Първоначално изпратено от vikitoria
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Re: :-D
Първоначално изпратено от pinko-rpПосочи по-голяма издънка от тогава насам и ще ме убедиш!!!Не става само с COBOS, трябва и акъл!
Коментар
-
Re: :-D
Първоначално изпратено от Бай БрокерПинко, през коя година е създадена борсата? А ти откога следиш издънките?
Посочи по-голяма издънка от тогава насам и ще ме убедиш!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ariman_007Та не мога да схвана защо издават акции с гарантиран дивидент, а не напр. облигации? Акциите с фиксиран дивидент се разглеждат именно като дълг, но как да купя, като номиналът ще ми се върне през дивидента, евентуално, едва след 7 години, и няма да имам capital gain?
Коментар
-
Не ми става ясно какъв е този 15 % гарантиран дивидент. По принцип, гарантираният дивидент /на Запад/ може да бъде както такъв, който се плаща ако има печалба - т.е. с предимство пред останалите, така и такъв, който се плаща безусловно - в който случай прилича на лихвите по облигации /и затова често се нарича тази акция се "хибриден инструмент"/. У нас ТЗ допуска и двата вида, но урежда, бегло и неуспешно, само първия. При него, ако дружеството има печалба, но не го плати, акциите придобиват глас, но до изплащането.
Та не мога да схвана защо издават акции с гарантиран дивидент, а не напр. облигации? Акциите с фиксиран дивидент се разглеждат именно като дълг, но как да купя, като номиналът ще ми се върне през дивидента, евентуално, едва след 7 години, и няма да имам capital gain?
Коментар
-
Bobi75
ама не излезе при търсенето
та:
здравейте,
знаете ли какво си мисля аз. Практикатата показва, че на привилегерованите акции цената не расте особено - разчита се на дивидента.
Какво мислите за София Комерс - ще расте ли цената или по-скоро не?
Коментар
Коментар