сложния механизъм контролиращ презареждането им. Появиха се и някои съобщения за опасности при използването на този тип акумулатори. Досега повечето съвременни хибридни автомобили и електромобили използват никел-металхидридни (Ni-MH) акумулатори.

ще започне ли Монбат да произвежда следващото поколение батерии за автомобили ???
            ти как мислиш?
            вече има 1 завод, мислиш ли че Монбат има парите и технологията да влезе в този сектор?
            в първите години предполагам, че ще се губи, така че по-скоро да не си чупи главата там
            освен тва технологията е коренно различна и Монбат няма никакъв опит в литиево-йонните
            а няма и рециклиращи заводи за литий, така че няма предимства?
            стискайте палци литиевите да не навлязат бързо, защото Монбат ще е на диреджето на мастодонтите
            ще има огромен капацитет в оловни акумулатори и мизерни маржове

Не е препоръка за покупка или продажба на акции.
            Аз ако пуснат електроавтомобили и в БГ (имало в САЩ до 190 км. с едно зареждане) ще си взема но да качат до 500 км. с едно зареждане. За хибриден също съм навит, но не толкоз, не харчи чак толкова по-малко. Въпреки че 4,3 л./100 градско ТОйота Пиърс не е толкоз зле, спрямо всички други 7-8 за градско
            но може да си джиркам на газ или метан
            абе всичко е сметки

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold
              Тази акция цяла зима и пролетта без подкрепата на обратни изкупувания не падна под 25 лв (12.50). Накрая който му трябва кеш взе да продава и нея, защото единствено от нея (и няколко други) не е на загуба, а останалите паднаха в пъти.

Коментар

• Започва масово производство на литиево-йонни акумулатори

НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Ъх, приятелю coolice, "борсов заец" и "стратегия" са принципно несъвместими понятия...
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Здравейте .Честито на тези които са си сложили оферти купува малко под 9,4 .Свалям им шапка

Коментар

• Тази акция цяла зима и пролетта без подкрепата на обратни изкупувания не падна под 25 лв (12.50). Накрая който му трябва кеш взе да продава и нея, защото единствено от нея (и няколко други) не е на загуба, а останалите паднаха в пъти.

Коментар

• kvo rivete bre?
                        akciite na kremikovci se kachiha s 21%,
                        prodavaite tozi izbucheniak monbat i si kupuvaite kremikovci!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванoв
                          Не само съм ги чел,а са принтирани и седят на бюрото ми.

А старите ти постове ни най-малко не ме интересуват.

Очевидно обаче държателите на тези "качествени" акции не са на същото мнение като теб и си продават с удоволствие и наволя.

Приятен уикенд на всички.
                          Кукичка Въдица и Стръв

Хванах те че не си го чел! Цитатът за вторичният пазар нищо че е ползван в статията на Инвестора е взет от 8 страница на МЕЖДИНЕН ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА НА „МОНБАТ” АД, ПРЕЗ ВТОРОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2008 г. НА КОНСОЛИДИРАНА БАЗА, СЪГЛАСНО чл.100о, ал.4, т.2 от ЗППЦК а ти уж си го чел и незнаеш на какъв пазара работи монбат и разправяш че пиша глупости...

http://www.investor.bg/bull/upload/011005.doc

ХУБАВО СИ ГО ИЗПРИНТИЛ НО НЕ СИ ГО ЧЕЛ ТАКА ЧЕ ХАИДЕ СТИГА С МАНИПУЛАЦИИТЕ...

Първоначално изпратено от Императорът
                          Петъре, вярваш ли, че тия дрислювци, които са продавали днес, смъквайки дори ниската вчерашна цена въобще гледат отчети или каквото и да е, та ги сочиш за пример? Който продава акция под курсът и при отчет даващ 105% ръст на печалбата, значи или не е чел отчетът или е олигофрен. Колкото по-скоро подобни неориентирани малоумници си разкарат задниците от Борсата, толкова по-добре. Представяш ли си в САЩ или коя да е нормална страна, дори при сегашната криза, някоя компания да отчете над 100% ръст на печалбата и близо 70% на продажбите - какво ще стане с акциите и?

Хубав уикенд и на тебе... :-)
                          +1 Императорът е много прав че такива компании не се продават и които не е разбрал е хубаво да си преосмисли инвестиционната стратегия

не е препоръка...

Хубав уикенд на всички...
                          Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванoв
                            Първоначално изпратено от coolice
                            Първоначално изпратено от Петър Караиванoв
                            Единствено се опитвам да предпазя хората да се набълбукат с падащи акции. Разбира се че ще дойде момента в който ще поемат нагоре,но не и преди да минем през 7.207.50 А ти си дръж твойте,ако искаш си купувай още на падащ пазар - решението си е твое,но не повличай и други със себе си.И си пий "студената водица" сам.
                            въпросът ми е как така реши че ще падат като доказа с предният си пост че не си чел отчетите и незпознаваш компанията и пазара и?

Разрови се в старите ми постове и виж на никой не съм препоръчал да купува... просто смятам че е глупава идея да се продава компания с такива резултати и да се държът на по шитави компании ама всеки си знае...

А вие прекалявате в тролванията и манипулацииите

не е препоръка

Очевидно обаче държателите на тези "качествени" акции не са на същото мнение като теб и си продават с удоволствие и наволя.

Петъре, вярваш ли, че тия дрислювци, които са продавали днес, смъквайки дори ниската вчерашна цена въобще гледат отчети или каквото и да е, та ги сочиш за пример? Който продава акция под курсът и при отчет даващ 105% ръст на печалбата, значи или не е чел отчетът или е олигофрен. Колкото по-скоро подобни неориентирани малоумници си разкарат задниците от Борсата, толкова по-добре. Представяш ли си в САЩ или коя да е нормална страна, дори при сегашната криза, някоя компания да отчете над 100% ръст на печалбата и близо 70% на продажбите - какво ще стане с акциите и?

Хубав уикенд и на тебе... :-)
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Пързалка, дигай гащите и бегай.
                              И с мечтата си за цена от 7,50 вече омръзна на всички.
                              Аз пък ти казвам, че цената няма да пада повече.
                              НО стига съм ти подсказвал, ще вземеш да изкараш някой лев и няма да се търпиш.

Коментар

Първоначално изпратено от Петър Караиванoв
                                Единствено се опитвам да предпазя хората да се набълбукат с падащи акции. Разбира се че ще дойде момента в който ще поемат нагоре,но не и преди да минем през 7.207.50 А ти си дръж твойте,ако искаш си купувай още на падащ пазар - решението си е твое,но не повличай и други със себе си.И си пий "студената водица" сам.
                                въпросът ми е как така реши че ще падат като доказа с предният си пост че не си чел отчетите и незпознаваш компанията и пазара и?

Разрови се в старите ми постове и виж на никой не съм препоръчал да купува... просто смятам че е глупава идея да се продава компания с такива резултати и да се държът на по шитави компании ама всеки си знае...

А вие прекалявате в тролванията и манипулацииите

не е препоръка

Коментар

Working...
                                X