IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: :-D

Първоначално изпратено от Бай Брокер
    Пинко, през коя година е създадена борсата? А ти откога следиш издънките?
    http://www.bse-sofia.bg/index.php?page=Brief+history

Посочи по-голяма издънка от тогава насам и ще ме убедиш!!!

Коментар

• Re: :-D

Първоначално изпратено от pinko-rp
      Първоначално изпратено от Al-elder
      Какво е станало?
      Най-голямата издънка от създаването на БФБ-София до днес!!!
      Пинко, през коя година е създадена борсата? А ти откога следиш издънките?
      Не става само с COBOS, трябва и акъл!

Коментар

• голяма издьнкагоркия посредник,не му е леко в момента!кой го е направил някой може ли да каже?

Коментар

• Някой май изби рибата
          "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• :-D

Първоначално изпратено от Al-elder
            Какво е станало?
            Най-голямата издънка от създаването на БФБ-София до днес!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ariman_007
              Та не мога да схвана защо издават акции с гарантиран дивидент, а не напр. облигации? Акциите с фиксиран дивидент се разглеждат именно като дълг, но как да купя, като номиналът ще ми се върне през дивидента, евентуално, едва след 7 години, и няма да имам capital gain?
              Първо ми кажи коя облигация ти връща инвестицията през купона за 7 години, а след това ми обясни защо смяташ, че няма да имаш capital gain.

Коментар

• Какво е станало?
                Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Някой си купи 5 "ЗЛАТНИ АКЦИИ" в дружеството!!!
                  :-D

Коментар

• Честито! Цената за акция е вече 20 000 лв.

Коментар

• Не ми става ясно какъв е този 15 % гарантиран дивидент. По принцип, гарантираният дивидент /на Запад/ може да бъде както такъв, който се плаща ако има печалба - т.е. с предимство пред останалите, така и такъв, който се плаща безусловно - в който случай прилича на лихвите по облигации /и затова често се нарича тази акция се "хибриден инструмент"/. У нас ТЗ допуска и двата вида, но урежда, бегло и неуспешно, само първия. При него, ако дружеството има печалба, но не го плати, акциите придобиват глас, но до изплащането.
                      Та не мога да схвана защо издават акции с гарантиран дивидент, а не напр. облигации? Акциите с фиксиран дивидент се разглеждат именно като дълг, но как да купя, като номиналът ще ми се върне през дивидента, евентуално, едва след 7 години, и няма да имам capital gain?

Коментар

• ама не излезе при търсенето

та:

здравейте,

знаете ли какво си мисля аз. Практикатата показва, че на привилегерованите акции цената не расте особено - разчита се на дивидента.

Какво мислите за София Комерс - ще расте ли цената или по-скоро не?

Коментар

• Ето тука е темата

Коментар

• На мен пък ми е интересно как се гарантират тези дивиденти. Ами ако дружеството догодина не направи достатъчно голяма печалба могат ли да кажат "еми сори ама печалбата е малка и дивидента ще е 10 ст. а не 75, стискайте палци за догодина"?

Коментар

• Да се прочетат и проверят директивите на ЕС за този вид бизнес и чак тогава да се мисли за инвестиране.
                              Тия са Химимпорт 2! Големите мутри се облажиха, сега и малките мутри искат да лапат на шведската маса!

Коментар

• Магнус, в щатите заложните къщи се считат толко значими, колкото и операторите на кредитни карти. И процентите са им баснословни.

Аз за там говорех, че имам поглед

Коментар

Working...
                                X