If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
2008-ма твоят ник наричаше заювци продавачите, а после се оказа, че са били много умни заювци . И твоят ник е един голям балон.
По-добре балон, отколкото заювец. А нашата борса бе най-сориналата се в Европа (може би и на света) именно заради заешката работа.
Ама нищо де - хем никога не бил вътре, хем продължавам на атрактивни цени да си пълня.
Прецаканото - щом се казваш Прецакано, ясно си ми. Кога влезе на борсичката - Шеста или Седма година?
Ако беше влязло като мене - Първа-Втора година, нямаше да си прецакано.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
" Уорън Бъфет се крие от Goldman Sachs
20 Март 2011 | 17:05
Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет предупреди, че би направил много, за да избегне обратното изкупуване на привилегированите акциите на Goldman Sachs, които притежава. Сега изглежда спазва обещанието си, пише CNBC.
Вчера Бъфет се е качил на частен самолет за Южна Корея. "Ще бъда Осама бин Ладен на капитализма. Пътувам към неизвестна дестинация в Азия, където ще търся някоя пещера," се е пошегувал Бъфет. "Щом щатските въоръжени сили не могат да намерят бин Ладен 10 години, нека Goldman Sachs да се опитат да намерят мен."
Бъфет ще бъде в Южна Корея, а след това и в Индия като част от отдавна планувано бизнес посещение.
Компанията на Бъфет Berkshire Hathaway притежава привилегировани акции на Goldman Sachs за 5 млрд. долара, като част от инвестицията, която той направи в банката по време на финансовата криза през 2008 г.
Инвестицията на Бъфет тогава стабилизира пазарните настроения към акциите на Goldman, но струваше доста скъпо на банката.
Goldman плаща 10% дивидент по акциите, или близо 500 млн. долара годишно.
В петък Goldman и други банки получиха одобрение от регулаторните органи да увеличат дивидентите си. В същия ден Бъфет е получил телефонно обаждане от CEO-то на Glodman Sachs Лойд Бленкфайн. "С него се шегуваме за това от доста време, но Лойд ми каза, че времето е настъпило," споделя Бъфет. "Аз му казах, че не разговаря с Уорън Бъфет, а с някой друг и че Уорън Бъфет го няма."
Бъфет отдавна даде да се разбере, че би искал да задържи привилегированите акции възможно най-дълго. Това е съвсем обяснимо предвид факта, че те му носят близо 1.4 млн. долара на ден. "
, а като се сетя как го бяха ожалили преди 2 години като ги взимаше..
Това пък прецаканото пак се пъха в шамарите - казах ти - сравни твоят ник с моят и тогава давай мозък на хора, които поне като опит стоят ного над тебе.
2008-ма твоят ник наричаше заювци продавачите, а после се оказа, че са били много умни заювци . И твоят ник е един голям балон.
" Уорън Бъфет се крие от Goldman Sachs
20 Март 2011 | 17:05
Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет предупреди, че би направил много, за да избегне обратното изкупуване на привилегированите акциите на Goldman Sachs, които притежава. Сега изглежда спазва обещанието си, пише CNBC.
Вчера Бъфет се е качил на частен самолет за Южна Корея. "Ще бъда Осама бин Ладен на капитализма. Пътувам към неизвестна дестинация в Азия, където ще търся някоя пещера," се е пошегувал Бъфет. "Щом щатските въоръжени сили не могат да намерят бин Ладен 10 години, нека Goldman Sachs да се опитат да намерят мен."
Бъфет ще бъде в Южна Корея, а след това и в Индия като част от отдавна планувано бизнес посещение.
Компанията на Бъфет Berkshire Hathaway притежава привилегировани акции на Goldman Sachs за 5 млрд. долара, като част от инвестицията, която той направи в банката по време на финансовата криза през 2008 г.
Инвестицията на Бъфет тогава стабилизира пазарните настроения към акциите на Goldman, но струваше доста скъпо на банката.
Goldman плаща 10% дивидент по акциите, или близо 500 млн. долара годишно.
В петък Goldman и други банки получиха одобрение от регулаторните органи да увеличат дивидентите си. В същия ден Бъфет е получил телефонно обаждане от CEO-то на Glodman Sachs Лойд Бленкфайн. "С него се шегуваме за това от доста време, но Лойд ми каза, че времето е настъпило," споделя Бъфет. "Аз му казах, че не разговаря с Уорън Бъфет, а с някой друг и че Уорън Бъфет го няма."
Бъфет отдавна даде да се разбере, че би искал да задържи привилегированите акции възможно най-дълго. Това е съвсем обяснимо предвид факта, че те му носят близо 1.4 млн. долара на ден. "
Кемене - и аз мислех същото - при тия цени дали да не продам половината привилегировани и да купя обикновени?
то, ако знаехме, какво са намислили - не че има кой знае какво значение де
1 раздават целия дивидент - всеки сам инвестира
2 раздават, като на привилигированите - нещо са намислили
3 не раздават - нещо, ама нещо много здраво са намислили
при 1 - висок дивидент - акцията скача здраво - привилигированите догонват
при 2 и 3 същото, след малко по-продължителен период горното
Кемене - и аз мислех същото - при тия цени дали да не продам половината привилегировани и да купя обикновени?
Това пък прецаканото пак се пъха в шамарите - казах ти - сравни твоят ник с моят и тогава давай мозък на хора, които поне като опит стоят ного над тебе.
И акциите ми не са 100 и 200 тоже не.
Защо да се сравнявам с никове ? Особено с балонерски, не е ли излишно
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
И акциите ми не са 100 и 200 тоже не.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Хъх - колкото по-малко гарантиран дивидент остава, толкова по-сосна става цената... Ще вземете да ме подмамите да ги шитна...
Шиткай, какво се моташ. И без това акциите са малко. С твоите 100-200 бр таман ще захраниш на някой малкия зъб После може да ги сложиш в дирижабли като мцх и хес и ще чакаш дивидент... Не е препоръка
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар