Първоначално изпратено от AfterDark
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
AfterDark
Първоначално изпратено от INSIDER-AПървоначално изпратено от COBOSCHETO....Резултатът от огромното търесена на жилища беше балон финансиран с външен дълг
който само в последните 3 години е по голям отколкото в цялата история на бг(32 000 000 000 000 евро ).И целия този дълг е вкаран не за индустриално и икономи4еско развитие
(производство) а за тъпи панелки..
8)
Коментар
-
Първоначално изпратено от COBOSCHETO....Резултатът от огромното търесена на жилища беше балон финансиран с външен дълг
който само в последните 3 години е по голям отколкото в цялата история на бг(32 000 000 000 000 евро ).И целия този дълг е вкаран не за индустриално и икономи4еско развитие
(производство) а за тъпи панелки..МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Не мога да се сдъра да не ви го постна това което ми беше пратено на ЛС от някой си malin4o kova4ev eba4ev (много оприличавам главният герой на разказа с нашият приятел ПК) :
Заглавие: миграция на българските феодални селяни
Предполагам всички вие сте гледали филма "Александър".В една от сцените великият пълководец казва:
"Но аз прозрях бъдещето Хефестиян,виждал съм го хиляди пъти,виждал съм го във всичко.Тези хора искат... имат нужда от промяна.
Ние завладяхме Вавилон,стигнахме по-далеч от колкото едва ли някой си е представял.Войниците вече строят градове!Армията на Александър
завладя цялата земя от Египет до далечния океан!"
2300 години по късно великите българи решават да повторят подвизите на именития си предшественик.
Един хубав слънчев ден петърчо от пиродоп и цонка колоездачка от смолян както обикновенно вършели своите задължения.
Такаммм. Тя доила кравите а той сас гегата пошляпвал една овчица дирижирайки движението на цялото стадо.
Изведнъж той се сетил за съветите на мама и тате(селяни завързадчии):учиии мойто момче отиди в софето да изучиш
там са учените хора,учиии за да не работиш,там е друг свят,там дават високи заплати трябва да заминеш.
петърчо се замислил "абе тука и без тва не е много интересно - полета, отвреме навреме крави минават".
Изеднъж едно непреодолимо желание за светски живот и забогатяване се надигнало като буря в сърцето му.
якия набит и глупав петърчо се изправи решително на крака и сподели своите възгледи със цонка.Тя както дремала
по съшия начина ама изведъъъъж и дошло желанието и така двамата застанали на пътя.не след дълго един мангал със сини очи
минал. петърчо и цонка се хвърлили на каруцата и тръгнали към великата софия. преоткривайки нови и нови хоризонти
те заме4тано се бяха запътили към своята цел.
За мен историята до тука е сходна с тази на Александър Велики.Както и да е.
В корелация с това в близките 5 години 1 милион и половина феодални български селяни(в лицето на петуърчо и цонка) се запътили
към софето.иии ето кво станало после.
Наели един наводнен апартамен в люлин пълен с хлебарки и с парите дадени от мама и тати петърчо щял да плаща наема и
въответно да си намери работа а цомка да ходи да се изучава у нов български.но тъй като цените на семестър там били доста балонирани
вследствие на феодалните селяни мама и тате преди това били продали апартамента за да може да плащат на цока образованието което
излизало към 3000 лева на година.Отдруга на петъ4о му бяха пратили по пощата буркани със зимнина едно прасе и акордеон(ако може
петьо да го разшитка на някой.Шитнал петьо акордеона на мръсен люлински мангал и тругнал да си търси работа.
Веднага го взели в един железарски склад да мъкне там.шевчето само като го видяло и умрело от кеф.казал си ей такоа тъпо мом4е ми
требаша, а е и от село начи е готов на сичко,ей сиа шъ го изцоцам.Давал му по 2 лева на час плюс бонус-работи и събота и мом4ето било
пове4е от доволно.А ето и още добри новини няма да работаи 8 4аса както му било обещано ами 10 а понякога 12.направо умял от радост
като научил- пое4е работа= на пове4е пари.леле казал си той аз тука у пари шъ са намера бе.
Минали 5 години цонка изу4ила и по4нала ме4таната работа за 500 лв. а петърчо се издигнал и ВЕ4Е ВЗИМАЛ 3 ЛЕВА НА ЧАС с бонус-възможност
за работа и в неделя като той естествено се възползвал.на прост език казано вече доста сериозно се били замогбали.от което какво следваа.
а какво следва?ами ипоте4ен кредит разбира се.мама и тати както и сички роднини бяха продали всичко на село за да дадат парите за начална вноска.
Както и да е.Следствието от прииждане на огрмна група провинциялисти доведе до засилване от страна на банките и вкарване на ефекта на стадото.
Резултат- скок в цената на жилищата със 700%.Но това няма значение за селянина.Той иска да си бъде в софето бе.Какво се полу4ава от всичко това-
на село си искарвал 300 лв. идваш тука и искарваш 600 700 като 400 от тях ти отиват за ипотека която ще изплащаш половин живот тъй като си глупав
с ниска финансова и икономическа култура и не виждаш че всичко се балонира.Предполагам тук ивда въпроса какъв е смисала от всичко това?
Ето го отгвора.Селяните сами си го набиха в гъза като дойдоха в софия.Резултатът от огромното търесена на жилища беше балон финансиран с външен дълг
(производство) а за тъпи панелки.Сигурно се питате кво ще стане когато търсенето на жилища спре и с какво ще се връща този външен дълг след като
реално погледнато едно скапано жилище не носи никаъв доход.Е са ще ви отговора балона ще се спука от липса на търсене цените ще запо4нат рязко
да падат в следствие на което хората ще запо4нат да се отказват от ипотеките си и да ги връщят на банките и по този на4ин губейки пари.
оттам банките също ще са назагуба ппоради обезценените ипотеки които са купили на висока цена а сега и на ниска никой не ги ще защото падат.
Следствие- цялата икономика се срива задно с цените на вскичко заедно и с мизерните ви заплатки.България я чака много по жестока цитуация
от тази през 1997.Тогава поне нямахме дълг.След 5 години ще ви видя как ще живеете и изплащате голям заем от стари времена със заплатака 100 лв.
Друг е въпроса 4е отново политиците са виновни за тва 4е имаше приход от селяни.
Така е когато български федоални селяни тръгнат да преследват американската ме4та(панелно жилище с хлебарки и голф 2ка).Така е брат4е като дойдеш
от село и гледаш тъпо се едно си в манхатън и банките по4ват да те манипулират виждайки какъв си чукундур.
какъв е извода: петърчо да си беше стоял на село да си пасе овцете вместо да идва тука него да изкарват на паша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от пробататия дето търгуваха на слухове отдавна са без пари
не разбра ли че слуховете не се ползват, защото се фалира
трябва да са прави анализ, мой човек
а малцина могат да го правят както трябва
нужен е анализ не само на фундамента, но и на пазарните очаквания и на пазарните нагласи
най-важното е в какъв пазар сме, бичи или мечи и дали компанията е прехвалена или недооценена
при мечи пазар, няма значение много много
всичко е под ножа, освен такива с търгови предложения например
като например еди кое си, но при търговите също има риск, например да не мине през регулатора и т.н.
борсата си е шоу, но не за всеки
Също се надявам да НЕ предендираш че НЕ аз съм измислил тази "хипотетична стратегия" и НЕ участваш в нищо подобно защото имам някакво чуство че авторството може да ми бъде оспорено и да не взема приза за инвестиционна мисъл а много го искам...
наистина не е препоръка...Business as Usual
Коментар
-
Първоначално изпратено от cooliceПървоначално изпратено от пробата
аз пък си мисля, че спекуланти има там където през месеца цената е с 3-4 лв. по-евтина и после се изкупува с 3-4 лв. отгоре
след няколко месеца този сценарий, и сульо почна да спекулира. Разбира се аз не съм, защото не съм сульо
та
няма да спекулираш някъде дето няма движение, а дето има !!!!
кой спекулира дето е само надолу или равно?
да купуваш 1 път на месеца но ударно е номер да накараш куцо и сакато да подпират другите 20 дни в този месец
елементарно нали?
както има такива, които купуваха на 10 лв. за да продадат на обратното изкупуване, като се видя че монбат купувал и над 11 лв.
но просто не им излезе номера, засега
не е препоръка за покупка или продажба
не е препоръка за нищо освен за преосмислняне на стратегията...
не разбра ли че слуховете не се ползват, защото се фалира
трябва да са прави анализ, мой човек
а малцина могат да го правят както трябва
нужен е анализ не само на фундамента, но и на пазарните очаквания и на пазарните нагласи
най-важното е в какъв пазар сме, бичи или мечи и дали компанията е прехвалена или недооценена
при мечи пазар, няма значение много много
всичко е под ножа, освен такива с търгови предложения например
като например еди кое си, но при търговите също има риск, например да не мине през регулатора и т.н.
борсата си е шоу, но не за всеки
Коментар
-
@stoian мдам ето ми поста към поредното появяане на Пецата и ФМ Пет Сеп 26, 2008 3:28 pm Следим активно пазара бате но троловете прекаляват...
Първоначално изпратено от cooliceама вие троловете няма да се откажете еи...
Неразбрахте ли че вече няма кои да уплашите от по дребните инвестиори те вече избяха в момента продават само фондове които са в омагьоният кръг... продават най-добрите си акции защото са паднали най-малко и си оставят по-шитавите който са паднали повече обаче неосъзнават че като останат само с по шитавите няма кои да си вложи парите си при тях... просто изглежда глупаво да вложиш пари във фонд които има само шитави акции... само си помислете как би звучал следният рекламен слоган (На нас са ни останали само акциите които са паднали най-много...)
Колкото до мен форумни тролчета не се притеснявайте... Аз се подготвям да изкарам голямата криза на Монбат и можеби зелено...
Не е препоръка за покупко продажба на акции, активи и каквото и да е друго... нито за тролване без познаване на материятаПървоначално изпратено от stoianДобре си го докарал-ама я помисли дали тез който слушат П.К -могат да свалят цената-според мен са само софлюри-други са играчите тука-все пак виждаш колко акции минаха.Първоначално изпратено от cooliceПървоначално изпратено от Петър КараиванoвИма още много да учиш за спекулата - Купува се когато е най-лошо и се продава когато е най-добре.Но не смятам изобщо да ти обяснявам защо.Тъй като си с претенции че си голям разбирач.
Да го наречем Тролска Спекулация
Необходими условия
1. Да се намирате в държава където на регулаторните органи за борсата не им пука за вашите деиствия (демек да отнесете глоба е по-скоро краино невероятно)
2. Да имате поле за изява с висока концентрация на хора тргуващи акции онлайн (Няма друг форум като Инвестора, има/ше нколко други форума с такава тематика но те са по скоро пусти никои не пише/чете в тях даже някои ги затвориха...)
Избирате си една ликвидна конмпания с хубави отчети подходяща за дългосрочна инвестиция...
НЕ Е НУЖНО:
1. Да познавате компанията
2. Да сте чели отчетите и
3. Да знаете на какъв пазар работи
Просто може да сте чули че са добри... Залагате една ниска цена купува и впоследствие влизате на мястото хвърляте една цена без обсновка близка до вашата купува и почвате с манипулациите че цената ще иде до там под предтекст да "спасите" от загубава по дребните държатели на акции а всъшност целите да ги изплашите за да почнат да продават и да натискат цената към вашата...
Важното е да сте твърди и постоянни със стратегията и когато отчетите на компанията или другите по хардкор участници в темата ни хваната че откирто манипулираме просто да подминем постовете с лека ръка и да си продължим с нашето.... те не може да са толкова редовни колкото вие все пак имате цел
Евентуални заплахи са обратни изкупувания на акцията и други по-големи играчи които да оберът плодовете на вашият труд преди цената да бъде достигната...
Като подкрепяща стратегия може да се използва идентифицирането на държатели на акции и спамването им на лични съобщения как акцията ще пада...
дпопълнителен + ще е ако в позицията за дългосрочно инвестиране са влезли неориентирани инвеститори ("спекуланти") които незнаят защо са там...
Ако след като успеете да си накупите достатъчно акции следа обръщане на позицията и почвате да разправяте че акциите на компанията Х вече са скрити лимонки но понякога поради набраната инерция и вашата цена на влизане може да бъде подмината....
не е препоръка
та чакам да бъда номинирам за Приза за инвестиционна мисъл ако останалите смятат че е нужно...
пп Формулата почва след малкоBusiness as Usual
Коментар
-
Добре си го докарал-ама я помисли дали тез който слушат П.К -могат да свалят цената-според мен са само софлюри-други са играчите тука-все пак виждаш колко акции минаха.Първоначално изпратено от cooliceПървоначално изпратено от Петър КараиванoвИма още много да учиш за спекулата - Купува се когато е най-лошо и се продава когато е най-добре.Но не смятам изобщо да ти обяснявам защо.Тъй като си с претенции че си голям разбирач.
Необходими условия
1. Да се намирате в държава където на регулаторните органи за борсата не им пука за вашите деиствия (демек да отнесете глоба е по-скоро краино невероятно)
2. Да имате поле за изява с висока концентрация на хора тргуващи акции онлайн (Няма друг форум като Инвестора, има/ше нколко други форума с такава тематика но те са по скоро пусти никои не пише/чете в тях даже някои ги затвориха...)
Избирате си една ликвидна конмпания с хубави отчети подходяща за дългосрочна инвестиция...
НЕ Е НУЖНО:
Просто може да сте чули че са добри... Залагате една ниска цена купува и впоследствие влизате на мястото хвърляте една цена без обсновка близка до вашата купува и почвате с манипулациите че цената ще иде до там под предтекст да "спасите" от загубава по дребните държатели на акции а всъшност целите да ги изплашите за да почнат да продават и да натискат цената към вашата...
Важното е да сте твърди и постоянни със стратегията и когато отчетите на компанията или другите по хардкор участници в темата ни хваната че откирто манипулираме просто да подминем постовете с лека ръка и да си продължим с нашето.... те не може да са толкова редовни колкото вие все пак имате цел
Евентуални заплахи са обратни изкупувания на акцията и други по-големи играчи които да оберът плодовете на вашият труд преди цената да бъде достигната...
Като подкрепяща стратегия може да се използва идентифицирането на държатели на акции и спамването им на лични съобщения как акцията ще пада...
дпопълнителен + ще е ако в позицията за дългосрочно инвестиране са влезли неориентирани инвеститори ("спекуланти") които незнаят защо са там...
Ако след като успеете да си накупите достатъчно акции следа обръщане на позицията и почвате да разправяте че акциите на компанията Х вече са скрити лимонки но понякога поради набраната инерция и вашата цена на влизане може да бъде подмината....
не е препоръка
та чакам да бъда номинирам за Приза за инвестиционна мисъл ако останалите смятат че е нужно...
пп Формулата почва след малко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараиванoвИма още много да учиш за спекулата - Купува се когато е най-лошо и се продава когато е най-добре.Но не смятам изобщо да ти обяснявам защо.Тъй като си с претенции че си голям разбирач.
Необходими условия
НЕ Е НУЖНО:
не е препоръка
пп Формулата почва след малкоBusiness as Usual
Коментар
-
Първоначално изпратено от пробата
аз пък си мисля, че спекуланти има там където през месеца цената е с 3-4 лв. по-евтина и после се изкупува с 3-4 лв. отгоре
след няколко месеца този сценарий, и сульо почна да спекулира. Разбира се аз не съм, защото не съм сульо
та
да купуваш 1 път на месеца но ударно е номер да накараш куцо и сакато да подпират другите 20 дни в този месец
елементарно нали?
както има такива, които купуваха на 10 лв. за да продадат на обратното изкупуване, като се видя че монбат купувал и над 11 лв.
не е препоръка за нищо освен за преосмислняне на стратегията...Business as Usual
Коментар
-
Първоначално изпратено от _1912_Първоначално изпратено от пробатаПървоначално изпратено от _1912_Започва масово производство на литиево-йонни акумулатори
Фирмата Continental откри първият в света завод за производство на литиево-йонни (Li-ion) акумулатори. Заводът е в Нюрнберг, Германия. Новите акумулатори са с тегло само 25 кг. и имат мощност 18 kW. Първото приложение на новите акумулаторни батерии ще бъде за Mercedes S400 Bluetec Hybrid, чието серийно производство ще започне в средата на идната година. Литиево-йонни батерии с по-малка мощност вече масово се използват при преносими компютри, фотоапарати, мобилни телефони и др. За първи път този тип акумулаторни батерии бяха произведени през 1991 г. от Sony. Засега обаче, при електромобилите и хибридните системи литиево-йонните батерии се използват рядко. Това е така поради все още високата им цена и сложния механизъм контролиращ презареждането им. Появиха се и някои съобщения за опасности при използването на този тип акумулатори. Досега повечето съвременни хибридни автомобили и електромобили използват никел-металхидридни (Ni-MH) акумулатори.
ще започне ли Монбат да произвежда следващото поколение батерии за автомобили ???
вече има 1 завод, мислиш ли че Монбат има парите и технологията да влезе в този сектор?
в първите години предполагам, че ще се губи, така че по-скоро да не си чупи главата там
освен тва технологията е коренно различна и Монбат няма никакъв опит в литиево-йонните
а няма и рециклиращи заводи за литий, така че няма предимства?
стискайте палци литиевите да не навлязат бързо, защото Монбат ще е на диреджето на мастодонтите
ще има огромен капацитет в оловни акумулатори и мизерни маржове
Не е препоръка за покупка или продажба на акции.
Аз ако пуснат електроавтомобили и в БГ (имало в САЩ до 190 км. с едно зареждане) ще си взема но да качат до 500 км. с едно зареждане. За хибриден също съм навит, но не толкоз, не харчи чак толкова по-малко. Въпреки че 4,3 л./100 градско ТОйота Пиърс не е толкоз зле, спрямо всички други 7-8 за градско
но може да си джиркам на газ или метан
абе всичко е сметки
морално остаряла технология са оловните батерии и това ме спира да си купя отново акции тук
следващите няколко години все повече производители ще започнат да предлагат хибридни и електро автомобили , а до 3-5 години по-късно ще се появи и стабилен пазар за такива автомобили втора употреба
все повече ще се избягва зависимоста от петрол
взимайки под внимание горните причини , се чудя защо от МОНБАТ мислят за инвестиция в западна Европа /изкупуване на стари акумулатори, преработка на оловото, направа на нови и реализирането им на място/ , при положение , че виждат , че технологиите се развиват и времето тече не в тяхна полза
но пък от друга страна в следващите няколко години особенни спънки пред Монбат няма , както вече съм казвал неведнъж , но за дългасрочен инвеститор като мене 7-10 години хоризонт нещата са на кантар и пада много умуване
може би за 2-3 години е чудесна инвестиция
не е препоръка за покупко-продажба на акции
има ли шанс да се ползва за строитлство?
защото ако няма шанс да се намери друго приложение, производителите като ОЦК например ще си произвеждат, рециклирането на акумулатори ще си работи и в един момент предлагането може да има траен превес (ако литиевите вземат определен дял) и така да е удерен не само акумулаторния, но и рециклиращия бизнес и тези по 20 млн. лв. на рециклиращ завод, реално да е трудно да се избият...
защото нали знаете, печалбата я има, но докато се изибият инвестициите в мощности за рециклиране и капацитет на акумулаторите има време
защото инвестициите не са РАЗХОД, а минават през ОПП-то и се отразяват на печалбата единствено чрез АМОРТИЗАЦИИТЕ, които бяха намалени от 15% на 10%, вместо да бъдат запазени или увеличени на 20%, защото може би оловните ще отстъпят на литиевите или никел-кадмиевите технологии, но така Монбат реално дава обратен сигнал на това което четем за литиевтите, че перспективните пред оловните са се повишили и затова им намалява амортизационните отчисления, защото икономически ефективния им експлоатационен живот се е увеличил от 6,6 на 10 г.....
Не е препоръка за покупка или продажба.
Препоръка е за задълбочен анализ и за повече информация по въпросите от едно от най-прозрачните дружества.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cooliceПървоначално изпратено от пробататогава имаше яки изкупувания в края на месеца
струва ми се че хората за да печелят от тези изкупувания се накупиха с монбат и като тези изкупувания спряха, или намаляха
хората се оказа че са със спекулативни акции
отделно и борсата се срути и едва ли не единственото място където можеше да намерят оферта купува бе тук и прассссс
Защо ли все съм си мислел че се играе наобратно купуваш дългосрочно хубави акции и спекулираш с по-лошите които игрят по слухове с много... Да им имам стратегията и ми е чудно откъде са я измислили/намерили... направо гениално... ама то Императорът си го каза много точно в предният пост за борсовият заек и стратегията...
не е препоръка ама май няма да е лоша идея да се направи едно преосмисляне какво точно се прави на борсата...
@_1912_ бате по света има около един милиард коли които вървят на петрол ако мислиш че в толкова кратък срок предстои тотална смяна на технологията по добре инвестираи в акции на автомобилни предприятия... не е препоръка
та
елементарно нали?
Коментар
Коментар