If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Abe mnogo smeshni hora ste vie, kupuvate akzii na Himimport, puk na edna zalojna kusta buznesa i ne bil pochten )) Kude e razlikata?
Sega e momentapichove, prezapishete imisiata
Бизнесът на заложните къщи, макар и миризлив (според някои) е всъщност твърде доходен, когато се прави с ум (парите както знаем не миришат). А такъв изглежда е случая тук. И тъкмо защото не подценявам интелектуалните качества на хората замогнали се от това си мисля: с влизането в Европа дали няма да се "усложнят" условията за този тип дейности и реалните, до момента резултати да се превърнат в недостижима химера. Какъв по добър момент да продадеш (изгодно) доброто минало за да си осигуриш светло бъдеще? А и пазара ще се радва...
Напротив, стоката мирише отвратително / в къщи аз хвърлям боклука/, но парите от бизнеса му не миришат.
Искам да кажа, че за разлика от производството, където се създава нова /принадена / стойност, на борсата има само един механизъм - парите твои да станат мои, тук нови неща не се създават. И на нас са ни необходими едни хора дето ходят някъде и с нашите пари правят повече, като заделят достатъчно за нас. Ние няма да питаме къде са ходили, ще им гледаме балансите и документите и ще си прибираме дохода. Иначе и оръжейния бизнес и боклука и заложните къщи и оня австралийски публичен дом дето се регистрира на борсата в Австралия преди време, ще те тормозят, ако много знаеш как точно са изкарани нашите печалби. Това обаче /да се тормозиш/, според мен не е много професионално.
Момчета този бизнес е направил евреите това което са днес. Така, че вероятно е печеливш. Емисията е вероятно първа и пилотна. Иначе е само 2 млн. лева и то при 15% доходност май. Допускам, че при сто заложни къщи, този ресурс не е кой знае колко.
Струва си човек да им прочете документите и ако са наред, може пък и да си вземе малко.
Верно, че този бизнес не е престижен, като кажеш лизинг звучи далеч по-добре, но според мен е същото. Ако са оцелели 10-15 години значи могат да си събират парите. А всички лизингодатели дали могат не знам.
Допускам, че търсят някаква независимост на финансирането от банковите институции. Щото и банките имат навика, като ти дадат малко повече пари, да правят предложение на което не можеш да откажеш /държат ти топките/ и кротко ти вземат бизнеса. Особенно ако си почти най-големия в някакъв бизнес. Пак казвам, ако документите им са наред. Аз не съм ги гледал.
Разсъждавам по принцип, защото и от не толкова благоуханни места могат да се извадят добри пари - я вижте Румен Гайтански /Вълка/ неговата стока да не мирише по-малко, пък добри пари прави човека, да е жив и здрав.
Mи аз помислих , помислих и реших да не си взимам акции.
Верно привилигеровани и т. н. Но първо този тип бизнес в Бг събужда някакво възприятие за нечистоплътност у мен , второ не виждам къде са активите, които ще ми гарантират плащането на този дивидент.
Активите ще са раздадени заеми на разни елементи и маси със столове за служителите.
На 3 октомври стартира IPO на София Комерс - Заложни къщи. Ще се предлагат 400 000 бр. акции с номинал 1лв. и емисионна цена 5 лв., в рамките на седем борсови сесии. За пръв път на борсата се появява такова дружество. Интересно е да се обменят мнения и мисли за него.
Коментар